Nová kočka v domácnosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2019 23:10
Wimmerka

XXX.XXX.8.14

Dobrý večer,
máme doma skoro 2 měsíce kočku, nalezence, věk cca 4 měsíce. S našimi 2 psy vychází už od začátku bez problému, ale s kocourem (6 let) má hrozný problém. Kocour jí spíše ignoruje, ale ona po něm stále jde a to on už si pak nenechá líbit. Do krve to nikdy nešlo, spíš jde o nějaké fackovaní, trocha sičení, když se ale nechají, tak už u toho začíná být povyku víc. Starší kocour to nevyvolává, vždy jen mladá. Kdykoliv k němu přijde, jde rovnou s fackou. Mám ještě doufat že se srovnají, je to zatím málo času pro kočky? Či bych měla nějak více zasáhnout? Nějaké feromony, bachovky? Případně jak jinak jim pomoct?
Děkuji za všechny odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2019 10:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

máme doma skoro 2 měsíce kočku, nalezence, věk cca 4 měsíce
mám doma přesně totéž
jenom je to aktuálně č. 10 a smečka ji po prvotním šoku a znechucení (jako CO TO JE?!) přijala jako to, co je, tedy kotě a někdo si s ní hraje, někdo prostě toleruje.....

tvoje kotě hledá parťáka do hry, no
tak když kocour nechce, tak jí parťáka musíte dělat lidé, postavit skrýše, šplhadla, blbiny na hraní....ať se může vyřádit i sama
kocourovi zajistit klidná místa, kam za ním nemůže, a pokud by kocour i měl zájem, tak si hrát i s ním (hrát s každým zvlášť a dle situace je tak můžeš dát pomalu dohromady)

jinak bachovy kapky či co samozřejmě zkusit můžeš, to není nic proti ničemu.....

11.1.2019 10:13
Wimmerka

XXX.XXX.8.14

Hraček si myslím že má spoustu, včetně poměrně velkého škrabadla či tunelu. Se psy si hraje bez problému, jedné se to tedy nelíbí a když to přehání, tak jí seřve, ale druhá si od ní nechá líbit snad vše 😃 Převážně spolu nejsou, kocour je spíš venkovní a když přijde domů, he v jiné místnosti, akorát občas je zkoušíme dát spolu. Malá vždycky přijde, horlivě ho očuchá a už jde po něm. Nevím, úplně mi to jako hra nepřijde, jde po něm víc agresivně než po psech. Další věc je, že kocour není moc hračička, ale zase je mírumilovnej, na zahradě kolem sebe nechá poskakovag klidně holuby a je mu to jedno 😃 Ale když ona k němu přijde a začne ho fackovat, tak sklopí uši a jde do ní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík