Dobrý den, budu pořizovat kotě a už teď chci mít jasno v krmení. Ráda bych kombinovala kvalitní granule s masem (svalovina, vnitřnosti, chrupavky). Zajímá mne, zda to takto kombinovat lze, aby to kočce nezpůsobilo nějaké problémy s trávením či zdravím. Dále jaké poměry a množství toho konkrétního volit. Zda půl na půl či jinak. A jaké množství je vhodné pro kotě a pro dospělou kočku, aby nestrádala či abych nepřekrmovala. Moc děkuji za vysvětlení a za případné rady. Soňa
Uživatel s deaktivovaným účtem

moje kočky to tak mají zcela normálně (+kapsičky, konzervy...). Granule mají k dispozici stále (normální u koček je zobnout si třeba 20x denně), maso atd. když se sejdem v kuchyni. Množství jsem v životě neřešila, řiď se kondicí a potřebou zvířete.

Dávám ráno, večer mokré, misku s granulemi mají k dispozici stále. Jedno období měli hodně žravé, to jsem granule dávkovala.
Naučte si ji na maso - jakékoliv mimo divočáka. Ryby by se neměly dávat syrové. Některé kočky rády syrový žloutek (bílek jen vařený). Je prospěšná lžička bílého jogurtu.
Žel některé maso nechtějí nebo ho přestanou jíst. Potom tedy filetové konzervy nebo mleté typu Animonda carny. Obsahují hodně masa.
Kotě neomezujte

Sonja89
napsal(a):
Dobře díky. Já právě četla článek, kde řešili nadměrný přísun masa a z tohoto nadbytek fosforu co škodí atd. Plus kombinace některého že způsobuje právě zažívací problémy. Ale nějak to tam nebylo zvlášť rozvedené. Co se spolu snese a v jakém.pomeru atd.
fosfor je ve vnitřnostech a čisté svalovině, nízkotučném tvarohu
syrové vejce klidně ano, v bílku je blokátor důležitého vitaminu, ale ten vitamin je zas v žloutku, tak bez obav (vejce je tučné, nekrmí se běžně)
syrové ryby též můžete, jsou velmi zdravé, hotnotné, ale ne sladkovodní (další blokátor prevítský) a ne rybí vnitřnosti (prevítů nejvíce)
článek samozřejmě prodával granule nejvíc problému jsou přílohy jako luštěniny, kompletní zvíře rozhodně ne (kdepak bychom vzali dnešní kočky, potomky šelem
)
když dáte celé zvíře (rozporcovat kuře) během pár dnů, je vše vyrovnané
tzn. kousek křídla + kousek z jater např., nevařit, nemlít, nechat šelmu hezky pracovat
naučíte kotě odmala jíst vše a nemáte problém
nechávat misku celý den nedoporučuji, začnou si vybírat co kdy jíst, nemám kontrolu o množství, jsou tak trošku rozmazlené a tak vůbec.

"nechávat misku celý den nedoporučuji, začnou si vybírat co kdy jíst, nemám kontrolu o množství, jsou tak trošku rozmazlené smajlík a tak vůbec."
k té četnosti krmení (kočka fakt není pes...) např. :
http://psidieta.cz/vyziva-kocek/
granule nech v klidu trvale, mokré tak samozřejmě nelze. Četnost krmení je u kotěte vyšší, a kočka si řekne, je to individuální.

tak to mám rozbité kočky
jí cca 5x denně stejně jako pes (toho mám též rozbitého teda), a to ani nechcou, to je pro můj pocit, spíše jak pamlsek.. třeba kousek masa od vaření nebo tři granule dopoledne odpoledne - z toho 2x hlavní jídlo, a kotě se kojí každé dvě hodiny.. a to jen to nejmladší
pijí vodu ze psí misky, nikdy se nestalo, abych musela řešit kterou misku nebo nutit konzervu
já nevím.. kočky.. no jsou to šelmy.. lovící.. uloví antilopu, nažerou se k prasknutí a jdou spát na 20 hodin, tak nevím jak by papaly 15x denně
nevšimla jsem si, že mají kočičí granule 50% bílkovin a 10% sacharidů
spíše 50 p. sacharidů
je to pěkné, nechat jídlo celý den, ale jak vím, že se všichni najedli dost ? jeden kocour žere, dokud je co, sotva se vlekl chudák malej špekatej, bydlí na kyblíku s granulemi, stará kočka to samé
krmení kotíka je jiné, samozřejmě, častěji.