Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2018 09:56
Míša63

XXX.XXX.96.16

Dobrý den, zajímá mě jestli může kočička sphynx jít na zahradu, když je teplo? Děkuji.

22.8.2018 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Míša63 napsal(a):
Dobrý den, zajímá mě jestli může kočička sphynx jít na zahradu, když je teplo? Děkuji.

Když tak čtu, jak je tohle plemeno náchylné na všechno...nevím. Mám britky a jsou venkovní, kocour už nechodí domů ani v zimě, radši je se psem v boudě. Sfinx se vám na sluníčku spálí, mazat s vysokým faktorem. V keřích se nejspíš podrápe, taky víc hrozí nějaké to žihadlo. Ale zkušenost s těmahle kočkama nemám, snad napíše i někdo, kdo má

22.8.2018 10:43
odberryho

XXX.XXX.161.34

Chovatel neví? Já bych řekla, že nějakou dobu asi být venku může, ale spíš bych ho brala ráno nebo navečer, kdy to tolik nepálí. Ale ani já nemám zkušenosti, takže to jsou jen doměnky. Na druhou stranu, když si vezmu, odkud pochází, tam také nežije v klimatizovaných ubikacích.

22.8.2018 11:02
Míša63

XXX.XXX.96.16

Děkuji, právě jí má sestřenice a musí ho dát pryč kvůli majitely. Tak mi ho nabídla zdarma, jenže mám strach už máme britáka dva pejsky a na dvoře prase. Barák opravujeme, takže všude prachu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2018 11:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Míša63 napsal(a):
Děkuji, právě jí má sestřenice a musí ho dát pryč kvůli majitely. Tak mi ho nabídla zdarma, jenže mám strach už máme britáka dva pejsky a na dvoře prase. Barák opravujeme, takže všude prachu.

Do toho bych nešla.
Nevlastním sphynxe, ale jiné náročné plemeno a ven prostě nepouštím. Kromě spálení od sluníčka jsou reálné nemoci a jejich kůže je hodně náchylná na požkození.
Ale moje kočky jsou klidné, celé dny prospí. Sphynx je akční a na člověku závislé plemeno, vyžaduje dost času.
Před časem běžel pořad "Moje pekelná kočka" se to myslím jmenovalo a dost často v něm figuroval právě problémový sphynx, jsou náročnější než běžná kočka.

A ještě sphynx je dost teplomilný, moje kočky ofouknou i na parapetu a prskají, u sphynxe to bude ještě výraznější. Teď se spálí a až se ochladí bude věčně nemocný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík