Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.209
Zdravíčko,
včera jsem si ze stáji dovezla mladé dvě kočky, jedna má cca 3 měsíce, druhá asi 8 týdnů. Mám je v zahradním domku aby si zvykly. Kočky jsme dřív měli v bytě, britku i obyčejnou, ale byly jen doma. Tyto kočky potřebuji na myši kolem domu, máme králíky, slepice a prostě skrz zrní pro ně se u nás sdružují myši. Kočku v bytě jsme neměli očkovanou a když jsem byla děcko, babička taky kočky neočkovala a to byly venkovní a některé se dožili i 18 let.
Jenže pokrok jde dopředu a já bych nerada ohrozila sebe a třeba psy... Dál by mě zajímalo zda existují nějaké pipety za krk jako mají psy proti blecham a klíšťatům. A poslední dotaz, kdy můžu kočku kastrovat. Počítám s tím že možná první její mrouskání asi neuhlídám ale nechci mít koťata x krát za rok
Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kočky úrčitě očkovat každý rok. Poraďte si s veterinářem, řekne vám, kdy by to bylo možné. Je levnější očkování a dražší. Za mě to dražší. Pipetky taky existují. Kastruje se po prvním mrouskání nebo kolem jednoho roku kočky.

kočky - domovenkovní - neočkuji, tři sestry se bez asistence veterináře (pouze kastrace + na stáří zuby) v květnu dožily 18ti let...
pipety samozřejmě jsou, otázka funkčnosti
kastrace kočky tak od půl roku, to už může zabřeznout.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.209
A teď mám ještě důležitou otázku, ony ty potvory jsou dost kontaktní, ne že by mi to vadilo, vrnění uklidňuje, jenže mám tady jednu 11 letou fenu co Kočky nemusí, teda naši co byla doma dřív v pohodě ale cizí honila a... A já potřebuji aby ty kočky prostě byly ostražité, mám v plánu jak je pustím z domku na zahradu té feně dát košík aby je nekousla a jen prohnala, pochopí takto ty kočky že pes je nebezpečí?

...a proto se ke mně definitivně přistěhoval kocour č.7 a aktuálně urputně vytrvale a neodbytně stěhuje č.10...taky pochopil, že jeho psi = nebezpečí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.209
Já Attile v tomto nevěřím... Jo dokud jsem tenkrát neměla Chiquitu co zakousla vše co přelezlo plot, tak to bylo v pohodě, dokonce i Chiquita vyrůstala s tou naší kočkou co jsme měli doma. Jenže kočka v 15 šla do nebe lovit myši a od té doby to byla hrůza, vůbec jsem neměla odvahu kočku dom donést... Protože Chiquita byla nekompromisní lovec. Nevím co s ní dělali než jsem si ji vzala, ale to lovení měla v sobě hrozně zafixované. Teď když už Chiquita není to chci zkusit. Musím... Mechanické pasti jsou k ničemu, jedové polštářky myši vůbec nezajímali. Od včerejška jsem v komoře nepotkala myš, co jsou tam ty dvě kočky, jinak kolem sudů s krmivem se to vždy jen rozprchlo.
Já to s těma kočkama myslím dobře, moc dobře vím že taky pes není blb... Předemnou je může tolerovat a jakmile odejdu z baráku tak konec... Proto chci aby ty kočky prostě měly ze psů respekt, to se jim bude hodit i celkově když se dostanou mimo naši zahradu.
Jako ano. Někdo může říct, proč jsem si je brala...jednoduše, protože ve stáji mají překočkováno a ikdyž se to většině z nás nelíbí stále někteří Kočky střílí... Je to pro některé škodná.

Attila je CC?
A je sama? Další pes už není?
jestli je to tak, tak tam je velký předpoklad, že kočky přijme, jenom to chce ji aktivně naučit, že jsou "naše", nehoní se...měla by je přijmout do smečky, a jestli jsou mazlivé, tak hezky v náručí ukázat- to je MOJE malámalá = svaté, nedotknutelné...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.209
Attila je mix pitbulla. Tarra je CC. Teď mám ještě dva psy, za tři týdny přibude další, ať mám zase svoji trojku
Attila je potrhlá Tarra už si k nim čichla a vše ok, akorát ty kočky jako na mě jsou v pohodě ale na Tarru syčely a couvaly. "Moje malá" nevím zda by šlo bez toho abych neměla dodrásané ruce a znáte to, jak začne kočka se kroutit a zdrhat tak pes začne honit...

aha, tak to nevidím optimisticky
to je smečka a máš tam lovce...
jenom technická poznámka :
" jak začne kočka se kroutit a zdrhat tak pes začne honit..."
toto ne, to se musí zašolíchat, že kočka je třeba v klidu na ruce, a psu necháš očichat zadek, hladíš oba, psa odměňuješ (třeba i tu kočku), meleš to malámaláMOJE nebo co kdo používá, pak kočičku bezpečně odložíš, pes pod kontrolou=vodítko, dáš mu odměnu = věnuje pozornost tobě+nikoho nehoní...a tak podobně
pravda, pastevec měl sice jako první krok učení na Barču "letecký den" (okamžik, kdy pes stojí předníma na gauči a ryčí na prťavé kotě na tom gauči se musí řešit bleskově ), ale hned poté následovala ta fáze kotě v náručí+očichat prdélku "malá MOJE", odměny...a bulo vyřešeno...ale pes je ochránce smečky a ne lovec, takže situace jiná
nemůžeš jim alespoň zařídit bezpečné území bez psů? něco kolem toho domku a kde mají lovit - u té drobné zvěře? Je fakt, že kočičky jsou domovu věrnější než kocouři, ale pokud se tam nebudou cítit bezpečně, a zatím to i nemají jako domov zafixované...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.209
Jasně že máme různé "nápady" zahradní domek stojí na hranici pozemku s mými rodiči, kde je mezi námi plot, sice je mezi námi branka stále otevřená, ale taťka řekl že pokud počet psů bude víc jak tři, což asi příští rok bude Tak se bude branka zavírat. Stavíme i kotec, protože potřebujeme psy učit "odkládání" kvůli výstavám. Navíc psi jsou na noc doma, v zimě jsou doma a třeba teď Attila chrápe v pelechu v ložnici. Není to tak, že by psi byli na zahradě nonstop, spíš tam občas polehávají. Navíc když jsme v práci, budou buď doma, nebo v kotci. Branka k našim bude zavřená, takže kočkám můžu udělat průlez do domku ze strany rodičů a tím pádem budou za plotem a jediný kdo byl schopný proletět i plot už mezi námi není. Attila bude akorát stát za plotem a civět na ty kočky s vykulenýma očima. No a Tarra ie typický něžný obřîk. Ta neudělala nikomu nic, dokonce semnou chodí do výběhu k mladým králíkům a když jsem pustila na zahradu samce tak se spolu honili.
U nás je to jednodušší: samojed sice je lovec, ale ne vyloženě zabiják. Na kontě má zajíce, toho je schopný i polovinu sežrat, bažanta jen ubezdušil. Kočky cizí prožene, ale má respekt, protože s kočkama vyrůstal. teď máme něco přes měsíc nové koťátko, britku, stará kočička nám umřela. Byla jsem pořádně obezřetná, nepouštěla je k sobě, protože tohle kotě je zatím strašně kontaktní a stačilo by ohnání se a bylo by po kotěti. Dneska už jsou v pohodě, už je klidně nechám spolu o samotě a vím, že pes ji hlídá. Myslím, že pokud nevyrůstali koťata někde se psy, tak by mohly být ostražité...ale těžko říct. Zkusila bych, jak radí holky, opatrně, s košíkem, seznamovat.
Já mám britky domovenkovní a očkujem i s leukemí. Není to ani kvůli nám, ani psům, ale přece jen, ty kočičí nemoci nic moc, některé neléčitelné a nerada bych o ně přišla, jsou to moje dětičky (neřkuli, že britka není také levná kočka) Chodí k nám do zahrady cizí kočky z okolních domů a stájí, takže nebezpěčí přenosu nákazy je velké. Předchozí kočku jsme kastrovali někdy v půl roce a to už byla březí. Nevychytali jsme to. Zdála se nám sotva odrostlé kotě a najednou jí rostlo břicho