mainská mývalí koťátka s PP k rezervaci

Prodám Mainskou mývalí kočku - Celý vrh V bude hledat své nové majitele. Je...
19000 KčAhoj, zdravím milovníky koček. Moje 7-měsíční číča je od středy po kastraci. Nezvládla ji úplně nejlíp, asi 3x zvracela a zatím má menší chuť k jídlu. Nicméně už jsou náznaky hraní si, tak to snad bude dobré... Můj dotaz je - myslíte si, že musí mít pruban (košilku) až do vytažení stehů, což je domluveno na příští pátek, tedy za týden? Myslím, že ji pruban stresuje, naštěstí ne nějak extrémně, ale mít na sobě skoro 10 dní pruban se mi zdá celkem dlouhá doba. Napíšete prosím vaše zkušenosti?
Uživatel s deaktivovaným účtem
mé kočenky pruban po kastraci neměly, nikdy, žádná
to hodně záleží. totiž na provedení. někdo umí vykastrovat kočku centimetrovou rankou a stehy jsou v podstatě vnitřní, jiný potřebuje díru přes půl kočky a má tam spoustu kožních tlustých stehů.
někdo vykastruje kočku bez většího poškození okolních tkání, jiný ji má rozmordovanou.
a to, jestli si kočka bude všímat stehů záleží na velikosti rány, použitém šití jako materiálu i na technice uzlení a použitých stezích.
když si stehy vytahá dřív, než bude rána zhojená, může to být průšvih, v závislosti na operační ráně větší či menší.
no a pokud sundáte pruban a kočka si stehy vytahá, je to na vaší zodpovědnost.
napsal(a):
to hodně záleží. totiž na provedení. někdo umí vykastrovat kočku centimetrovou rankou a stehy jsou v podstatě vnitřní, jiný potřebuje díru přes půl kočky a má tam spoustu kožních tlustých stehů.
někdo vykastruje kočku bez většího poškození okolních tkání, jiný ji má rozmordovanou.
a to, jestli si kočka bude všímat stehů záleží na velikosti rány, použitém šití jako materiálu i na technice uzlení a použitých stezích.
když si stehy vytahá dřív, než bude rána zhojená, může to být průšvih, v závislosti na operační ráně větší či menší.
To je mi jasné, že případný průšvih půjde za mnou... No já chtěla vstřebatelné stehy, ale paní dr. chtěla kočenu vidět, tak navrhla kompromis - stehy vytahovatelné s tím, že bude jezdit ona k nám. Kočku totiž asi nejvíc stresuje jízda autem. Včera tu byla, přinesla léky na zvýšení chuti k jídlu a píchla ATB (prý standardní postup, nevím,v tomto se nevyznám). Ranka je maličká, odhaduji tak 3 cm, už teď se mi jeví krásně zhojená, ošetřená mj. koloidním stříbrem. Kočka nemá tendenci pruban sundávat, ale je prostě taková přešlá. To samozřejmě může pořád ještě souviset se zákrokem, přece jen jsou to tři dny od operace. Děloha byla intaktní (kočka ještě nemrouskala), takže se dělala jen ovarektomie. Velikost ranky mě samotnou překvapila. Viděla jsem na vesnici vykastrovanou kočku mých příbuzných, rána byla veliká a mezi stehy se udělaly "buřtíky" - vybouleniny, což příbuzné vyděsilo a dr. byla tehdy u nich na neplánované kontrole.
Mně bylo doporučeno, chci-li, tak pruban občas sundávat... Ale vyvlékání a navlékání je taky trochu "porod", kočka se brání, takže fakt nevím. Spíš se kloním k tomu, že bude v prubanu ještě nejméně pár dní.
A dodatek: na zvýšení chuti má nějaká probiotika, ale hlavně Peritol (humánní lék). Zatím jsem k Peritolu nesáhla, kočka jí, normálně se vyprazdňuje; jen žere prostě podstatně méně než před zákrokem.
napsal(a):
"Bodlinko", pokud si najdete čas, napsala jsem Vám SZ. Budu vděčná za odpověď. Přeji hezký víkend.
fikovnice
napsal(a):
Ahoj, zdravím milovníky koček. Moje 7-měsíční číča je od středy po kastraci. Nezvládla ji úplně nejlíp, asi 3x zvracela a zatím má menší chuť k jídlu. Nicméně už jsou náznaky hraní si, tak to snad bude dobré... Můj dotaz je - myslíte si, že musí mít pruban (košilku) až do vytažení stehů, což je domluveno na příští pátek, tedy za týden? Myslím, že ji pruban stresuje, naštěstí ne nějak extrémně, ale mít na sobě skoro 10 dní pruban se mi zdá celkem dlouhá doba. Napíšete prosím vaše zkušenosti?
..pruban jsem sundala už ráno po večerní kastraci, kočky se ho snažila zbavit a zahákla se do něj drápkem a dost jančila, jakmile se košilky zbavila, ránu si očichala a pak už byla v klidu........
Habaša
XXX.XXX.218.181
Naše kočka taky neměla nikdy nic okolo krku
Občas si to lizala nicméně jsem byla v tý dny doma a hlídala jsem to.. stehy si začala vytahovat den nebo dva dny před vytažením.. nedalo se uhlídat.. myslím si ale když už si to kočka snaží vytáhnout že už je v pohodě a má to zahojený
Habaša
napsal(a):
Naše kočka taky neměla nikdy nic okolo krku
Občas si to lizala nicméně jsem byla v tý dny doma a hlídala jsem to.. stehy si začala vytahovat den nebo dva dny před vytažením.. nedalo se uhlídat.. myslím si ale když už si to kočka snaží vytáhnout že už je v pohodě a má to zahojený
myslím si ale když už si to kočka snaží vytáhnout že už je v pohodě a má to zahojený - na to bych tedy nesázel