Míša63
napsal(a):
Dobrý den, zajímá mě jestli může kočička sphynx jít na zahradu, když je teplo? Děkuji.
Když tak čtu, jak je tohle plemeno náchylné na všechno...nevím. Mám britky a jsou venkovní, kocour už nechodí domů ani v zimě, radši je se psem v boudě. Sfinx se vám na sluníčku spálí, mazat s vysokým faktorem. V keřích se nejspíš podrápe, taky víc hrozí nějaké to žihadlo. Ale zkušenost s těmahle kočkama nemám, snad napíše i někdo, kdo má
Uživatel s deaktivovaným účtem

Míša63
napsal(a):
Děkuji, právě jí má sestřenice a musí ho dát pryč kvůli majitely. Tak mi ho nabídla zdarma, jenže mám strach už máme britáka dva pejsky a na dvoře prase. Barák opravujeme, takže všude prachu.
Do toho bych nešla.
Nevlastním sphynxe, ale jiné náročné plemeno a ven prostě nepouštím. Kromě spálení od sluníčka jsou reálné nemoci a jejich kůže je hodně náchylná na požkození.
Ale moje kočky jsou klidné, celé dny prospí. Sphynx je akční a na člověku závislé plemeno, vyžaduje dost času.
Před časem běžel pořad "Moje pekelná kočka" se to myslím jmenovalo a dost často v něm figuroval právě problémový sphynx, jsou náročnější než běžná kočka.
A ještě sphynx je dost teplomilný, moje kočky ofouknou i na parapetu a prskají, u sphynxe to bude ještě výraznější. Teď se spálí a až se ochladí bude věčně nemocný.