Uživatel s deaktivovaným účtem

MartaSalma
napsal(a):
Chtěla jsem spíš vědět, jestli někdo nemá podobné zkušenosti, protože kočku nic nebolelo, ani při prohmatávání nějak neškrábala a tak. Jen nemohla došlápnout.
No, je to jednoduchý. Zvířata prostě při prohmatávání bolavé končetiny nepláčou ani neškrábou. Prostě tak to je. Nemůžete určit jakoukoliv diagnózu tak, že "při prohmatávání nereagoval", protože většinou tomu tak je.

a proč tedy veterináři při snaze lokalizovat problém končetinu prohmatávají, ohýbají, mačkají, natahují, kroutí......a sledují reakce zvířete, a to skutečně reaguje...?

napsal(a):
a proč tedy veterináři při snaze lokalizovat problém končetinu prohmatávají, ohýbají, mačkají, natahují, kroutí......a sledují reakce zvířete, a to skutečně reaguje...?
Poslední, co sleduju, jsou reakce zvířete respektive to je poslední, o co se dá opřít, protože jsou zvířata, co si s ledovým klidem nechají prosahat a ohýbat nohu se zlomeninou a zánětem kosti a zvířata, která reagují na naraženou pacičku jak kdyby jí měli na kaši, a pozor, taky zvířata, co reagují na dotek v místě, kde problém vůbec není, a na místo s problémem neříkají nic.
veterinář končetinu prohmatává a různě ohýbá a přitom hledá úplně něco jiného než reakci zvířete. hledám otok, deformity, poruchy hybnosti kloubů, vadí jak přílišná volnost, tak podivná ztuhlost, pátrám po tom, jestli mi při těch pohybech pod rukou nic nepraská ani nevrže...
Je to spíš pro info, než přímá souvislost s dotazem. Před měsícem přišel zmlácený briťák, kulhal na nohu a byl přešlý pár dní...dostal se z toho. Před 4 dny přišel ráno zase pěkně přešlý, trochu kulhal na packu, ale nic jsem na něm nijak nenašla, usoudila jsem, že se zase někde porval. Na druhý den kulhal už míň, tak jsem tomu nevěnovala pozornost, i když jsem muži říkala, že se mi zdá nějaký skleslý. Včera byl celý den zalezlý v boudě, ale byl vichr a to nesnáší. Večer už se mi to ale nezdálo, tak jsem ho násilím vytáhnula ven. Už jak jsem na něj šáhla, řval jak tur, což u něj není zvykem, bylo mi jasné, že průšvih. Venku jsem zjistila, že tu přední nohu má jak konev, vůbec jsem se jí nemohla dotknout, snad by mi ukousnul ruku. Ráno jsme ho s mužem zamotaného v ručníku trochu prohlédli a našla jsem to prokouslé. Ale neteklo to. A nebylo jasné, jestli ji třeba nemá i rozdrcenou, tak jsem ho drapla a jeli jsme na veterinu(kdyby to teklo, tak bych to vyčistila sama) Kocour horečku, otravu krve, kbelík hnisu v noze. Naštěstí má na těch jedenáct let prý skvělé výsledky krve a moči, takže vet je optimista. Zůstal tam do večera na kapačce. Bude mne nenávidět on nesnáší cestu autem, normálně bojuje s řevem v přepravce, dneska měl sílu už jen na malé kňourání. 10let OK, od začátku tohoto roku už asi pátá bitka, oba horní špičáky ulomené, zjara jeden, před tím měsícem druhý

Njn, to je osud starých donchuánů. všech. jednou je nahradí synové a síly ubývají. co využít pobytu na klinice i ke kastraci?
Je kastrovaný jako roční. Nekastrovaná je zatím nová kočička(půl roční) a tuším, že se schyluje k problému. Ale abych to neházela na ni - kocour se popral letos několikrát a ještě v době, kdy žil se starou kastrovanou kočkou. Ale v sousedství se poslední dobou dost přemnožili kočky(každý jich má několik) a předpokládám, že kastrát žádný. I do zahrady jich právě už asi rok, chodí čím dál tím víc, ani nemusí chodit ven

no to je teda držka, se i ani po kastraci nedá pokoj....ale zase jestli mu lezou cizinci přímo do zahrady, tak se asi snaží udržet to jako vlastní, a nedaří se...
jinak kulhání na přední u kočky, které nakonec je podebraný kousanec na předloktí, potkávám řádově víc než zlomenin
napsal(a):
no to je teda držka, se i ani po kastraci nedá pokoj....ale zase jestli mu lezou cizinci přímo do zahrady, tak se asi snaží udržet to jako vlastní, a nedaří se...
jinak kulhání na přední u kočky, které nakonec je podebraný kousanec na předloktí, potkávám řádově víc než zlomenin
Jojo, i já to čekala a vet mi také potvrdil, že to nejspíš bude kousanec...a byl. Chudák starý Leonek, nemá chvilku klidu. Právě že někdy ještě brzy zjara, leží pes u komína, kocour ve druhém výklenku a cizí kocour vyjde kolem zdi obýváku, nahlíží na ty dva chrnící a přemýšlí, jestli risknout přeběhnout na stůl a vyžrat kocourovi granule. Když jsem na něj koukla za záclonou, tak zdrhnul, potvora.
Dobrý den, z vlastní zkušenosti, kulháni nemusí znamenat, že má něco s packou nebo nohou. Taky jsme teď řešili něco podobného sice u psa, ale bolest a kulhání bylo od pateře a přiskřinutého nervu. Taky při ohledání packy a nožky nic nebylo vidět, takže jsme na tu veterinu raději jeli. Veťak psa pohmatal a při otáčení hlavy doleva zjistil, že je problém. Následovala moč, krev a rtg. Jinak než u veterináře nezjistíte co kočičce je. Chápu, že nejde panikařit kvůli všeho, ale pokud nevíte přičinu, raději pro klid v duši bych s ní raději zajela. Dejte vedět jak to dopadlo.
Dobrý den, z vlastní zkušenosti, kulháni nemusí znamenat, že má něco s packou nebo nohou. Taky jsme teď řešili něco podobného sice u psa, ale bolest a kulhání bylo od pateře a přiskřinutého nervu. Taky při ohledání packy a nožky nic nebylo vidět, takže jsme na tu veterinu raději jeli. Veťak psa pohmatal a při otáčení hlavy doleva zjistil, že je problém. Následovala moč, krev a rtg. Jinak než u veterináře nezjistíte co kočičce je. Chápu, že nejde panikařit kvůli všeho, ale pokud nevíte přičinu, raději pro klid v duši bych s ní raději zajela. Dejte vedět jak to dopadlo.
Kočka.cz

XXX.XXX.144.47
Dobrý den mám kočku která přišla domů kulhala na zadní pravou nohu a nenechala mi na ní sáhnout prskala a mnoukala co mám dělat.

Kočka.cz
napsal(a):
Dobrý den mám kočku která přišla domů kulhala na zadní pravou nohu a nenechala mi na ní sáhnout prskala a mnoukala co mám dělat.
Jak píše žínka, veterinář.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!