Totálně zablešené kotě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2018 16:51
Kett

XXX.XXX.82.236

Dobrý den. Před několikati dny jsem si od paní adoptovala kotě. Bylo vše v pohodě, dokud jsem nezjistila že má plno blech..Už jsem ji dvakrát důkladně odblešovala speciálním šamponem a stále je má. Jsem kvůli toho naštvaná, protože před pár týdny jsem odblešovala byt po psovi. Dali jsme do toho hodně peněz a nedokážu si představit, že nám kočka zableší byt znova.Ještě k tomu máme soudy a prostě finančně to nezvládáme. Co jsem se dívala na internetu, tak různé speciální spreje atd, jsou strašně drahé a některé, co jsem četla, ani pořádně nefungují.
Od té paní, od které mám to kotě, ta koťata topí, protože ji pořád kočky rodí další a další koťata a není schopna je dát vykastrovat. Jinak preventivně vystříkávám byt, ať se nerozmnoží. Prosím vás o nějakou radu, jak za pár korun odblešit kočku. Přírodně. Jsem už zoufalá.
Díky za všechny vaše rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2018 17:53

Kett napsal(a):
Dobrý den. Před několikati dny jsem si od paní adoptovala kotě. Bylo vše v pohodě, dokud jsem nezjistila že má plno blech..Už jsem ji dvakrát důkladně odblešovala speciálním šamponem a stále je má. Jsem kvůli toho naštvaná, protože před pár týdny jsem odblešovala byt po psovi. Dali jsme do toho hodně peněz a nedokážu si představit, že nám kočka zableší byt znova.Ještě k tomu máme soudy a prostě finančně to nezvládáme. Co jsem se dívala na internetu, tak různé speciální spreje atd, jsou strašně drahé a některé, co jsem četla, ani pořádně nefungují.
Od té paní, od které mám to kotě, ta koťata topí, protože ji pořád kočky rodí další a další koťata a není schopna je dát vykastrovat. Jinak preventivně vystříkávám byt, ať se nerozmnoží. Prosím vás o nějakou radu, jak za pár korun odblešit kočku. Přírodně. Jsem už zoufalá.
Díky za všechny vaše rady.

za pár korun přírodně kočku odblešit NELZE.

Co můžete je navštívit veterináře a nakoupit si u něj přípravky, které nejsou volně prodejné. Musíte odblešit všechna chlupatá zvířata v domácnosti. Šampony obecně nefungují, protože zabijí jen blechy, co zrovna sedí na zvířeti a to může být méně než 10% jejich celkové populace.

9.8.2018 21:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vzhledem k tomu, že množitelka přebytečná koťata topí, nedoporučím vám, vrátit ho. Zkuste najít někoho, kdo na ten šampon bude mít peníze a koťátko poslat dál.
Pokud už te´ˇd nemáte na šampon na blechy, co budete dělat, když kočka vážně onemocní? Chovat zvíře je zodpovědnost a pak až radost.

10.8.2018 08:43

My s blechama bojovali před pár měsíci a můřu vám říct, že nic levného neexistuje. U nás fungovalo Bravecto. Ale s Bravectem zas nemusíte řešit blechy v bytě, vychytaj se na kočku a pochcípaj.
Jo a to kotě musíte i odčervit. Platí rovnice, kde jsou blechy jsou i červy.

Neregistrovaný uživatel

13.8.2018 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Janae - mám teď podobný problém. Ještě nikdy jsem to nezažila!
Mám zablešený všechno. Na všechny kočky a psy jsem nakoupila pipety Frontline a je to, jako bych nedala nic! Na množství mých zvířat to bylo za mnoho tisíc.
O Bravectu vím, ale bojím se ho, jsou na něj i negativní ohlasy, že zvíře zkolabovalo.
Navíc nevím, jestli to lze použít na psy s mutací MDR1? Neví to tu někdo?
Nevím, jestli je nějaký bleší rok, nebo co to je?

Neregistrovaný uživatel

13.8.2018 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Jo, kočky mají teď obojky Bolfo a zase nic.
Obojky psům už nedávám, protože, jak si hrají, tak si je stáhnou a rozkousají.
Měla jsem Scalibory, taky mnoho tisíc a pak když se válely rozžvýkané kousky obojků všude, tak to byl hooodně smutný pohled.

13.8.2018 17:29
Saurusek

XXX.XXX.144.6

Řeším bohužel taky blechy, ale dotáhla nám je sem toulavá kočka, která ještě na naší půdě porodila koťata, kočka i koťata jsou divoká, nenechají se chytit a tudíž ani odblešit, přesto se neustále zdržují u nás, chodí našim kočkám na granule atd. Naše kočky dostaly tablety comfortis, takže ty teď mají relativní klid, celej barák jsem vydrhla parním čističem, kotelnu a další místnosti, kam kočky chodí, jsem vystříkala biokillem, ale je to marný boj, dokud tady ty divoké kočky jsou. Nevím co s nimi, za chvíli se nám tady rozmnoží a bech se nezbavíme nadosmrti. A jelikož žily nějakou dobu na půdě, je blechama zamořená taky celá půda (jenom tam vstoupím, už jsem blechama obalená), a ta už tak snadno odblešit nepůjde... Šíleně moc věcí, sláma, bordel (jak už to na půdách bývá), různá zákoutí, škvíry atd., jako dnes jsem se pokoušela to trochu vyklidit a vystříkat biokillem kam jsem se dostala, ale už teď vidím že to nebude v mých silách. Obávám se, že budeme muset spíš počkat do zimy a doufat, že je zabije mráz (půdu máme dost otevřenou, žádné zateplení, tak by to mohlo klapnout). Naše kočky dostanou obojky foresto a pokud se osvědčí, budou je nosit pořád. Ale co s těmi divokými koťaty, co nám sem ty blechy pořád tahají, fakt nevím... Chytit se prostě nedají, zkoušíme různé pasti, ale jsou chytrá a příliš rychlá. Pokud bychom se nějakým způsobem zbavili těch divokých koťat, věřím ve vítězství nad blechami. Na obojek foresto jsem četla jen ty nejlepší recenze. Ale pro koťata bohužel asi nebude, a co jsem se ptala veterináře, tak obecně odblešit koťata není vůbec snadné, většina přípravků pro koťata není...

15.8.2018 08:44
manitschka

XXX.XXX.35.124

Saurusek napsal(a):
Řeším bohužel taky blechy, ale dotáhla nám je sem toulavá kočka, která ještě na naší půdě porodila koťata, kočka i koťata jsou divoká, nenechají se chytit a tudíž ani odblešit, přesto se neustále zdržují u nás, chodí našim kočkám na granule atd. Naše kočky dostaly tablety comfortis, takže ty teď mají relativní klid, celej barák jsem vydrhla parním čističem, kotelnu a další místnosti, kam kočky chodí, jsem vystříkala biokillem, ale je to marný boj, dokud tady ty divoké kočky jsou. Nevím co s nimi, za chvíli se nám tady rozmnoží a bech se nezbavíme nadosmrti. A jelikož žily nějakou dobu na půdě, je blechama zamořená taky celá půda (jenom tam vstoupím, už jsem blechama obalená), a ta už tak snadno odblešit nepůjde... Šíleně moc věcí, sláma, bordel (jak už to na půdách bývá), různá zákoutí, škvíry atd., jako dnes jsem se pokoušela to trochu vyklidit a vystříkat biokillem kam jsem se dostala, ale už teď vidím že to nebude v mých silách. Obávám se, že budeme muset spíš počkat do zimy a doufat, že je zabije mráz (půdu máme dost otevřenou, žádné zateplení, tak by to mohlo klapnout). Naše kočky dostanou obojky foresto a pokud se osvědčí, budou je nosit pořád. Ale co s těmi divokými koťaty, co nám sem ty blechy pořád tahají, fakt nevím... Chytit se prostě nedají, zkoušíme různé pasti, ale jsou chytrá a příliš rychlá. Pokud bychom se nějakým způsobem zbavili těch divokých koťat, věřím ve vítězství nad blechami. Na obojek foresto jsem četla jen ty nejlepší recenze. Ale pro koťata bohužel asi nebude, a co jsem se ptala veterináře, tak obecně odblešit koťata není vůbec snadné, většina přípravků pro koťata není...

Pokud se vám je podaří nějak ochočit či odchytit, tak koťatům jsme dávali vždycky pipety Stronghold, ty kotěco/štěněcí jsou pro zvířata od šesti týdnů, kromě blech řeší i ušní svrab a odčervení (oblí červi). Pak je pro kočky taky Bravecto - pipeta na tři měsíce, ale to je až od šesti měsíců stáří, tuším. Jinak na Biokill pozor, je pro kočky toxický, ale to asi víte..

15.8.2018 09:12
saola

XXX.XXX.143.48

Saurusek napsal(a):

Na mráz bych fakt rozhodně nespoléhala. Objednejte si na likvidaci blech firmu, pokud máte zamořenou celou půdu, tak už jste to měla udělat dávno.
https://www.deratizace-labus.cz/dezinsekce/hubeni-blech
http://www.naturabor.cz/obsah/likvidace-blech-jak-na-blechy
http://www.topderax.cz/dezinsekce/hubeni-blech/

I když z vašeho popisu mám pocit, že jste si to snad vymyslela - to je takový problém zabezpečit půdu tak, by se do jejího prostoru nedostalo žádné zvíře? Případně tam občas uklízet? Nebo se neuměle snažíte dělat reklamu na protibleší obojky?

17.8.2018 22:25

vloni jsme měli problém s blechami, máme venkovní kočky, psi a blechy byli snad všude. Stálo mě to několi tisíc a nic nezabíralo, bavila jsem se sousedkou a byli na tom se zvířaty stejně. Nakonec jsem na fauně objevila diskusi, kde nějaká paní doporučovala obojek na kočky zakoupený přez aliexpres. Zkusila jsem, přijde na 10korun jeden a zabere to skoro okamžitě. Raděj jsem ho kočkám moc dlouho nenechala, ale sousedka dala svým dvěma a nechala jim ho na krku dost dlouho a problémy žádné ze zvířat nemělo, Nevím co do toho dávaj, možná je to jen jiná účinná látka, než kterou používají zdejší výrobci, ale rozhodně funguje.

18.8.2018 11:47
Laila.aila

XXX.XXX.92.172

já tady vloni doporučila ten ružový obojek proti blechám kočky u mamky už jej nosí celou sezonu 3 roky a bez problému nejsou klíštata ani blechy necháváme ho od jara do podzimu a kočky nemají žádnou reakci předtím měli koupený obojek tady ve zverimexu a nevydržel celou sezonu dostali tedy nový a měli kožní problém osypali se a vyškubali si srst okolo krku hned jsme sundali obojky a dostali tedy kapky z veteriny po 2 týdnech sundání a pak jsem objevila aliexpress a objednávám tam dokud tedy to půjde už to chtějí zatrnout zákonem od roku 21 všechny balíčky budou podléhat clu ten obojek tam koupíte kolem 0,5-1 dolaru já beru vždy tak 2-4 kusy a opravdu není problém
https://www.aliexpress.com/item/Adjustable-Pet-Protection-Neck-Collar-Against-Flea-Tick-Mite-Louse-Acarid-Non-Poisonous-Pet-Dog-Collar/32742226863.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.514b4c4duBC5Sm
ceny se liší od prodejce chce to pohledat.

18.8.2018 11:59
saola

XXX.XXX.44.50

žádný antiparazitární obojek vám nezlikviduje blechy v okolním prostředí, pouze může zabránit, že na daném zvířeti nebudou tolik prosperovat. Ale pokud máte zablešenou půdu, byt apod., obojek je vám k ničemu. Musíte přistoupit k důkladné a pečlivé sanaci prostředí.

18.8.2018 12:21
Laila.aila

XXX.XXX.92.172

to jsem taky netvrdila, ale pokud máte čisto v bytě či domě jako prevence, aby kočky a psy nic nedotáhli s venku je to účinné, protože prvotní jak se blechy do domu dostanou je nosič a to je náš mazlíček nebo i člověk pokud na něj blecha přeskočí už se mi to tak to stalo donesla sem si blechu od mamky na své čistě domácí zvíře a pak jsem řešila svoje a i mamčiny kočky. Její byt jsem vytříkala koberce biolitem s ruční pumpičkou už ho nemužu najít na netu asi se nedá koupit bohužel vůbec nesmrdí jak sprej a vysávalo se naštěstí jsem to zachytla včas. A Dinuška byla fakt expertka na blechy jednou jich měla fakt přes 1000 jen co jsem po koupání pochytala je to už ale 7 let zpět ted už neví co je koupání jsou jiné metody.

21.8.2018 22:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Koukám, že je nějaká bleší invaze. Bohužel se nevyhnula ani nám - 3 kočky. Přišla jsem na to tak, že mi prostě najednou na mojí vlastní noze něco skočilo, já to chytla a byla to blecha. Probírala jsem kočkám srst a nic jsem nenašla. Každopádně ještě ten den jsem koupila pro každou kočku zvlášť FRONTLINE COMBO. Od té doby je klid. Bylo mi doporučeno vyprat povlečení a pořádně povysávat - i matrace, zkrátka vše, kam kočky chodí. Doufám, že to byla fakt jedna jediná blecha.
Donést ji mohl jen nejstarší kocour, který chodí na noc ven a vím, že máme u baráku ježky. Pak je ještě varianta, že si blechu přinese člověk na botě, na oblečení. Jedna moje známá mi říkala, že byla v jednom nejmenovaném městě na poště, mají tam polstrované židle, tak si sedla. Po chvíli cítila šimrání, podívala se a prý na židli skákalo x blech.
Zadavatelka už problém vyřešila? Každopádně do zvířat se prostě investovat MUSÍ, mají-li se mít dobře a žít kvalitní život. Např. mě tady ta jednodenní (doufám) bleší anabáze stála přes 600 Kč. Jeden Frontline Combo stál přes 200 Kč.

21.8.2018 22:54

fikovnice napsal(a):
Koukám, že je nějaká bleší invaze. Bohužel se nevyhnula ani nám - 3 kočky. Přišla jsem na to tak, že mi prostě najednou na mojí vlastní noze něco skočilo, já to chytla a byla to blecha. Probírala jsem kočkám srst a nic jsem nenašla. Každopádně ještě ten den jsem koupila pro každou kočku zvlášť FRONTLINE COMBO. Od té doby je klid. Bylo mi doporučeno vyprat povlečení a pořádně povysávat - i matrace, zkrátka vše, kam kočky chodí. Doufám, že to byla fakt jedna jediná blecha.
Donést ji mohl jen nejstarší kocour, který chodí na noc ven a vím, že máme u baráku ježky. Pak je ještě varianta, že si blechu přinese člověk na botě, na oblečení. Jedna moje známá mi říkala, že byla v jednom nejmenovaném městě na poště, mají tam polstrované židle, tak si sedla. Po chvíli cítila šimrání, podívala se a prý na židli skákalo x blech.
Zadavatelka už problém vyřešila? Každopádně do zvířat se prostě investovat MUSÍ, mají-li se mít dobře a žít kvalitní život. Např. mě tady ta jednodenní (doufám) bleší anabáze stála přes 600 Kč. Jeden Frontline Combo stál přes 200 Kč.

na frontline combo nespoléhejte. fipronil dnes zabije v lepším případě tak 70% blech. pokud to byla jen ta jedna, tak ok, ale pokud má člověk zablešeno, ta účinnost je prostě malá.

22.8.2018 01:37
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
na frontline combo nespoléhejte. fipronil dnes zabije v lepším případě tak 70% blech. pokud to byla jen ta jedna, tak ok, ale pokud má člověk zablešeno, ta účinnost je prostě malá.

Ano, vím. Vím o rezistenci parazitů na fipronil. Ale právě díky tomu, že to SNAD byla fakt jediná blecha, tak jsem do té koupě šla. Ale i paní ve zverimexu mi radila tuším Stronghold, už si to nepamatuju. Cenově to vycházelo plus mínus stejně. Ale tím, že moje tři kočky mají velmi rozdílné váhy, tak Frontline Combo mi přišel v tu chvíli nejjednodušší - každý dostal jednu pipetu. U Strongholdu bych musela nějak přepočítávat na váhu - tedy to mi tvrdila ta prodavačka.
V minulosti nám už Frontline Combo pomohl (snad proto, že nikdy nešlo o bleší invazi, ale o ojedinělé parazity), tak budu věřit, že tomu bude stejně i tentokrát.

22.8.2018 11:43
anys456

XXX.XXX.4.154

Dobrý den, přinesli jsme si kotě a zjistila jsem, že má blechy. Kotě dostalo tabletu comfortis, vykoupané bylo v šampónu pro kočky, vysávám, vytírám, stříkám bolfem, peru vše na 60°, žehlím i ponožky. Tam kam nechodí, tam používám biokill.
Na veterině mi ještě doporučili dýmovnici - frontline pet care difuzér, když dodržím návod, tak prý dle veta nevadí, že je toxická pro kočky. Moc se mi to nezdá.
Máte nějaké zkušenosti? V místnosti jsou škrabadla, pelechy...?

Přidejte reakci

Přidat smajlík