Uživatel s deaktivovaným účtem

nóóó
když si vezmu svého psa... ...tak bych vsadila spíš na ten/ty postřikovače
Tento problém mám taky.. Nebo - opět. Jsem zoufalý, malý dvoreček, okrasná zahrádka. Položím si pod pergolu jednohubky a chlebíčky, jdu pár metrů do kuchyně pro víno, vyjdu a na stole tři kočky ožírající salám. Nechci se uchýlit k jedu, ale majitelé koček odmítají i spolufinancovat další ochranu.
Hodonak
napsal(a):
Tento problém mám taky.. Nebo - opět. Jsem zoufalý, malý dvoreček, okrasná zahrádka. Položím si pod pergolu jednohubky a chlebíčky, jdu pár metrů do kuchyně pro víno, vyjdu a na stole tři kočky ožírající salám. Nechci se uchýlit k jedu, ale majitelé koček odmítají i spolufinancovat další ochranu.
Kočky opravdu nemají vodu rády. Pokud máte možnost rosit nebo zapnout nějaký vodotrysk, nebudou vás mít tak rády, jako když jim servírujete salám. A voda jim neublíží, jako jed.

"proti cizím kočkám - mít nejméně jednu vlastní."
mám psa, velkého psa, mám 9 koček - z toho 4 kocouři...a přesto jsem zase a opět načapala sousedovic Mikeše v kuchyni na stole! A že se kluci opravdu rádi nemají...

napsal(a):
mám psa, velkého psa, mám 9 koček - z toho 4 kocouři...a přesto jsem zase a opět načapala sousedovic Mikeše v kuchyni na stole! A že se kluci opravdu rádi nemají...
Máme smečku našich koček a psa. K nám žádné cizí kočky nechodí. A já bych ráda krmila cizí kočky a zachraňovala toulavky, mám vůči kočkám spasitelský komplex.
Loni si nás teda přivlastnil jeden toulavý kocour, už je náš, ale za skoro dvacet let co tu žiji, je první. Všechny ostatní jsem musela zachránit proti jejich vůli a domu je doslova dovléct.
Přiznávám se, že problém trošku nechápu, prostě nenechávávám venku jídlo bez dozoru, no.
A nebo už jsem natolik deformovaná, že nevím, co to je nechat někde jídlo bez dozoru a skočit si pro víno.

Janae, dej adresu, dalšího přistěhovalce ti mileráda doručím, já mám naopak jistotu, že další přijdou...někdy si říkám, že musí existovat nějaká kočičí tichá pošta a naše adresa se předává od kočičáka ke kočičákovi (a bohužel i lidem, neb minimálně 3 koťata na 100% někdo u nás vyhodil )
"Přiznávám se, že problém trošku nechápu, prostě nenechávávám venku jídlo bez dozoru, no.
A nebo už jsem natolik deformovaná, že nevím, co to je nechat někde jídlo bez dozoru"
přesně přesně přesně
i chlap se klopotně učí, já mu nic hlídat nebudu! (ale u nás je v těchto případech v hlavní roli pes)
a teda hmyz na tom jídle taky nic moc...
napsal(a):
mám pět kastrovaných koček (bývalo jich i více) a dva psy a nechodí k nám ani cizí kočky a ani kuny. Kuny ani tehdy, když z nich mají sousedé hlavu v pejru.
Smečka 5 psů a 4 kočky (2+2 - vše kastráti) a na zahradu si cizí kočka skutečně netroufne. Jediný případ bylo malé toulavé kotě, které bylo hladové a slaboučké a zřejmě ztratilo pud sebezáchovy - tak ho dva 60 kg pastevci hlídali a olizovali, dokud jsem nepřišla domů. Zůstalo u nás a s pastevci spí v boudě a užírá jim z misky.

jáj, kuny...už dvě noci po sobě se nám tu v noci rvou asi kuny (asi - podle ocasu), dneska v noci to byl hukot na střeše...
asi máme nějaké pozitivní vyzařování, že je u nás takový nával...

prázdniny
napsal(a):
zase na druhé straně je tak milé ráno nebo večer slyšet to až ptačí štěbetání kun (v našem případě na sousedních střechách) , kdysi jsem dokonce sousedy podezírala, že tam mají raráška.
asi vás raním, ale jedou jsem zachraňovala a umístila dvě kuňata.
..u nás una léta na půdě chalupy...své výkaly pravidelně umísťovala za brankou na chodníček...stěhovala se od nás pouze v létě, když jsme přijeli se psy, k podzimku se vždy nastěhovala zpět...pak se nějak vytratila neznámo kam...