Kocourek a štěně- je to v pohodě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2018 13:01
amiš

XXX.XXX.59.40

Dobrý den, máme tři kocoury( 9 let,2 roky). Máme barák se dvorem a zahradou, kocouři mohou ven i domů. Jeden z nich je takový můj mazlík, našla jsem si ho na inzerát, když mi předchozího přejelo auto (vždycky se mi libyli bílé kočky, ačkoli tenhle má sem tam zrzavý flek).
Je to takový skoropes, aportuje, rád se honí po zahradě jako pes, i na prochajdy by chodil, kdyby mohl(zavírám ho raději). Když jsem ho dovezla, mněli jsme dvě fenky, starš dámyí, se kterými si hrál, lovil je, skákal po nich a ony byly v klidu. Jenže postupně odešly za duhový most, takže teď máme 14 dní štěndo, co má 12 kg a lítá jako šus. Kocouři se ho nejprve báli, teď si ti dva snaží zachovat důstojnost, ten můj oblíbenec se ale chová sebevražebně. Bál se ho asi 3 dny nejvíc ze všech, ale pak najednou úplný opak. Jednak ho provokuje na zahradě k divokým honičkám, kdy kličkuje mezi keři a štěně ho honí, ale na dvoře, nebo doma si lehne na zem a nechá se tahat jako kus hadru. A že to těmi zoubky musí bolet. A navíc malá na něm občas i leží. Někdy začne až mňoukat, když jí z něho stáhnu, neuteče, ale lehne si o půl metru dál. Mám starch, že mu něco udělá. Máte s takovými hrátkami zkušenost? Je to pro kocoura bezpečné? Zas kdyby se mu to nezdálo, bude před štěnětem prchat, ne? Díky za skušenosti Jarka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2018 18:22

amiš, to musíš poznat sama. Já bych ale v každém případě štěníkovou učila se ke kocourovi chovat "malámalá", že je to NAŠE zlato, které si chráníme, učila bych ji nějakou při měřenou míru. Může se stát, že se kocour lekne, něco ho zabolí, drápne ji a máš po krásném potencionálním přátelství. A ona hra na lov se často na ten lov i zvrtne...

19.6.2018 12:19
amiš

XXX.XXX.59.40

No právě, učíme jíto a ti dv nám pomáhají. Samozřejmně, když jí to popadne, prožene je, ale už je vidět, že občas je i ignoruje. Ale ten třetí blboń, no, nevím, pořád jí provokuje, nechá se od ní tahat, já vím, že hra se může změnit v lov snadno, proto mám o něj strach.

19.6.2018 12:51

prostě ji koriguj, opravdu fajn je povel "vypadni", ale prosím naučen pouze pozitivně, na vodítku ji odvedeš za mňamkou nebo míčkem či co má ráda...velmi používám při kočkách
Máš hovici, ti jsou učenliví a svou domácnost milující...

Upřímně, prohnat kočku u nás bylo nemyslitelné, nikdy jsem to psu nedovolila (prostě to, co nechci, aby dělal, psa dělat nenechám).

19.6.2018 15:03
amiš

XXX.XXX.59.40

No, právě. Naše předchozí fenky vycházely s kočkama bezvadně, tahle taky bude, už se to docela rovná, ti dva kocouři dali najevo, že sranda nebude, já se jí to snažím vysvětlit, takže úspěchy se dostavují.Tady jde o toho třetího kocoura, co se chová jako sebevrah a nechá se od ní tahat a kousat. Já jí od něj odendám, zaujmu něčím novým, ale kocour, místo aby utekl, sebou plácne vedle na zem. A štěně samozřejmně další nálet a situace se opakuje.

20.6.2018 20:54
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Si osobně myslím, že když kocour štěněčí přítomnost vyhledává, tak to nebude tak horké..přece jen by spíš zdrhnul, někam se schoval a ne že by si lehnul zpátky k tomu velkýmu pometlu.
Snažila bych se psa korigovat, tak aby kocourovi moc neubližoval (netahal někam, nehonil), ale kocoura bych od štěněte nevyháněla, ani nějak psa od kocoura, když ho nebude nějak brutálně trápit a kocourovi to chování nevadí. Budou kámoši. Kocour už si ho asi oblíbil.
Náš kocour provokuje psa ke rvačce..asi je to legrace...

21.6.2018 15:09
amiš

XXX.XXX.59.40

Tak včera dojdu první domů, na dvoře leží svorně natažení vedle sebe psice a dva kocouři, tvrdě spící. Štěndo mi přišlo přivítat, ale kocouři jen odevřeli jedno očko a spali dál. Večer zase honička po zahradě, tady jde o to, že malá ještě nezná sílu a neodhadne stisk, zas ho chytla za ucho až vyjekl a utekl, ale před tím se nechal dohnat na záhonu, zas si lehl na záda a boxoval jí tlapkami. Tak snad vědí, co dělají, potvory

Přidejte reakci

Přidat smajlík