Toulavá kočka, koťata... a blechy!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2018 10:23
Saurusek

XXX.XXX.144.6

Dobrý den, prosím o jakoukoliv radu. Zatoulala se k nám kočka, tou dobou už evidentně březí, začala chodit našim kočkám na granule, nedala se nijak vypudit, ani odchytit... a následně na naší půdě porodila 4 koťata. Dlouho jsme nevěděli kde je porodila (jen jsme si všimli, že už nemá břicho), procházeli jsme půdu milionkrát jestli nenajdeme "hnízdo" (napadlo nás že tam by koťata mohla být), a až po delší době, jak už koťata začala běhat a hrát si, je na půdě objevily naše děti. Koťata se ale nedají odchytit, jsou divoká, bojí se lidí, když už se synovi podařilo jedno kotě chytit, skončil s kousanci a škrábanci... Teď už se na půdě nezdržují, odstěhovali se nejprve do seníku, a teď někam na zahradu, a nadále chodí tajně k nám na granule, občas je po večerech vidívám hrát si na našem dvorku, na seně atd... ale chytit se prostě nedají. A co je největší sranda, že mají evidentně blechy. Naše kočky jsme už odblešili tabletami comfortis, a co šlo, to jsme vystříkali biokillem, barák denně luxuji, všechno jsem drhla parním čističem... Ale blechy neustále potkávám jak doma, tak v kotelně kde mají naše kočky svoje "zázemí" - misky s krmením atd. A jdou po nás! Ale to by ještě šlo, to se dá ještě v pohodě vystříkat atd., jenomže teď jsme ještě zjistili, že půda, kde ta koťata dlouho žila, je blechami přímo zamořená Člověk jenom projde, a je obalený blechami. Půda je ovšem masakr. Máme propojenou půdu nad hospodářskou částí + nad obytnou částí, obrovské prostory, biliony věcí a taky sláma... Vyklidit to a následně vystříkat, to by bylo na 20 let práce. Vůbec nevím, jak to tam deratizovat...? Jako největší problém ovšem vidím ty divoké kočky. Dokud ty tady budou s námi "bydlet", můžeme odblešovat co chceme, jak chceme, ty blechy tady prostě pořád budou. Vůbec nevím co mám dělat. Dnes dostaly naše děti za úkol pokusit se ta divoká koťata odchytit, nevím co pak s nimi dál, ale potřebuji se jich, bohužel, zbavit... Už jenom proto, že pokud se s nimi nic neudělá, budou se u nás dál rozmnožovat geometrickou řadou. Jenomže je to marné, odchytit se prostě nedají Jsem už z toho úplně na prášky, blechy všude i přes veškerá opatření, mám celé nohy doštípané, vidím to na profesionálního deratizátora... Myslíte, že na té půdě by mohly ty blechy vychcípat přes zimu mrazem? Má někdo nějaký nápad, co máme dělat? Díky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík