Kdy pohlavní dospělost, a tedy i kastrace?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.9.2018 13:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Milí přátelé, ale i neznámí zkušení. Jak víte, mám nově kotě Mainky (stáří půl roku). Ráda bych znala vaše zkušenosti, kdy mohu očekávat pohlavní dospívání i vaše zkušenosti, kdy jste kdo nechával kočku kastrovat. S kocoury mám zkušeností dost a dost, kočku-holku mám poprvé. Děkuji za případné zkušenosti a názory a všechny zdravím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2018 13:31

fikovnice napsal(a):
Milí přátelé, ale i neznámí zkušení. Jak víte, mám nově kotě Mainky (stáří půl roku). Ráda bych znala vaše zkušenosti, kdy mohu očekávat pohlavní dospívání i vaše zkušenosti, kdy jste kdo nechával kočku kastrovat. S kocoury mám zkušeností dost a dost, kočku-holku mám poprvé. Děkuji za případné zkušenosti a názory a všechny zdravím.

Nechovám maiky, ale předpokládám že to bude jedno z plemen, které dospívá trošku později. Takže bych počítala, že mrouskat začne kolem roku spíš o pár měsíců později.

2.9.2018 13:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Ještě doplnění: s chovatelkou jsem ve velmi častém a pravidelném kontaktu. Takže jde mi teď opravdu spíše o vaše zkušenosti - kdo máte kočku-holku, kdy jste kastrovali, kdy začala pohlavně dospívat, projevy, atd.

2.9.2018 13:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechovám maiky, ale předpokládám že to bude jedno z plemen, které dospívá trošku později. Takže bych počítala, že mrouskat začne kolem roku spíš o pár měsíců později.

Děkuji za rychlou odpověď. Také si to myslím - o tom poněkud pozdějším dospívání. Uvidíme, zda se ještě někdo ozve.

2.9.2018 15:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zkušenost mám s britkou, to bylo v půl roce a hned zabřezla. Mainka sice později, ale určitě ne o tolik, tipla bych tak 7-8 měsíc.

2.9.2018 17:57

Osobně bych to u bytové kočky nejspíš nechala po prvním mrouskání. Naše kočička chodila ven, tak jsme ji nechávali kastrovat kolem půl roku. Ještě před říjí.

3.9.2018 03:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Děkuji moc za odpovědi.

18.9.2018 14:12
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Milí milovníci koček. Ještě jednou se ozývám v tomto vláknu. Uvítala bych reakce majitelů velkých plemen. Jde o to, že mám již zamluvený termín kastrace - v ten den bude čičině téměř 7 měsíců. Ale ještě nemrouskala a vetka mi teď řekla, že by počkala do prvního mrouskání s tím, že kastrací se zastaví somatický růst. Vím, že jsme to tu milionkrát diskutovali. Nicméně ve smlouvě mám kastraci do 7 měsíců. Myslím, že bych se snad s chovatelkou domluvila na pozdější termín, teda doufám... Je ale pravda, že kastrací se zastaví somatický růst? Vždyť se říká, že kastráti mohutní a nabírají více než nekastráti. Děkuji dopředu za odpovědi a všechny známé zdravím.

18.9.2018 14:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Zapomněla jsem napsat, že se jedná o holku MCO.

18.9.2018 14:16

I po kastraci ještě zvířata rostou. Když je ve smlouvě napsáno sedm měsíců, tak holt půjde na kastraci v sedmi měsících.

18.9.2018 14:41

fikovnice napsal(a):
Milí milovníci koček. Ještě jednou se ozývám v tomto vláknu. Uvítala bych reakce majitelů velkých plemen. Jde o to, že mám již zamluvený termín kastrace - v ten den bude čičině téměř 7 měsíců. Ale ještě nemrouskala a vetka mi teď řekla, že by počkala do prvního mrouskání s tím, že kastrací se zastaví somatický růst. Vím, že jsme to tu milionkrát diskutovali. Nicméně ve smlouvě mám kastraci do 7 měsíců. Myslím, že bych se snad s chovatelkou domluvila na pozdější termín, teda doufám... Je ale pravda, že kastrací se zastaví somatický růst? Vždyť se říká, že kastráti mohutní a nabírají více než nekastráti. Děkuji dopředu za odpovědi a všechny známé zdravím.

...určitě bych se zkusila domluvit na kastraci po prvním mrouskání......připadá mi to takové přirozenější.........a pokud koka nechodí ven, tak opravdu není co řešit - tedy obavu ze zabřeznutí, no a těch pár dnů vydržíte.......já si to zažila s ragdolkou a to se za její kastraci asi modlil i náš vykastrovaný ragdolák, kterému se nabízela o své první říji, ale přežili jsme to nakonec

18.9.2018 14:44
fikovnice

XXX.XXX.30.49

I po kastraci ještě zvířata rostou. Když je ve smlouvě napsáno sedm měsíců, tak holt půjde na kastraci v sedmi měsících.

Děkuju za rychlou odpověď. Ono tím, že jsem s chovatelkou v kontaktu na velmi přátelské bázi, tak posun např. o měsíc by neměl být problém - už jsem s ní tuto věc i v rozhovoru trochu nakousla.
Jenže Vy píšete, že po kastraci zvířata ještě rostou, vetka na telefonu cca 30min zpátky mi řekla, že jí kastrací růst úplně zastavím. Takže jsem z toho poněkud zmatená .
Jo ještě doplnění, moje kočka byla nejmenší z vrhu, nyní váží cca 4.5 kg (stáří - necelých 7 měsíců).

18.9.2018 14:45
fikovnice

XXX.XXX.30.49

...určitě bych se zkusila domluvit na kastraci po prvním mrouskání......připadá mi to takové přirozenější.........a pokud koka nechodí ven, tak opravdu není co řešit - tedy obavu ze zabřeznutí, no a těch pár dnů vydržíte.......já si to zažila s ragdolkou a to se za její kastraci asi modlil i náš vykastrovaný ragdolák, kterému se nabízela o své první říji, ale přežili jsme to nakonec

I Vám děkuji za rychlou odpověď. Totéž mi řekla před chvílí vetka - počkat do prvního mrouskání. Kočka ven nechodí a kluci jsou vykastrovaní, takže zabřeznutí nehrozí.

18.9.2018 15:08
ladd

XXX.XXX.34.41

Já osobně bych se zastavení růstu
z důvodu dřívější kastrace nebál, spíš si myslím, že přeroste. Nechali jsme
kdysi kastrovat hodně mladou kočičku (obyčejnou venkovskou). Věk si již
nepamatuji, jeli jsme na kastraci s její matkou, veterinář říkal, že je
sice hodně mladá, ale udělal to. Z kočky vyrostl obr. Její matka a sestra
z předchozího vrhu byly normální kočky, spíše lehce podprůměrné. Otevřeně
bych si na to téma s chovatelkou popovídal a dal na její názor.

18.9.2018 19:28

kastrací se fakt růst nezastaví a upřímně si myslím, že ani naopak.Mám prťavou Barču, taková 3/4 kočička, po kastraci (před mrouskáním) už nevyrostla ani ťuk (když nepočítám do šířky) a, kupodivu, je stejně velká jako její nevykastrovaná sestra.
Jinak bych smlouvu fakt neřešila, ale jednala v zájmu kočky a pouze kočky.

18.9.2018 23:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

kastrací se fakt růst nezastaví a upřímně si myslím, že ani naopak.Mám prťavou Barču, taková 3/4 kočička, po kastraci (před mrouskáním) už nevyrostla ani ťuk (když nepočítám do šířky) a, kupodivu, je stejně velká jako její nevykastrovaná sestra.
Jinak bych smlouvu fakt neřešila, ale jednala v zájmu kočky a pouze kočky.

Děkuju za reakci. Jsem nahlodaná počkat do toho prvního mrouskání. Kočka je zatím hravá, pohlavně zatím nedospívá. Myslím, že nějaká sankce mi hrozit nebude (když třeba kastraci o měsíc posunu), protože s chovatelkou jsem opravdu ve velmi častém kontaktu a říká mi, jak je ráda, že je její kotě zrovna u mě . Pravdou je, že se čičina má báječně a s kluky už se vše začíná rovnat (teď někdy přezubovala, takže byla poměrně kousavá a kluci kocouří si téměř vše nechávali líbit).
Děkuji moc i "Ladd" a zdravím!

Přidejte reakci

Přidat smajlík