Kočka značkuje, kvůli dětem?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2018 15:33
kankule

XXX.XXX.135.214

Dobrý den,

již si nevíme rady, potřebovali bychom poradit, co dál. Již skoro osm let máme dvě kočičí ségry a jedna z nich nám čas od času (opravdu jednou za uherský rok) čůrala mimo záchod, jednou či dvakrát a pak zase klid na delší dobu. Před pár měsíci se nám narodilo miminko, ze začátku vše v pořádku, ale od vánoc začalo počůrávání. Jednou v koupelně na koberec, pak zase na dečku miminka, na tepláky položené na skříni, kout v obýváku, kout v chodbě a teď nakonec na lino u dveří. Nejdřív jsme to nezjistili hned, vždy až po pár dnech (pokud nepočítám naše věci) a když jsme to vyčistili, byl na nějakou dobu klid, ale pak šla zase jinam. Dnes jsem konečně zjistila, která z nich to byla, viděla jsem ji, jak je neklidná, obchází byt a sledovala ji... Bohužel to bylo poté, co miminko plakalo, starší syn si hrál a dováděl - máme dojem, že jí vadí naše děti. (synovi jsou tři roky a poslední dobou, ač se ho snažíme krotit, si chce s kočkama hrát a prohání je, což jim zřejmě není moc po chuti. Zrovna tato kočka moc ráda děti nemá, jak jsem si všimla) Snažíme se jí věnovat, mazlit se s ní, má tu hodně hraček... Ale už nevíme co dál. Chvíli je klid a pak znovu. Nemůžu vyloučit zdravotní problém, ale ani ho potvrdit, nevím jak jí odebrat moč, když čůrá každou chvíli mimo a nevidím ji, pokud jde na záchod. Řekla bych, že je to spíš psychické. Co máme dělat? Pomohly někomu Bachovy kapky nebo Feliway? Často slyším, že to jsou jen vyhozené peníze. Máme jí rádi, chceme jí pomoct, aby byla v klidu a taky nechci každou chvíli hledat počůraná místa v bytě. Už se bojím cokoliv tu položit a nechat... Díky za odpovědi.

7.3.2018 16:07
Machyska

XXX.XXX.252.23

V každém případě musíte vyloučit zdravotní problém. Bez toho se dál nepohnete.

Náš kocourek taky začal chodit čurat mimo WC. V té době k nám přišlo nové kotě, ke kotěti nebyl nepřátelský, ale původně jsem si myslela, že je to k vůli němu.
Přicházelo to v takových vlnách, kdy se párkrát počural a pak byl klidně i tři týdny klid a zase znovu. Řešila jsem to s veterinářem a on mi dal lakmusové papírky, abych mohla udělat ten nejjednodušší test a musela jsem výsledek po chvíli vyfotit, abych zachytila zbarvení, které by později nebylo vidět. Měl zánět močáku a dostal antibiotika. Tři týdny byl klid a opět louže...tak znovu test a znovu zánět. Kocour dostal sirup na posílení imunity a už dva měsíce je klid. Byl chudák jen nemocný a nevěděl, jak to říct. Taky mám doma připravenou stříkačku na náběr moči, kdyby byla někde louže a honem s ní na veterinu.
Část zdravotních problémů je možné zjistit i z krve.

Dál bych doporučila udělat pro kočky nějaké pelíšky/skrýše ve výšce, kde by se děti nedostaly a kočky se měly kam schovat.

7.3.2018 17:03
kankule

XXX.XXX.135.214

Moc děkuji za odpověď, objednáme se tedy rovnou na veterinu. O těch papírkách slyším prvně, takže jste mi trochu zvedla náladu, že přeci jen jí budeme moci nechat vyšetřit a budeme vědět, na čem jsme.

Pelíšky máme vymyšlené z dosahu dětí. Na chodbě mají velkou polici hned u stropu a v obýváku se mohou schovat na obývací stěně, kde mají v rohu i boudičku.

Ještě jednou díky!

7.3.2018 21:10
Machyska

XXX.XXX.252.23

Ty lakmusové papírky jsou spíš orientační, ale něco málo se z nich vyčíst dá. Samozřejmě je mnohem lepší rozbor moči, ale jako začátek je to dobré.

Přeji vám, aby byla kočička v pořádku a čurala tam, kam má.

7.3.2018 21:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Tady máte zřejmě odpověď proč.

- ač se ho snažíme krotit,
si chce s kočkama hrát a prohání je,
což jim zřejmě není moc po chuti.

Kočka není hračka.

Vaše: Řekla bych, že je to spíš psychické. Co máme dělat?

Umožněte jí odejít na klidné místo,
když nemá zájem o hloupé hry.
(mám tříletého vnuka=znám).

7.3.2018 21:43
kankule

XXX.XXX.135.214

Jak jsem psala výše, schovat se mohou, mají pelíšky vysoko u stropu, kam děti nemohou a mají tam klid. Bohužel víc pro ně udělat nemohu, syna se snažím usměrňovat, ale ne vždy zakročím včas a zavírat děti vedle do místnosti nebudu. Nevychovávam syna, aby kočkám ubližoval, snažím se mu vysvětlit, že je musí ochraňovat a být víc v klidu u nich, ale pořád je to živé dítě a nerozumí, že pes si s ním hrát chce, ale kočka ne.

9.3.2018 15:22
kankule

XXX.XXX.135.214

Machyska napsal(a):
V každém případě musíte vyloučit zdravotní problém. Bez toho se dál nepohnete.

Náš kocourek taky začal chodit čurat mimo WC. V té době k nám přišlo nové kotě, ke kotěti nebyl nepřátelský, ale původně jsem si myslela, že je to k vůli němu.
Přicházelo to v takových vlnách, kdy se párkrát počural a pak byl klidně i tři týdny klid a zase znovu. Řešila jsem to s veterinářem a on mi dal lakmusové papírky, abych mohla udělat ten nejjednodušší test a musela jsem výsledek po chvíli vyfotit, abych zachytila zbarvení, které by později nebylo vidět. Měl zánět močáku a dostal antibiotika. Tři týdny byl klid a opět louže...tak znovu test a znovu zánět. Kocour dostal sirup na posílení imunity a už dva měsíce je klid. Byl chudák jen nemocný a nevěděl, jak to říct. Taky mám doma připravenou stříkačku na náběr moči, kdyby byla někde louže a honem s ní na veterinu.
Část zdravotních problémů je možné zjistit i z krve.

Dál bych doporučila udělat pro kočky nějaké pelíšky/skrýše ve výšce, kde by se děti nedostaly a kočky se měly kam schovat.

Tak se nám podařilo včera úplně náhodou nabrat moč a rovnou jsme ji odvezli na veterinu a objednali se na pondělí. Ale nevydrželi jsme a volali na výsledky již dnes. Měla jste pravdu, kočička má zánět, v pondělí dostane antibiotika. Díky!

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2018 16:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

ještě pozor, u koček bývá zánět močového měchýře jen málokdy bakteriálního původu.

nejčastěji vzniká, pokud teda zvíře nemá kameny, na podkladě STRESU. Stejný princip, jako žaludeční vředy u člověka.

9.3.2018 17:29
kankule

XXX.XXX.135.214

Diky, probereme to na veterine a zkusime najit reseni.

9.3.2018 17:41
Machyska

XXX.XXX.252.23

kankule napsal(a):
Tak se nám podařilo včera úplně náhodou nabrat moč a rovnou jsme ji odvezli na veterinu a objednali se na pondělí. Ale nevydrželi jsme a volali na výsledky již dnes. Měla jste pravdu, kočička má zánět, v pondělí dostane antibiotika. Díky!

Tak to jsem ráda, že má rada alespoň trochu pomohla. Samozřejmě přeji kočičce brzké uzdravení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík