Zdravím. Našemu ročnímu kocourovi jsme začali dávat dospělácké granule, bohužel jsme dost podcenili pečlivý přechod a po pár dnech začal kocour blinkat. Ze začátku vyhodil natrávené granule, od té doby blinkal už jenom žlutou šťávu s pěnou. Blinkání trvalo dva dny, přestal i celkem žrát. ALe včera večer si trochu granulí pochroupal, pak ale zase blinkal, opět jenom šťávu.
Dneska jsem s ním byla na veterině, veterináři se jeho stav moc nezdál, kocour navíc dost zhubnul, přijde mi, že až za ty poslední dva dny. Každopádně mu vzal krev, dostal něco na uklidnění žaludku a dietní kapsičky, které by ho měly zase rozjíst.
Kocour je stresař a návštěvu veteriny dost blbě nesl. Od návratu je schovaný pod postelí, občas vyleze a celý den spí. Nechá se mazlit, ale pořád nežere, drží se u postele, nereaguje na hračky. Naštěstí už aspoň neblinká. Jenom netuším, jestli je to důsledkem stresu nebo nějaké nemoci. Včera byl ještě normálně hravý a mazlivý.
Je možné, že se jedná jen o blbý přechod a stres po návštěvě veteriny, nebo máme čekat horší verdikt z výsledků odběrů? Máte někdo zkušenosti s takovými příznaky?
Uživatel s deaktivovaným účtem

V první řadě rozjíst. Jakmile kočka nežere déle jak tři dny, způsobuje to změny na játrech. Zkuste syrové maso, vařené kuřecí s rýží, masový vývar, namlít. Zkuste namlít nebo kousky, jiné granule. (Po Britcare mívají některé kočky problém). Lžíci bílého jogurtu. Cokoliv. Přidejte Calopet pastu (něco jako umělá výživa). Krmte z ruky nebo z jiného místa, třeba vyvýšeného. Pokud kočka odmítá, řeší se to i naředěnou stravou podávanou stříkačkou. Musí něco, alespoň málo dostat do žaludku.
Držím palce.
No maso on přestal jít tak nějak po kastraci, do té doby dlabal syrové i kapsičky a teď mu dáváme jednou za čas a málo kdy dojí.
Už mám výsledky z krve, má málo bílých krvinek a vypadá to na infekci, takže se nejdříve bude léčit tohle a snad to zabere.
Strašně moc děkuju za rady ohledně jídla, něco do něj zkusím narvat i tou stříkačkou, přijde mi, že fakt strašně zhubnul. A jídlo fakt teď ignoruje. Zkoušela jsem ze zličky, aby si to olízal, z prstu, jeho staré granule i ty nové, i kapsičky, co máme doma, ale vždycky otočí hlavičku a de pryč. Aspoň nějak pije.

MatyldaZ
napsal(a):
No maso on přestal jít tak nějak po kastraci, do té doby dlabal syrové i kapsičky a teď mu dáváme jednou za čas a málo kdy dojí.
Už mám výsledky z krve, má málo bílých krvinek a vypadá to na infekci, takže se nejdříve bude léčit tohle a snad to zabere.
Strašně moc děkuju za rady ohledně jídla, něco do něj zkusím narvat i tou stříkačkou, přijde mi, že fakt strašně zhubnul. A jídlo fakt teď ignoruje. Zkoušela jsem ze zličky, aby si to olízal, z prstu, jeho staré granule i ty nové, i kapsičky, co máme doma, ale vždycky otočí hlavičku a de pryč. Aspoň nějak pije.
pokud nejí, jíst musí. buď stříkačka a pokud se bude bránit, tak u veterináře sonda. u kočky je žrádlo základ. jsou schopné se sesypat čistě z nechutenství, jehož prvotní příčina může být bezvýznamná.

Pokud kocour pije dejte mu vývary.Třeba kuřecí, silné.Před měsícem nám jednoho kocoura odrazilo auto.Vypadal špatně.Krvavé oko, nakřivo čelist, nereagoval.Vzali jsme ho k veterináři jestli je to k léčení nebo na utracení.Veterinář mu píchl nějaký uklidńovák a že se na něj podívá a dá vědět.To bylo ráno.Odpoledne jsme si pro něj jeli.Měl vyhozenou, naprasklou sanici, ulomné špičáky a oko slepé.Povídal ať mu dáváme napít stříkačkou a kuřecí vývar.Týden jsme jezdili na antibiotika a injekce proti bolesti.Druhý den začal sám pít.Vývary pil týden.Po týdnu začal trošku žrát mleté maso.Teď po měsíci už žere i granule, hraje si, leze po stromech a nebýt slepého oka a uražených zubů, nikdo by nepoznal čím prošel.
napsal(a):
Pokud kocour pije dejte mu vývary.Třeba kuřecí, silné.Před měsícem nám jednoho kocoura odrazilo auto.Vypadal špatně.Krvavé oko, nakřivo čelist, nereagoval.Vzali jsme ho k veterináři jestli je to k léčení nebo na utracení.Veterinář mu píchl nějaký uklidńovák a že se na něj podívá a dá vědět.To bylo ráno.Odpoledne jsme si pro něj jeli.Měl vyhozenou, naprasklou sanici, ulomné špičáky a oko slepé.Povídal ať mu dáváme napít stříkačkou a kuřecí vývar.Týden jsme jezdili na antibiotika a injekce proti bolesti.Druhý den začal sám pít.Vývary pil týden.Po týdnu začal trošku žrát mleté maso.Teď po měsíci už žere i granule, hraje si, leze po stromech a nebýt slepého oka a uražených zubů, nikdo by nepoznal čím prošel.
Děkuju všem moc za rady.
Přeju, aby kocourek už byl v pohodě! Je to hrdina.
Antibiotika zabrala, kocour se rozjedl, začínám jej učit na mokré, které do teď nechtěl. Vývar jsem mu uvařila, ale tlačili jsme to do něj stříkačkou + tu tatru a kašičku z mrkve a kuřecího. Dál jsem začala dávat pangamin, který má povzbuzovat chuť k jídlu.
Máme kočky dvě a oba jsou takoví chcípáčci a jídlu moc nedají. Máte ještě nějaké rady, jak je naučit jíst?

Tak to je dobře, že je kocourek lepší
Můžete zkusit i vajíčko - u syrového jen žloutek. V syrovém mase je v podstatě vše, co kočka potřebuje. Krmit masem není tak složité jako barfování u psů.
Nebojte se třeba i kůží apod. rozumně, ať to kočku neprožene. Kočka zvyklá na maso si dobře poradí i se syrovým kuřecím křídlem. Osobně doporučuji ryby ovařit. Ryba obsahuje enzym thiaminázu. Teplem se ničí.
Granule jsou fajn, když potřebujete odjet, jste celý den v práci nebo v těchto vedrech.
Krmení syrovým masem chci dosáhnout, tady všechny ty věci mám snad i obstojně načtené. Problém mám v tom, že nevím, jak to do nich nacpat. Maso jedli jak diví před kastrací, po kastraci oba přestali jíst kapsičky i syrové maso. Kolikrát se stalo, že jsme maso vyhazovali, protože si parkrát ňufli a šli pryč a nebo ho ignorovali úplně. Kocour teď dlabe dietní kapsičky RC, co dostal od veterináře, ale kočku ani ty nelákají. Na co je utáhnu oba, tak je šunka...
A aby toho nebylo málo, tak teď jsme zjistili, že kočička nekaká, takže ju čeká veterina taky. Občas si říkám, že víc problémové kočky jsme si vybrat nemohli :D.

MatyldaZ: bohužel se to tak někdy sejde. Kočkám se mění chutě, máme to podobně a slyším to z různých stran, takže chápu. Zkusit po malinkých soustech přidávat do mokrého a pokud se zkrmí dávku zvyšovat. Občas to zkouším, ale valný úspěch nemám. Syrové si vezme jen jeden a to více méně jako pamlsek. Zkouším to však dál. Hodně úspěchů přeji