Dobrý den,
přivezli jsme si před nějakou dobou kočku z depozita (necelé dva roky). Kočka byla nejspíš týraná, takže nemá ráda uzavřené prostory, proto nechodila na krytou toaletu a čůrala a kadila nám např. na gauč.
Poté, co jsme odstranily dvířka z toalet, tak přestala kadit a čůrat po gauči atd. Pak nám ale najednou začala čůrat do postele. Mysleli jsme si, že je to tím, že třeba nemá vyčištěný záchůdek, ale ten vyčištěný byl. Tak jsme přešli na kvalitnější stelivo. Na chvíli to přestalo, ale pak opět začala čůrat na mou stranu postele. Myslela jsem, že žárlí na to, že u postele je jen jeden kočičí pelech a ten zabírá druhá kočka. Tak jsem tam přesunula i druhý pelíšek. Chvíli byl klid a dnes se mi tam opět vymočila.
Nevíte, čím to může být a co bych proti tomu mohla udělat? Začíná to být docela problém, protože čekáme miminko a já bych nerada miciny musela zavírat. Ale aby mi zase močila do postýlky, to také nemůžu. Druhá to nedělá.
S tím týráním je to jen domněnka, protože nemá ráda uzavřené prostory, přepravku přímo nesnáší a útočí, když je uvnitř.
Každopádně v depozitu v posteli spala, ale nemočila do ní. Nevím, z čeho by mohla být najednou ve stresu, žádná velká změna od posledního močení (cca 3 měsíce zpátky) doteď neproběhla. A právě bych potřebovala vědět, co by jí tak mohlo vadit, protože záchod normálně používá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale kočce může vadit úplně cokoliv a my, kteří kočku ani vás ani váš denní režim neznáme, to nemáme šanci vyvěštit.
v podstatě něco je jisté, té kočce NĚCO vadí. Velmi.
S tím týráním je to jen domněnka, protože nemá ráda uzavřené prostory, přepravku přímo nesnáší a útočí, když je uvnitř.
Typické chování venkovní kočky.
Mohla se narodit ne v bytě - ne v domě, nějaké kočce - třeba ve stodole ap.
Možná ji nesedí něco jiného.To musíte zjistit Vy.
A kočky přepravky nesnáší.
Promiňte, ale to mi vůbec nepomáhá. Mám druhou kočku, které přepravka nevadí. Stejně tak jsem předtím měla další dvě kočky, které byly rovněž v pohodě. Reakci na přepravku takovouhle vidím poprvé, ale o to teď nejde. Do přepravky jí nikdo necpe.
Všechno jsem zde popsala, když jsem vyměnila stelivo, tak to přestalo a teď začíná zase. Žádná změna neproběhla. Myslela jsem, že chovatelé koček poradí, třeba CO by jí mohlo ještě vadit, když v depozitu nic takového nedělala. A ne že se dozvím, že NĚCO jí vadí. To mi totiž došlo taky.

cool.manka
napsal(a):
Promiňte, ale to mi vůbec nepomáhá. Mám druhou kočku, které přepravka nevadí. Stejně tak jsem předtím měla další dvě kočky, které byly rovněž v pohodě. Reakci na přepravku takovouhle vidím poprvé, ale o to teď nejde. Do přepravky jí nikdo necpe.
Všechno jsem zde popsala, když jsem vyměnila stelivo, tak to přestalo a teď začíná zase. Žádná změna neproběhla. Myslela jsem, že chovatelé koček poradí, třeba CO by jí mohlo ještě vadit, když v depozitu nic takového nedělala. A ne že se dozvím, že NĚCO jí vadí. To mi totiž došlo taky.
Ale kočce může vadit opravdu úplně cokoliv.
Je to kočka nadmíru společenská, která byla určena pouze k druhé kočce/kočkám, protože sama by prý trpěla. S druhou číčou si spolu hrají, tulí se k sobě atd. TV, radio ani děti zatím nemáme. Kdybych to za tu dobu dokázala vypozorovat, tak sem nepíšu a nebudu chtít radu, jak to mám vyřešit =). A kdyby chtěla ven, tak bude chtít jít ven i v minulém domově. Ale i když jsme třeba nechali otevřené okno, tak se na rozdíl od naší druhé kočky ven nehrnula.

cool.manka
napsal(a):
Je to kočka nadmíru společenská, která byla určena pouze k druhé kočce/kočkám, protože sama by prý trpěla. S druhou číčou si spolu hrají, tulí se k sobě atd. TV, radio ani děti zatím nemáme. Kdybych to za tu dobu dokázala vypozorovat, tak sem nepíšu a nebudu chtít radu, jak to mám vyřešit =). A kdyby chtěla ven, tak bude chtít jít ven i v minulém domově. Ale i když jsme třeba nechali otevřené okno, tak se na rozdíl od naší druhé kočky ven nehrnula.
ale prostě zkuste pochopit, že pokud to nejste schopná vypozorovat vy, my přes internet to tuplem nevypozorujeme.

klidně to může být teritoriální chování, věk by i seděl
záchodů musí být doma víc
postel znepřístupnit, nebo znepříjemnit (třeba posypat citrónovou kůrou, překrývat nějakým potahem protikočkovsky navoněným...)
"A kdyby chtěla ven, tak bude chtít jít ven i v minulém domově. Ale i když jsme třeba nechali otevřené okno, tak se na rozdíl od naší druhé kočky ven nehrnula."
to ale nemusí znamenat, že nechce, ale že se bojí, je to pro ni neznámo...
-určitě pořidte kočce víc záchůdků (klidně 3) aby měla alespon 1. pořád čistý a rozmístit je třeba na více míst po bytě.
Kočka může chodit močit do postele, protože: má znečištený záchod. V posteli v měku a čistu se dobře hrabe důlek něž se vymočí.
Mi máme 2 kočky(6leté) doma co chodí ven a jedna z nich má, celý život sklony čůrat do hadrů na podlahu, takže hard na stírání podlahy je mimo dosah koček :D Ted jsem si vzpomněl že ta jedna naše Pochcanda se jednou před návštěvou vychcala na gauči do deky, nikdy předtím ani potom to neudělala. Příčin proč kočka močí do gauče může být mnoho..