Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2018 10:14
maya1989

XXX.XXX.155.26

Existují léky pro kočky, která mají ve střevech Toxoplasma gondii (kokcidie kočičí)? způsobují u venkovních koček vodnaté průjmy, na které nezabírá dieta,probiotika,léky, úprava stravy prostě nic. ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2018 10:55

Rozdělím to na víc odpovědí, ju?

Ano, pro kočky, které aktuálně vylučují cysty toxoplasmy, existuje účinný lék

Ale. Střevní toxoplasmóza je akutní onemocnění, bavíme se o týdnu, maximálně dvou. A většinou je zcela bez příznaků.

Chronické vodnaté průjmy budou mít jinou příčinu.

Jak vás napadlo, že by to měla být toxoplasmóza?

4.12.2018 12:27
maya1989

XXX.XXX.155.26

Sousedka měla s tímto onemocněním nedávnou zkušenost, tak mě to napadlo podle stejných příznaků kočky u nás na pozemku a její kocourem. Toxoplazmoza to v mém případě být nemusí, to se ukáže až se mi podaří posbírat vzorky trusu a odvést je na veterinu. Můžete mi prosím říci, jaké další onemocnění může způsobovat vodnatý průjem bez možnosti ho zastavit? Kromě mě velmi známé FIPky, tam průjem je také.

4.12.2018 12:34

mnoho. všelijací parazité a různé bakterie a viry.

4.12.2018 12:35

maya, enterozoo gel jsi zkoušela?

5.12.2018 08:49
maya1989

XXX.XXX.155.26

enterozoo jsem nedávala ale objednám ho. Koukala jsem na složení enterozoo a největší zastoupení tam má organický křemík. Já kočkám do žrádla přidávám křemelinu-prášek, což by mělo (myslím si) mít účinek stejný jako enterzoo. křemelina je bez účinků. Včera večer jsem jim do jídla přidala prášek Vilcacora-kočičí dráp,má fungovat proti virům,bakteriím tak doufám v nějaký pozitivní účinek

6.12.2018 23:58

ten gel má určitě větší účinek, kvůli tomu zpracování a formě, ve které se prodává
a tady bych teda pokusy už nedělala

Přidejte reakci

Přidat smajlík