Delikátní problém - kočka smrdí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2018 08:30
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Zdravím kočkaře. Dnes se na vás obracím s takovou nepříjemností. Ale vlastně dopředu přemýšlím, zda to má vůbec nějaké řešení. Elsa poslední dny dost páchne - po výkalech. Ona měla vzorové bobky, ale je možné, že teď má trošičku řidší stolici, ale fakt jen trochu. Jenže jak je dlouhosrstá, tak jí prostě zbytky výkalů ulpívají kolem zadku, a mám podezření, že i mezi prsty. Jak mají Mainky chlupy mezi prsty, a jak hrabe v záchodě, tak si to asi nabalí na tuto srst. Včera i dnes jsem jí zkoušela ostříhat chlupy právě v okolí řitního otvoru. No, skončila jsem teda fest podrápaná, nedivím se, je to pro ni choulostivé. Něco jsem odstřihla, zdá se mi, že už je čistá, ale pořád ten zápach cítím. Tak se ptám spíš majitelů dlouhosrstých koček, zda se s tím dá něco dělat. Jasně, že udržovat pevné bobky, to je jasné. Ale když občas přece jen ta stolice není úplně OK, tak dá se s tím něco dělat? Máte třeba někdo zkušenost, že umytí hadrem a vodou příslušného místa by bylo pro kočku přijatelnější než to stříhání? Děkuji za případné odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2018 09:07

fikovnice napsal(a):
Zdravím kočkaře. Dnes se na vás obracím s takovou nepříjemností. Ale vlastně dopředu přemýšlím, zda to má vůbec nějaké řešení. Elsa poslední dny dost páchne - po výkalech. Ona měla vzorové bobky, ale je možné, že teď má trošičku řidší stolici, ale fakt jen trochu. Jenže jak je dlouhosrstá, tak jí prostě zbytky výkalů ulpívají kolem zadku, a mám podezření, že i mezi prsty. Jak mají Mainky chlupy mezi prsty, a jak hrabe v záchodě, tak si to asi nabalí na tuto srst. Včera i dnes jsem jí zkoušela ostříhat chlupy právě v okolí řitního otvoru. No, skončila jsem teda fest podrápaná, nedivím se, je to pro ni choulostivé. Něco jsem odstřihla, zdá se mi, že už je čistá, ale pořád ten zápach cítím. Tak se ptám spíš majitelů dlouhosrstých koček, zda se s tím dá něco dělat. Jasně, že udržovat pevné bobky, to je jasné. Ale když občas přece jen ta stolice není úplně OK, tak dá se s tím něco dělat? Máte třeba někdo zkušenost, že umytí hadrem a vodou příslušného místa by bylo pro kočku přijatelnější než to stříhání? Děkuji za případné odpovědi.

...ostřihávám pravidelně všechny zadky našich koček - respektive okolí análního otvoru, všechny mají delší chlup a když se zadaří řidší stolice, tak prostě bafnu do vany a místo osprchuji..........citlivý, necitlivý - odér je to strašný.......

31.12.2018 09:34

Když se Boníček, no, posere, tak jde prostě do vany.

31.12.2018 10:37
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Aha, takže vy děvčata koupete. Tak příště Elsa teda asi taky podstoupí tuto proceduru. Ono to stříhání...to bylo o nervy - abych ji nestřihla a hlavně, aby mě nepodrápala naprosto šíleně, i když částečně se jí to povedlo...
A děkuji moc za reakce.

31.12.2018 10:39
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když se Boníček, no, posere, tak jde prostě do vany.

Jéé, oni asi zrušili cenzuru. Mám pocit, že v minulosti by to slovo "posere" nevzalo!

31.12.2018 10:41

chvilku jsem váhala, jestli použít zrovna tohle slovo, ale v případě Bonifáce a případné řídké stolice žádné jiné nevystihuje podstatu věci.

Ostříhání chlupů v bezprostředním okolí řitního otvoru by totiž situaci nijak nepomohlo :D

31.12.2018 10:41
fikovnice

XXX.XXX.135.170

...ostřihávám pravidelně všechny zadky našich koček - respektive okolí análního otvoru, všechny mají delší chlup a když se zadaří řidší stolice, tak prostě bafnu do vany a místo osprchuji..........citlivý, necitlivý - odér je to strašný.......

S odérem naprosto souhlasím...navíc mám kočky nejen bytové, ale i postelové!

31.12.2018 11:24

fikovnice napsal(a):
S odérem naprosto souhlasím...navíc mám kočky nejen bytové, ale i postelové!

.....u nás zrovna tak + kocour je největší podpeřiňák...........včera jsem ležela v obýváků a najednou jsem zacítila něco mezi bobky a zvratky....no motýl ukradnul kočkám vánoční dárek plněný kozlíkem a rozcupoval to......tak když už v tom tématu tak nějak jsme, tak zajímavé je, že čerstvé to nadělení od koček puchne neskutečně, ale po zaschnutí celkem vyvane - párkrát si nesla kočka zaschlý bobek na kalhotkách a zas tak to cítit nebylo, ale to čerstvé - to mám pocit, že se jim to vaří ve vnitřnostech

31.12.2018 17:37
fikovnice

XXX.XXX.135.146

chvilku jsem váhala, jestli použít zrovna tohle slovo, ale v případě Bonifáce a případné řídké stolice žádné jiné nevystihuje podstatu věci.

Ostříhání chlupů v bezprostředním okolí řitního otvoru by totiž situaci nijak nepomohlo :D

Asi má dnes cenzor dovolenou .
Každopádně u Elsy to nakonec pomohlo. Už nesmrdí. Měla chuděra u zadku tu srst slepenou do koule a potřísněné měla trochu chlupy na ocasu. To se mi vše podařilo ušmiknout a také na poslední chvíli uzmout, neb se to už chystala sežrat... A pak se divím, že jí smrdí z tlamy!

31.12.2018 17:42
fikovnice

XXX.XXX.135.146

.....u nás zrovna tak + kocour je největší podpeřiňák...........včera jsem ležela v obýváků a najednou jsem zacítila něco mezi bobky a zvratky....no motýl ukradnul kočkám vánoční dárek plněný kozlíkem a rozcupoval to......tak když už v tom tématu tak nějak jsme, tak zajímavé je, že čerstvé to nadělení od koček puchne neskutečně, ale po zaschnutí celkem vyvane - párkrát si nesla kočka zaschlý bobek na kalhotkách a zas tak to cítit nebylo, ale to čerstvé - to mám pocit, že se jim to vaří ve vnitřnostech

Jo jo, už jsme tu i v minulosti o tom diskutovali, proč kočičí výkaly smrdí víc než psí. Ale už nevím, čeho jsme se dobrali . Asi tím, že kočka je výhradně masožravec, tak prostě ty kvasné procesy jsou jaksi ehm důkladnější. Ale zas je zajímavé, že moje tři kočky smrdí každá jinak a prostředního kocoura stolice smrdí fakt jen minimálně. No, koukám fakt zajímavé Silvestrovské téma!
A to ještě dodám, že já kozlík kupuju ve všech možných podobách - i jsem jej ldysi zkoušela jako tbl. na spaní. A světe div se - mně nejen, že kozlík nesmrdí, mně snad i trochu voní!

31.12.2018 18:32

fikovnice napsal(a):
Jo jo, už jsme tu i v minulosti o tom diskutovali, proč kočičí výkaly smrdí víc než psí. Ale už nevím, čeho jsme se dobrali . Asi tím, že kočka je výhradně masožravec, tak prostě ty kvasné procesy jsou jaksi ehm důkladnější. Ale zas je zajímavé, že moje tři kočky smrdí každá jinak a prostředního kocoura stolice smrdí fakt jen minimálně. No, koukám fakt zajímavé Silvestrovské téma!
A to ještě dodám, že já kozlík kupuju ve všech možných podobách - i jsem jej ldysi zkoušela jako tbl. na spaní. A světe div se - mně nejen, že kozlík nesmrdí, mně snad i trochu voní!

....u nás nejvíc smrdí nejstarší kocour, ale tak nějak se naučil vykonávat potřebu když jsem doma a přede mnou, takže jak dokákne, tak to hned seberu a spláchnu...no teda.........já se s ním prvně setkala na výstavě koček - pořád jsem přítelovi říkala, že se tam někde musela strašně pozvracet kočka, prodávající mně pak ukázala odkud to vane....................

31.12.2018 18:56
Malkina

XXX.XXX.50.199

Cenzura je zpátky.Teď mi to nepustilo kre...A přitom to je lékařský termín kretenismus

1.1.2019 15:20
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Malkina napsal(a):
Cenzura je zpátky.Teď mi to nepustilo kre...A přitom to je lékařský termín kretenismus

1.1.2019 15:21
fikovnice

XXX.XXX.135.170

....u nás nejvíc smrdí nejstarší kocour, ale tak nějak se naučil vykonávat potřebu když jsem doma a přede mnou, takže jak dokákne, tak to hned seberu a spláchnu...no teda.........já se s ním prvně setkala na výstavě koček - pořád jsem přítelovi říkala, že se tam někde musela strašně pozvracet kočka, prodávající mně pak ukázala odkud to vane....................

No třeba v mnoha lékárnách to ani nechtějí objednávat (mám na mysli drogu - usušený kořen), že jim to zasmradí prostory. Ale mně to fakt přinejmenším nevadí.
To smrad z výkalů to je jiná, ale v podstatě na vše si člověk zvykne...

1.1.2019 15:31

fikovnice napsal(a):
No třeba v mnoha lékárnách to ani nechtějí objednávat (mám na mysli drogu - usušený kořen), že jim to zasmradí prostory. Ale mně to fakt přinejmenším nevadí.
To smrad z výkalů to je jiná, ale v podstatě na vše si člověk zvykne...

.....já Vám nevím, ale asi jo......teď jsem dělala toaletářku celkem pěti kočkám (kamarádce jsem hlídala 2), jediné mé štěstí, že mám horečku a jsem celkově otupělá, ony totiž té kamarádky smrdí obě a navíc jak nejsou doma, tak to pravidelně dělají do sprcháče.........zlatej kozlík.......

1.1.2019 20:25
Laila.aila

XXX.XXX.92.172

tak já pokud se holky pose..nkají chlupy jdou do vany nebo umyvadla a rychle šetrně umyju jen postižené místo jedno kotě co má paní na to trpělo dost často paní mi píše jak se mají a že děkuje že je malá ted už tedy dospělá naučená na vodu že to není nic hroznýho že drží a nebrání se že ví že jí jen namočí zadeček a pokud máme řídkou stolicci hned dávám lidská probiotika půl tobolky rozpustím malé množství vody tak 3 ml a dám přímo stříkačkou do tlamky a funguje to vždy zatím od té doby co to používám jsme nemuseli na veterinu kvůli průjmu.

1.1.2019 21:47
fikovnice

XXX.XXX.135.170

.....já Vám nevím, ale asi jo......teď jsem dělala toaletářku celkem pěti kočkám (kamarádce jsem hlídala 2), jediné mé štěstí, že mám horečku a jsem celkově otupělá, ony totiž té kamarádky smrdí obě a navíc jak nejsou doma, tak to pravidelně dělají do sprcháče.........zlatej kozlík.......

Jo jo zlatej kozlík! To máte pravdu.
Já když někam jedu - tak max. na dvě noci, tak si obvykle seženu někoho, kdo kočky nakrmí, napojí a taky záchody vyčistí. Onehdá jsem se ale divila, že po dvou dnech zmizel celej pytel steliva. Nového! Pak mi to docvaklo. Dotyčné se asi dělalo mdlo z vybírání jednotlivých bobků lopatkou, tak vždy vysypala celej záchod... Kočky jsou tak trochu "kotva". Já bych nutně potřebovala a snad i chtěla odjet do lázní. Jenže jednak by se kočky beze mě zbláznily (teda aspoň si to myslím:-)) a druhak najít někoho, kdo bude fakt ty záchody čistit, je poměrně složité.

1.1.2019 21:54
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Laila.aila napsal(a):
tak já pokud se holky pose..nkají chlupy jdou do vany nebo umyvadla a rychle šetrně umyju jen postižené místo jedno kotě co má paní na to trpělo dost často paní mi píše jak se mají a že děkuje že je malá ted už tedy dospělá naučená na vodu že to není nic hroznýho že drží a nebrání se že ví že jí jen namočí zadeček a pokud máme řídkou stolicci hned dávám lidská probiotika půl tobolky rozpustím malé množství vody tak 3 ml a dám přímo stříkačkou do tlamky a funguje to vždy zatím od té doby co to používám jsme nemuseli na veterinu kvůli průjmu.

No mně Elsa včera zas mírně průjmovala , ale srst si nepokadila, byla v tomto šikovná. Problém vidím v tom, že ona žere hlavně to, co vidí u kluků. A kluci nemají rádi samotnou svalovinu, nýbrž ujíždějí hlavně na vepřových ledvinách a játrech (vepřová, kuřecí). Protože chci krmit pestře, tak syrové maso nechybí, ale asi těch vnitřností na ni bylo moc. Nemáte někdo tip jaké syrové mám ještě zkusit?? Zkoušela jsem snad všechny druhy vepřového (teda krom panenky - to už mi přišlo jak zhýralost), kuřecí (od různých dodavatelů - některých se ani nedotkli), hovězí jen málo (protože je nejdražší), a pak různé druhy ryb - od filé z tresky až snad po celého pstruha. Mám pocit, že ten pstruh jim chutnal, ale podruhé zakoupený již ne. Jsou zmlsaní. Ale ještě bych chtěla nějaké syrové zkusit. Taky vepřové srdce občas koupím, ale to všichni jedí jen když nemají nic jiného .
Občas se tu v minulosti vyskytlo, že si někdo objednává syrové pro zvířata. Jenže to bylo ve velkém a to asi u nás nemá cenu. Nebo co byste ještě zkusili? Či jak mám "dochutit" třeba to vepřové (vychází asi nejekonomičtěji)?

1.1.2019 21:57

fikovnice napsal(a):
Jo jo zlatej kozlík! To máte pravdu.
Já když někam jedu - tak max. na dvě noci, tak si obvykle seženu někoho, kdo kočky nakrmí, napojí a taky záchody vyčistí. Onehdá jsem se ale divila, že po dvou dnech zmizel celej pytel steliva. Nového! Pak mi to docvaklo. Dotyčné se asi dělalo mdlo z vybírání jednotlivých bobků lopatkou, tak vždy vysypala celej záchod... Kočky jsou tak trochu "kotva". Já bych nutně potřebovala a snad i chtěla odjet do lázní. Jenže jednak by se kočky beze mě zbláznily (teda aspoň si to myslím:-)) a druhak najít někoho, kdo bude fakt ty záchody čistit, je poměrně složité.

...je to tak........najít spřízněného kočkaře, který ochotně zastoupí je problém no........navíc moje kočky jsou velice fixované na lidskou společnost a tak u mně aby s nimi ještě někdo pobyl alespoň půl dne.....

1.1.2019 22:07
fikovnice

XXX.XXX.135.170

...je to tak........najít spřízněného kočkaře, který ochotně zastoupí je problém no........navíc moje kočky jsou velice fixované na lidskou společnost a tak u mně aby s nimi ještě někdo pobyl alespoň půl dne.....

Jé, pokud jste online, nemáte nějaký nápad, tip na to syrové maso, jak píšu v tom dalším příspěvku?

1.1.2019 22:10
fikovnice

XXX.XXX.135.170

A s tím pobytím to máme podobné. Teda u mě má každá kočka jinou povahu. Ale prostřední je prostě hračička a asi zůstane už nafurt (neb mu táhne na třetí rok a je pořád hravý jak malé kotě), takže také vždy nabádám a prosím krmiče, ať si s ním aspoň chvíli pohrají. I když celkem logicky toto vyžaduje na mně a vůči krmičům prý se chová bojácně, ale to není nic zvláštního.

2.1.2019 01:02

fikovnice napsal(a):
Jé, pokud jste online, nemáte nějaký nápad, tip na to syrové maso, jak píšu v tom dalším příspěvku?

...já krmím jenom kapsičkami......

2.1.2019 21:19
odberryho

XXX.XXX.76.116

fikovnice napsal(a):
Aha, takže vy děvčata koupete. Tak příště Elsa teda asi taky podstoupí tuto proceduru. Ono to stříhání...to bylo o nervy - abych ji nestřihla a hlavně, aby mě nepodrápala naprosto šíleně, i když částečně se jí to povedlo...
A děkuji moc za reakce.

Jééé, Klífa už se koupal tolikrát, že to ani nespočítám. Ale on je neuvěřitelné prase a navíc jsem nikdy doma neměla většího smraďocha Pro jistotu se nenaučil procházet kočičími dvířky do záchodku, takže dvířka jsou vysazená a do záchodu je prostě otevřený vlez. A pro větší požitek se jaksi neobtěžuje ty atomové bobky ani náznakem zahrabat. Když mám štěstí, tak do něj alespoň nešlápne

S masem neporadím, u nás se žere jen svalovina. Zcela výjimečně se dá ukecat na játra. Maso tedy nebaští každý den, tak nějak to střídám s kapsičkami, protože mám zatím malý mrazák na to, abych si udělala zásobu. A vzhledem k tomu, že ani té svaloviny nedostane plnou denní porci jídla, tak si zbytek výživy vezme z granulí. Na pestrost se s těmi našimi konzervativci hrát moc nedá.

3.1.2019 11:24

králičí, krůtí, slepičí, kachní, když tak vařit nebo péct
u řezníka je přece i něco jiného než roštěná
srdce, oháňka, polévkové části, žebra, .. srdce je svalovina
z králíka si kocour vezme hlavu a běhá s tím po zahradě, vypadá to dobře
vejce je také jídlo

játra, ledviny a plíce jen kousíček, jinak..
žaludky jsou také svalovina

dopsimisky.eu a tutani.cz doveze jakékoli množství
vyhýbat se tomu, co vyrobil vetamix
jsou tam šproty, králík, pražma :-)

když se projdete po městě, najdete normální řeznictví nebo kuřecí prodejny, kde jsou ceny i nižší než v barfshopech

jestli vy se s tím moc nepatláte

3.1.2019 13:30
fikovnice

XXX.XXX.135.146

králičí, krůtí, slepičí, kachní, když tak vařit nebo péct
u řezníka je přece i něco jiného než roštěná
srdce, oháňka, polévkové části, žebra, .. srdce je svalovina
z králíka si kocour vezme hlavu a běhá s tím po zahradě, vypadá to dobře
vejce je také jídlo

játra, ledviny a plíce jen kousíček, jinak..
žaludky jsou také svalovina

dopsimisky.eu a tutani.cz doveze jakékoli množství
vyhýbat se tomu, co vyrobil vetamix
jsou tam šproty, králík, pražma :-)

když se projdete po městě, najdete normální řeznictví nebo kuřecí prodejny, kde jsou ceny i nižší než v barfshopech

jestli vy se s tím moc nepatláte

Ne, nepatlám , i když vlastně nevím, jak to myslíte. Snažím se, aby kočky měly dobrou stravu, ale abych počítala nějaké energetické hodnoty apod. to ne.

No a kachní - ee, na to jsem předtím zapomněla.
Slepici a králíka můžu zkusit. Srdce, žaludky vyzkoušeny - od mnohé zvěře. Žaludky propadák, srdce též - i když o něco menší...
Jak to píšu, tak mám pocit, že jedinej kdo se v tom patlá jsou moje zvířata!

3.1.2019 13:31
fikovnice

XXX.XXX.135.146

fikovnice napsal(a):
Ne, nepatlám , i když vlastně nevím, jak to myslíte. Snažím se, aby kočky měly dobrou stravu, ale abych počítala nějaké energetické hodnoty apod. to ne.

Slepici a králíka můžu zkusit. Srdce, žaludky vyzkoušeny - od mnohé zvěře. Žaludky propadák, srdce též - i když o něco menší...

Na druhou stranu zapadlo původní téma - pokakané kočky....ale přiznávám, že mojí vinou.

3.1.2019 14:26
akiiinka

XXX.XXX.167.98

Doporučuji vlhčené ubrousky pro děti. Jediný způsob jak zachovat čisté delší chlupy a přitom nemuset tak často koupat. Kocour už přesně ví, kdy si chlupy zašpíní a tváří se že je neviditelný, protože ví co příjde, ale už pěkně drží než ho očistím. A kočka se s tím zatím sžívá, ale ta je naštěstí čistotnější:).

3.1.2019 14:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

akiiinka napsal(a):
Doporučuji vlhčené ubrousky pro děti. Jediný způsob jak zachovat čisté delší chlupy a přitom nemuset tak často koupat. Kocour už přesně ví, kdy si chlupy zašpíní a tváří se že je neviditelný, protože ví co příjde, ale už pěkně drží než ho očistím. A kočka se s tím zatím sžívá, ale ta je naštěstí čistotnější:).

Ne, že by se mne tohle téma týkalo, kočky jsou krátkostrsté, nejsou pokaděné a nesmrdí ale: vlhčenýma ubrouskama bych nemyla ani ty děti, ani sebe a už vůbec ne chlupatou kočku, která to pak olíže

3.1.2019 15:00

fikovnice napsal(a):

ale ona ta zvířata se v tom patlají kvůli Vám ;-)

jinak teda asi stříhejte preventivně nebo nevím
své kocoury můžu třeba pověsit za uši na sušák a nic mi neřeknou
ale já je mám asi jako psy
kdo nemá rád ryby, tomu je necpu, ale je oběd, tak jezte
z konzerv a kapsiček smrdí všichni a vůbec, to by ta kočka musela být fakt ostříhaná furt a naučit se chodit na člověčí wc

3.1.2019 15:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ale ona ta zvířata se v tom patlají kvůli Vám ;-)

jinak teda asi stříhejte preventivně nebo nevím
své kocoury můžu třeba pověsit za uši na sušák a nic mi neřeknou
ale já je mám asi jako psy
kdo nemá rád ryby, tomu je necpu, ale je oběd, tak jezte
z konzerv a kapsiček smrdí všichni a vůbec, to by ta kočka musela být fakt ostříhaná furt a naučit se chodit na člověčí wc

Trochu odbočím Můj pes se naučil kadit až na stará kolena, proč netuším. Míval průjmy hodně a pořád zesr... a to na bílém zadku a rajtkách samojeda, fakt dobře nevypadalo, kolikrát jsem se s ním ploužila zadem vesnicí, jen aby jsme nikoho nepotkali Mamka vždycky: Wori proboha, proč si pořádně nedřepneš, teče ti to po rajtkách, bože, to tě mama nenaučila kadit?!? (myšleno já )Teď, i když se někdy řidší zadaří, tak už vidím, že dřepne líp a není jak čuně zalíčený...

3.1.2019 23:53
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lesnížínka napsal(a):
Trochu odbočím Můj pes se naučil kadit až na stará kolena, proč netuším. Míval průjmy hodně a pořád zesr... a to na bílém zadku a rajtkách samojeda, fakt dobře nevypadalo, kolikrát jsem se s ním ploužila zadem vesnicí, jen aby jsme nikoho nepotkali Mamka vždycky: Wori proboha, proč si pořádně nedřepneš, teče ti to po rajtkách, bože, to tě mama nenaučila kadit?!? (myšleno já )Teď, i když se někdy řidší zadaří, tak už vidím, že dřepne líp a není jak čuně zalíčený...

6.1.2019 14:47
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Tak problém čerstvě aktuální. Elsa dlouze hrabala v záchodku a opět smrdí, a to fest! Rady, proč myslíš, že ty vlhčené ubrousky ani dětem ne? Snad ty, co jsou určeny pro děti, by neměly být napuštěny toxickým sajrajtem? Představa, že teď čapnu už tak 7kg vážící Elsu a půjdu s ní do vany, to bych asi nemohla kvůli poškrábání zítra do práce.

9.1.2019 06:25
odberryho

XXX.XXX.161.34

fikovnice napsal(a):
Tak problém čerstvě aktuální. Elsa dlouze hrabala v záchodku a opět smrdí, a to fest! Rady, proč myslíš, že ty vlhčené ubrousky ani dětem ne? Snad ty, co jsou určeny pro děti, by neměly být napuštěny toxickým sajrajtem? Představa, že teď čapnu už tak 7kg vážící Elsu a půjdu s ní do vany, to bych asi nemohla kvůli poškrábání zítra do práce.

Asi nezbyde nic jiného, než to někdy zkusit. Vzít Elsu a vykoupat ji. Už se koupala? Ony ty ubrousky jsou vždy něčím napuštěné, aby byli vlhké. Nikdy to není jen celulóza a voda. A kočka se pak olizuje, dítě ne. Já bych spíš než ubrousky, raději použila namočenou žínku, nebo něco podobného. Službu to udělá stejnou.

A kilama se nenech zmást. Nejvíc práce v životě s vykoupáním kočky jsem měla, když tetě jejich kočka utekla do garáže a byla od nějakého šmíru. Z dvou kil živé váhy se stala hromada zubů a drápů a měla jsem vážně plné ruce práce. To byla jediná kočka, která se kdy velice aktivně bránila. Dva papíroví maincooni se nechají vykoupat bez jakýchkoliv problémů (a to ten jeden byl dost brutální, ale koupat se nechal v pohodě) a jeden kříženec maincoona, který jen hlasově protestuje. Když je otevřený koupací prostor, občas se v málo střežené chvilce snaží utéct, ale od té doby, co máme velký sprcháč, se s ním zavřu do sprcháče a koupu a mazlím.

10.1.2019 12:46
fikovnice

XXX.XXX.135.170

odberryho napsal(a):
Asi nezbyde nic jiného, než to někdy zkusit. Vzít Elsu a vykoupat ji. Už se koupala? Ony ty ubrousky jsou vždy něčím napuštěné, aby byli vlhké. Nikdy to není jen celulóza a voda. A kočka se pak olizuje, dítě ne. Já bych spíš než ubrousky, raději použila namočenou žínku, nebo něco podobného. Službu to udělá stejnou.

A kilama se nenech zmást. Nejvíc práce v životě s vykoupáním kočky jsem měla, když tetě jejich kočka utekla do garáže a byla od nějakého šmíru. Z dvou kil živé váhy se stala hromada zubů a drápů a měla jsem vážně plné ruce práce. To byla jediná kočka, která se kdy velice aktivně bránila. Dva papíroví maincooni se nechají vykoupat bez jakýchkoliv problémů (a to ten jeden byl dost brutální, ale koupat se nechal v pohodě) a jeden kříženec maincoona, který jen hlasově protestuje. Když je otevřený koupací prostor, občas se v málo střežené chvilce snaží utéct, ale od té doby, co máme velký sprcháč, se s ním zavřu do sprcháče a koupu a mazlím.

Díky moc za radu. No, já už podrápaná jsem, na zádech fakt fest. Byla jsem na lék. prohlídce a paní dr. se velmi podivovala . Nevím, zda uvažovala, zda třeba nevedu velmi náruživý sexuální život... Jinak Elsa opět NEsmrdí, já ji radši stříhám. Vždy objevím nějaké slepené chlupy. Nelíbí se jí to, musím ji zpacifikovat sama a sama ostříhat. Jinak že mainky mají rády vodu, vím, ale Elsa "jen" neustále z fontány packou vylívá vodu a do fontány žďuchá, což vydává typické zvuky. Tak si vždy řeknu jen: ach jo, už si zas hraje s fontánou, to bude kolem nabryndáno...

10.1.2019 12:47
fikovnice

XXX.XXX.135.170

odberryho napsal(a):

Koukám do profilovky - takže ty máš mainky? Písneš, z které chovky?

11.1.2019 07:10
odberryho

XXX.XXX.161.34

fikovnice napsal(a):
Koukám do profilovky - takže ty máš mainky? Písneš, z které chovky?

Mainky mají rády vodu, ale málokterá je happy, když ji koupeš Drtivá většina to ale toleruje, pokud je na to zvyklá, že se to občas děje.

Klífu mám od jeho pěti měsíců a koupal se cca 8x (v prosinci mu byl rok) trochu i proto, že z toho je méně happy, než potřebuji. A je to znát, protože poslední tři koupání předl a "dával mi pusinky".

Předchozí maiňáček byl naprosto zlatý. Toho jsem měla hned od tří měsíců, koupán často (jezdili jsme na výstavy) a i fénování snesl bez blbých obličejů (což by Klífa nedal. Mizí i když vezmu vysavač, takže jsem to ani nezkoušela).

Pak mám ještě kocoura - nějaká směska - a to je hysterka. Nenávidí česání takovým způsobem, že je to vždy o moje ruce. Koupání také nesnáší, ale tam na mě jen výhružně brblá a syčí, zatímco při česání používá všechny zbraně. Tak u toho se mi vyplatí spíš ho 2x-3x za rok protáhnout sprchou, než se ho snažit pořádně vyčesat (3x hrábnout hřebenem nechá, po čtvrté už sháním náplasti). Je mu 13 let, mám ho od 5ti týdnů (možná že i zde může být problém, že se ho někdo zbavil tak brzy) a lepší už to určitě nebude. Příroda byla ale natolik shovívavá, že má alespoň nedredovatící se kožich. Klífu češu každý den a každý den má v určitých partiích zmuckané chlupy. Za týden už by to byl dred na stříhání.

Jinak Klífa je z chs Imagine Glamour. Láska přes jedinou fotku Elsa je odkud?

11.1.2019 07:57
rapotacka11

XXX.XXX.79.90

odberryho
napsala byste prosím, jaký používáte kondicionér ?
Děkuji.

11.1.2019 08:52
joanne.s

XXX.XXX.38.57

Na mytí prdky kočky bude fajn koupit v lékárně tzv. Perlan, navlhcit vodou, a je. Používá se v nemocnicích, já to donedávna vůbec neznala. Dokonce lze vyprat a použít opakovaně.

11.1.2019 09:29
rapotacka11

XXX.XXX.79.90

Díky .

13.1.2019 07:40
fikovnice

XXX.XXX.135.146

odberryho napsal(a):
Mainky mají rády vodu, ale málokterá je happy, když ji koupeš Drtivá většina to ale toleruje, pokud je na to zvyklá, že se to občas děje.

Klífu mám od jeho pěti měsíců a koupal se cca 8x (v prosinci mu byl rok) trochu i proto, že z toho je méně happy, než potřebuji. A je to znát, protože poslední tři koupání předl a "dával mi pusinky".

Předchozí maiňáček byl naprosto zlatý. Toho jsem měla hned od tří měsíců, koupán často (jezdili jsme na výstavy) a i fénování snesl bez blbých obličejů (což by Klífa nedal. Mizí i když vezmu vysavač, takže jsem to ani nezkoušela).

Pak mám ještě kocoura - nějaká směska - a to je hysterka. Nenávidí česání takovým způsobem, že je to vždy o moje ruce. Koupání také nesnáší, ale tam na mě jen výhružně brblá a syčí, zatímco při česání používá všechny zbraně. Tak u toho se mi vyplatí spíš ho 2x-3x za rok protáhnout sprchou, než se ho snažit pořádně vyčesat (3x hrábnout hřebenem nechá, po čtvrté už sháním náplasti). Je mu 13 let, mám ho od 5ti týdnů (možná že i zde může být problém, že se ho někdo zbavil tak brzy) a lepší už to určitě nebude. Příroda byla ale natolik shovívavá, že má alespoň nedredovatící se kožich. Klífu češu každý den a každý den má v určitých partiích zmuckané chlupy. Za týden už by to byl dred na stříhání.

Jinak Klífa je z chs Imagine Glamour. Láska přes jedinou fotku Elsa je odkud?

Hezkou neděli všem přeji!
Elsa je z CHS Felina Mondo.
Nedredovatí, až poslední týdny se jí trochu zhoršila srst - trochu cárovatí - jen na některých místech, ale není to pěkné. Vyčesávání též nemusí. Neporadíš nějaký dobrý kartáč? I když asi ne, když čtu ten příspěvek o podrápání.

13.1.2019 07:45
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Na stránkách chovky odchov "N". Mj. otec Chuck Norris...

13.1.2019 10:36

fikovnice napsal(a):
Hezkou neděli všem přeji!
Elsa je z CHS Felina Mondo.
Nedredovatí, až poslední týdny se jí trochu zhoršila srst - trochu cárovatí - jen na některých místech, ale není to pěkné. Vyčesávání též nemusí. Neporadíš nějaký dobrý kartáč? I když asi ne, když čtu ten příspěvek o podrápání.

....děkuji a také přeji poklidný zbytek víkendu........no já všechny kočky naučila nechat se vysávat vysavačem.......kocour blbne tak, že sedí na zadku, hadici i drží v předních pakách a strašně se mu líbí, když mu to vcucává jazyk.....jinak se mi na psí výstavě podařilo koupit takový kartáč, nevím jak ho popsat, ale takovéto hřbílko běžně prodávané v krámech pro zvířata, jak má zahnuté tenké drátky - dost to vytrhávalo srst a při hrubším zacházení to pěkně škrábalo - tak tady u toho to na konci nemá zahnuté, ale je tam taková jakoby kulička a kočky to vyčesávání mají moc rády, krásně to vyčesává.......zkusím nafotit a vložit, pokud se mi povede - jsem v tomhle trochu mdlejší.......

13.1.2019 12:37
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Ten nám vyhovoval nejlíp.
Ještě ho používám , ale kuličky se už oddrolily.
Nevíte náhodou jakou máte značku ?

13.1.2019 12:54

rapotacka11 napsal(a):
Ten nám vyhovoval nejlíp.
Ještě ho používám , ale kuličky se už oddrolily.
Nevíte náhodou jakou máte značku ?

...já už obal nemám...byl tam stánek s profikosmetikou a hřebeny - obal už nemám a název si nevzpomínám, je černý s tmavěrůžovými - fialovými aplikacemi stop pacek........kuličky zatím drží a i pes se tím perfektně vyčesává, hlavně tam ta vyčesaná srst drží a nelítá všude kolem jako při česání hřebeny apod.

13.1.2019 13:48
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Díky, náš byl hodně letitý = vydržel funkční fakt dlouho ...
Značku nevím, snad Trixie, zatím jsem ho nesehnala.
Budu zkoušet.

14.1.2019 01:38
fikovnice

XXX.XXX.135.170

....děkuji a také přeji poklidný zbytek víkendu........no já všechny kočky naučila nechat se vysávat vysavačem.......kocour blbne tak, že sedí na zadku, hadici i drží v předních pakách a strašně se mu líbí, když mu to vcucává jazyk.....jinak se mi na psí výstavě podařilo koupit takový kartáč, nevím jak ho popsat, ale takovéto hřbílko běžně prodávané v krámech pro zvířata, jak má zahnuté tenké drátky - dost to vytrhávalo srst a při hrubším zacházení to pěkně škrábalo - tak tady u toho to na konci nemá zahnuté, ale je tam taková jakoby kulička a kočky to vyčesávání mají moc rády, krásně to vyčesává.......zkusím nafotit a vložit, pokud se mi povede - jsem v tomhle trochu mdlejší.......

Jo jo, vím asi, jaký kartáč myslíte. Máme jej na psa a pes miluje vyčesávání tímto kartáčem. Ale teda smekám naučit kočky "nechat se vysávat vysavačem". Musela jsem to číst 2x . Moje kočky, nejen když zapnu vysavač, ale když se jen k němu blíží, nedejbože beru šňůru a jdu s ní k zásuvce, tak prchají pod postel a tam jsou zalezlé ještě tak hodinu po vysávání. Ale pravdou je, že chování se prostě učí. A protože vysavače se odmala bál můj nejstarší kocour, tak myslím, že tu jeho bojácnost ve svém kotěcím věku převzali prostřední kocour a teď už i Elsa...

14.1.2019 08:48

fikovnice napsal(a):
Jo jo, vím asi, jaký kartáč myslíte. Máme jej na psa a pes miluje vyčesávání tímto kartáčem. Ale teda smekám naučit kočky "nechat se vysávat vysavačem". Musela jsem to číst 2x . Moje kočky, nejen když zapnu vysavač, ale když se jen k němu blíží, nedejbože beru šňůru a jdu s ní k zásuvce, tak prchají pod postel a tam jsou zalezlé ještě tak hodinu po vysávání. Ale pravdou je, že chování se prostě učí. A protože vysavače se odmala bál můj nejstarší kocour, tak myslím, že tu jeho bojácnost ve svém kotěcím věku převzali prostřední kocour a teď už i Elsa...

..náš pes - motýl je bez podsady a tak mu tenhle kartáč také moc vyhovuje.......doufám, že letos v Letňanech na výstavě seženu ještě jeden, ten co mám je využívaný každý den a tak jeho životnost bude asi značně omezená........no j to s nimi legrace s tím vysávání.....kocour to ještě rozvinul dál takže když fénuju motýla po koupání, sedí u nás a musím ho také čas od času projet fénem, pak je spokojen........

14.1.2019 09:35

fikovnice napsal(a):

Přesně! Můj kocour mizí už ve fázi stěhování předložek, po které následuje luxování.

14.1.2019 11:54

fikovnice napsal(a):

..no ono je to asi také z jakého prostředí a jakou socializací procházejí už u chovatele......nejstarší kocour je od nevidomé chovatelky z poměrně rušné domácnosti se slepeckým velkým psem a dvěma papillony, kteří ho docela mučili, když ho přestali jako kotě tahat po bytě anebo o něj, tak stejně za nimi šel a lehnul si před nimi, že bude pokračování........druhá kočka, ta pochází od chovatelky, která má psí salón a koťata tam socializovala při jeho plném provozu a nejmladší od popelnice, tak ta je neuvěřitelná, když přijde například řemeslník, je u něj první a už mu prohlíží tašku s nářadím a podobně.......no a u nás se denně luxuje a podobně, takže kdyby nebyli zoceleni již při příchodu do naší domácnosti ze svých domovů, tak by byli zralí na psychiatrii.....

14.1.2019 16:15
fikovnice

XXX.XXX.135.170

No ale můj nejstarší kocour - moje zlato - je útulkáč, kde bylo poměrně rušno, a brala jsem si jej ve věku až asi 5 měsíců. Přesto je spíš plašan - i vůči cizím lidem. I když ne extrémní. Asi je to dáno i geneticky.

14.1.2019 16:20

fikovnice napsal(a):
No ale můj nejstarší kocour - moje zlato - je útulkáč, kde bylo poměrně rušno, a brala jsem si jej ve věku až asi 5 měsíců. Přesto je spíš plašan - i vůči cizím lidem. I když ne extrémní. Asi je to dáno i geneticky.

.....kamarádka má z útulku tři a jsou to plašani velicí......ta naše od popelnice je neskutečná, lidi miluje, vyloženě vyhledává kontakt i u cizích v cizím prostředí..........prostě je to číča od číči, asi to v té kočce musí být a pak se to dá jen rozvíjet.........

14.1.2019 16:20
fikovnice

XXX.XXX.135.170

.....kamarádka má z útulku tři a jsou to plašani velicí......ta naše od popelnice je neskutečná, lidi miluje, vyloženě vyhledává kontakt i u cizích v cizím prostředí..........prostě je to číča od číči, asi to v té kočce musí být a pak se to dá jen rozvíjet.........

Přesně tak, souhlasím.

14.1.2019 16:22

fikovnice napsal(a):
Přesně tak, souhlasím.

...naši s námi chodí i do hospůdky.......

15.1.2019 06:37
fikovnice

XXX.XXX.135.146

...naši s námi chodí i do hospůdky.......

To my měli kdysi kocoura, tehdy jsme ještě vlastnili pole a ručně je obdělávali. Bylo poměrně daleko od chalupy. Když jsme tam šli makat, tak šel kocour s námi jako pes, lehl si tam do stínu a třeba půl dne tam s námi takto byl. Pole bylo u lesa. A když jsme se náhodou rozhodli, že třeba zajdeme na chvíli do lesa, tak šel také, ale jen na kraj lesa, pak se vrátil. Byla jsem tomu ráda, možná cítil, že v lese to pro něj může být nebezpečné. Tuším, že to byl kocour, který se dožil 19 let, a to se k nám dostal jako dospělý!

15.1.2019 07:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Moje staré kočky, se oba - kočka i kocour lidí báli, když přišla návštěva, tak někam zalezli. Vzhledem k tomu, že i věnkovní a toulali se i po okolních polích, říkal mi i vet, že je to lepší, alespoň jim nikdo neublíží. Oba briťáci s PP, ale z odlišných chovek. Současná briťana(nové kotě) je z rodiny, kde odchovávají koťátka v obýváku, se všema návštěvama, takže byla na ruch zvyklá a malá se tedy cizích lidí nebojí. Což za jedno beru jako +, že ji návštěva vidí a může si ji i pohladit, ale mínus vzhledem k tomu, že by mohla vyjít před barák a nechat se sebrat

15.1.2019 08:49

fikovnice napsal(a):
To my měli kdysi kocoura, tehdy jsme ještě vlastnili pole a ručně je obdělávali. Bylo poměrně daleko od chalupy. Když jsme tam šli makat, tak šel kocour s námi jako pes, lehl si tam do stínu a třeba půl dne tam s námi takto byl. Pole bylo u lesa. A když jsme se náhodou rozhodli, že třeba zajdeme na chvíli do lesa, tak šel také, ale jen na kraj lesa, pak se vrátil. Byla jsem tomu ráda, možná cítil, že v lese to pro něj může být nebezpečné. Tuším, že to byl kocour, který se dožil 19 let, a to se k nám dostal jako dospělý!

...šikula........

15.1.2019 09:19
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

lesnížínka napsal(a):
Moje staré kočky, se oba - kočka i kocour lidí báli, když přišla návštěva, tak někam zalezli. Vzhledem k tomu, že i věnkovní a toulali se i po okolních polích, říkal mi i vet, že je to lepší, alespoň jim nikdo neublíží. Oba briťáci s PP, ale z odlišných chovek. Současná briťana(nové kotě) je z rodiny, kde odchovávají koťátka v obýváku, se všema návštěvama, takže byla na ruch zvyklá a malá se tedy cizích lidí nebojí. Což za jedno beru jako +, že ji návštěva vidí a může si ji i pohladit, ale mínus vzhledem k tomu, že by mohla vyjít před barák a nechat se sebrat

Naše všechny kočky (i psi) návštěvy vítaly jakoby hosté přicházeli za nimi.
Venku na ulici byly plaché, nenechaly se chytit ani od nás.

15.1.2019 16:19

rapotacka11 napsal(a):
Naše všechny kočky (i psi) návštěvy vítaly jakoby hosté přicházeli za nimi.
Venku na ulici byly plaché, nenechaly se chytit ani od nás.

...já se za tu naší od popelnice kolikrát až stydím, jak projede tašky každé návštěvě........kocour ragdoll si alespoň zachovává noblesu trpělivě u tašek čeká jestli z toho bude něco či nic, ale zase když někdo přijde, tak čeká na škrabadle ve výši hlavy a každá návštěva mu musí dát pusu na čelo - nastaví hlavu anebo pinká do návštěvy packou, dokud tun huban nepřijde.....no a druhá ragdollka - kočka, tak ta leží, kde je zapomenuta a neřeší nic........

16.1.2019 10:21
fikovnice

XXX.XXX.135.170

...já se za tu naší od popelnice kolikrát až stydím, jak projede tašky každé návštěvě........kocour ragdoll si alespoň zachovává noblesu trpělivě u tašek čeká jestli z toho bude něco či nic, ale zase když někdo přijde, tak čeká na škrabadle ve výši hlavy a každá návštěva mu musí dát pusu na čelo - nastaví hlavu anebo pinká do návštěvy packou, dokud tun huban nepřijde.....no a druhá ragdollka - kočka, tak ta leží, kde je zapomenuta a neřeší nic........

Stejně je super, jak je každá kočka úplně jiná. Mám to také tak...

16.1.2019 11:17

fikovnice napsal(a):

Stejně je super, jak je každá kočka úplně jiná. Mám to také tak...

...to ano........a je to tak fajn....

25.1.2019 13:46
karamba

XXX.XXX.127.235

pozor u syrového masa, vepřové by se nemělo nikdy dávat syrové. Je možné nakazit se tasemnicí, ale ta není jako u hovězího ve střevě, ale v mozku. Vaši miláčci mohou mít pak nejrůznější problémy a neořijde se na to.

25.1.2019 14:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

karamba napsal(a):
pozor u syrového masa, vepřové by se nemělo nikdy dávat syrové. Je možné nakazit se tasemnicí, ale ta není jako u hovězího ve střevě, ale v mozku. Vaši miláčci mohou mít pak nejrůznější problémy a neořijde se na to.

To jste tak trochu všechno smotal(a) dohromady

25.1.2019 15:26
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

karamba napsal(a):

No a?
.............Kočky mají jíst syrové maso................
Ono existují dokonce i odčervovací pasty, tabletky atd.
Kočky, které chodí ven by se totiž měly 4× ročně odčervit.
Kočky domácí 2× ročně.
Samozřejmě není na škodu, když je budeme odčervovat častěji.
Jo a mimochodem, tasemnice a články tasemnice nejsou jen v prasátku a kravičce.
.................Totiž neexistuje jen jeden druh.....................

lDamianl

28.11.2019 13:00
lDamianl

XXX.XXX.231.59

Já řeším špinavé chlupy holícím strojkem s nástavcem. Je to jednodušší, rychlejší a kocourovi to nevadí.
Plus tady řešíte maso. Vepřové, co vím, se jim hůř tráví či co (ono je to také tím, že prasata jsou maso-sádelná, či sadelno-masná..) Tak jako u lidí, čím kvalitnější maso, tím zdravější tělo.
Sám krmím hovězí, hlavně svalovinu a svalové orgány, někdy dodám játra, plíce. Kuře jen, když se z něj vaří (spíše okrajuji). Kachní srdíčka, zkoušel jsem i kuřecí nohy, ale jen chvíli je žvýkal, tak je dostal ve vývaru.

28.11.2019 14:28

OT: k syrovému masu....jako milovník tataráku-syrové hovězí, pak kolikrát ochutnám zavářku z jater(játrové knedlíčky), jestli je dobře ochucená, to samé i mleté na karbanátky, a když todle někde čtu , kolikrát koho psa/kočku odčervit,protože žerou syrové maso, tak mám najednou výčitky, že mám určitě "červíky" ... za celý život jsem něla lidské odčervení jen jednou.Vermox. Takže jsem zase v depresi...

lDamianl

29.11.2019 23:31
lDamianl

XXX.XXX.231.59

verun:
Červy ze syrového masa? Tak to slyším prvně. Jestliže maso nepřijde do styku s incesty, či nebylo infikované jinak, rozhodně něco jako červ nehrozí. Salmonella, či tasemnice, to už je zase jiný odvar. Proto je lepší brát maso od kvalitního řezníka, nebo z kvalitního řetězce.

29.11.2019 23:49
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Z řetězce ?
V Lídlu jim veškeré maso plave ve vodě.
Nechce to kočka ani pes. Nevím, jestli maso tou vodou
nějak "obohacují", nebo to není čistá voda, ale nějaký roztok?
Letos změnili dodavatele.
Nežere to ani hladový kocour bezdomovec.
Z Kauflandu taky nežerou.

lDamianl

30.11.2019 08:35
lDamianl

XXX.XXX.231.59

Kvalitního řetězce, který se zaobírá přípravou masa (třeba barf u psů, na to už jsou také obchody, ne?). Ne obchodem, který to vezme s ohledem jen na výdělek. Samozřejmě, vždy je to lepší od řezníka, který ví co prodává, co si budeme.

30.11.2019 12:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lDamianl napsal(a):
Kvalitního řetězce, který se zaobírá přípravou masa (třeba barf u psů, na to už jsou také obchody, ne?). Ne obchodem, který to vezme s ohledem jen na výdělek. Samozřejmě, vždy je to lepší od řezníka, který ví co prodává, co si budeme.

No..neřešila bych to. Většina řezníků bere maso ze stejného zdroje jako ty řetězce, tj. z nejbližšího vekoobchodu. U nás to léta byl impost, teď to nejspíš bude krásno, ale jen tipuju, dodavatele jsem tam poslední dobou neměla štěstí potkat.

30.11.2019 13:24
fikovnice

XXX.XXX.135.203

lesnížínka napsal(a):
No..neřešila bych to. Většina řezníků bere maso ze stejného zdroje jako ty řetězce, tj. z nejbližšího vekoobchodu. U nás to léta byl impost, teď to nejspíš bude krásno, ale jen tipuju, dodavatele jsem tam poslední dobou neměla štěstí potkat.

Rady, máš SZ s mým dotazem...

lDamianl

30.11.2019 18:49
lDamianl

XXX.XXX.231.59

Netuším jak to je u vás, já odebírám buď z domácí zabíjačky (rozrostlá rodina), a nebo u našeho řezníka, ještě se mi nepovedlo aby hovězí bylo napuštěné vodou, jako to vídám u kuřat z obchodů (raději si vezmu od starké).
Ale je pravda, že maso se špatně shání, pokud není přímo z jatek, tak kdo ví co s ním ještě dále dělají.
Já si stěžovat nemohu, maso mám vždy kvalitní a vnitřnosti také, přestože někdy až smutno pohledět na to, co se prodává třeba v Tescu či Kauflandu.

1.12.2019 09:35
lyllith

XXX.XXX.203.222

Taky máme maińáka. Co se krásného smrdutého odéru týká je to n denním pořádku. Stále dopilováváme stravu( s pomocí vet). Jsme na laktuloze a je těžké ji vyvážit. Co se po*rané p*dele týká( s prominutím :D ) beru balvněný hadřík na vícero použití, namočím a jdu umejt.. Kocour je na to zvykllý a občas si to i užívá. Bobky má někdy super někdy měkčí.. ale na vet bylo řečeno že měkčí v našem případě budou lepší abych neměli zase zácpu. Přes léto vemu kýblík s vodou, šampon a hadříkem polívám voou a umyju šamponem.. Vana a sprcha je pro nás nepřítel, tak ho zbytečně nestresuju a další věc, jeho protazím 7kilo udržet ve vaně v klidu nejde. Vždy to skončilo ránami na šití. Proto jako d*bil lozím po 4 s hadrou v ruce za p*delí kočky :D

1.12.2019 09:47

lylith, bezopet nedáváš? nebo nepomáhal?

1.12.2019 09:51
lyllith

XXX.XXX.203.222

lylith, bezopet nedáváš? nebo nepomáhal?

dostali jsme vet RC fibre response + laktulozu + nějaký prášky... vet dietu nám první 4 dny odmítal jíst, po konzultaci s vet máme podávat i to na co byl zvyklý. najendou mu vet dieta zachutnala. Zatím jsme měsíc jakš takš v klidu a radši přežiju zápach a hovna na zadku než týden na vetzerině za 5litrů :D

1.12.2019 11:13

bezopet (nebo prostě něco proti bezoárům) je prevence, aby k zácpě vůbec nedošlo
notabene u dlouhosrsté kočky

1.12.2019 11:25
lyllith

XXX.XXX.203.222

bezopet (nebo prostě něco proti bezoárům) je prevence, aby k zácpě vůbec nedošlo
notabene u dlouhosrsté kočky

Ovsem, my to nemame z bezoaru ale z nahromadeni vykalu v tlustem streve tzv megakolon.. proti bezoarum ma pastu s kocici travou

1.12.2019 13:30
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lyllith napsal(a):
Ovsem, my to nemame z bezoaru ale z nahromadeni vykalu v tlustem streve tzv megakolon.. proti bezoarum ma pastu s kocici travou

On má chuděra megakolon?

1.12.2019 16:29
lyllith

XXX.XXX.195.179

fikovnice napsal(a):
On má chuděra megakolon?

Nebylo nam receno ze na 100% ma megakolon ale mame si na to davat pozor.. 2x behem mesice a pul byl na vyplachu.. ted jsme nesic v klidu na laktuloze a hledáme idealni dávkování s vet dietou. Prozatim ťuk ťuk fakt dobre... A za nas radsi koupit drazsi granule a laktulozu nez týden na veterine

7.1.2020 20:15
angloumene

XXX.XXX.16.46

Můj kocour taky dost smrdí, naštěstí není dlouhosrstý, takže chlupy stříhat nemusíme. I tak je to ale dost síla. Výkaly samozřejmě neměl zrovna nejpevnější. Našla jsem tyhle stránky, kde nabízí kvalitní produkty pro kočky s citlivým zažíváním https://www.peceomazliky.cz/kategorie-produktu/urceni/alergie-a-citlive-zazivani/ a od té doby co podáváme Nuevo sensitive kapsičky a Acanu granule má hovínka jak ze žurrnálu. Smrad je taky mnohem lepší...Takže pokud se vám nechce vyvařovat i pro kočku, rozhodně doporučuju

semberka

27.2.2020 19:11
semberka

XXX.XXX.26.206

Dobrý den, pročetla jsem spoustu diskusí a až tady jsem narazila na podobný problém, o kterém tu píšete. Naší kočce je půl roku, nedávno se doléčila s nepříjemným průjmem, měla ve stolici nějakého parazita. Dnes už je celkem v pořádku, ale strašně nás trápí její zápach. Nevím, jestli mají kočky "větry", ale ten zápach je fakt děsný, je to pak cítit i v dece, na které večer leží. Bobky má normální a samy tolik nezapáchají. Nevíte co by to mohlo být?

27.2.2020 23:29
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Já se nějak vrátila k tomuto tématu... Přijela jsem teprve před chvílí z práce, ale Evi Tvoje hlášky v tomto vlákně nemají chybu!!! Já se tu teď fakt řežu smíchy, že kočky na mě čučí jak na zjevení...
Prej "zlatej kozlík"!

V tom předchozím příspěvku "že se někde musela hrozně pozvracet kočka" - taky super hláška!

27.2.2020 23:31
fikovnice

XXX.XXX.135.11

semberka napsal(a):
Dobrý den, pročetla jsem spoustu diskusí a až tady jsem narazila na podobný problém, o kterém tu píšete. Naší kočce je půl roku, nedávno se doléčila s nepříjemným průjmem, měla ve stolici nějakého parazita. Dnes už je celkem v pořádku, ale strašně nás trápí její zápach. Nevím, jestli mají kočky "větry", ale ten zápach je fakt děsný, je to pak cítit i v dece, na které večer leží. Bobky má normální a samy tolik nezapáchají. Nevíte co by to mohlo být?

A čím krmíte? Někdy pomůže změna krmení, ale obecně si myslím, že každá kočka má trávení nastaveno trochu jinak, a dle toho pak zavání. Mám doma tři exempláře, takže mohu porovnávat.

28.2.2020 10:21

fikovnice napsal(a):
Já se nějak vrátila k tomuto tématu... Přijela jsem teprve před chvílí z práce, ale Evi Tvoje hlášky v tomto vlákně nemají chybu!!! Já se tu teď fakt řežu smíchy, že kočky na mě čučí jak na zjevení...
Prej "zlatej kozlík"!

V tom předchozím příspěvku "že se někde musela hrozně pozvracet kočka" - taky super hláška!

..no jo no......hele Jani šla jsem ve středu na noční v 17.30 a vracel se včera, tedy ve čtvrtek v 08.00 hod.......dvě kočky mně vítaly u dveří a čtvrtá odněkud štkala.....objevila jsem jí v komoře - šatně.....prostě se mi jí tam podařilo nedopatřením zavřít, když jsem si byla pro kabát.....chudák vydržela tam aniž by mi někde načůrala nebo kákla.....a co myslíš, když jsem šla do komory, chtěla se tam nakvartýrovat znovu.....

28.2.2020 11:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

..no jo no......hele Jani šla jsem ve středu na noční v 17.30 a vracel se včera, tedy ve čtvrtek v 08.00 hod.......dvě kočky mně vítaly u dveří a čtvrtá odněkud štkala.....objevila jsem jí v komoře - šatně.....prostě se mi jí tam podařilo nedopatřením zavřít, když jsem si byla pro kabát.....chudák vydržela tam aniž by mi někde načůrala nebo kákla.....a co myslíš, když jsem šla do komory, chtěla se tam nakvartýrovat znovu.....

Ahoj holky, dokud byly kočky víceméně venku, dobrý. Teď s malým Viktorem a Gucci tím pádem taky nakvartýrovanou většinou doma...je pořád někdo někde přivřený a nebo neustále chodím a hledám kočky Jdu si do sklepa do mrazáku pro maso, kočky jsou v jídelně. Vyjdu ze sklepa, nevidím ani jednu kočku. Začnu lítat po baráku, ptám se Toma, kde jsou kočky(nevím) projdu přízemí a koukám, Gucci na mě kouká z patra. Letím nahoru, kde je Vikťa - ten nikde. Letím zpátky do sklepa, ten zavřený u mrazáku Já jak neslyším, tak neslyším, že se tam vkrade mě v patách a nevšimnu si ho. A tak je to dnes a denně.. Ale když odcházím z domu na dýl, tak to mají nástup, musím vědět, kde koho nechávám.

28.2.2020 13:48

lesnížínka napsal(a):
Ahoj holky, dokud byly kočky víceméně venku, dobrý. Teď s malým Viktorem a Gucci tím pádem taky nakvartýrovanou většinou doma...je pořád někdo někde přivřený a nebo neustále chodím a hledám kočky Jdu si do sklepa do mrazáku pro maso, kočky jsou v jídelně. Vyjdu ze sklepa, nevidím ani jednu kočku. Začnu lítat po baráku, ptám se Toma, kde jsou kočky(nevím) projdu přízemí a koukám, Gucci na mě kouká z patra. Letím nahoru, kde je Vikťa - ten nikde. Letím zpátky do sklepa, ten zavřený u mrazáku Já jak neslyším, tak neslyším, že se tam vkrade mě v patách a nevšimnu si ho. A tak je to dnes a denně.. Ale když odcházím z domu na dýl, tak to mají nástup, musím vědět, kde koho nechávám.

...aby chudák jednou neskončil zavřený v mrazáku omlouvám se, ono se to nabízelo.....

28.2.2020 14:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

...aby chudák jednou neskončil zavřený v mrazáku omlouvám se, ono se to nabízelo.....

ani by to nebylo divné. Jen je většinou tak narvaný, že by tam nejspíš nevlezl Doufám Nikdy jsem se nemusela dívat, jestli nemám kočku v pračce, když tam přidávám prádlo...i na to už došlo. Už se mi jednou stalo, že jsem zapnula pračku a kouknu - kocour nikde. Prolítla jsem barák, všechny známé skrýše, nikde. Tak jsem vypnula pračku, která už napustila něco vody a šátrala v mokrém, do sebe zamotaném prádle, jestli tam fakt není. Krve by se ve mě nedořezal Naštěstí už volal Tom, že se štrachá zpod linky v kuchyni...

28.2.2020 14:44
Bobča

XXX.XXX.105.52

teda holky,vy máte dobré příběhy ...já tady v té garsonce taky Maxe hledala...když byl malý,a asi si to zapamatoval(tu byla i fotka v hrnci)-teď,jak je podruhé doma,víc ho sleduju.....zavřela jsem ho do kredence k hrncům-mám zevnitř na dvířkách pověšený koš-něco jsem loupala ...a zrovna jsem měla v provozu větší hrnec zezadu....ležel tam potichu,já lítala už i na chodbě,volala,až cosi cvaklo.....

28.2.2020 15:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bobča napsal(a):
teda holky,vy máte dobré příběhy ...já tady v té garsonce taky Maxe hledala...když byl malý,a asi si to zapamatoval(tu byla i fotka v hrnci)-teď,jak je podruhé doma,víc ho sleduju.....zavřela jsem ho do kredence k hrncům-mám zevnitř na dvířkách pověšený koš-něco jsem loupala ...a zrovna jsem měla v provozu větší hrnec zezadu....ležel tam potichu,já lítala už i na chodbě,volala,až cosi cvaklo.....

Je zajímavé, že když jsme měla koťata jen venku, nepamatuju se, fakt ne, že bych je někdy hledala. Byla s nima štěňata, ta měla většinu pozornosti a koťata...ta si tam spokojeně blbnula No stress Když jsme přivezli Gucci II. nemohla hned ven k velkému psu a starému Leonkovi, takže byla nějakou dobu doma. Jednou jsme odněkud přijeli a kotě nikde. Prolezli jsme celý barák(a že není malý) místečko po místečku a kotě nikde. Já už jsem si normálně myslela, že snad spadlo do záchodu a prolezlo někam do kanalizace. Najednou Tom volá, že něco šustí za počítačem. Je tam takový mrtvý roh nábytku, takové dva schůdky to dělá, je na tom zesilovač a pod tím kabeláž. Má to ten hořejšek otevírací, když se sundá ten velký zesilovač. Po tomto úkonu, jsme tam našli Gučinu schovanou. Prolezla tam! malým otvorem zespod, kudy tam byly vedené veškeré kabely. Vůbec jsme nechápali, jak se tam mohla procpat. A bavilo ji to, ještě tam byla několikrát než jí konečně vyrostla hlava a už neprolezla

28.2.2020 16:49
fikovnice

XXX.XXX.135.11

lesnížínka napsal(a):
Je zajímavé, že když jsme měla koťata jen venku, nepamatuju se, fakt ne, že bych je někdy hledala. Byla s nima štěňata, ta měla většinu pozornosti a koťata...ta si tam spokojeně blbnula No stress Když jsme přivezli Gucci II. nemohla hned ven k velkému psu a starému Leonkovi, takže byla nějakou dobu doma. Jednou jsme odněkud přijeli a kotě nikde. Prolezli jsme celý barák(a že není malý) místečko po místečku a kotě nikde. Já už jsem si normálně myslela, že snad spadlo do záchodu a prolezlo někam do kanalizace. Najednou Tom volá, že něco šustí za počítačem. Je tam takový mrtvý roh nábytku, takové dva schůdky to dělá, je na tom zesilovač a pod tím kabeláž. Má to ten hořejšek otevírací, když se sundá ten velký zesilovač. Po tomto úkonu, jsme tam našli Gučinu schovanou. Prolezla tam! malým otvorem zespod, kudy tam byly vedené veškeré kabely. Vůbec jsme nechápali, jak se tam mohla procpat. A bavilo ji to, ještě tam byla několikrát než jí konečně vyrostla hlava a už neprolezla

Já mám ještě šílenější historku. Mně se jednou ztratila Elsa (stála 15 papírů, takže nejen citová újma, ale i velké peníze ve hře). Zrovna ke mně přijela na návštěvu teta. Asi po hodině návštěvy teta, kde že je Elsa... Tak říkám, že někde chrní, ale je divný, že ji nešla vítat. Ona je vítací typ. Po dalších asi 30min jsme s tetou začaly v bytě hledat a volat. Byt jsme prošly asi 6x, odstavily jsme nábytek, Elsa nikde... Takže jediné, co se nabízelo, bylo, že Elsa proklouzla tetě, když jsem ji pouštěla do bytu a je teda někde v paneláku. Takže další akce - šly jsme naproti sobě, náš panelák má 12 pater! Pak jsme si ještě vyměnily strany, opět volání - nic! Pak mě napadla spásná myšlenka, že máme dole u výtahu a před barákem kamery, tak že se půjdu podívat na ty kamery, jestli neproklouzla s někým z baráku až ven. Jenže to už jsme ji hledaly asi 4hod, takže 4hod čučení na záznam kamer. Teta mezitím obešla barák, pak celý blok a pak se odvážila se zeptat tam ležících zmožených bezďáků. Řekla jsem jí, ať jim i nabídne peníze - že prostě ztrátu Elsy psychicky nezvládnu. No a jeden ten bezďák, že jo, že asi před hodinou tam podobná kočka mňoukala. Byla jsem už totálně vyřízená. Vždy v mezičase jsme se ještě vracely do bytu a volaly - nic! Pak - v době, kdy jsem čučela na ten kamerový záznam, tak teta obešla všechny byty v paneláku - všichni mě prý hrozně litovali a přáli, ať Elsu najdeme, ale u nikoho nebyla.
Na závěr tohoto vtipného dne jsem se už blížila k totálnímu kolapsu, a teta právě absolvovala druhé kolo chození po bytech v našem baráku, blížila se pomalu, ale jistě noc. Já jsem přišla do bytu - a šla jsem se zhroutit do obýváku... A tam - ta svi.ě Elsa na opěradle sedačky na mě mžourala a začala si významně protahovat packy! Fascinovaně a v šoku jsem zavolala tetu, a posléze jsme zjistily, že ta potvora zalezla do konstrukce gauče, kde chrněla!!! Nechala se dokonce v tom gauči odstrčit ode zdi - jak jsme posouvaly nábytek. Mám nejvíc flegmatickou kočku na světě , která v době, kdy její panička umírala strachem o ni, si v naprostém klídku chrněla zalezlá v gauči a neuznala za vhodné na naše opakované volání laskavě vylézt!!! No nezabili byste ji??!

28.2.2020 17:03
Bobča

XXX.XXX.105.52

."...ta sv..ě Elsa..."..

pěkně jsem se zasmála.....ale v tu chvíli ti asi do smíchu nebylo Já jsem tak lítala v noci kolem paneláku,jak mi Max o půlnoci utekl,když běhával po schodišti....a ráno,když přišel domů,nebyl vůbec studený(mrzlo tenkrát -7)...pak mě dodatečně napadlo,jestli nebyl pak zalezlý-v přízemí stojí zaparkovaný el.invalidní vozík,zádama do chodby....takže by nebyl vidět....Možná se mi tam smál za zádama do očí....a já se o něho tady strachovala.. .

28.2.2020 19:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jani, taky sem se pěkně nasmála, na tohle jsou ty kočky fakt experti Pes prostě i když někdy nerad, ale přišourá se. Ale holky - kočky...tohle je přesně ono. Můžeš se zbláznit, vyřvávat po celém okolí...já tak tu Gucci i v té kanalizaci jednou hledala. Ona uměla domů lozit přes terasy a na jedné tam z úzké odtokové trubky odletěl takový krycí klobouček. Pořád jsem si říkala, že až to někde uvidím, musím ho koupit. Pak byly kočky už velké a nelezly by tam(možná ani nevlezly ) No a malá Gucci II. zase zmiznula, nikde kolem domu, kde se jako malá držela nebyla, tak jsem se lekla, jestli nespadla na terase do té kanalizace. Takže jsem vyřvávala do té roury, otvírala kanály kolem baráku a nakonec i venku před bránou...jak mag.r Sousedi si taky asi klepali na hlavu. Ani nevím, odkud ta potvora malá tehdy vylezla....

28.2.2020 20:31

lesnížínka napsal(a):
ani by to nebylo divné. Jen je většinou tak narvaný, že by tam nejspíš nevlezl Doufám Nikdy jsem se nemusela dívat, jestli nemám kočku v pračce, když tam přidávám prádlo...i na to už došlo. Už se mi jednou stalo, že jsem zapnula pračku a kouknu - kocour nikde. Prolítla jsem barák, všechny známé skrýše, nikde. Tak jsem vypnula pračku, která už napustila něco vody a šátrala v mokrém, do sebe zamotaném prádle, jestli tam fakt není. Krve by se ve mě nedořezal Naštěstí už volal Tom, že se štrachá zpod linky v kuchyni...

..moje pedikérka bohužel vyprala naši do pračky nikdy, mám vrchní plnění, ale zálibně nakukují do sušičky, když je otevřená.......

28.2.2020 20:53
Bobča

XXX.XXX.105.52

..moje pedikérka bohužel vyprala naši do pračky nikdy, mám vrchní plnění, ale zálibně nakukují do sušičky, když je otevřená.......

to pro ni musel být pak teda strašný šok!!!!Nedokážu si to představit Já měla vždycky z vrchu,teď mám od vánoc z boku....Max jen vždycky hledí,jak se to prádlo tam motá-stojí opřený tlapkama o sklo...

28.2.2020 21:18

Bobča napsal(a):
to pro ni musel být pak teda strašný šok!!!!Nedokážu si to představit Já měla vždycky z vrchu,teď mám od vánoc z boku....Max jen vždycky hledí,jak se to prádlo tam motá-stojí opřený tlapkama o sklo...

..je už to nějakou tu dobu, ale pořád je z toho špatná....manžel když popije si z ní utahuje, že je tak čistotná, že přepírá i kočky.....

28.2.2020 21:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Šílené To jsem si právě představila a strachy jsem se málem po...První jsem jen šátrala, nakonec jsem ho vyházela do lavoru a kus po kusu házela zpátky do pračky. I tak jsem po znovuspuštění každou chvíli chodila nakukovat a několikrát bych skoro přísahala, že jsem tam ten bílomodrý kožíšek viděla otočit. I když se mezitím Vikťa našel, stejně mi tam pořád šly oči.

28.2.2020 21:46

lesnížínka napsal(a):
Šílené To jsem si právě představila a strachy jsem se málem po...První jsem jen šátrala, nakonec jsem ho vyházela do lavoru a kus po kusu házela zpátky do pračky. I tak jsem po znovuspuštění každou chvíli chodila nakukovat a několikrát bych skoro přísahala, že jsem tam ten bílomodrý kožíšek viděla otočit. I když se mezitím Vikťa našel, stejně mi tam pořád šly oči.

..no to sis tedy užila.....

semberka

29.2.2020 10:42
semberka

XXX.XXX.26.206

fikovnice napsal(a):
A čím krmíte? Někdy pomůže změna krmení, ale obecně si myslím, že každá kočka má trávení nastaveno trochu jinak, a dle toho pak zavání. Mám doma tři exempláře, takže mohu porovnávat.

Nejdříve kvalitní kapsičky, pak se léčila s tím průjmem. Taky nám venku spadla ze stromu když byla menší. Teď se snažíme jen granulky, občas nějakou kapsičku. Je mi jasné, že zvířátka obecně nějak zapáchají, tohle je ale opravdu odér nepřehlédnutelný, trvající. :-(

29.2.2020 10:45
fikovnice

XXX.XXX.134.155

semberka napsal(a):
Nejdříve kvalitní kapsičky, pak se léčila s tím průjmem. Taky nám venku spadla ze stromu když byla menší. Teď se snažíme jen granulky, občas nějakou kapsičku. Je mi jasné, že zvířátka obecně nějak zapáchají, tohle je ale opravdu odér nepřehlédnutelný, trvající. :-(

Tak písněte i značku kapsiček a granulí. Obecně je nejlepší kočku krmit syrovým masem, vyjde to i levněji...
Ale nedělám si iluze, že začne vonět...
Ten průjem byl způsoben čím? Mikrobiologie, včetně parazitologie se dělaly - ze stolice...?

29.2.2020 10:48
fikovnice

XXX.XXX.134.155

..je už to nějakou tu dobu, ale pořád je z toho špatná....manžel když popije si z ní utahuje, že je tak čistotná, že přepírá i kočky.....

Uf, no toto je hrozná historka. To si ani neumím představit a ani nechci. Mám boční plnění pračky, tři kočky a stejně toto nepochopím. Prádlo na vyprání si dám na haldu na zem, teprve pak otevřu dvířka a pod neustálým dozorem tam oblečení vkládám. V podstatě nenechám dvířka otevřená samotná ani na chviličku... Ale Tvoji pedikérku neodsuzuji, mohla to být blbá náhoda, moc smutné...

semberka

29.2.2020 11:28
semberka

XXX.XXX.26.206

fikovnice napsal(a):
Tak písněte i značku kapsiček a granulí. Obecně je nejlepší kočku krmit syrovým masem, vyjde to i levněji...
Ale nedělám si iluze, že začne vonět...
Ten průjem byl způsoben čím? Mikrobiologie, včetně parazitologie se dělaly - ze stolice...?

ano, měla ve stolici nějakého parazita, léčili ji antibiotiky. Teď průjem nemá, ale ten zápach :)
Myslíte tedy, že je lepší krmivo nijak neobměňovat, ale nechat jen u jednoho druhu ? Také jsem někde četla, že by mohlo jít o nemoc "megacolon", nějaké rozšíření střev.

29.2.2020 11:53

fikovnice napsal(a):
Uf, no toto je hrozná historka. To si ani neumím představit a ani nechci. Mám boční plnění pračky, tři kočky a stejně toto nepochopím. Prádlo na vyprání si dám na haldu na zem, teprve pak otevřu dvířka a pod neustálým dozorem tam oblečení vkládám. V podstatě nenechám dvířka otevřená samotná ani na chviličku... Ale Tvoji pedikérku neodsuzuji, mohla to být blbá náhoda, moc smutné...

..je z toho nešťastná doteď.....

29.2.2020 15:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ačkoli mám kočky víceméně venkovní, takže leží leckde, žádná nesmrděla. Jediné, když Leonkovi smrdělo z tlamky, kvůli zubům(protože ten žral jen granule) Vidíš Jani, na to mu taky 100% pomohla homeopatika, já už na to i zapomněla Přijde mi divné, že by kočka měla normálně smrdět, ba smrdět moc. To je divné a něco bude špatně. Nechala bych znovu udělat veškeré rozbory z krve a teď si nejsem jistá...dělají se u koček i moči?

1.3.2020 13:42
fikovnice

XXX.XXX.134.131

semberka napsal(a):
ano, měla ve stolici nějakého parazita, léčili ji antibiotiky. Teď průjem nemá, ale ten zápach :)
Myslíte tedy, že je lepší krmivo nijak neobměňovat, ale nechat jen u jednoho druhu ? Také jsem někde četla, že by mohlo jít o nemoc "megacolon", nějaké rozšíření střev.

Megacolon se objevuje, ale kočka by měla víc příznaků. Písněte, prosím, značku granulí a kapsiček, kterými krmíte.

1.3.2020 13:43
fikovnice

XXX.XXX.134.131

semberka napsal(a):

Šlo o giardiózu??? Máte lékařskou zprávu? Pokud ano a chcete, vložte sem sken.

semberka

2.3.2020 09:07
semberka

XXX.XXX.26.206

fikovnice napsal(a):
Megacolon se objevuje, ale kočka by měla víc příznaků. Písněte, prosím, značku granulí a kapsiček, kterými krmíte.

Teď už jen granulky PERFECT FIT, občas jsme jí ale dávali i vaničky z Tesca SHEBA, nebo PET SPECIALIST.

semberka

2.3.2020 09:37
semberka

XXX.XXX.26.206

fikovnice napsal(a):
Šlo o giardiózu??? Máte lékařskou zprávu? Pokud ano a chcete, vložte sem sken.

Název toho parazita si bohužel nepamatuji a zprávu také nemám :-(

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík