Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2018 13:33
saint.Michaela

XXX.XXX.49.19

Zdravím,

potřebovala bych poradit od někoho, kdo chová kočky a má zkušenosti s jejich chováním. Já si vážně nevím rady a budu moc ráda za vaše odpovědi.

Mám čtyřletou obyčejnou kočku Bertu, která je na mě od mala dost "fixovaná". Vyžaduje neustále pozornost, že chce mazlit, neustále do mě drká hlavou, vrtí se... Mňouká - ne nějak moc, tak jako "pomňoukává", chodí po bytě... Před rokem se k nám neplánovaně dostalo domu půl roční kotě. Vůbec sem nevěděla, jak to řešit, aby to Bertě nějak neublížilo, nepřipadala si odstrčená, nebo tak... No, zvykla si na prcka, blbly spolu, žádný společný mazlení, každá spala zvlášť, ale hry ok, nijak si nevadily, a já neměla výčitky, když jsem byla v práci... Přesto Berto vyžadovala svoji pozornost jako dřív, možná ne tolik, ale ano. Má to asi v povaze? Ta druhá byla klidná, klasická kočka, co buď chrní, nebo se přijde v klidu pomazlit a zase si jde zdřímnout. :)...

A proč to píšu.. O tu mladší kočku jsem přišla, byla nemocná :(...A teď prostě nevim, jestli mám k tý mojí závislačce pořídit druhou novou, nebo ne. Mě jedna kočka bohatě stačí. Ale jde mi čistě o Bertu. Kdybych jí tak viděla do hlavy, a věděla, co chce... Chodí po bytě, pomňoukává, vyžaduje mazlení - pořád, pořád, pořád..Je prostě taková nesamostatná...A nevím, jestli je dobrý řešit tohle kočičím kámošem, nebo máte jiné rady, typy, zkušenosti?? Taky hodně pracuju, takže prostě bývá sama doma...

Nevím, jestli jsem to napsala nějak srozumitelně..Díky za rady

M.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2018 15:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

saint.Michaela napsal(a):
Zdravím,

potřebovala bych poradit od někoho, kdo chová kočky a má zkušenosti s jejich chováním. Já si vážně nevím rady a budu moc ráda za vaše odpovědi.

Mám čtyřletou obyčejnou kočku Bertu, která je na mě od mala dost "fixovaná". Vyžaduje neustále pozornost, že chce mazlit, neustále do mě drká hlavou, vrtí se... Mňouká - ne nějak moc, tak jako "pomňoukává", chodí po bytě... Před rokem se k nám neplánovaně dostalo domu půl roční kotě. Vůbec sem nevěděla, jak to řešit, aby to Bertě nějak neublížilo, nepřipadala si odstrčená, nebo tak... No, zvykla si na prcka, blbly spolu, žádný společný mazlení, každá spala zvlášť, ale hry ok, nijak si nevadily, a já neměla výčitky, když jsem byla v práci... Přesto Berto vyžadovala svoji pozornost jako dřív, možná ne tolik, ale ano. Má to asi v povaze? Ta druhá byla klidná, klasická kočka, co buď chrní, nebo se přijde v klidu pomazlit a zase si jde zdřímnout. :)...

A proč to píšu.. O tu mladší kočku jsem přišla, byla nemocná :(...A teď prostě nevim, jestli mám k tý mojí závislačce pořídit druhou novou, nebo ne. Mě jedna kočka bohatě stačí. Ale jde mi čistě o Bertu. Kdybych jí tak viděla do hlavy, a věděla, co chce... Chodí po bytě, pomňoukává, vyžaduje mazlení - pořád, pořád, pořád..Je prostě taková nesamostatná...A nevím, jestli je dobrý řešit tohle kočičím kámošem, nebo máte jiné rady, typy, zkušenosti?? Taky hodně pracuju, takže prostě bývá sama doma...

Nevím, jestli jsem to napsala nějak srozumitelně..Díky za rady

M.

...já osobně bych jí druhou kočku znovu pořídila...nevíte jak si spolu krátí chvíle když nejste doma, mohou si hrát, blbnout spolu a hlavně se číča necítí osamocená........číča se může chovat rozdílně - když je sama s druhou a když Vy přijdete domů......za mně druhou určitě ano........

6.12.2018 08:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vlastně jste si sama odpověděla.
Pokud chodíte do práce a Berta je taková, jaká je, bude jí určitě lépe s druhou kočkou. Však to nemusí být další britka. Stačí i menší kočička.
Sousedka má kocoura. Hodně bývá pryč (kvůli práci) a kocour se jí naučil utíkat přes balkony ven. Asi nechce být pořád doma sám. Dřív to nedělal, měla jinou práci.
I když jsou kočky hodně samostatné, ani jim samota nesvědčí.

6.12.2018 20:11
Laila.aila

XXX.XXX.92.172

Taky bych se klonila k druhé kočičce či kocourku záleží čemu dáte přednost kočičky samotu špatně snáší ..jsou i vyjímky, ale to ta vaše určo není. A záleží na vás jakého kámoša mu pořídíte. Já bych osobně vybrala kotě či kočičku od někoho z bytu nebo domu co je nabízí... vím že z útulku by bylo fajn pro pomoc útulku i kočičce, ale po tom co sem tu hodně četla tak bohužel útulky jsou některé semeniště nemocí fiv felv a spol některé na to testují ale ne všechny a pak si donesete nemoc do bytu ke zdravému zvířeti což je pak špatně.

6.12.2018 22:56
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Počítejte s tím, že než si na sebe zvyknou,
může to "chvíli" trvat.

8.12.2018 02:34
fikovnice

XXX.XXX.135.170

rapotacka11 napsal(a):
Počítejte s tím, že než si na sebe zvyknou,
může to "chvíli" trvat.

Ano, a hypoteticky si na sebe třeba nezvyknou nikdy.
Ale to zadavatelce samozřejmě nepřeji.

8.12.2018 14:17
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Jinak já mám kočky tři. Každá je úplně jiná, s úplně jinou povahou, ale mám pocit, že tvoří prostě rodinu nebo chcete-li "smečku". Občas vídám boj o to první místo, ale ve finále se všichni umí navzájem olízat na důkaz přátelství, a to je pro mě nejdůležitější. Jinak jsou to dva kluci a holka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík