Poprosím o zkušenosti těch, kteří toto podstoupili. jak nejlépe postupovat v případě, že si chcete vzít venkovní kočičku domů? Jedná se o kocourka, 8 měsíců, 5 dnů čerstvě vykastrovaného, kterého máme od kotěte. Přivezli jsme si ho jako 2 měsíčního. Máme ho venku, ve stáji, kde máme koně a kozy. Teď bych ale před zimou chtěla zkusit, jestli by si nezvykl být doma, v teple. neříkám, že to půjde, když uvidím, že by tu byl nešťastný, dám ho zase ven. Ale pamatuji si, že kdysi dávno jsme u rodičů brali venkovní kočičku domů a ta byla v teple nadmíru spokojená. Ven už ani nechodila, i když měla možnost. Takže bych to prostě chtěla alespoň zkusit. Má úžasnou povahu, je to opravdu miláček. Po kastraci byl celý den doma, aby se chudák zmátořil a byl spokojený. I když teda asi to bylo vlivem toho uspání..vždycky kousek popošel, vybral si měkoučké místečko a spal.
Jak tedy postupovat? Musel by se nejspíše vykoupat nějakým antiparazitálním šamponem, aby mohl všude po bytě včetně postele(a máme doma kočku a psa - na pejska je zvyklý, zná ho od mala). Museli by se mu ostříhat drápky..Neumí na kočkolit, takže bych ho musel aučit na kočkolit..škrabadla doma jsou..museli by jsme si vzít dovču, aby jsme je mohli všechny seznámit..pejska zná, s tím snad problém nebude..myslíte, že by chtěl utíkaz otevřenými ventilačkami? Jak dlouho ho zkusit nechat zvyknout, než udělám rozhodnutí, že doma prostě šťastný není?Je očkovaný i odčervený, ale mám preventivně odčervit znovu? Dát i kapku za krk? Co ouška, má je trošku špinavé zvenku, rovnou vyčisti? Čím? Omlouvám se za tolik otázek, jen to nechci podcenit..
Uživatel s deaktivovaným účtem

vezmu kočku, dám stronghold proti blechám a ušnímu svrabu, přinesu jí domů, ukážu jí, kde je záchod, kde jsou misky a je to, ne?

canka
napsal(a):
No kazdy to proziva trochu jinak Bodlinko..to se nezlobte
To je jasný, ale vy hledáte problém tam, kde není.
Jak jsem psala, mám briťáka skoro už výhradně venkovního. Teď měl ten úraz a měl být doma. Byl první noc a půl dne a druhou noc. Jak jsem ho ovšem dneska ráno pustila ven, schoval se a nevylezl, pak vykouknul a jelikož si asi myslel, že ho hledám, abych ho zase odvezla někam na veterinu utekl do keřů a do večera jsme ho neviděli. K večeru přišel, dostal pilule, takže zase zdrhnul a nevím, jestli se nám povede zajmout ho alespoň na tu noc, aby se zase někde neserval Uvidíte, třeba si to doma oblíbí, ale nedovedu si představit, že bych našeho kocoura držela doma. Navíc..jak bude dospívat ten váš bengálec, bude mela, dva kocouři se, alespoň co já jsem zažila, nikdy v jednom teritoriu nesnesli. Možná kastráti líp, ale náš je kastrát a pere se pořád

No, ono to prostě strašně záleží. osm měsíců, to je odrostlé kotě, měla jsem i starší, co jsem prostě přistěhovala. a bylo. jako bát se, že kočka nepochopí záchod? všichni pochopili, i vyloženě venkovní kočky, co u mě bydlely třeba jen chvilku na rekonvalescenci. oknem nikdo taky probíhat nechtěl a drápy jsem vůbec nikdy neřešila.

upřímně, canka, kapku mě ty tvoje plány vyděsily.......
kocour je po kastraci, takže snad zdravotní stav nějak zkontrolovaný, je odčervený, očkovaný, tak proč ho týrat nějakým šampónem, proč stříhat drápy (to může být nutnost až u starších koček).....
Ventilačka skutečně může být nebezpečná a to až fatálně.
Navíc..jak bude dospívat ten váš bengálec, bude mela, dva kocouři se, alespoň co já jsem zažila, nikdy v jednom teritoriu nesnesli.
mám čtyři, a jde to, i když idylka to není......
Dobrý den, opravdu každý to prožívá jinak. Každopádně důležité je, zda věříte zvířátkům, že to zvládnou. Mám doma 10 let ohaře a letos v červnu jsem zachránila vyhozené 300g koťátko, když Andělínka
povyrostla a měla po karanténě pořídila jsem ji kamarádku,o kterou bylo špatně
postaráno, dva dny si rozdělovali autoritu a výborně spolu vycházejí i se psem, před dvěma týdny k nim přibyli dva kocourci z ulice, kteří za mnou táhli domů. K mému překvapení se všichni dohodli během pár dnů, ohař na ně prdí i když přes ní běhají. Na písek šli automaticky jen jsem ukázala kde jsou záchody. No drápky bych nestříhala,ale odbleseni bych nepodcenila. Poridila jsem si vlhcene ubrousky s desinfekci pro domaci mazlicky a jsou super,jinak vsechny moje cici se chodi umyvat do vany. Staci jim napustit trosku vody a mokro mate stejne po celem byte :-) preji mnoho uspechu a kocourek to urcite zvladne

Vidím problém v tom, že kocour s vaším domácím "vězením" nemusí souhlasit. Měla jsem venkovní kočičku, chodila domů když chtěla a když chtěla ven, prosazovala tak razantně, že jsem jí ráda vypustila. Mńučela, ječela a visela na zácloně - kastrovaná. Podobně je to teď s koucourem. Když chce ven, tak ho musím pustit. Přes léto je hodně venku, jak se ochlazuje, pobyt doma so prodlužuje. Bedýnku s kočkolitem má, když je doma, jde do ní.
A ještě k ventilačce : bývalý kocour se snažil prolézt ven, uvízl tam, bylo dost složité ho vysvobodit - sotva se vlekl, dostal injekci na bolest zad, ale dostal se z toho.