Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2018 08:48
Pavluše

XXX.XXX.190.234

Dobrý den, máme 4letého kocoura MCO a jsem z něj naprosto zoufalá, je tak mlsný, že nechce nic žrát...granule kupujeme s obsahem šanty, ty docela jí, když mu je tedy postříkám rozprašovacem a maso ? Ždibne si vepřového syrového jinak nic kuřecí nechce vubec a konzervy nebo kapsičky jak by smet a mléčné výrobky... vubec.. Má jen 7kg, ale zdravotně je v pořádku, prostě jen nemá chuť k jídlu... Je něco čím mu tu chuť podpořid, aby měl prostě hlad a začal futrovat ? :-D děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2018 08:57

pokud je zdravý...
musíš zkoušet, maso syrové, vařené, pečené, dušené, bez příloh, s přílohami, různé druhy - kuřecí vepřové hovězí kachní krůtí...co seženeš a dle finančních možností, svalovinu, srdce, žaludky, játra, ledvinky, jazyky (moje kočky milují vepřové jazyky)...místo kde žere, z čeho žere (dám na misce vlevo-odejde-dám napravo-odejde-shrnu z misky na linku vlevo, dvakrát pohladím = žere...a tak, rozumíš... )...jo, jeden nakrájené fuj, totéž velký kus OK!
I granule, zkoušet, hledat, střídat (moje kočky mají rády změnu, mám vždy cca 4 různé druhy).

13.4.2018 09:11
Pavluše

XXX.XXX.190.234

Tak maso jsme zkoušeli upravované na všechny způsoby, krom telecího, jehněčího a klokaního snad všechny druhy... Vnitřnosti, no to ho ani nechne :-D Jazyk zkusím, to mě nenapadlo. Granulí jsme už vystřídali, ale tyhle mají největší úspěch, po nich trošku přibral...Vždycky za mnou přijde a rauká dokud mu je nejdu postříkat vodou, aby si teda mohl dát :-D.

14.4.2018 01:52

Je kastrovany?
Muze ven?
Jedinacek?

Cim se pres den bavi?
V kolik a jak klasicky krmite?
Problemy s jidlem uz od mala, nebo az ted?
Nejaka jina zmena doma?
Novy soused?

14.4.2018 09:09
Pavluše

XXX.XXX.139.130

Ano kastrovaný, ven nechodí, má 2 kámoše... Vzali jme si ho už jako dospělého a je to s nim od začátku hrozné, je neaktivní, moc si nehraje, ale za poslední pul roku je to s ním ještě horší s jídlem...změna żádná doma neproběhla on je prostě strašně vybíravej smajlík

14.4.2018 09:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pokud je zdravý...
musíš zkoušet, maso syrové, vařené, pečené, dušené, bez příloh, s přílohami, různé druhy - kuřecí vepřové hovězí kachní krůtí...co seženeš a dle finančních možností, svalovinu, srdce, žaludky, játra, ledvinky, jazyky (moje kočky milují vepřové jazyky)...místo kde žere, z čeho žere (dám na misce vlevo-odejde-dám napravo-odejde-shrnu z misky na linku vlevo, dvakrát pohladím = žere...a tak, rozumíš... )...jo, jeden nakrájené fuj, totéž velký kus OK!
I granule, zkoušet, hledat, střídat (moje kočky mají rády změnu, mám vždy cca 4 různé druhy).

A co tak kopaneček do té jeho malé zadelky?
Mě se to mluví, mě kocour žere. Ale taky střídá 4 druhy. Vybírá si sám, ze které misky to dnes bude.
Dá se kocour vyhladovět, že by pak žral?

14.4.2018 11:23

Znám, jednoho takového mám doma s tím rozdílem, že přibrat nepotřebuje. Váhu si +- 100 g drží dobrou. Největší problém je v období, kdy líná. Chlupy v žaludku nechutenství "podporují". Takže tráva, šáchor, pasta maltózová, vyčesávat. Chuť podporuje B1 - v hotovém krmivu je ho málo. Zkuste Pangamin. S tím vyhladověním to u koček moc dobře nefunguje. Neříkám, že vůbec, ale jsou kočky, které si dva dny nic nevezmou a to už může být zaděláno na problém s játry.

14.4.2018 18:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Znám, jednoho takového mám doma s tím rozdílem, že přibrat nepotřebuje. Váhu si +- 100 g drží dobrou. Největší problém je v období, kdy líná. Chlupy v žaludku nechutenství "podporují". Takže tráva, šáchor, pasta maltózová, vyčesávat. Chuť podporuje B1 - v hotovém krmivu je ho málo. Zkuste Pangamin. S tím vyhladověním to u koček moc dobře nefunguje. Neříkám, že vůbec, ale jsou kočky, které si dva dny nic nevezmou a to už může být zaděláno na problém s játry.

A ten kocour neví, že by měl žrát?
Chápu, že mu nemusí chutnat všechno, ale aby nežral nic, to už je fakt divné. Přece nedrží hladovku.

14.4.2018 20:29

Sisi 58 Ale jasně, že žere. Jen v době línání viditelně méně. Má to tak každý rok. A také se stalo, že zájem o stávající krmení opadl. Tak bylo nutné zkusit jiné. Údajně je to proto, že si kočka může něco nepříjemného spojit s jídlem. Pošramotí si třeba nožičku a přestane jíst to, co měla naposled. V hlavě se ji to spojí. "Bolí mě noha, to je po tom jídle".
Plný žaludek chlupů, které tlačí...

14.4.2018 21:48
Bejina

XXX.XXX.112.69

Pavluše napsal(a):
Dobrý den, máme 4letého kocoura MCO a jsem z něj naprosto zoufalá, je tak mlsný, že nechce nic žrát...granule kupujeme s obsahem šanty, ty docela jí, když mu je tedy postříkám rozprašovacem a maso ? Ždibne si vepřového syrového jinak nic kuřecí nechce vubec a konzervy nebo kapsičky jak by smet a mléčné výrobky... vubec.. Má jen 7kg, ale zdravotně je v pořádku, prostě jen nemá chuť k jídlu... Je něco čím mu tu chuť podpořid, aby měl prostě hlad a začal futrovat ? :-D děkuji.

Je to o jedincích. Mám doma dva kocourky MCO, jeden má 13 měsíců a druhý má 20 měsíců. Ten mladší byl od počátku děsně žravý, dojídá všechno, za všechny až ho musíme občas krotit. Zato ten starší byl od začátku velmi vybíravý, masa velmi málo, kapsiček žalostně málo, naštěstí si aspoň dá trochu granule, tak ty kupujeme jen kvalitní. Až do roku a půl to byl děsný hubeňourek, až jsem z toho byla dost nesvá. V poslední době se mi zdá, že se malinko spravil, ale tomu jídlu prostě nedá a je mi jasné, že to tak už zůstane. Ale zjistili jsme fígl, že když tomuto panu Kocourovi dáme jídlo přímo na stůl, tak sní o trošku víc, tak jediný z našich 4 koček jí pouze na stole.
Je to jako u lidí... mám dvě děti, jedno mi sní všechno s velkou chutí a to druhé, když výjimečně sní celý oběd, tak to celá rodina, protože se to rovná zázraku...

14.4.2018 21:49
Bejina

XXX.XXX.112.69

Oprava:... tak to celá rodina slavíme...

15.4.2018 06:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sisi 58 Ale jasně, že žere. Jen v době línání viditelně méně. Má to tak každý rok. A také se stalo, že zájem o stávající krmení opadl. Tak bylo nutné zkusit jiné. Údajně je to proto, že si kočka může něco nepříjemného spojit s jídlem. Pošramotí si třeba nožičku a přestane jíst to, co měla naposled. V hlavě se ji to spojí. "Bolí mě noha, to je po tom jídle".
Plný žaludek chlupů, které tlačí...

Když jste u těch chlupů v žaludku.
Kocour trávu nežere, stačí granule, co mají na tento problém pomáhat? Ty žere.

15.4.2018 07:59

sisi58 napsal(a):
Když jste u těch chlupů v žaludku.
Kocour trávu nežere, stačí granule, co mají na tento problém pomáhat? Ty žere.

Je i spousta pamlsků s něčím, co podporuje lepší vylučování. Jediné bez chem. konzervantů jsem našla tyto z DM. Masa tam moc není, ale jako pamlsek nevadí.
Po pravdě nevím. Netuším, co se s takovými doplňky či granulemi v žaludku děje. Občas hledám, jak by to mělo fungovat, ale zatím jsem nic nenašla. Přidává se vláknina, ale ta zase snižuje využitelnost krmiva. Dávám pastu s maltózou, chutná jim ta z DM drogerie. Měla by přilnout na chlupy a lépe projít zažívacím traktem. Tráva právě podpoří zvracení, sem tam nacházím a 2 x jsem našla i odhadem deseticentimetrový! váleček - trichobezoár. Krátkosrsté kočky s tím nemívají takový problém jako polo a dlouhosrsté.
Ne všechna "tráva" chutná. Někdo rád osení - třeba oves, ale klidně i pšenice. Potom kočky šílí po cyperus zumula (mívají v hobby a super marketech), šáchor, zkoušela jsem vysít i hřištní směs, ale tu nejí.

15.4.2018 08:06

Šáchor a cyperus je vlastně také druh šáchoru.

15.4.2018 15:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Děkuji za informace.

16.4.2018 22:07

Pavluše napsal(a):
Ano kastrovaný, ven nechodí, má 2 kámoše... Vzali jme si ho už jako dospělého a je to s nim od začátku hrozné, je neaktivní, moc si nehraje, ale za poslední pul roku je to s ním ještě horší s jídlem...změna żádná doma neproběhla on je prostě strašně vybíravej smajlík

Pokud nevyda moc energie = nemusi ji moc prijimat...
7 kg neni na umreni. Ale to, ze je neaktivni a nehraje si, je divne a smutne.
Jak to ma s tema kamosema? Taky kocouri?

Celkove to zni jako zvire, co neni stastne. Pokud v tom neni zdravotni problem (ledviny, zuby, chut, cich...), tak v tom bude chora hlava a lecit tu, je vzdy orisek.
Zkuste nejakou chovku. Neporadi?

17.4.2018 14:09
Janaaa

XXX.XXX.255.138

U nás to máme rozdělené, kočka žere pouze šáchor a kocour zase ječmen setý, ten mu pravidelně sázím.Každé ráno když vstanu, jdou se nejdříve moje kočky napást, každá ke svému květináčismajlík
Jinak k té chuti, nadrobte mu šantu kočičí sušenou na zem, jako to dělám já, kocour jí miluje i suchou a líže jí (ta podporuje trávení a chuť k jídlu)Jinak známý je na přibrání a chuti k jídlu zmiňovaný PANGAMIN (vitamíny B), je tam 100 tbl.za cca 80 Kč.Kupte v lékárně ale bez příchutě.Já ho dávám kočkám mezi granule a ony si ho samy sní.Teď jsem musela přestat, protože kočka mi začala po osmi letech nabírat! Kocour je hubený stále jako kdyby nedostal najíst ale sní tři konzervy denně a spousty granulí...moje kočky mají taky na výběr ze 4 druhů granulí, které mají v zásobnících...

25.4.2018 09:19
Pavluše

XXX.XXX.133.250

Pokud nevyda moc energie = nemusi ji moc prijimat...
7 kg neni na umreni. Ale to, ze je neaktivni a nehraje si, je divne a smutne.
Jak to ma s tema kamosema? Taky kocouri?

Celkove to zni jako zvire, co neni stastne. Pokud v tom neni zdravotni problem (ledviny, zuby, chut, cich...), tak v tom bude chora hlava a lecit tu, je vzdy orisek.
Zkuste nejakou chovku. Neporadi?

On nikdy nebyl hravý...máme dalšího vykastrovaného kocoura a kočičku ta na kastraci pujde, bude jí teprve rok ;-) podle veta je zdravý... Je možné, že by to souviselo právě s těmy chonáčky chlupů ? Nikdy je nezvracel, třeba má zanešená střeva a nevstřevává tolik živin.. ?

25.4.2018 16:39

Bejina napsal(a):
Oprava:... tak to celá rodina slavíme...

...to bylo u nás, bráchu museli od jídla hnát, mně do jídla nutit...bráchu jsem svým krmila pod stolem...naši ze mně byli šílený...babička mně plačíc vždy prosila abych pojedla alespoň kousek vajíčka, že jí tam umřu hlady

28.4.2018 07:40
Bejina

XXX.XXX.112.69

...to bylo u nás, bráchu museli od jídla hnát, mně do jídla nutit...bráchu jsem svým krmila pod stolem...naši ze mně byli šílený...babička mně plačíc vždy prosila abych pojedla alespoň kousek vajíčka, že jí tam umřu hlady

... a koukám, že hlady jste i přesto doteď neumřela...

Můj 10-ti letý syn jí tak málo, že vůbec nechápeme z čeho roste. Ale zajímavé je, že hubený není. Ve školce všem maminkám si učitelky stěžovaly, když jejich dítě nesnědlo jídlo... u našeho syna mi naopak letěly s radostí sdělit, že moje dítko snědlo oběd... ale to jsem zažila asi tak 5x za celý pobyt ve školce.

28.4.2018 11:45

Bejina napsal(a):
... a koukám, že hlady jste i přesto doteď neumřela...

Můj 10-ti letý syn jí tak málo, že vůbec nechápeme z čeho roste. Ale zajímavé je, že hubený není. Ve školce všem maminkám si učitelky stěžovaly, když jejich dítě nesnědlo jídlo... u našeho syna mi naopak letěly s radostí sdělit, že moje dítko snědlo oběd... ale to jsem zažila asi tak 5x za celý pobyt ve školce.

..to ne, protože tak nějak okolo 12 roku jsem se rozjedla a začala být závislá na sladkém, což mám doteď

28.4.2018 12:43
Bejina

XXX.XXX.112.69

..to ne, protože tak nějak okolo 12 roku jsem se rozjedla a začala být závislá na sladkém, což mám doteď

... tak to jsme dvě závislačky na sladkém...

28.4.2018 13:15

Bejina napsal(a):

Tak já také přidám svou závislost - poctivé tvarohové koláčky či frgály. Ale momentálně mám útrum

28.4.2018 17:44

Bejina napsal(a):

28.4.2018 17:45

Tak já také přidám svou závislost - poctivé tvarohové koláčky či frgály. Ale momentálně mám útrum

..vítejte v klubu

29.4.2018 07:23
Bejina

XXX.XXX.112.69

To já ujíždím na mléčných čokoládách... když zjistím večer, že jsem ještě neměla čokoládu, orosím se jak feťák bez drogy...

29.4.2018 08:03

Bejina napsal(a):
To já ujíždím na mléčných čokoládách... když zjistím večer, že jsem ještě neměla čokoládu, orosím se jak feťák bez drogy...

...já na Studentské pečeti...u nás je hodně vietnamských večerek, tak když jdu večer se psem tak prostě občas neodolám...

29.4.2018 10:07
Bejina

XXX.XXX.80.32

...já na Studentské pečeti...u nás je hodně vietnamských večerek, tak když jdu večer se psem tak prostě občas neodolám...

Občas?... to neznám, já už neodolávám permanentně...

29.4.2018 12:32

Bejina napsal(a):
Občas?... to neznám, já už neodolávám permanentně...

..no snažím se to omezit, ale někdy prostě nejde jinak...onehdá jsem měla takový absťák, že jsem sebrala králíkovi jeho připravený chleba na sušení a pomazala máslem a zhusta potřela medem, bylo to výborné

30.4.2018 12:51
Beátka

XXX.XXX.233.66

Pavluše napsal(a):

Možná to bude mimo, ale když jsem potřebovala kocoura trošku rozjíst sypala jsem mu na granulky FortiFloru, je to probiotikum a může se užívat i dlouhodobě. Mým kocourům to strašně chutná a paní veterinářka mi říkala, že tím na klinice taky rozjídají kočky. Kupuju to na veterině jednotlivě po sáčcích a je to ve formě prášku. Neříkám, že je to tutovka, ale nám to pomohlo.

https://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/purina-vd-feline-fortiflora-30x1-g/specifikace/#.

2.5.2018 23:38

Pavluše napsal(a):
On nikdy nebyl hravý...máme dalšího vykastrovaného kocoura a kočičku ta na kastraci pujde, bude jí teprve rok ;-) podle veta je zdravý... Je možné, že by to souviselo právě s těmy chonáčky chlupů ? Nikdy je nezvracel, třeba má zanešená střeva a nevstřevává tolik živin.. ?

Vim o pripadu kocoura (nasi Babi), co byl jako mlady hravy a pak jako kdyz utne.
Vybrane lahudky sice snedl, ale zadna slava.
Zacal byt nahle apaticky, unaveny, hubeny... jiny jak driv.
S kocourkem jsme jezdili za vetem snad co tyden.
Vet opakovene nezjistil nic. Jen neco pigar a vitaminu rozdal.

Kocourek umrel a pri pitve objevili obri chumac chlupu ve strevech.
Udajne se na to prijit behem beznych vysetreni nedalo.
Ale to bylo v 90 letech. Snad jsme jinde...
Urcite poptejte. Za to nic nedate.

Ale pokud je ten Vas nezravy a nehravy vlastne "odjakziva". Mozna jen takovy proste je.
Mozek v tele koucoura, co se mu nelibi byt kocourem...? I to se stava.
Pokud to neni zdravotni problem, tak je to psychicky problem a to je proste tvrdy orisek...

3.5.2018 10:24
ladd

XXX.XXX.34.42

Vim o pripadu kocoura (nasi Babi), co byl jako mlady hravy a pak jako kdyz utne.
Vybrane lahudky sice snedl, ale zadna slava.
Zacal byt nahle apaticky, unaveny, hubeny... jiny jak driv.
S kocourkem jsme jezdili za vetem snad co tyden.
Vet opakovene nezjistil nic. Jen neco pigar a vitaminu rozdal.

Kocourek umrel a pri pitve objevili obri chumac chlupu ve strevech.
Udajne se na to prijit behem beznych vysetreni nedalo.
Ale to bylo v 90 letech. Snad jsme jinde...
Urcite poptejte. Za to nic nedate.

Ale pokud je ten Vas nezravy a nehravy vlastne "odjakziva". Mozna jen takovy proste je.
Mozek v tele koucoura, co se mu nelibi byt kocourem...? I to se stava.
Pokud to neni zdravotni problem, tak je to psychicky problem a to je proste tvrdy orisek...

"Mozek v tele koucoura, co se mu nelibi byt kocourem...? I to se stava."

Victorie, už to nehul.

5.5.2018 22:46
Mireek

XXX.XXX.113.114

Ahojky, já jsem s naším kocourem řešila podobný problém. Běžné krmivo žrát nechtěl, ani granule ani konzervy, paštiky... Je strašně zmlsaný, obvzlášť dříve s ním byly velké problémy. Co mi žral bylo tak maximálně vařené kuřecí a občas syrové maso. Jenže vyvařovat pro kočku, to se mi opravdu nechtělo :D Nakonec mi známý doporučil krmivo Royal Canin https://fera24.cz/royal-canin-exigent-aromatic-attraction-33-2-kg.html To mu konečně zachutnalo a teď už žere podstatně lépe. Někdy vezme na milost i jinou značku.

6.5.2018 10:07

Mireek. Chápu, že je někdy problém vybíravou kočku nakrmit, jednu takovou mám doma.
Ale proč nekrmím RC:
Kukuřice, dehydratované ryby, živočišné tuky, pšenice, dehy­dratované kuřecí proteiny, kukuřičný gluten, izolát rostlinných proteinů*, hydrolyzované živočišné proteiny, kukuřičná moučka, rostlinná vláknina, sójový olej - až na ty dehydrované ryby (kterých bude velmi málo) jsou všechny tyto složky pro kočku jakožto výhradního masožravce nevhodné. "Na vrch" chemické konzervanty BHA a BHT, na které jsou kočky obzvlášť citlivé.

Pokud si dáte "práci" s tím, že se vrátíte k masu, uděláte pro svou kočku to nejlepší, co můžete udělat a vrátí se Vám to i s úroky v podobě vitální a zdravé kočky po řadu let smajlík
Můžete přidat z dostupnějších rybích granulí např. Purizon, Feringa.

6.5.2018 21:27

ladd napsal(a):
"Mozek v tele koucoura, co se mu nelibi byt kocourem...? I to se stava."

Victorie, už to nehul.

...reagujete tak proto, ze jste to nikdy nezazil, nebo proto, ze ano a umite to popsat lepe...
?
Dik za odpoved.

15.5.2018 09:59
ladd

XXX.XXX.34.42

Reaguji tak proto, že mi to přijde jako nesmysl. Neupírám zvířatům schopnost myslet, vím, že se neřídí pouze instinkty, i když v tomto případě by, to podle mě, byl spíš instinkt. V takovýto stupeň uvědomění si sebe sama ale u kočky nevěřím. Navíc je kastrovaný takže produkce těch pro něj podle Vás nevhodných samčích hormonů je utlumena. Nebo, že by mu vadilo, že čůrá pindíkem?
Bylo zde navrženo spousta pravděpodobnějších důvodů, proč špatně žere.

Přidejte reakci

Přidat smajlík