Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2018 18:39
Catparrot

XXX.XXX.49.252

Dobrý večer, mám 5ti měsíční kočičku, kterou už plánují pomalu, ale jistě objednávat na kastraci . Můj dotaz zní: Kdy jste kastrovali?

5.11.2018 20:19
karo2702

XXX.XXX.172.116

Já osobně třeba po potratu, ale to nebude váš případ.
Je to jak kdo, jak který vet. Držela bych se zásady nejdříve po prvním mrouskání, někteří říkají až v roce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2018 20:23

nejlepší je po mrouskání, ale to jde jen u koček držených v bytě.

u venkovních je ideální termín leden - únor.

5.11.2018 21:00

Catparrot napsal(a):
Dobrý večer, mám 5ti měsíční kočičku, kterou už plánují pomalu, ale jistě objednávat na kastraci . Můj dotaz zní: Kdy jste kastrovali?

...u první kočky po prvním mrouskání, u druhé, protože byla drobná, tak až po druhém....

5.11.2018 22:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak a teď se zeptám i já: jak u kočky, venkovní kočky, mrouskání poznám? U té předešlé jsem to nepoznala a hlavně tak brzy ani nečekala

6.11.2018 06:41

lesnížínka napsal(a):
Tak a teď se zeptám i já: jak u kočky, venkovní kočky, mrouskání poznám? U té předešlé jsem to nepoznala a hlavně tak brzy ani nečekala

....tak to nevím, ale u venkovní bych kastrovala co nejdříve a modlila se, že mně nějaký kocour nepředeběhne.......to spíš dotaz na bodlinku směrovaný...

6.11.2018 06:56
Catparrot

XXX.XXX.49.252

No... Taky by mě zajímalo, jak to poznat. Její povaha asi za celý život splňuje popis mrouskání. Já fakt nevím .

6.11.2018 07:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
....tak to nevím, ale u venkovní bych kastrovala co nejdříve a modlila se, že mně nějaký kocour nepředeběhne.......to spíš dotaz na bodlinku směrovaný...

Právě. Doteď jsem to chtěla směřovat na ten únor (bude jí v tu dobu 10měsíců) kdy ji i snáz pár dní udržím doma. Jenže při práci na zahradě potkávám cizí kocoury a kočka se mi zdá nějaká kulatější, tak začínám být lehce nervozní, že nepoznám ne, že mrouskání, ale nepoznám ani, že už je těhule

6.11.2018 07:59

lesnížínka napsal(a):
Právě. Doteď jsem to chtěla směřovat na ten únor (bude jí v tu dobu 10měsíců) kdy ji i snáz pár dní udržím doma. Jenže při práci na zahradě potkávám cizí kocoury a kočka se mi zdá nějaká kulatější, tak začínám být lehce nervozní, že nepoznám ne, že mrouskání, ale nepoznám ani, že už je těhule

...u těch venkovních koček je to opravdu velký problém, tam ty rané kastrace snad i chápu, pořád lepší než vrhat koťata za koťaty.........

6.11.2018 08:42

na druhou stranu většinou to funguje tak, že kočka dospívá s prodlužováním dne. je spíš nepravděpodobná, že by byla březí v listopadu a rodila do zimy.

6.11.2018 11:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

na druhou stranu většinou to funguje tak, že kočka dospívá s prodlužováním dne. je spíš nepravděpodobná, že by byla březí v listopadu a rodila do zimy.

Tak to jste mne trošku utěšila, chovatelka by mne asi zabila Samozřejmě nechci množit koťata, je to i ve smlouvě, jen netuším, jak venkovní kočku uhlídat a minimálně včas poznat, že je březí a fofrem na kastraci - což je ta nejzašší a ne zrovna příjemná varianta Dokud tu sousedi nenaplehnili kočky, tak byl léta klid...

6.11.2018 11:19

myslím si, že stačí nadělit jí kastraci k vánocům.

v lednu už se některé kočky mrouskají a pracují na březnových koťatech.

6.11.2018 15:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

myslím si, že stačí nadělit jí kastraci k vánocům.

v lednu už se některé kočky mrouskají a pracují na březnových koťatech.

Dobře, děkuju, jestli vydrží do té doby, objednám ji hned na první lednový týden, snad to stihnem do toho mrouskání. Kastraci k Vánocům....to bude nadšením bez sebe, za takový dárek Mezi svátky jezdíme po příbuzných, nejsme skoro doma, tak to by nebyla možnost ji hlídat.

9.11.2018 13:05
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Já budu kastrovat v prosinci dvě kočky narozené v květnu. Veterinář doporučil i dřív, ale těch 7 měsíců mě připadá akorát. Na první mrouskání čekat nebudu

9.11.2018 16:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

zelenafarma napsal(a):
Já budu kastrovat v prosinci dvě kočky narozené v květnu. Veterinář doporučil i dřív, ale těch 7 měsíců mě připadá akorát. Na první mrouskání čekat nebudu

Gucci je dubnová, tak bych ráda do toho ledna vydržela. A už teď mám nerva, jen na to pomyslím

Přidejte reakci

Přidat smajlík