Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2018 19:23
Cinibulkova

XXX.XXX.209.103

Dobrý den, potřebuji poradit už 14 dní se kocourovi dělají krvavé flíčky kolem hlavy a hlavně kolem uší. Byla jsem u veterináře dělala mi štěty na plíseň a ta vyšla negativní. Má stím někdo zkušenosti? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2018 20:42

to si dělá sám, škrábe se. prostě něco svědí. uši? kůže na hlavě?

27.4.2018 21:27
Cinibulkova

XXX.XXX.34.138

Uší má dobré.. právě že to má inza krkem.. tak nevím jestli nemá na něco alergii. Furt se drbe.

27.4.2018 21:32

ano, může to být alergie.

nemá klíšťata? nebo naopak obojek proti klíšťatům?

27.4.2018 21:40
Cinibulkova

XXX.XXX.50.94

Dávali jsme mu jenom vodičku proti klíšťatům combo Frontline ale to je už 4 týdny.

27.4.2018 21:42
Cinibulkova

XXX.XXX.50.94

Ale to mu dávám už od malinka. Tak mi přijde divné že by mu to začalo vadit.

27.4.2018 22:09

Cinibulkova napsal(a):
Ale to mu dávám už od malinka. Tak mi přijde divné že by mu to začalo vadit.

moje kočka si přesně taková ložiska vyškrábe jako reakce na zakousnuté klíště.

na co konkrétně reaguje vaše kočka... to vyvěštit nedokážu. na cokoliv. že ta věc nevadila v minulosti celkem nic neznamená.

28.4.2018 00:15
Cinibulkova

XXX.XXX.0.182

Je toho spousta co mu může vadit.. jen už fakt nevím co. Ještě mě napadlo že to může být od kočičího mléka..

21.7.2018 10:57
Lalka

XXX.XXX.153.190

A čím krmíte ? Můj kocourek to má také. Zjistili mu potravinovou alergii. Nemůže kuře a ryby.

11.8.2018 16:29
CePino

XXX.XXX.168.14

Mohu si zde přihřát polívčičku?.. Náš Brok (venkovní, kastrovaný, asi čtyřletý kocour) si co pozoruju cca 2 měsíce neuslále okusuje, olizuje packu až se mu tam utvořily tyhle ranky. Co by to mohlo být?

22.8.2018 01:45
fikovnice

XXX.XXX.30.49

CePino napsal(a):
Mohu si zde přihřát polívčičku?.. Náš Brok (venkovní, kastrovaný, asi čtyřletý kocour) si co pozoruju cca 2 měsíce neuslále okusuje, olizuje packu až se mu tam utvořily tyhle ranky. Co by to mohlo být?

A neměl tam původně nějaké zranění? Neporval se třeba? Jinak i kočky mohou mít zlozvyky týkající se vykusování kůže, chlupů... Ale většinou to dělají kočky nějak deprivované, což nebude Váš případ. Ozvěte se, až/pokud zjistíte, co bylo příčinou.

22.8.2018 07:45
CePino

XXX.XXX.145.2

To už si nepamatuji jestli měl na počátku nějaké poranění.
Myslíte že by mohl být deprivovaný? Je pravda že je sice velmi přítulný, ale stále vyplašený, často reaguje polekaně na běžnou činnost a vjemy. Je na chalupě sám, my se tam dostaneme pozdě odpoledne, býváme do tmy, ale každý den. To jak zaslechne auto, už stojí za vraty, nebo letí přes celou náves a mňouká, spíš bečí jak malý dítě. Pak se od nás nehne. Když jdeme krmit králíky do stodoly, je s námi, jsme v baráku, je s námi, když něco kutíme venku nebo na zahradě, neustále je na dohled, obvykle na vyvýšeném místě aby měl přehled. Oblíbil si lov na manželku. To se obyčejně schová do celeru nebo řepy a pak na ni ze zálohy startuje s naznačeným kousnutím a škrábnutím. Na mně taky, ale málo a nikdy nedokončí. Uhne půl metru přede mnou. Asi respekt. Nikdy jsme mu nijak neublížili, je to náš mazel, jak si sednem venku ke kafíčku hned hopne na klín a provozuje mléčný krok. Říkáme tomu břišní masáž zdarma. Míval velké problémy s kočkami ze sousedství, ty mu často nabančily, ale už rok nejsou. Zůstala jen "neviditelná" polodivoká kočka která se drží mimo za stodolou a u spodních sousedů. Co se děje když tam nejsme nevím. Když odjíždíme, často odchází přes náves i Brok (Jo, náš kocour se jmenuje Brok. No a co?).

22.8.2018 07:52
fikovnice

XXX.XXX.30.49

CePino napsal(a):
To už si nepamatuji jestli měl na počátku nějaké poranění.
Myslíte že by mohl být deprivovaný? Je pravda že je sice velmi přítulný, ale stále vyplašený, často reaguje polekaně na běžnou činnost a vjemy. Je na chalupě sám, my se tam dostaneme pozdě odpoledne, býváme do tmy, ale každý den. To jak zaslechne auto, už stojí za vraty, nebo letí přes celou náves a mňouká, spíš bečí jak malý dítě. Pak se od nás nehne. Když jdeme krmit králíky do stodoly, je s námi, jsme v baráku, je s námi, když něco kutíme venku nebo na zahradě, neustále je na dohled, obvykle na vyvýšeném místě aby měl přehled. Oblíbil si lov na manželku. To se obyčejně schová do celeru nebo řepy a pak na ni ze zálohy startuje s naznačeným kousnutím a škrábnutím. Na mně taky, ale málo a nikdy nedokončí. Uhne půl metru přede mnou. Asi respekt. Nikdy jsme mu nijak neublížili, je to náš mazel, jak si sednem venku ke kafíčku hned hopne na klín a provozuje mléčný krok. Říkáme tomu břišní masáž zdarma. Míval velké problémy s kočkami ze sousedství, ty mu často nabančily, ale už rok nejsou. Zůstala jen "neviditelná" polodivoká kočka která se drží mimo za stodolou a u spodních sousedů. Co se děje když tam nejsme nevím. Když odjíždíme, často odchází přes náves i Brok (Jo, náš kocour se jmenuje Brok. No a co?).

Aha, dle popisu je to bojínek a závislák (to není urážka, mám doma také závisláky ). Pokud je na vás tak moc fixovaný, tak asi fakt v době, kdy tam nejste, je nešťastný. Nicméně nevím, zda to má řešení. Ale je tím pádem možné, že si packu vykusuje sám. Taková automutilace/sebepoškozování, které je známo u deprivovaných dětí. Ale prosím vás, berte to jako názor v diskuzi, může to být klidně něco jiného. Mmch. je odčervený, odparazitovaný? Nemá alergii? Nemá nesnášenlivost nějaké složky potravy? To vše by mohlo způsobovat to, že se hryže.
A jinak, také jsme měli chalupového kocoura, také čekával a znal již zvuk motoru našeho auta a vítal nás pronikavým mňoukáním. Bohužel už je v kočičím nebi.

22.8.2018 07:55
rapotacka11

XXX.XXX.79.30

Kam odchází ?
Má u vás nějaké zázemí ?
Cizí lidi ho budou spíš od svého domu odhánět,
budou se ho štítit a mít strach, aby nepřitáhl
nějakou nákazu...

22.8.2018 07:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):

Kam odchází ?
Má u vás nějaké zázemí ?
Cizí lidi ho budou spíš od svého domu odhánět,
budou se ho štítit a mít strach, aby nepřitáhl
nějakou nákazu...

To je pravda. Chtělo by to mu na chalupě zřídit nějaké bezpečné místečko. Nenaučil by se třeba na automatická dvířka, aby měl přístup aspoň do nějakého prostoru domu?

Jinak "Rapotacko" moc zdravím, ráda Vás zde vidím.

22.8.2018 08:01
rapotacka11

XXX.XXX.79.30

I já jsem ráda, že se daří .

22.8.2018 08:32
CePino

XXX.XXX.145.2

Jaké zázemí přesně máte na mysli? Má misky na granule, na vodu, na konzervy a kapsičky. Vodu kohoutkovou, balenou i studánkovou z mističky odmítá, chodí zatvrzele balancovat na dešťovku z kýblů z pod okapu. Má k dispozici stodolu se senem, dvě kolny, sýpku, půdy nad stavením i nad maštalí se slámou... Žádná automatická dvířka nebudou. Fakt nee. Když tam nebudeme kdo zaručí ža tam nepolezou i cizí kočky a třeba i kuna? A se snímačem kočičí oční sítnice ještě nikdo nevymyslel.

22.8.2018 09:01
CePino

XXX.XXX.145.2

fikovnice napsal(a):
Aha, dle popisu je to bojínek a závislák (to není urážka, mám doma také závisláky ). Pokud je na vás tak moc fixovaný, tak asi fakt v době, kdy tam nejste, je nešťastný. Nicméně nevím, zda to má řešení. Ale je tím pádem možné, že si packu vykusuje sám. Taková automutilace/sebepoškozování, které je známo u deprivovaných dětí. Ale prosím vás, berte to jako názor v diskuzi, může to být klidně něco jiného. Mmch. je odčervený, odparazitovaný? Nemá alergii? Nemá nesnášenlivost nějaké složky potravy? To vše by mohlo způsobovat to, že se hryže.
A jinak, také jsme měli chalupového kocoura, také čekával a znal již zvuk motoru našeho auta a vítal nás pronikavým mňoukáním. Bohužel už je v kočičím nebi.

Jj. Bojínek to je. To potvrzuji. Odčervený je. Odparazitovaný ne a alergie mně tedy pravda ještě nenapadla. Takže začnem odparazitováním a změnou stravy. Teď se mi ještě vybavilo že zprvu měl to místo velmi olysalé, bez poranění.

1.9.2018 11:37
fikovnice

XXX.XXX.30.49

CePino napsal(a):
Jj. Bojínek to je. To potvrzuji. Odčervený je. Odparazitovaný ne a alergie mně tedy pravda ještě nenapadla. Takže začnem odparazitováním a změnou stravy. Teď se mi ještě vybavilo že zprvu měl to místo velmi olysalé, bez poranění.

Držím pěsti, ať na to přijdete. Bohužel alergií přibývá (je potřeba fakt oddiagnostikovat a následně vyhnout event. alergenu - dosti často kuřecí). Dejte pak vědět, na co se přišlo a jaká je situace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík