Kočky a vánoční stromek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2019 22:13
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Ahoj všem. Si říkám, že založím poněkud odpočinkové téma. Jak přežily a přežívají vaše vánoční stromky nájezdy vašich čtvernožců? U mě je to zvláštní. Jako by kočky věděly, že strom je nedotknutelný. Prostředního jsem jedinkrát viděla jak se snaží šplhat po kmenu, tak jsem jej okřikla a od té doby nic. A stran ozdob jsem za celou dobu našla na zemi utržené jen dvě, ač dosáhnou hodně vysoko. No, abych to ještě nezakřikla...

1.1.2019 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

U nás: stará Gucci baňky ze stromku mydlila dolů, zkoušela i šplhat, naštěstí je ta jedle vždycky tak hustá, že jí to nešlo. Teďka nová Gucci - na stromku si toho takřka nevšímá, rozkousala mamce dárek pod stromkem(takový ten tlustý mnohostranný pilník na nehty ) a neustále mi mele ozdoby, co mám strčené i s větví ve skleněné váze v hale. To by nijak nevadilo(krom toho, že pod tím neustále dělá bordel ) ale až tu velkou vázu převrhne, tak ji rozmlátí, sebe přizabije a jestli rozmlátí i dlažbu pod vázou, tak ji dorazí muž

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2019 08:47

lesnížínka napsal(a):
U nás: stará Gucci baňky ze stromku mydlila dolů, zkoušela i šplhat, naštěstí je ta jedle vždycky tak hustá, že jí to nešlo. Teďka nová Gucci - na stromku si toho takřka nevšímá, rozkousala mamce dárek pod stromkem(takový ten tlustý mnohostranný pilník na nehty ) a neustále mi mele ozdoby, co mám strčené i s větví ve skleněné váze v hale. To by nijak nevadilo(krom toho, že pod tím neustále dělá bordel ) ale až tu velkou vázu převrhne, tak ji rozmlátí, sebe přizabije a jestli rozmlátí i dlažbu pod vázou, tak ji dorazí muž

2.1.2019 08:51

...před šesti léty když byl první kocour pořízen a slavil své první Vánoce, tak pod přineseným stromkem začal bydlet a trávil i pod ozdobeným takřka celý den, ozdob si ani nevšimnul......později druhá a ještě později třetí kočka jakbysmet..........prostě pod stromkem pobývají mnoho chvil, ale ani nešplhají ani neničí ozdoby..........se psy nikdy problém nebyl, jen jeden si chodil kdysi opatrně sundávat a konzumovat ze stromku malované perníčky domácí výroby.........

2.1.2019 11:58
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...před šesti léty když byl první kocour pořízen a slavil své první Vánoce, tak pod přineseným stromkem začal bydlet a trávil i pod ozdobeným takřka celý den, ozdob si ani nevšimnul......později druhá a ještě později třetí kočka jakbysmet..........prostě pod stromkem pobývají mnoho chvil, ale ani nešplhají ani neničí ozdoby..........se psy nikdy problém nebyl, jen jeden si chodil kdysi opatrně sundávat a konzumovat ze stromku malované perníčky domácí výroby.........

Jo jo, náš jeden pes taky neskutečně opatrně uměl sundávat cukroví, a to tak, že staniol zůstával viset. Podezříváno bylo mnoho členů rodiny , až jsme jej jednou spatřili jak si to opatrně rozbaluje a požírá...

2.1.2019 12:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

My právě kvůli psům nikdy nic jedlého na stromek nedávali(děti nemáme, tak taky k čemu? ) pes teď vždycky přijde, přečichá ozdoby a hotovo. Oni nikdy nebyli takový ti, co se snaží sežrat všechno, co vidí. Jsem ráda, když si do večera sežere alespoň kosti(chrupky) co se mu povalují od rána
Teď jsem zase sesbírala ozdoby, co Gucci ukořistila na váze a dokopala do obýváku Některé jsou nejspíš nenávratně pod TV stolkem(je zabudovaný, ale je pod ním škvíra)

2.1.2019 12:33

fikovnice napsal(a):
Jo jo, náš jeden pes taky neskutečně opatrně uměl sundávat cukroví, a to tak, že staniol zůstával viset. Podezříváno bylo mnoho členů rodiny , až jsme jej jednou spatřili jak si to opatrně rozbaluje a požírá...

...já takhle jako malá vybírala fondánové bonbony a na stromečku nechávala jen obal - otec pak chodil a vztekal se, protože sáhnul - zmáčknul a nic.......nadával, proč to nesundám rovnou - no to by toho na tom stromečku už moc nebylo

3.1.2019 13:46
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...já takhle jako malá vybírala fondánové bonbony a na stromečku nechávala jen obal - otec pak chodil a vztekal se, protože sáhnul - zmáčknul a nic.......nadával, proč to nesundám rovnou - no to by toho na tom stromečku už moc nebylo

Právě - u nás fakt se to svádělo na kdekoho...
Mmch. bylo to před mnoha a mnoha lety, ty bonbóny byly čokoládové. Jak se dnes ví, čokoláda pro psy nee. A přitom tady ten kradač nikdy neprojevil žádný zdravotní problém tady po tom užírání figurek či co to tam visívalo.

3.1.2019 14:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kradač Připomněla jsi mi slovo, co jsme používali jako děti

3.1.2019 23:57
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lesnížínka napsal(a):
Kradač Připomněla jsi mi slovo, co jsme používali jako děti

No já to slovo obnovila. A víš proč? V našem supermarketu je prodavačka a my s kámoškou jí začaly říkat kradačka. Bohužel odůvodněně. Kámošku okradla při vracení peněz, na mě to zkoušela nejmíň 2x, ale neuspěla. A nepříjemná je jak ho.no. Se všema prodavačkama se tam znám, všechny jsou fajn, jen toto je můra a kradačka!

6.1.2019 14:40
Laila.aila

XXX.XXX.92.172

jj my měli kočenu co kradla vanilkové rohlíčky a já za to dostala v dětství vynadáno, že jsem strašně nenažraná a všechno jsem sežrala tu křivdu jsem nezapomněla, protože jsem zrovna neměla ani jeden, ale nikdo mi nevěřil. Až se pak odsunoval gauč a pod ním se našla bílá kolečka a máma zjistila, že jsou cukrová se přišlo na to, že to kradla Micka. A já tehdy jím vyčetla vidíte, jste mi nevěřili. No a její dcera mamce kradla syrové vailkové rohlíčky přímo splechu a mazala pod stul si ho sníst. Mamka zrovna byla otočená do trouby aby otočila plechy a zvedla hlavu a viděla jak Bobinka krade ona nesmírně milovala máslo.
No jinak já stromek raději ani nemám. Ale mamka ano a přežil bez uhony akorát Dina potrvora má uchylku krást lamely a sežrat já mamce pořád říkám že to je nebezpečný, ale je nepoučitelná bohužel. Banky ráda shazovala Miša obyč.černá kočena a pak si je zašantročila pod postel pak jsme našli jen rozbité, ale to byli už velmi staré banky. Ona už není 8 let asi rozbíjí banky za duhovým mostem dacanka.

6.1.2019 14:44
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Laila.aila napsal(a):
jj my měli kočenu co kradla vanilkové rohlíčky a já za to dostala v dětství vynadáno, že jsem strašně nenažraná a všechno jsem sežrala tu křivdu jsem nezapomněla, protože jsem zrovna neměla ani jeden, ale nikdo mi nevěřil. Až se pak odsunoval gauč a pod ním se našla bílá kolečka a máma zjistila, že jsou cukrová se přišlo na to, že to kradla Micka. A já tehdy jím vyčetla vidíte, jste mi nevěřili. No a její dcera mamce kradla syrové vailkové rohlíčky přímo splechu a mazala pod stul si ho sníst. Mamka zrovna byla otočená do trouby aby otočila plechy a zvedla hlavu a viděla jak Bobinka krade ona nesmírně milovala máslo.
No jinak já stromek raději ani nemám. Ale mamka ano a přežil bez uhony akorát Dina potrvora má uchylku krást lamely a sežrat já mamce pořád říkám že to je nebezpečný, ale je nepoučitelná bohužel. Banky ráda shazovala Miša obyč.černá kočena a pak si je zašantročila pod postel pak jsme našli jen rozbité, ale to byli už velmi staré banky. Ona už není 8 let asi rozbíjí banky za duhovým mostem dacanka.

Vidíte. A já to zakřikla. Byla jsem více hodin mimo domov, přijedu, Elsa mi něco radostně nese na přivítanou - no samozřejmě takovou látkovou figurku ze stromku. A ještě asi dvě byly na zemi. Ale je fakt, že žádná katastrofa...

6.1.2019 21:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jéé, teď koukám, že jsem to nenapsala Tak Gůča tu vázu nakonec převrhla! Ráno, muž ještě nahoře v ložnici v posteli, já chystám pro psa věci do pracovny, najednou rána jako z děla - chvíli mi trvalo, než mi došlo vo co go A už slyším muže z ložnice nadávat Letím do haly, jasně, váza na zemi, ozdoby rozházené kolem, Gucci vytřeštěné oči na schodišti. Gůčo, ty kozo blbá, podívej se, co vyvádíš!! Hledím 60cm vysoká těžká skleněná váza práskla na dlažbu a nerozbila se Zprvu jsem nechápala, pak mi došlo, že to asi zachytily ty větvičky převisající nazdobené...No od té doby ji obchází širokým obloukem, ozdoby neozdoby Nevím, jestli jí náhodou nespadla na záda To by taky zbrzdilo

7.1.2019 01:21
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lesnížínka napsal(a):
Jéé, teď koukám, že jsem to nenapsala Tak Gůča tu vázu nakonec převrhla! Ráno, muž ještě nahoře v ložnici v posteli, já chystám pro psa věci do pracovny, najednou rána jako z děla - chvíli mi trvalo, než mi došlo vo co go A už slyším muže z ložnice nadávat Letím do haly, jasně, váza na zemi, ozdoby rozházené kolem, Gucci vytřeštěné oči na schodišti. Gůčo, ty kozo blbá, podívej se, co vyvádíš!! Hledím 60cm vysoká těžká skleněná váza práskla na dlažbu a nerozbila se Zprvu jsem nechápala, pak mi došlo, že to asi zachytily ty větvičky převisající nazdobené...No od té doby ji obchází širokým obloukem, ozdoby neozdoby Nevím, jestli jí náhodou nespadla na záda To by taky zbrzdilo

Tak ale Gucci měla štěstí, že ani neví jaké! Psala jsi, že jestli tu vázu rozbije, tak ji muž zabije! No a tím rachotem zřejmě kočena bude teď safra opatrná něco zkoušet na vázu!

7.1.2019 13:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ten určitě, ten v životě žádné zvíře ani neplácne Jeho maximální zásah je, že zvýší hlas, na mne ,,běž si tam usměrnit tu kočku!" a nebo ji popadne a odnese někam, kde nic nevyvede. Třeba do kuchyně

8.1.2019 09:21

lesnížínka napsal(a):
Ten určitě, ten v životě žádné zvíře ani neplácne Jeho maximální zásah je, že zvýší hlas, na mne ,,běž si tam usměrnit tu kočku!" a nebo ji popadne a odnese někam, kde nic nevyvede. Třeba do kuchyně

A to je hezké!

8.1.2019 10:20

lesnížínka napsal(a):

...jako bych to viděla u nás doma

8.1.2019 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No jo, on je jenom rozmazluje a mě pak nadává, když něco vyvedou. Kočky měli odjakživa zákaz chodit po zadní straně sedačky(ta pevná, o kterou jsou opřené polštáře) poněvadž je bílá kožená, aby to nepodrápaly. Gucci I. tam vlezla totiž jednou, ujeli jí nohy a drápla to. Takže pak zákaz i když už tam nikdy stejně nelezla a kocoura by nic takové ani nenapadlo. Gucci II. byla u nás asi týden, usnu u telky, proberu se: kde máš malou? Ukáže rukou a už vidím, že Gucci chrápe na tom záhlaví Jen jsem poznamenala, že to bude vypadat..Dovolil jí to, tak ať si pak nestěžuje

Přidejte reakci

Přidat smajlík