Zdravím, starší diskuze jsem četla, ale žádný extra tip jsem tam neobjevila, tak se zkusím zeptat samostatně - neznáte nějaké kvalitní dietní granule? Kočky krmím granulemi a masem, malá je ale obtloustlá, našla jsem ji na pokraji smrti hladem, tak možná i proto má tendenci se přejídat, nevím. Snažila jsem se dávkovat, to má efekt pouze ten, že to zhltá a poblinká se, navíc velká je celoživotně zvyklá na granule nonstop. Momentálně velká žere Essential Jaguar a malá Brit Care (I've to control my weight). Obě chodí ven, dostávají maso i vnitřnosti, malá ho ale moc nechce, preferuje granule. Po Brit Care hodně prdí, ráda bych něco na úrovni toho Essentialu, ale za "normální" peníze, třeba N&D GF Quinoa Cat Weight Mngmnt vychází cca na 350/kg, to fakt kupovat nechci.. Mrně jsou odhadem necelé tři roky. Nějaký nápad? :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

když ale jí od druhé kočky, to tedy nevím..
Purizon sterilised jsou lehčí, kvalitní a za přijatelnou cenu
Feringa sterilized také
pak třeba TrainerCat Personal LIGHT/STERILTY, ale nevím, za jakou cenu se teď shánějí
takhle - granule, které mají půl pytle sacharidů, z těch se hubne špatně
N&D klidně low grain a dát o maličko méně, než říká tabulka
a to můžete udělat i s Jaguar granulemi samozřejmě
ještě je možnost krmit konzervou, naplní si břicho více než pár kuličkami granulí
Díky moc! Mně by stačilo, kdyby už nepřibírala, není to zatím tuková koule, jen prostě není štíhlá. Ani v létě. :-) Obě kočky mají granule nonstop, každá svoje krmící místo, skoro si do toho nelezou (dostat se na krmítko pro velkou je celkem akrobacie, malou jsem našla mimo jiné s prasklou hlavicí kyčelního kloubu, takže není až tak dobrý skokan). Do situace, kdy budu mít jednu kočku spíšhubenou a druhou spíštlustou, jsem se nikdy dostat nechtěla, ale co naplat, no. Konzervy se mi kupovat moc nechce, dávám denně maso, ale obzvlášť malá se může po granulích utlouct..