Dobrý den, s manžele si budeme pořizovat štěně, jenže moje mamka má u baráku kočku a já bych chtěla, aby spolu dokázali vyjít když tam přijedeme. Štěně s tím asi moc problém mít nebude ale Rozárka se psů bojí. Můj bratr má taky psa a i když přijedou bez něj tak k nim stejně nejde. Náš pes s námi určitě jezdit bude, nenecháme ho samotného v bytě. Budu ráda za jakoukoliv radu, jak je mám spřátelit Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

naprostý základ je nenechat štěně kočku honit! Nikdy!
jinak jsou takové obecné postupy, jako vzít kočku do náruče, sednout si ke psu, kočku mazlit, psa - v klidu - za ten klid odměňovat...samozřejmě, pokud se kočka dá...
štěně hrou převádět na sebe
učit třeba vidím kočku =sedni
a tak...
Tady sice seznamují 2 kočky, ale použijte to i Vy.
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To
Štěně je zvědavé, kočka plachá.
Chce to čas. Kočku zbytečně neděste, štěně ji nesmí honit.
Prosím Vás, nepište sem, že jste mu to furt říkala, ale
ono níc. A jak na ni zvědavě doráželo, vydrápla mu oko.
Postupujte hezky pomalu a půjde to.

Máme doma momentálně 10 koček a 5 psů.Kočky jsou nalezenci a tak různě přicházejí.I psi se různě doplńují.Ne každá kočka si na psa zvykne natolik, že se spolu kamarádí.Některé se prostě bojí pořád.Pokud k nám přibude nové štěně, odmala je učím, že nesmí nic honit.Ani kočky ani jiná zvířata na dvoře.Pokud štěně kočky nehoní, většinou se kočky časem s ním seznámí sami.Nechávám to na kočkách.Ale to jsou naše kočky a naši psi.Pokud přijde syn se psem, je to pro naše kočky cizinec a kamarádí se s ním jen něklik koček.Ostatní, ikdyž s našimi psy problém nemají, se raději uklidí.

Janina 31
napsal(a):
Dobrý den, s manžele si budeme pořizovat štěně, jenže moje mamka má u baráku kočku a já bych chtěla, aby spolu dokázali vyjít když tam přijedeme. Štěně s tím asi moc problém mít nebude ale Rozárka se psů bojí. Můj bratr má taky psa a i když přijedou bez něj tak k nim stejně nejde. Náš pes s námi určitě jezdit bude, nenecháme ho samotného v bytě. Budu ráda za jakoukoliv radu, jak je mám spřátelit Děkuji.
...do domácnosti se třemi dospělými kočkami jsem přinesla štěně - v životě kočku nevidělo a naše kočky psa měly vždy doma...sice mu dvě dali najevo, že legrace s nimi nebude, ale do pár měsíců si od štěněte - dnes již dospělého psa nechávají dělat neskutečné věci - čistí jim uši, tahá je za ně, tahá je za ocas po podlaze, upouští na ně z výšky hračky, honí se navzájem - pes je tříkilový a kočky mají,4,6 a 7 kilo...nikdy na něj nevytáhly drápky ani mu jinak neublížili...u Vás to bude složitější v tom, že kočka se psem nebudou spolu v jedné domácnosti stabilně...a s Vaším bratrem - nemusí k němu chtít z prostého důvodu, že prostě nikoho krom Vás - domácí nemusí...já kdysi přijela do domácnosti rodičů svého přítele, kteří kočku mají, ale psa nikoli... kočka se zpočátku dost bála, zasyčela a zalezla za skříň, ale postupem času vlezla na své škrabadlo, kde pak byla po celou dobu v klidu a dokonce se mnou i pomazlila - psa jsem měla na vodítku u nohy po celou dobu návštěvy, věřím, že opakovat to častěji, postupně by se skamarádili a kočka ho přijala...