Jak zdravě zabránit připuštění kromě kastrace

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2018 07:46
Zdravá kočka

XXX.XXX.110.103

Ahoj, chci se zeptat jestli existuje kromě kastrace ještě jiný způsob jak ZDRAVĚ zabránit připuštění. Četla jsem o kočičí antikoncepci, ale ta je prej hodně nezdravá a uhlídat to asi taky nejde . Díky za odpovědi .

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2018 09:10

Zdravá kočka napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat jestli existuje kromě kastrace ještě jiný způsob jak ZDRAVĚ zabránit připuštění. Četla jsem o kočičí antikoncepci, ale ta je prej hodně nezdravá a uhlídat to asi taky nejde . Díky za odpovědi .

...léty nejosvědčenější a stoprocentní je chirurgická kastrace...

24.3.2018 09:12

Zdravá kočka napsal(a):

...a uhlídat možná lze, ale jde o projevy říjení...sousedovic kočka se říjela - bydlí v bytě a sousedka s manželem chodili nevyspalí a takřka šílení...no už je po zákroku naprosto bezproblémovém a je klid...kočka i její domácí v klidu a pohodě...

24.3.2018 09:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Kdyby to šlo jinak, tak bychom jim "to" neprováděli.
Chemii NE!
Končí to zánětem, kastrace tedy musí být nakonec stejně a později stejně rakovina...
Přes různá varování zde, jsme to používali = špatná hnusná zkušenost.
Bez chemie nebo bez kastrace to nejde.
Kočka říjí pořád. Buď se z toho snad "zblázní" nebo jí to zničí.

24.3.2018 09:43
Zdravá kočka

XXX.XXX.110.103

My bydlíme v domku se zahradou. Její mrouskání nikoho neobtěžuje. Jen nechceme koťata protože vím jak se s nimi v útulcích zachází... Ale nechce se nám řezat do zdravé kočky. Jinak máme 2 kočky 1.jsou 2 roky a je podruhé březí 2.je necelý rok a ještě nemrouskala.

24.3.2018 09:50
Zdravá kočka

XXX.XXX.110.103

rapotacka11 napsal(a):
Kdyby to šlo jinak, tak bychom jim "to" neprováděli.
Chemii NE!
Končí to zánětem, kastrace tedy musí být nakonec stejně a později stejně rakovina...
Přes různá varování zde, jsme to používali = špatná hnusná zkušenost.
Bez chemie nebo bez kastrace to nejde.
Kočka říjí pořád. Buď se z toho snad "zblázní" nebo jí to zničí.

Můžu se zeptat na vaši konkrétní zkušenost? Nejdřív se nám to zdálo jako nejlepší řešení, ale pak jsem se dočetla že to způsobuje zánět dělohy, nádory mléčných žláz, cukrovku, problémy s ledvinami...

24.3.2018 09:53

Zdravá kočka napsal(a):
My bydlíme v domku se zahradou. Její mrouskání nikoho neobtěžuje. Jen nechceme koťata protože vím jak se s nimi v útulcích zachází... Ale nechce se nám řezat do zdravé kočky. Jinak máme 2 kočky 1.jsou 2 roky a je podruhé březí 2.je necelý rok a ještě nemrouskala.

Myslíte, že je ro dvouletou kočku zdravé mít za sebou dva vrhy?
Kočka není fena, která hára dvakrát do roka. Pokud kočka po říji nezabřezne, mrouská během pár týdnů znovu. Myslíte, že je pro kočku zdravý koktejl hormonů, který vyprodukuje během říje? Každá "nevyužitá" říje je riziková, hrozí cysty a srůsty, myslíte, že to je pro kočku zdravé?
A v neposlední ředě, říje je pro kočku velmi namáhavá, kočka vydává hodně energie a přitom přijímá málo potravy, myslíte, že je to pro kočku zdravé?
Že se vlivem říjení a porodů kočka většinou dožívá nižšího věku je asi jasné.

24.3.2018 09:55
linduš

XXX.XXX.79.14

bohužel neexistuje nic bezpečného. a i kdyby jste jí uhlídali, opakující se říje pro kočku rozhodně nebudou žádný med, je to dost vyčerpávající...
radši jednou říznout zdravou kočku, než řešit průser u vyšťaveného zvířete

24.3.2018 10:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslíte, že je ro dvouletou kočku zdravé mít za sebou dva vrhy?
Kočka není fena, která hára dvakrát do roka. Pokud kočka po říji nezabřezne, mrouská během pár týdnů znovu. Myslíte, že je pro kočku zdravý koktejl hormonů, který vyprodukuje během říje? Každá "nevyužitá" říje je riziková, hrozí cysty a srůsty, myslíte, že to je pro kočku zdravé?
A v neposlední ředě, říje je pro kočku velmi namáhavá, kočka vydává hodně energie a přitom přijímá málo potravy, myslíte, že je to pro kočku zdravé?
Že se vlivem říjení a porodů kočka většinou dožívá nižšího věku je asi jasné.

Ještě k tomu přidejte třeba kočičí leukémii, která se přenáší stykem. Oni ani chlamydie nejsou žádný med.
Ale i u ostatních infekčních chorob je styk jeden z rizikových faktorů.

24.3.2018 10:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Zdravá kočka napsal(a):

Proč zmiňujete útulky ?
Když něco nechám namnožit, musím se postarat.Zajímá Vás moje zkušenost.
Vyjmenovala jste vše sama a věřte tomu.
Nemusíte vše zkoušet na své, vlastně kočičí kůži.

24.3.2018 10:28
Zdravá kočka

XXX.XXX.110.103

Děkuji za reakce, v červnu jí budou 3 roky. Zájemce už máme, ale myslím to do budoucna protože zájemci asi nebudou a do útulku je dávat nechci. Já jsem neřekla, že je antikoncepce zdravá já se tady ptám.

24.3.2018 10:53

Kastrace je jediný způsob, jak zabránit (ne)chtěnému množení a kočka zůstane zdravá.
Lidé špatně chápou poslání útulků.Útulky a depozita vznikly na pomoc bezprizorním, nemocným a hendikepovaným tvorům. Neslouží k umisťování nechtěných koček nezodpovědných majitelů. Proto je na místě kastrování, aby takových tvorů bylo co nejméně. Bohužel, pořád tomu tak není. Proto kastrujme a šiřme osvětu

24.3.2018 11:38

Zdravá kočka napsal(a):

Kastrace.

Nic jinýho.

Totiž. Nevykastrovaná kočka bude mít koťata. Bude mít koťata klidně 3x do roka a kam s nimi? Zabít je týrání. Rozdat je, rychle dojdou přátelé a známí. Nechat si je? Při odporu ke kastracím jste během několika let zavalena kočkami. Na útulek zapomeňte, tam nejsou od toho, aby řešili váš problém s kastrací.

Nevykastrovaná kočka, kterou máte zavřenou - nejde hlídat, kočka se pak říjí skoro pořád a o co, že kocour to pozná mnohem líp než vy - se říjí a říjí, pořádně nežere, hubne, děloha nic moc, vaječníky s cystami a je to opravdu hodně nezdravé.

Antikoncepce dříve či později vyrobí nežádoucí účinky, které skončí kastrací nebo úhynem. Nebo kastrací a dlouhodobými následky.

24.3.2018 11:54
Petunie

XXX.XXX.96.44

Zdravá kočka napsal(a):

My bydlíme v domku se zahradou. Její mrouskání nikoho neobtěžuje.

Vás možná neobtěžuje, ale co vaši sousedé?
Kočku nemám a ani naši nejbližší sousedé ne. Ale ten vřískot, který začne většínou koncem ledna a s krátkými přestávkami trvá až do pozdního léta je opravdu nepříjemný, obzvlášť když máme okna od ložnice situovaná do zahrady. Nevím jestli řvou víc kočky nebo kocouři, ale je to opravdu nepříjemné .

24.3.2018 11:55
Petunie

XXX.XXX.96.44

Proto se tedy přimlouvám za kastraci .

24.3.2018 12:02
Zdravá kočka

XXX.XXX.110.103

Petunie napsal(a):
My bydlíme v domku se zahradou. Její mrouskání nikoho neobtěžuje.

Vás možná neobtěžuje, ale co vaši sousedé?
Kočku nemám a ani naši nejbližší sousedé ne. Ale ten vřískot, který začne většínou koncem ledna a s krátkými přestávkami trvá až do pozdního léta je opravdu nepříjemný, obzvlášť když máme okna od ložnice situovaná do zahrady. Nevím jestli řvou víc kočky nebo kocouři, ale je to opravdu nepříjemné .

Nikdo si nestěžoval...

24.3.2018 12:36

Zdravá kočka napsal(a):

...u kočky bude probíhat říje za říjí a zničí ji to...

24.3.2018 18:37
Petunie

XXX.XXX.96.44

Zdravá kočka napsal(a):
Nikdo si nestěžoval...

No, já taky neobcházím obyvatele naší ani přilehlé ulice a nepátrám komu která kočka patří. A i kdyby jsem to udělala a stěžovala si, myslíte že by to pomohlo?

24.3.2018 18:52

Petunie napsal(a):
No, já taky neobcházím obyvatele naší ani přilehlé ulice a nepátrám komu která kočka patří. A i kdyby jsem to udělala a stěžovala si, myslíte že by to pomohlo?

Nepomohlo, v lepším případě by soused zamumlal něco ve stylu "nojono, zvířata na vesnici patří" a horším případě by kočku nepřiznal.
Já jsem v loni nechala takového extra protivného kocoura vykastrovat. Rval nám naše kočky, značkoval terasu, nikdo se k nimu nehlásil, myslím, že si majitel ani nevšiml, že mu kousek kocoura chybí.

24.3.2018 19:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Kastrace pomohla ?
Přestal vaše kočky mydlit ?

24.3.2018 20:10

rapotacka11 napsal(a):
Kastrace pomohla ?
Přestal vaše kočky mydlit ?

Celkem i jo, možná se na sebe zvykli, občas se servou, chlupy lítaj, ale nic hrozného, je tu vůdce.
Přestal očůrávat terasu nebo to jen tolik nesmrdí.
Myslím, že jsem mu zachránila zdraví možná i život, štval nad všechny sousedy, byla jen otázka času, kdy ho někdo něčím přetáhne. Byla by ho škoda, je to obří mourovatý kocour s krásnou kresbou.
Pro jistotu jsem rozhlásila, že už je teda můj a je kastrovaný, že už neznačkuje. Není můj, asi se o něj s někým dělíme, ale prostě jsem si ho oblíbila a pro kočku je lepší, když je všeobecně známý její majitel.

Dala bych mu obojek (bezpečnostní, kočičí, bez rolničky ), mám s tím dobré zkušenosti, přijde mi kočka obojkem označená, že někomu patří, že to není jen tulák, ale on majitele pravděpodobně někde má, asi by mu ho sundal.

24.3.2018 20:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

U nás to bylo stejné.
Značkoval nám dveře, okno i byt, mydlil naše kočky.
Dali jsme ho taky vykastrovat, kočky mydlil dál.
Prostě si to u nás zabral...

Přidejte reakci

Přidat smajlík