Kočka po urazu spí
Uživatel s deaktivovaným účtem

....šla bych.......

Pimpi
napsal(a):
Prosim o radu. Včera mi spadla kočka ze stolu a ted občas pajdá a většinou spí. Normálně žere a zlomené mi to nepřijde,jen je jak unavena. Mám ještě počkat nebo jít na veterinu? Moc děkuji za názory
..napište pak jak to dopadlo.....držím palce......

lesnížínka
napsal(a):
Já ne, nešla. Nevím sice, jak je kočka stará, jestli není nějak jinak nemocná, ale ze stolu? Je to 80cm, to není žádná výška.
...já kdybych neviděla kocoura kamarádky, který spadnul z poměrně malé výšky (zvýšené přízemí) a jak ošklivě se potloukl, protože s tím nepočítal - byl přilepený na okně a ono povolilo a pospávající kocour žuchnul ven na chodník, tak také ne.........
lesnížínka
napsal(a):
Já ne, nešla. Nevím sice, jak je kočka stará, jestli není nějak jinak nemocná, ale ze stolu? Je to 80cm, to není žádná výška.
Taky bych šla. Pokud pajdá a chová se nestandardně, určitě bych chtěla, aby ji někdo prohlédl. Mmch moje menší kočka spadla z pianina, což taky není žádná moc výška, a "vyrobila" si prasklou horní čelist. Větší kočce se nestalo ani fň, když spadla z třetího patra na chodník. Takže o výšce to, si myslím, až tak není.
manitschka
napsal(a):
Taky bych šla. Pokud pajdá a chová se nestandardně, určitě bych chtěla, aby ji někdo prohlédl. Mmch moje menší kočka spadla z pianina, což taky není žádná moc výška, a "vyrobila" si prasklou horní čelist. Větší kočce se nestalo ani fň, když spadla z třetího patra na chodník. Takže o výšce to, si myslím, až tak není.
Moje kočičí trdlo spadlo z vysoké skříně na zem přímo na bok a krom toho, že si vyrazil dech, mu také nic nebylo. A to jsem už viděla minimálně zlomená žebra a proraženou plíci.
Každopádně pokud se kočka chová jakkoliv nestandardně, určitě bych na veterinu pro jistotu zašla.

Pimpi
napsal(a):
Tak jsem dnes byl na veterine. Vsechno je v poradku,nic nenasla. Jen ji to asi boli tak odpociva. Jestli to nebude do pondeli lepsi tak mam prijit. Slabej rok je kocine. A chtela se prevalit a zuchla dolu prave. Tak s tim nepocitala. Jinak moc dekuji za odpovedi
...tak fajn
Felinka120
napsal(a):
Pro kočku je mnohem nebezpečnější, když spadne z menší výšky než, když padá z větší výšky, protože, když padá větší výšky stačí to ukormidlovat ocáskem a převrátit se na tlapičky, z menší výšky to nestihne, a proto z menších výšek bývají vážnější úrazy.
Přesně tak. Stejně jako u koní - z větších se padá líp, člověk se stačí stočit do klubíčka (pokud to umí).
Felinka120
napsal(a):
Pro kočku je mnohem nebezpečnější, když spadne z menší výšky než, když padá z větší výšky, protože, když padá větší výšky stačí to ukormidlovat ocáskem a převrátit se na tlapičky, z menší výšky to nestihne, a proto z menších výšek bývají vážnější úrazy.
Ano, to máte samozřejmě pravdu, ale to se mluví o výškách. 80cm opravdu není žádná výška. Kočka je lehounký tvor, nanejvíš si trochu natluče a je jasné, že to bolí.