Uživatel s deaktivovaným účtem
Před kastrací - to Vám řekne veterinář. Dvanáctihodinová hladovka...
Jak se bude kočička probouzet, tak se vám nejspíš počůrá. Nachystejte suchý ručník (savou plenu pod miminka). Hlavně musí být v teple. Bude mít špatnou termoregulaci. Pokud bude třeba, tak k ní pod deku petku, termofor s teplou vodou. Doporučuje se, nechat kočku do úplného probuzení v přepravce, protože s tím stavem po narkóze bojuje. Snaží se chodit, padá a ještě usíná. Já to ani u jednoho nedodržela. Byli mokří, tak jsem je dala do suchého a hlídala. Zabalila je do deky. Jeden byl na zákroku večer. Toho jsem si na noc vzala do postele, aby mu bylo tepleji. "Neprotestoval".
Ještě jsem si vzpomněla. Mají v narkóze otevřené oči. Dobrý vet dává do očí gel na zvlhčení. Než se začne probouzet, sem tam opatrně víčko přetáhněte přes oko. Někteří veterináři si nechávají kočičky do probuzení pod dohledem. Potom je to "jednodušší". Dostanou i infuzi, zavodní je. Po probuzení hned pít nedávejte, případně jen zvlhčete tlamičku. Ať se nezalkne.
drop, vše dává vet a i kočku by měl majiteli předat až po probuzení.
V každém případě by se měla do normálu probírat v malém bezpečném prostoru, v teple, na savých podložkách, pod dozorem, protože taková probírající se čičina je schopna usnout i uprostřed pití s čumákem v misce. Probírat se k normálu může i několik hodin.
drop
napsal(a):
Ja s ni budu 3 dny v kuse po zakroku a ani se od ni nehnu jen at mam doma vse co bude pro ni potreba. Dnes jsem koupila deku novou do prepracky ve zveracu a 8 podlozek pro zvirata na moceni. Jsem z toho nervozni a chci aby bylo vse nachystany.
Nebojte a nebuďte zbytečně nervozní, kočička bude raději, když k ní budete "vysílat" pozitivní, tichou a vlídnou náladu, znám to od mých fenek Já musela akorát doma dávat pozor, aby mi kocouři hned neskákali po kastraci po škrabadle, oba byli jak z divokých vajec..
U kočičky to ale snad takové nebude, u ní je zásah větší než u kocourů, bude snad více polehávat, no uvidíte.. Je fajn, že jí budete moci dělat společnost v prvních dnech.