Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2018 02:49
Majkyska

XXX.XXX.19.34

Zdravím všechny a prosím o radu... Přečetla jsem asi milion článků a nikde nic nového...
Před pár dny kocour přinesl malé koťátko (jako by si ho chtěl dát na svačinu nebo tak) a přinesl ho sousedce, která by se o něj neměla čas starat a tak ho dala mě... Dva dny to šlo v pořádku, každý den po každém krmení pečlivě masíruji jak konečník tak bříško, boužel dnes večer už se to zhoršilo... Kotě očividně má velký problém s tím aby se vyprázdnilo nehledě na to jak ho masíruji, neknučí bolestí, ale je z toho už unavené stejně jako já... Jde to nějak vyřešit nebo bude lepší ho víz k veterináři?
Je mu něco kolem 14 dnů bych řekla... do pondělí by měl mít otevřené oči... už s tím začíná.. takže je to vážně malé kotě... řekla bych že problém v krmení není, protože dostává kočičí sunar - kitty milk beaphar...

Děkuji všem za radu... Někde jsem četla že nafouklé bříško je normální ale... tohle mi už fakt přijde hodně... nevykakalo se už asi den...a nejspíše i den a půl...

13.4.2018 03:15
Majkyska

XXX.XXX.19.34

Cítím mezi jeho nožkama když ho masíruju nějaký tvrdý útvar... o co přesně jde? Já se poprvé lekla že se mu nějak divně posunul žaludek apod... na druhou stranu je blbost aby například naplněné tlusté střevo mělo tlouštku mého palce.. je to prostě 1,5x1,5 cm oválek...mezi zadníma nožkama...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2018 06:42

Kopíruji, co jsem našla: Pokud má kotě zácpu, pak je vhodné mu do konečníku stříknout trošku rostlinného oleje (např. malou pipetkou ), ale rozhodně musíte na veterinu.
Ještě čtu, že po kitty milk mívají koťata těžkou zácpu. Takže změňte mléko. S úspěchem se používá třeba RC (ač krmivo není nic moc). Držím pěsti, ať to zvládnete bez komplikací.

13.4.2018 12:47
Majkyska

XXX.XXX.19.34

A máte s tím nějaké zkušenosti? Moje máma právě říkala že Kitty Milk právě tuhle značku používala dřív a že je nejlepší... a to stejné sem slyšela od více lidí a ještě pro jistotu pro ujištění mrkla na internet na recenze :/ Jen by mě naštvalo kdybych brala zbytečně 500g xD

Jinak uvidíme no, snad se to zlepší...

13.4.2018 13:19

Chápu.
Mléko RC dává jedno mě známé depozitum. Mají s ním velmi dobré zkušenosti. Zkuste je oslovit a doptat se. S dokrmováním mrňousků mají bohaté zkušenosti:
https://www.facebook.com/kndepozitumronov/.

A doporučovala tohle mléko i Lavacca. Taktéž nějaká koťátka odchovala.

13.4.2018 13:29
Majkyska

XXX.XXX.19.34

Dobře děkuji moc, určitě jim napíšu :).

13.4.2018 19:06
Machyska

XXX.XXX.252.23

Mrkněte na tyto stránky, možná se budou hodit:

http://cattery.cz/destepaws/odchov_kotat_umely.htm.

13.4.2018 20:00
Majkyska

XXX.XXX.19.34

Ty jsem četla už několikrát no... Děkuji :D jak jsem myslím psala... tak jsem fakt hledala vše možné... Ale musím uznat že to určitě bude tím * mlékem... dneska jsem ho vysadila a kotě už normálně vylučuje...Pořád má mírně nafouklé bříško, ale to je snad u malých miminek normální, že?

13.4.2018 21:33
Machyska

XXX.XXX.252.23

Vypiplat kotě je fuška a každé reaguje jinak. Pokud je aktivní, nepláče, papá a nabírá na váze, tak to bude určitě dobré. Já jsem měla koťátka jen jednou a to s maminkou kočkou, ale vyloženě nafouklé bříško si nepamatuji, jen po jídle napapané.

Nejvíc by určitě pomohl útulek, nebo nějaká dočaska. Ti mají se zachraňováním koťat mnoho zkušeností. Na Facebooku je myslím skupina "bez maminky" a tam se taky řeší odchov koťat. Určitě by tam poradili.

Držím pěsti, aby vše dobře dopadlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík