Přežijí malá koťata zimu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2018 13:29
Mangifera

XXX.XXX.111.128

Dobrý den,

mám dotaz, rekonstruujeme starý dům a v kotelně, která je momentálně otevřená-neopravená se nám ubytovala kočka s koťaty. Všimli jsme si jí asi před měsícem, že se tu pohybuje a před cca 2 týdny jsme poprvé zahlédli i 5-6 koťat. Ovšem potom se moc neukazovaly a před 2 dny se tu ukázaly samotné 2 koťata, dala jsem jim najíst, hltavě jídlo snědly a utekly. Jsou dost plaché a nechtěla jsem je zatím odnášet, protože nevím, jestli jsou ještě matkou kojena. Nikdy jsem kočky neměla, neumím odhadnout stáří, jsou celkem malá, no do ruky. Prosím je lepší koťata nechat venku a jen je krmit, nebo je raději mám odchytit? Přežijí zimu takto malé koťata? Matka -kočka se tu ukazuje, ale přesto nevím, zdali za koťaty chodí, nebo jestli chodí jen za jídlem. Ostatní koťata jsem již nenašla. Díky za rady.

21.11.2018 15:19
ladd

XXX.XXX.34.43

S vydatným krmením a teplým suchým pelíškem koťata zimu přežijí. Pokud se o ně hodláte starat, bylo by dobré koťata odchytit a ochočit. Už jenom proto, aby jste je mohla dát vykastrovat. Začněte tedy tím, že vezmete uzavřenou papírovou krabici, teple ji vystelete a vystřihnete do ní otvor, aby se do ní koťata mohla schovat. Pak je na vás, zda krabici budete brát jako úkryt koťat před zimou nebo je, až uvidíte, že jsou v krabici, “odlovíte” a vezmete si je domů. Takto malá koťátka budou ochočená za pár dnů. Krmení to chce dávat pod něco, kam se dostanou jen malá koťata, aby jste nekrmili všechny kočky z okolí.
Případně zkuste ochočit i jejich matku – chce to na ni klidně mluvit, nedělat prudké pohyby, nabízet něco k jídlu a uvidíte…. Pokud se to nepovede nyní, tak až budete v domě natrvalo bydlet, bude šance větší.

21.11.2018 15:19
Mangifera

XXX.XXX.111.128

Již se mi povedlo jedno vyfotit, tak přikládám. Jen ještě dopisuji, že bydlíme na horách a očekáváme mrazy cca -15° - -20°, kdyby mělo být stále kolem 0, tak bych to asi ani neřešila. Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2018 16:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

já bych je určitě vzala domů (přesně před 2 roky se mi takhle "vylíhla" v garáži malá Matýsková, dle fotky přesně tak velká....¨)
Mamka kočka je může začít vyhánět a zimu přežít nemusí, a jestli už sama jí, tak bych neviděla problém....

21.11.2018 17:44
Mangifera

XXX.XXX.111.128

Ok díky za rady, zahájíme tedy odchyt a na jaře je necháme vykastrovat, ať jich tu další zimu nemáme tucet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík