Zdravím, mám jen menší dotazek mam koťátko klasická Naše Česká domácí, projizdela jsem dost diskuzi ohledne granulí a nejvíc se mi libila Acana kterou ji momentálně krmím líbí se mi, že je pro koťata i dospělé kočky podle popisu 75% masa 25% zeleniny a jinych doplňků. Ale bohužel nikde v krámě ji neseženu pouze poštou, zacala jsem tedy pokukovat po jiné značce ktera by nabizela i kapsičky, paštiky a podobné dobrůtky nasla jsem Aplaws které mam i dostupne ve zverimexu píší 80% masa a zbytek zelenina u granulí. Tak se ptam poradite mi zda radši zůstat u Acany nebo- li je prechod na Aplaws dobra volba? Bohužel v krame nenabizi granule pro koťata tak jsem chtela pockat az ji budu moci dat pro dospělé a potom prejit. Vím co je napsane na obale ale v dnešním světě nejsem moc duveriva tak se radši zeptam na zkusenosti. Kapsicky a konzervicky ji od Aplawsu davam a ty basti a vyluxuje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dle složení jsou Applaws granule kvalitní. Hodně masa, bez chem. konzervantů, žádné obilí.
Po přesunu výroby do Francie s nimi byl nějaký problém, ale snad už nedostatky "vychytali". Delší dobu jsem již nespokojenost nezaznamenala.
Cca 70% masa v suchém stavu, což je opravdu hromada.

Výrobci sčítají sušené a čerstvé maso dohromady. Proto je uvedeno 80 %. Vypadá to "lépe". Po přepočítání je masa v suchém stavu těch 70 %.

Já krmíme naše koťátko hlavt masem... Jak syrovým, tak tepelně upraveným. K tomu dávám jako doplněk stravy: granulky, které střídám (teď acana) a někdy i tu kapsičky (momentálně od applaws .) Veliká spokojenost!
napsal(a):
Já krmíme naše koťátko hlavt masem... Jak syrovým, tak tepelně upraveným. K tomu dávám jako doplněk stravy: granulky, které střídám (teď acana) a někdy i tu kapsičky (momentálně od applaws .) Veliká spokojenost!
Neberte to jako kritiku, jen takové pousmání že: doplněk stravy granulky By mne zajímalo, co ta kočka potřebuje do stravy doplnit, když normálně obilí nežere a všechno co potřebuje, je v tom mase. Taky máme momentálně i kotě a stravuje se stejně jako vaše. Jen kapsičky nedávám vůbec, granulky si přivezla sebou od chovatelky, tak jsem jí je nechala, aby měla nějaké jídlo k dispozici pořád, protože jak se nechá v misce maso, hned ho najde nějaká masařka. Ještě dostává smetanu.

Také často uvádím k masu - granule jako doplněk. Ve smyslu - na dojezení. Není špatné kočku naučit i na granule. Je to dobré řešení, když kočka musí zůstat sama doma ;-).
napsal(a):
Také často uvádím k masu - granule jako doplněk. Ve smyslu - na dojezení. Není špatné kočku naučit i na granule. Je to dobré řešení, když kočka musí zůstat sama doma ;-).
Však to, je to jednoduché a může to zůstat v misce dny. By mne zajímalo, co jedly kočky, když granule nebyly? Jako vážně. U nás na vesnici nikdo neměl kočku donácí, takže dostaly stejně se psem zbytky od oběda a rohlík v mléce. A o maso se musely postarat samy