Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2018 15:37
Luckylucky

XXX.XXX.153.0

Autor
XXX.XXX.153.0
Ahoj, potřebuji poradit. Máme venku 4tydenní koťata. Narodila se jen 2 a matku mají samozřejme u sebe. Matka je kojí s tím problém není, ale u jedno koťe má po spaní občas zavřené oči. Vždy mu ho opatrně otevřu a má tam takové ospalky ale ještě neuschlé (pardon, opravdu nevím jak to popsat) prostě takový sliz. Vždycky mu to vyčistím vodou a kapesníkem. Chci mu koupit borovou vodu nebo kapky do očí a čitit mu to. Je to dobrý nápad, nebo s ním mám zajít k veterináři? Děkuji. P.s. jedno kotě(kocourek) je hodně aktivní, skáče leze všude možně atd.a to druhé(kočička) je takové bojácné a když ho dám na trávu tak chodí tak opatrně a spíš moc neprozkoumává. Je to normální? Pardon za tak hloupou otázku ale koťata máme poprvé a nechci nic zanedbat.

23.5.2018 15:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Luckylucky napsal(a):
Autor
XXX.XXX.153.0
Ahoj, potřebuji poradit. Máme venku 4tydenní koťata. Narodila se jen 2 a matku mají samozřejme u sebe. Matka je kojí s tím problém není, ale u jedno koťe má po spaní občas zavřené oči. Vždy mu ho opatrně otevřu a má tam takové ospalky ale ještě neuschlé (pardon, opravdu nevím jak to popsat) prostě takový sliz. Vždycky mu to vyčistím vodou a kapesníkem. Chci mu koupit borovou vodu nebo kapky do očí a čitit mu to. Je to dobrý nápad, nebo s ním mám zajít k veterináři? Děkuji. P.s. jedno kotě(kocourek) je hodně aktivní, skáče leze všude možně atd.a to druhé(kočička) je takové bojácné a když ho dám na trávu tak chodí tak opatrně a spíš moc neprozkoumává. Je to normální? Pardon za tak hloupou otázku ale koťata máme poprvé a nechci nic zanedbat.

Kočkám borovou vodu NE! Stačí převařená. Pokud se kotě nezlepší, popř.bude mít zalepený nosík, musíte k vetovi. Pro kočky je nachlazení horší, než zlomená noha.
Koukněte
https://www.purina-proplan.cz/kocka/health-and-nutrition/cat-health/preventing-flu-in-your-cat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2018 17:05

sisi58 napsal(a):
Kočkám borovou vodu NE! Stačí převařená. Pokud se kotě nezlepší, popř.bude mít zalepený nosík, musíte k vetovi. Pro kočky je nachlazení horší, než zlomená noha.
Koukněte
https://www.purina-proplan.cz/kocka/health-and-nutrition/cat-health/preventing-flu-in-your-cat.

S borovou vodou je to nejednoznačný, někdo ji používá jiný ji pomlouvá.
Já mám kočky náchylné k zánětu oka, borovou vodu celkem používám a bezproblémů.
Voda je jen na vyčištění ospalků, nic neřeší. Borová voda desinfikuje.

Pokud se to nebude lepšit, skočte s k vetovi pro nějakou ATB mast.

https://www.ceskaveterina.cz/zanet-oka-u-kocky-cvt-1127-9706-0q-borov%C3%A1+voda+cena.html.

23.5.2018 18:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
S borovou vodou je to nejednoznačný, někdo ji používá jiný ji pomlouvá.
Já mám kočky náchylné k zánětu oka, borovou vodu celkem používám a bezproblémů.
Voda je jen na vyčištění ospalků, nic neřeší. Borová voda desinfikuje.

Pokud se to nebude lepšit, skočte s k vetovi pro nějakou ATB mast.

https://www.ceskaveterina.cz/zanet-oka-u-kocky-cvt-1127-9706-0q-borov%C3%A1+voda+cena.html.

Jak si to Lucky udělá, takové to bude mít. Věřím, že existují ekvivalenty borové vody určené pro kočky. Proč riskovat, že bude mít kotě nejen zalepená očka, ale i nějakou reakci na borovou vodu. Na vyčištění převařená voda stačí, na léčbu je potřeba veterinář.

24.5.2018 07:54

sisi58 napsal(a):
Jak si to Lucky udělá, takové to bude mít. Věřím, že existují ekvivalenty borové vody určené pro kočky. Proč riskovat, že bude mít kotě nejen zalepená očka, ale i nějakou reakci na borovou vodu. Na vyčištění převařená voda stačí, na léčbu je potřeba veterinář.

Nojo, já jsem jsem u očí otrkaná, řeším je neustále, našim kočkám stačí i ofouknutí na parapetu.
Běžný veterinář dá borovou vodu, oftalmoseptonex a tobradex či jeho varianty, za ty desetilí jsem objela s kočičíma očima už dost veterinářů a nic speciálního jsme nikdy nedostali.

Reakce na borovou vodu - dle odpůrců borová voda vysušuje, je to dezinfekce, takže logicky, nepoužívat dlouhodobě a preventivně.

24.5.2018 08:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nojo, já jsem jsem u očí otrkaná, řeším je neustále, našim kočkám stačí i ofouknutí na parapetu.
Běžný veterinář dá borovou vodu, oftalmoseptonex a tobradex či jeho varianty, za ty desetilí jsem objela s kočičíma očima už dost veterinářů a nic speciálního jsme nikdy nedostali.

Reakce na borovou vodu - dle odpůrců borová voda vysušuje, je to dezinfekce, takže logicky, nepoužívat dlouhodobě a preventivně.

Jsem přes koně, kocoura mám chvíli a navíc adoptovaného sirotka po starých lidech, kteří o kočkách nejspíš věděli jen to, že chytají myši a vrcholem a lahůdkou pro kočky byly, podle nich, kapsičky Whiskas. Kocoura jsem hned brala k vetce, na prohlídku, protože měl ty ospalky a i špinavý nosík a ta mi právě řekla, že čistit převařenou vodou nikoli borovou. Pokud máte jinou zkušenost, nebudu odporovat, fakt nevím.

24.5.2018 23:18
Luckylucky

XXX.XXX.153.0

Ahoj, děkuju za Vaše rady. Koťátku jsem nakonec koupila borovou vodu a kapu jí to. Vidím zlepšení, už nemá tolik "slizu"(ospalek) v očích a po spaní je má i častěji i otevřné

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík