Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2018 14:05
RomanaVlada

XXX.XXX.132.6

Dobrý den
Potřebovala bych poradit. Chodí k nám kocourek který je velice hubený.Tak jsem si zjistila komu patří a zda nepotřebují pomoc ho odvézt a zaplatit veterinu. Bohužel mi řekli že je nemocný a nedá se to léčit a že se má dobře a nic nepotřebují. No myslím si že jsou divní. Tak jsem se rozhodla mu dávat aspoň pravidelně jíst. Chodí ráno, dopoledne, odpoledne a večer. Takže pořád. Dostává granule Royal-renal a 2x denně plecko syrové.
No a také jsem do něj dostala tabletku na odčervení. Mám pocit že přibral když dostává pravidelně jídlo a po té tabletce má více hlad.
A otázka na co se chci zeptat. Jak mu mohu pomoci když vidím že ouška jsou špinavá a srst nic moc spíš hrozná. Má majitele takže ho nemohu vzít a udělat co je třeba.
Neexistuje něco na ten svrab atd? Nebo co dělat
Děkuji.

24.5.2018 15:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jste hodná, že mu dáváte najíst. Nakrmený kocour má větší naději, že se mu zlepší srst a že o sebe začne dbát. Ono když máte hlad, nic moc dělat nechcete a nemůžete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2018 16:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud byste mu tu srst chtěla zlepšit rychleji, tak kupte kočičí mléko nebo mléko bez laktózy. Kočky po tom mají krásnou srst. Jinak... ptala jste se majitelů, jakou nemoc má (zkuste se zeptat)

24.5.2018 20:31
RomanaVlada

XXX.XXX.132.6

Dobrý večer, ptala jsem se a řekli mi nějaký název bohužel si ho nepamatuji a když jsem se zeptala co to je za nemoc řekli mi že neví. Takže se na to nemohu ani informovat.

24.5.2018 20:34
RomanaVlada

XXX.XXX.132.6

Dobrý večer, děkuji moc ráda to koupím. Ale nevadí že jsem mu před týdnem dala odčervovací tabletu. Půlku, druhou má dostat příští týden. Děkuji.

25.5.2018 01:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

25.5.2018 11:16
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jestliže je kocour nemocný a Vy nevíte, co mu je, musíte to zjistit. Každý Váš krok mu totiž muže ublížit. Může mu být tisíc a jedna věc - co když pro zlepšení zdravotního stavu potřebuje nějakou konkrétní dietu, kterou Vy v dobré víře porušujete?
Buďto se o kocoura starejte se souhlasem od majitelů (pokud nebudou proti a řeknou Vám, co může a co ne), nebo nechte péči na majitelích. Jestliže se majitelé o kocoura nestarají a Vy se starat chcete, musíte zjistit, co mu je, abyste vyloučila, že mu ublížíte.
Nebo si vemte kocoura domů, na obci nahlaste nález a (pokud se o kocoura nikdo nepřihlásí, což lze u majitelů, kteří se nezajímají, očekávat) po uplynutí dané lhůty bude kocour Váš. Pak ho budete moct vzít k veterináři. Je to teda riziko, ale když už se starat o cizího kocoura, tak pořádně.

28.5.2018 10:55
odberryho

XXX.XXX.161.34

Já bych se majitelů neptala a kocoura na veterinu vzala. Na veterině nahlásíte svoje údaje a i to, že je to zřejmě potulný kocourek, který se usadil ve vaší blízkosti a pravidelně se chodí stravovat k vám. Tím, že jej majitelé pouští volně ven, riskují jeho zdraví mnohem víc, než že ho někdo nechá vyšetřit na veterině.

1.6.2018 13:07
rosemary1

XXX.XXX.107.140

Souhlas s odberryho. Jinak s tou nemocí se nedomnívám, že to bude nějak vážné. Spíše posuďte, jestli jsou majitelé schopní vůbec veterinu navštívit a nebo si tu historku s nemocí vymysleli, aby odůvodnili stav své kočky. Jinak nevím o žádné nemoci, pro kterou by bylo pozitivní ponechat běhat zbědovanou kočku po vesnici, nechat jí žrát co kde najde a nebo jí někdo dá a nechat jí svrab v uších. Záleží, jak moc se do toho chcete vložit a jak moc investovat (i citově). Já mám taky doma kočku sousedů, na kterou jsme se tu všichni rok dívali, jak pomalu umírá. Jednou jsem jí našla vprostřed silnice a myslela, že jí srazilo auto. No, nesrazilo, jen už nemohla jít dál. Její stav zblízka byl tak nepopsatelný, že jsem jí tam prostě nechat nemohla. Myslím, že někteří citlivější by zvraceli již při popisu. Vzala jsem jí domů, na veterinu, nechala si popsat její stav a vystavit účet za léčbu. Kočka přežila. Má trvalé následky, ale vzhledem ke stavu, ve kterém první rok svého života žila, jí to přesto stále připadá jako ráj. Pravidelně vysedává v našem okně, majitelé chodí okolo, ale nikdo pro ní nepřišel. Kdyby přišel, vydám jí, samozřejmě, i s účtem za veterináře a žádostí o úhradu nákladů. Já jsem opravdu ta poslední, co by lidem vzala zvíře a dokonce dokážu (i když nerada) připustit, že ostatní to mají jinak. Přistěhovala jsem se na vesnici a tady v podstatě nikdo z původních usedlíků nekastruje, kočky tu rodí třikrát do roka, koťata se buď topí a nebo nechávají, aby do půl roku umřely na různé nemoci spojené s podvýživou a nebo skončila pod koly aut. Takže pokud se o kocourka postaráte, poskytnete mu stravu a základní péči, odčervení, odsvrabení, je daleko větší šance zachránit a nebo zkvalitnit kocourkovi život, než se dívat, jak chcípá hlady, protože si přeci uloví. Navíc, pokud ho nezavřete k sobě domů, tak ho ani nekradete. Nevím, jak si ostatní výše představují, že mu Vámi popsaní majitelé poskytují např. dietní režim apod., když ani neví, jak se jeho nemoc jmenuje a co obnáší.

1.6.2018 16:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kočky se toulají a i samy od sebe stěhují. Jednoho dne se třeba seberou a odejdou jinam. Pokud někdo svou kočku neléčí i když je vidět, že je nemocná, je jim zvířátko lhostejné, chybět jim nebude.
Rosemary to udělala dobře, schovala si účty. Já bych si ještě schovala fotky, na kterých je kocour vyfocený před a po léčení a nakrmení. Pokud je zbědovaný (a to delší dobu), může to být i týrání!

Přidejte reakci

Přidat smajlík