Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2018 19:47
Dep

XXX.XXX.233.132

Zdravím vespolek,

před třemi dny nám do kravína dotáhl někdo kotě. Sirotka. Je vážně malinké. Podle mého odhadu sotva 3 týdny. Doufali jsme, že si jej osvojí nějaká kočka. Nestalo se tak. Už v kravíně, jakmile vidělo člověka neustále ječelo. I když dostalo najíst, ječelo. Tak jsem ho vzala domů, abych se mohla o něj starat. Dostává kočičí mléko a kapsičku. Ale neustále knučí. Jakmile ho dám do krabice nebo domečku, který jsem mu vytvořila, protože se pořád někam schovávalo, tak okamžitě začne ječet. Dala jsem mu tam termofon, aby leželo na teploučku a plyšáka, jako simulaci. Odpoledne se povedlo, že tam zalezlo a usnulo, ale ted vubec a pořád řve a řve a řve, jakmile na chvilku ho odložím do bedničky. Ale jakmile je u mne, je na výsost spokojené. Spinká nebo se mazlí, hraje si. Pohoda.
Přes den ho mohu mít u sebe, ale v noci se moc bojím, že ho zalehnu. A nevím proč tak neustále křičí. A jak říkám pořád křičelo i s ostatníma kočkama.
Je možný, že prostě hledá neustále tu mámu ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2018 21:19

nezalehnete. spala jsem takhle i s kotěcími novorozenci, tělo vás prostě nenechá.

11.10.2018 21:34
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Vyprazdňuje se tak jak má? Masirujte mu bříško aby se dobře a pravidelně vyprazdňovalo. A vemte si ho k sobě, mě kotě spalo u krku, nikdy jsem ho nezalehla, je to miminko tak potřebuje spoustu kontaktu. Diky za něj. :)

12.10.2018 08:13
Dep

XXX.XXX.233.132

Dobré ránko, ano vyprazdňuje, měla jsem z toho také strach. Nicméně večer mi usínalo, tak jsem ho zkusila dát do bedny a krásně spalo až do rána tam. Ráno jak jsme se začali probouzet, tak se začlo ozývat - haloooo já jsem tady taky :). Je úžasné. Ted mne nenechá ani napsat zprávu na ifaunu, ty prsty jak skáčou po klávesnici jsou děsná prča :D.
Ještě se zeptám, podle fotografie, jak může být staré ? Já tohle vůbec nemám odhad.

12.10.2018 16:27

spíš 5-6 týdnů

jak poznat stáří třeba tady:
https://www.moje-kocka.cz/kote/jak-poznat-stari-kotete-782.html

12.10.2018 23:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

To tedy tipuji méně - cca 4 týdny. Ale mohu se mýlit. Každopádně zachránkyni !

13.10.2018 11:16

fikovnice napsal(a):
To tedy tipuji méně - cca 4 týdny. Ale mohu se mýlit. Každopádně zachránkyni !

čtyřtýdenní mají ještě modré oči a to tohle už nemá

13.10.2018 11:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
čtyřtýdenní mají ještě modré oči a to tohle už nemá

Aha, tak se omlouvám za mylnou info.

13.10.2018 11:26

fikovnice napsal(a):
Aha, tak se omlouvám za mylnou info.

vždyť o nic nejde, je to krásné miminko

ale očička se barví v pátém týdnu, takže podle toho člověk docela dobře odhadne, jestli je to úplně prťousek, nebo větší, i když třeba drobnější kotě. Tohle už samostatný život zvládne, pří správném mazlení

13.10.2018 13:47
Dep

XXX.XXX.233.132

Děkuji vám za reakce. Kočky miluji a už dvakrát jsme zachraňovali, ještě když jsem byla malá. Jednou se to povedlo. Podruhé to byl naprostý mrňousek, ještě slepý a celý podmáčený.Tam bohužel no ...

To první, co jsme zachránili mi pak na vsi přejelo auto. Tak jsem se zařekla, že tohle mimino už snad nebudu pouštět ven, ale jsem měkkota, takže jestli bude chtít, tak stejně bude chodit na výlety :).

A to jsem se porozhlížela, že si pořídím Ragdollku :D, tak mám teď místo něj obyčejného moura :D
Ale je to pomocník veliký, včera se mnou urputně rovnal prádlo a ty ponožky mu nedali spát :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík