Britská mramorovaná kočka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2019 12:28
Booklover

XXX.XXX.49.55

Ahoj, mám 7. měsíční stříbřitě mramorovanou kočku ("holku"). Dotazuji se, kvůli váze. Nyní váží 4Kg. Je to tak v pořádku? Visí ji kůže mezi nohama, takový lalok. Přijde mi, že nabírá hlavně na bocích, hlavičku má stále kotěcí. V úterý jdem na kastraci, tak uvidím, co řekne doktor. Vím, že je to individuální, bříško jako takové má pevné.

20.1.2019 13:25
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

No, tak maličkou nadváhu možná má, ale nejde to přesně určit. Tam záleží hlavně na vzrůstu, výšce, délce, atd.
https://cs.dawiscats.com/tabulka-hmotnosti-kocek-mesicne/

20.1.2019 14:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jenom možná hloupý dotaz, ale proč jdete kastrovat tak brzy? Máte doma nekastrovaného kocoura, nebo chodí ven? Já mám britku desetiměsíční a do kastrace se mi pořád nechce, chci aby co nejvíc dorostla, dospěla. Jenže je problém, moje chodí ven, tak se bojím, aby se tu neobjevil nějaký ženich

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2019 14:36

lesnížínka napsal(a):
Jenom možná hloupý dotaz, ale proč jdete kastrovat tak brzy? Máte doma nekastrovaného kocoura, nebo chodí ven? Já mám britku desetiměsíční a do kastrace se mi pořád nechce, chci aby co nejvíc dorostla, dospěla. Jenže je problém, moje chodí ven, tak se bojím, aby se tu neobjevil nějaký ženich

tak to přeji hodně štěstí, teď se na koťátka zadělává :-)

vak na břiše má dvě příčiny
1) kočka je klokan
2) obezita

20.1.2019 15:35
Booklover

XXX.XXX.49.55

Kastrovat se má už klidně ve 4. měs., stačí, když má kotě 2kg. Někdo chce, aby si prošla nejdřív prvním mrouskáním, já ne. Zeptejte se veterinářů. Sleduji na Animal Planet seriály o veterinářích, tam to také říkali. Možné je to kdykoli. V půl roce, roce, v pěti letech...

20.1.2019 15:36
Booklover

XXX.XXX.49.55

Saakra😅, tak to uberu ty kapsičky😅

20.1.2019 15:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak to přeji hodně štěstí, teď se na koťátka zadělává :-)

vak na břiše má dvě příčiny
1) kočka je klokan
2) obezita

Obezita u odrostlého kotěte? Nikdy jsem to u dorostenců neviděla (tím nevylučuju, že to může být) Naše to má podobně, jako tu popsaná mramorka. Už jsme si i mysleli, že je snad těhule, nakonec muž konstatoval, že je prostě jen tlustá Doteď jsem si myslela, že ten vak se dělá jen kastrátům, tedy mým starým kočkám se po kastraci časem udělal. A to žere mladá skoro jen kocourovy granule, občas maso(včera hovězího jen ďobnula) Má je venku v misce, nikdo nepozná, kdo kolik sežral. Navíc se tam nadšeně přiživují kosáci, občas cizí kočky, občas mamky feňule, která se naučila tam vyskakovat.

20.1.2019 15:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Samozřejmě, že možné je to kdykoliv, ale když jsme vykastrovali v 5 měsících předešlou britku(těhotnou právě) tak zůstala už napořád taková drobná, štíhlá, ano, ani ta hlavička jí nezmohutněla. Tomu se chci vyhnout. Vůbec nejsem proti kastracím, ale animal planet neberte za vzor, Američani jsou v tomto směru ho.ada, která kastrujou i štěňata

20.1.2019 16:24
Booklover

XXX.XXX.49.55

No, poradte se s veterinarem. Nikdo tady nejsme odborniky.

20.1.2019 16:27
Booklover

XXX.XXX.49.55

On to ma i kocour brit bily od kolegyne v praci, a pry i kolegyne maminka ma brita modreho, a ten to ma tez. Nevim. Ale vet mi rekla, ze musi mit neomezeny prisun granuli a kapsicku na prilepsenou. Predtim jsem ji krmila pry nedostatecne. Ted to mozna zas prehanim... Ale kote do 1 roku ma jist 3x, 4x denne dle odborne literatury.

20.1.2019 16:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Booklover napsal(a):
Jeste zde: https://www.veterinarnipece.cz/kdy-kastrovat-kocku-3100.html

Snažím se ji co nejvíc hlídat, teď v zimě je většinou stejně doma.Je papírová britka a ráda bych, aby hezky, jako správná britka i vypadala

20.1.2019 16:41
Booklover

XXX.XXX.49.55

Nemyslimsi, ze by sterilizace zavinila budouci zakrslost. Prijde mi to divne

20.1.2019 17:48

kastrace růst nezastaví
naopak časná kastrace způsobí, že zvíře roste o pár týdnů déle než nekastrované

neomezený přísun u jaké kočky ?
to tu bylo a z kocoura se stala lokomotiva, nic moc pro zdraví, věci uvnitř obalené tukem
a chodí ven.. tak ať si loví myši a dostane 2x 3x denně maso a granule
jestli kočka akorát leží doma, tak nevím nevím
7měs. zvíře není odrostlé kotě, ale dospělá kočka schopná mít potomky.. myslím, že od 4 měsíců jsou ne že dospělé, ale "dospělé"
kastrovat s koťátky v bříšku .. k čemu..

20.1.2019 18:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No tak Megíí, teď to píšete hmmm...vždyť i 12letá holka může mít děti, přesto není dospělá. je schopná reprodukce třeba v pěti měsících, ale dospěle prostě nevypadá. Já si to zažila a fakt to tak nechci. Pochopitelně nechci ani kastrovat těhuli. Prostě ano, teď to riskuju, je to něco za něco. Oddaluju to jak se dá a jak tu načapám cizího kocoura, hned pojede. Naštěstí náš kocour už se z poslední bitky dal do kupy, tak doufám že ji taky trochu pohlídá. Bylo to s vetem domluveno na konec ledna...se nám to blíží a já jsem dosti posr...tak laboruju, že to třeba ještě o kousek, o měsíc...Nevím no.

20.1.2019 18:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Booklover napsal(a):
Nemyslimsi, ze by sterilizace zavinila budouci zakrslost. Prijde mi to divne

Zakrslostí bych to nenazvala. Jen zůstane víc jako kotě. Nedospělá kočka. Kurňa, vždyť ta naše, má ještě pořád mléčný krok!

20.1.2019 19:02

lesnížínka napsal(a):
Zakrslostí bych to nenazvala. Jen zůstane víc jako kotě. Nedospělá kočka. Kurňa, vždyť ta naše, má ještě pořád mléčný krok!

mléčný krok je záležitost doživotní!

a zakrslost či nezakrslost? jako kotě? teda mám kastrátek vícero, všechny před (při)prvním mrouskáním a nějak nevím, o co by mělo jít......všechno to jsou tak nějak normální kočky...

20.1.2019 22:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak já právě četla, že mléčný krok třeba mívají koťata brzy odebraná od kočky - což naše rozhodně není. Jak doživotně? Všechny, nebo která má, tak doživotně už? Ptám se blbě, ale zkušenost s tím fakt nemám. Žádná z našich koček to nikdy nedělala, až tahle. Šlape a žmoulá deku. Měli jsme kotě, které jsme zachránili(myslivec jim zabil matku) koťata zůstala v hromadě kamení. Tak jsme si je sousedé rozebrali. Měla maximálně tři týdny, vešla se do dlaně. Ani ta mléčný krok neměla. Nevím no, britky prostě mohutní později, než venkovní miciny. Naše zůstala drobek, všem se zdála drobná, s kotěcím výrazem. I tahle mladá, už vypadá víc dospěle, než předešlá 10letá.

20.1.2019 22:44

lesnížínka napsal(a):

..mléčný krok má můj vykastrovaný šestiletý kocour, pětiletá kastrovaná a tříletá kastrovaná kočka........je to do smrti........

20.1.2019 22:47

lesnížínka napsal(a):
Tak já právě četla, že mléčný krok třeba mívají koťata brzy odebraná od kočky - což naše rozhodně není. Jak doživotně? Všechny, nebo která má, tak doživotně už? Ptám se blbě, ale zkušenost s tím fakt nemám. Žádná z našich koček to nikdy nedělala, až tahle. Šlape a žmoulá deku. Měli jsme kotě, které jsme zachránili(myslivec jim zabil matku) koťata zůstala v hromadě kamení. Tak jsme si je sousedé rozebrali. Měla maximálně tři týdny, vešla se do dlaně. Ani ta mléčný krok neměla. Nevím no, britky prostě mohutní později, než venkovní miciny. Naše zůstala drobek, všem se zdála drobná, s kotěcím výrazem. I tahle mladá, už vypadá víc dospěle, než předešlá 10letá.

...kocour i kočka šli od matek na třináctém týdnu a mají ho stále, nalezenkyně nevím kdy šla od mámy, ale také ho má..........

20.1.2019 22:50

lesnížínka napsal(a):

..nejhorší je, když svůj mléčný krok provádí k ránu na mém plném močovém měchýři a to naprosto neomylně, to je pak fičák abych to včas stíhala na onu místnost.........

21.1.2019 07:21

mléčný krok mají naši kocouři, kterým jsou teď dva roky, do roka byli s maminkou

spíše by to nedělaly kočky, které odtrhly brzy, ne ?

21.1.2019 07:38
odberryho

XXX.XXX.161.34

Booklover napsal(a):
Ahoj, mám 7. měsíční stříbřitě mramorovanou kočku ("holku"). Dotazuji se, kvůli váze. Nyní váží 4Kg. Je to tak v pořádku? Visí ji kůže mezi nohama, takový lalok. Přijde mi, že nabírá hlavně na bocích, hlavičku má stále kotěcí. V úterý jdem na kastraci, tak uvidím, co řekne doktor. Vím, že je to individuální, bříško jako takové má pevné.

visící kůže na břiše v oblasti zadních nohou je běžná u všech koček, to ještě neznačí obezitu. Ta volná kůže tam má velký význam při pádu kočky z výšky - v podstatě odporem vzduchu se rozvine do takového padáčku - připodobním to ke skoku vakoveverky. Nechte zkouknout veterinářem, ale u sedmi měsíčního kotěte bych o obezitě nemluvila. Ani váha není směrodatná, protože záleží na celkové konstituci kočky.

21.1.2019 07:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já vím to ťapání, jen to nemyslím. Myslím doslova, že si lehne na deku, předníma ji masíruje a cucá až to mlaská. Prostě jako by se kojila. Všechno mám pak mokré, ožužlané.

21.1.2019 07:42
ančovička1

XXX.XXX.57.58

lesnížínka napsal(a):
Snažím se ji co nejvíc hlídat, teď v zimě je většinou stejně doma.Je papírová britka a ráda bych, aby hezky, jako správná britka i vypadala

Kdysi jsem dávala kočkám antikoncepční tabletky,asi po půl roce jednu,uz přesně nevim,abych oddalila kastraci a fungovalo to..mela byste se zeptat u veta,pokud ji jeste nechcete kastrovat,take nekastruji do roka..

21.1.2019 09:09

mléčný krok je to přešlapování, tečka.
to cucání je navíc, mi to dělaly Barunka a Matýsková, když byly malé, a dudaly chlupy pastevci

a textilie dudá pastevec, furt

jinak do jaké podoby kočena vyroste, to je na genetice

už jsem psala - Barunka je kotě z místní hospody, kastrovaná před 1. mrouskáním a je to kopie ségry v hospodě (takoví 3/4teční prckové) ....jenom s tím rozdílem (když jsem viděla ségru), že Barča má kulaté bříško v důsledku velmi dobrého výživového stavu, kdežto u její sestry to byla březost

a rezavá Matýsková, když se dostavilo kotě, tak jsem automaticky předpokládala kocour, velká hlava, tlapky, takové kocouří chování.....kastrovaná v začátku mrouskání, a vyrostla z ní nádherná velká kočka

21.1.2019 09:18

ančovička1 napsal(a):
Kdysi jsem dávala kočkám antikoncepční tabletky,asi po půl roce jednu,uz přesně nevim,abych oddalila kastraci a fungovalo to..mela byste se zeptat u veta,pokud ji jeste nechcete kastrovat,take nekastruji do roka..

jojo, taky sousedka dávala, naštěstí jsme se zrovna potkaly, kecaly kecaly, kočička byla v té době špatná, a když ze sousedy vypadlo, že jí dala antikoncepční tabletky, tak jsem ji hnala na veterinu....těžký zánět dělohy, kočenu zachránili na poslední chvíli...i tohle totiž umí ty tablety

21.1.2019 09:38
ančovička1

XXX.XXX.57.58

jojo, taky sousedka dávala, naštěstí jsme se zrovna potkaly, kecaly kecaly, kočička byla v té době špatná, a když ze sousedy vypadlo, že jí dala antikoncepční tabletky, tak jsem ji hnala na veterinu....těžký zánět dělohy, kočenu zachránili na poslední chvíli...i tohle totiž umí ty tablety

No to jste mne prekvapila,neli primo zdesila..tuto kočičku jsem drzela na antik.asi rok,žádné problémy nemela,potom sla na kastraci,vse v pořádku,dodnes vitalni,zdravá kočka,trochu ji zlobi kyčle,má 18 let!😀

21.1.2019 10:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Popravdě mne ta antikoncepce trochu napadla, spíš jsem dumala, že u koček by byl lepší takový ten ,,čip" třeba na půl roku, na rok. Ale neptala jsem se, nějak jsem počítala s kastrací, jen se mi teď do ní vůbec nechce. Pořád něco: jen jsme doléčili kocoura, pes začal blbnout z háravkama, do toho onemocněla máma, teď pes marod, mámu čekají ještě nějaká vyšetření, do toho mám kastrovat Gucci a se všema prostě lítat po doktorech...Moc to ale odkládat nemůžu, jak se začne oteplovat, už doma být nemůžu hlídat kočenu, musím do zahrady.

21.1.2019 11:32

lesnížínka napsal(a):
Popravdě mne ta antikoncepce trochu napadla, spíš jsem dumala, že u koček by byl lepší takový ten ,,čip" třeba na půl roku, na rok. Ale neptala jsem se, nějak jsem počítala s kastrací, jen se mi teď do ní vůbec nechce. Pořád něco: jen jsme doléčili kocoura, pes začal blbnout z háravkama, do toho onemocněla máma, teď pes marod, mámu čekají ještě nějaká vyšetření, do toho mám kastrovat Gucci a se všema prostě lítat po doktorech...Moc to ale odkládat nemůžu, jak se začne oteplovat, už doma být nemůžu hlídat kočenu, musím do zahrady.

....já bych si prostě být Vámi zablokovala nejbližší termín na kastraci a šla do toho.........do HA bych osobně nešla, je to zásah a pak chcete stejně kastrovat..........ubudou Vám starosti co s nechtěnými koťaty, pokud kočku neuhlídáte........kastrace je chvilkový zákrok a Vám to ušetří spoustu hlídání a starostí a problémů pokud neuhlídáte, a vzhledem k tomu, že Vaše číča chodí občas ven, je ten průšvih se zabřeznutím nasnadě......

21.1.2019 13:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

....já bych si prostě být Vámi zablokovala nejbližší termín na kastraci a šla do toho.........do HA bych osobně nešla, je to zásah a pak chcete stejně kastrovat..........ubudou Vám starosti co s nechtěnými koťaty, pokud kočku neuhlídáte........kastrace je chvilkový zákrok a Vám to ušetří spoustu hlídání a starostí a problémů pokud neuhlídáte, a vzhledem k tomu, že Vaše číča chodí občas ven, je ten průšvih se zabřeznutím nasnadě......

Však ano, předešlé číči jsou(byly) taky kastrované. Koťata mít nemůžeme, to bych porušila smlouvu a já když něco slíbím, tak to plním. Navíc ani nechci, protože si nedovedu ani náhodou představit, dávat naše mimina cizím lidem To bych já psychicky prostě nedala. Jen mám čím dál větší odpor k veterině a nechce se mi tam ani vkročit. Za chvíli pes přeočkování, už z toho jsem nervozní, že tam budu muset. 30. má máma nějaké vyšetření, tak si pořád tak nějak myslím, že to naplánuju na to datum, ale už bych měla objednávat a pořád to odsunuju, protože jak zamluvím termín vím, že už se tomu nevyhnu. Tak posunuju očima kalendář, ale moc mi to nejde Je to jak kdybych znala datum své popravy

21.1.2019 17:12

lesnížínka napsal(a):
Však ano, předešlé číči jsou(byly) taky kastrované. Koťata mít nemůžeme, to bych porušila smlouvu a já když něco slíbím, tak to plním. Navíc ani nechci, protože si nedovedu ani náhodou představit, dávat naše mimina cizím lidem To bych já psychicky prostě nedala. Jen mám čím dál větší odpor k veterině a nechce se mi tam ani vkročit. Za chvíli pes přeočkování, už z toho jsem nervozní, že tam budu muset. 30. má máma nějaké vyšetření, tak si pořád tak nějak myslím, že to naplánuju na to datum, ale už bych měla objednávat a pořád to odsunuju, protože jak zamluvím termín vím, že už se tomu nevyhnu. Tak posunuju očima kalendář, ale moc mi to nejde Je to jak kdybych znala datum své popravy

..tomu všemu rozumím, ale osobně bych měla největší hrůzu z toho, že kočka zabřezne.......tak teď sedněte a zavolejte tam a bude to, pak už z toho couvnout nepůjde......

21.1.2019 21:01
fikovnice

XXX.XXX.135.146

lesnížínka napsal(a):

Já myslím, že jsou dva různé názory. Osobně jsem proti časným kastracím a u Elsy jsem se snažila oddalovat, co to šlo. JENŽE! Tím, že je papírová, tak jsem měla ve smlouvě kastraci do věku 6 měsíců. I tak jsem to o měsíc protáhla, sankce žádná, s chovatelkou se přátelíme. Ale Elsa ještě nemrouskala, když šla pod nůž. A moje představa též byla až po prvním mrouskání. "Moje" chovatelka je zastánkyně časných kastrací, já ne, jak píšu výše. Ale vím, že i odborníci se neshodnou. Každopádně po kastraci vnímám u Elsy další růst a mohutnění, za což jsem ráda. Teď jí bude 11 měsíců, až udělám vhodné foto, přiložím.

Pro zadavatelku: Ten lalok jsme tu už kdysi řešili, tuším, že diskuze se jmenovala "Povislá kůže na břiše" nebo tak nějak. Myslím, že je to z důvodu anatomie kočky. Potřebuje jako šelma rychle běhat, šplhat, dělat velké skoky...a ten lalok - kůže - jí to umožňuje. Nijak bych to neřešila.

21.1.2019 21:03
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Ještě dodám, že momentálně je Elsa jak žíravina. Navíc hltá a z hltání občas zvrací. Občas mám na mysli, že se to stalo poslední měsíc 2x. Tak mě napadá - máte někdo zkušenosti s protihltacími miskami?

21.1.2019 21:10
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

No moje obyč venkovská kočka má 10 měsíců a taky kastraci oddaluji. Zatím nemrouskala. Vždyť je to ještě mimino. Taky moc nemusím ty "předčasné" kastrace.

21.1.2019 21:10
fikovnice

XXX.XXX.135.146

..nejhorší je, když svůj mléčný krok provádí k ránu na mém plném močovém měchýři a to naprosto neomylně, to je pak fičák abych to včas stíhala na onu místnost.........

Tak to já mám ještě horší historku. Elsa si občas moje záda použije jako odraziště, obzvlášť, když třeba dřepím na zemi. Onehdá ale tak, že šrám tak 15 cm, hluboký, krvavý. No a na břicho či spíš podbřišek čas od času přijdou všechny mé kočky provádět mléčný krok. Elsa ovšem nejemně, zatíná u toho dost drápky, kluci jsou jemnější.
No a já musela na jakousi blbou preventivní prohlídku minulý týden. Myslela jsem, že jen dostanu štempl a odbyto. Dr. však byla důkladná - a že si poslechne plíce. Vůbec mi to nedocházelo... Ale ona po chvíli tak zaraženě:"Od čeho máte ten strašný šrám?" No a posléze, že prohmatá břicho - a to je poseté desítkami miniškrábanců. Nevím, co si v první chvíli myslela a jen doufám, že uvěřila tomu, když jsem jí popravdě řekla, jak se věci mají.

21.1.2019 21:14
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
No moje obyč venkovská kočka má 10 měsíců a taky kastraci oddaluji. Zatím nemrouskala. Vždyť je to ještě mimino. Taky moc nemusím ty "předčasné" kastrace.

Já též ne. Ale je faktem, že velezkušená chovatelka s opravdu x odchovy (mmch. Elsa je z vrhu "N") prodává koťata již vykastrovaná. Já s tímto nesouhlasím a byla jsem možná jediná, kdo i za cenu toho, že zaplatím víc (cenu, za kolik koťata byla, včetně kastrace) jsem si kotě vzala nevykastrované. Nicméně "byla jsem držena v šachu" ;-) smlouvou a hlavně tím, že až po předložení lékařské zprávy o kastraci dostanu PP. A tak se také stalo.

21.1.2019 21:15
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

fikovnice napsal(a):
Tak to já mám ještě horší historku. Elsa si občas moje záda použije jako odraziště, obzvlášť, když třeba dřepím na zemi. Onehdá ale tak, že šrám tak 15 cm, hluboký, krvavý. No a na břicho či spíš podbřišek čas od času přijdou všechny mé kočky provádět mléčný krok. Elsa ovšem nejemně, zatíná u toho dost drápky, kluci jsou jemnější.
No a já musela na jakousi blbou preventivní prohlídku minulý týden. Myslela jsem, že jen dostanu štempl a odbyto. Dr. však byla důkladná - a že si poslechne plíce. Vůbec mi to nedocházelo... Ale ona po chvíli tak zaraženě:"Od čeho máte ten strašný šrám?" No a posléze, že prohmatá břicho - a to je poseté desítkami miniškrábanců. Nevím, co si v první chvíli myslela a jen doufám, že uvěřila tomu, když jsem jí popravdě řekla, jak se věci mají.

😂😂😂
Tak to mně čičina asi vytváří nějaké nové, moderní tetování červené barvy na rukou.

21.1.2019 21:22
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
😂😂😂
Tak to mně čičina asi vytváří nějaké nové, moderní tetování červené barvy na rukou.

Jj, ruce ani nepočítám :-).
Ale ten podbřišek - no to byl celkem trapas.

21.1.2019 21:36

fikovnice napsal(a):

já tedy velmi pravidelně prováním manikúru na předních tlapkách všech koček a kdy je čas poznám podle toho mléčného kroku - když to začne bolet, tak popadnu kleště a štípám.........no mně se kdysi po kastraci kocour spokojeně předouc svalil na klávesnici noťasu, kde jsme dokončovala 90 stránek diplomové práce poděkováním vedoucímu práce, no neměla jsem zálohováno a tak se to nenašlo........vysvětlovat vedoucímu práce jak k tomu došlo a žádat a zdůvodňovat prodloužení termínu odevzdání, z toho mi ještě dnes raší ledový pot na zádech........

21.1.2019 21:42

fikovnice napsal(a):
Já též ne. Ale je faktem, že velezkušená chovatelka s opravdu x odchovy (mmch. Elsa je z vrhu "N") prodává koťata již vykastrovaná. Já s tímto nesouhlasím a byla jsem možná jediná, kdo i za cenu toho, že zaplatím víc (cenu, za kolik koťata byla, včetně kastrace) jsem si kotě vzala nevykastrované. Nicméně "byla jsem držena v šachu" ;-) smlouvou a hlavně tím, že až po předložení lékařské zprávy o kastraci dostanu PP. A tak se také stalo.

....až se za pár - doufám, že za hodně pár let kočky odeberou pryč, tak vůbec nevím na koho se obrátím, jsem také proti raným kastracím, povedlo se mi vykastrovat kocoura po prvním zaznačkováním, jednu kočku po druhém a druhou po prvním mrouskání........chovatelky byly v pohodě, věřily mně a tak mi daly do rukou originál PP, obě jsem pak informovala o kastraci a je to zapsáno i od veta v PP.......jsem ochotna dát bůh ví co jen abych mohla kastrovat až po mrouskání nebo zaznačkování......tak nevím zda se zadaří anebo sáhnu po nějaké zase od popelnice........

26.1.2019 12:19
Booklover

XXX.XXX.49.55

Tak nadváhu dle doktorky nemá, prý jsou kočky, co tu kapsu mezi nozkama maji, i kdyz jsou stihle. Kastrace probehla uspesne. Kocicka je v poradku, stale hrava a mazliva:). Nevidim zadnou zmenu povahy. Porad kote😀

26.1.2019 12:29
Booklover

XXX.XXX.49.55

To preslapovani, jakt tady pisete, mi Miunka dela, kdyz mam na sobe zupan, nebo ze stejné látky deku. Delala to i rocni kocka kamaradky. Cetla jsem o tom na netu a v literature, dodnes neni prokazano, proc to delaji. Jsou pry dve verze: Kocka stimuluje struky, jako u maminky, nebo Kocka si stele k lehnuti. U nas je to to druhe, protoze po one masazi se na to misto stuli a usina.

26.1.2019 12:37
Booklover

XXX.XXX.49.55

Zajimave by bylo, kdyby tu byl mezi nami nekdo, kdo ma kocku kastrovanou pred mrouskanim, a dalsi az po nem. Ja jsem rada, ze si Mia neprojde tim hormonalnim otresem, navic jsme v najmu, slysim tu sousedy i na zachode. Mrouskajici kocka by nas dosatala asi na ulici. A navic jsem zjistila, ze mrouskaji klidne tyden a po mesicnich intervalech😳. To bohuzel nejde. Zvazila jsem pro a proti, no a vysledek byla sterilizace v 7 mesicich. Zda to je ci neni chyba nikdo nemuze objektivne zhodnotit. Kazda kocka je individualita. Mii je to dle chovani uplne jedno🤪😀

26.1.2019 13:07

mám kočky kastrované před, při, již zabřezlé i po prvních koťatech (a už zase březí)

26.1.2019 15:22
Felinka120

XXX.XXX.150.183

odberryho napsal(a):
visící kůže na břiše v oblasti zadních nohou je běžná u všech koček, to ještě neznačí obezitu. Ta volná kůže tam má velký význam při pádu kočky z výšky - v podstatě odporem vzduchu se rozvine do takového padáčku - připodobním to ke skoku vakoveverky. Nechte zkouknout veterinářem, ale u sedmi měsíčního kotěte bych o obezitě nemluvila. Ani váha není směrodatná, protože záleží na celkové konstituci kočky.

Naprostý souhlas!

Felinka to má taky, má 8 let, má volný přístup ven i domů(kočičí dvířka), váží 4-4,3Kg podle toho jestli je léto nebo zima(v zimě malinko víc 4,3Kg) a naše veterinářka, když za ni přijdeme na očkování si nechá Felinku projít po stole a strašně ji chválí jak má pěknou postavu a někdy si i postěžuje, že ji poslední dobou chodí do ordinace obézní kočky, a tak je ráda, že vidí zdravou kočku s pěknou postavou.

26.1.2019 15:27
Felinka120

XXX.XXX.150.183

lesnížínka napsal(a):

Tak jsem to kdysi četla, že pokud se vykastruje kočka moc malá, zůstane ji kotěticí vzhled (hlavička)....Kotě by se mělo kastrovat kolem 1 roku.

26.1.2019 16:36

Felinka120 napsal(a):
Tak jsem to kdysi četla, že pokud se vykastruje kočka moc malá, zůstane ji kotěticí vzhled (hlavička)....Kotě by se mělo kastrovat kolem 1 roku.

to už bude mít kočička vrh za sebou a co teprve kocour,kolik koťat už může v okolí napáchat........

26.1.2019 17:05
Felinka120

XXX.XXX.251.15

to už bude mít kočička vrh za sebou a co teprve kocour,kolik koťat už může v okolí napáchat........

Felinku jsem nechala vykastrovat, když ji bylo asi 8 měsíců (do té doby nechodila ven). Kastrace proběhla v 3/2012 a v druhé polovině dubna začala chodit ven.

26.1.2019 17:23
fikovnice

XXX.XXX.168.102

Booklover napsal(a):
To preslapovani, jakt tady pisete, mi Miunka dela, kdyz mam na sobe zupan, nebo ze stejné látky deku. Delala to i rocni kocka kamaradky. Cetla jsem o tom na netu a v literature, dodnes neni prokazano, proc to delaji. Jsou pry dve verze: Kocka stimuluje struky, jako u maminky, nebo Kocka si stele k lehnuti. U nas je to to druhe, protoze po one masazi se na to misto stuli a usina.

Píšete o mléčném kroku. A nevím, že by to nebylo prokázáno, jak píšete...

26.1.2019 17:27
fikovnice

XXX.XXX.168.102

Felinka120 napsal(a):

Felinko, tomu nevěřte. Že když se kočka nechá vykastrovat jako mládě, zůstane jí nějaká hlava připomínající kotě. Tak to fakt není.
Já sama jsem zastánkyně o něco pozdějších kastrací, ale důvody mám jiné.

26.1.2019 19:08
Felinka120

XXX.XXX.251.15

No, tak kdysi jsem četla, že, když se vykastruje kotě do 6-ti měsíců, zůstanou mu kotěcí rysy, zejména vzhled kotěcí hlavičky. Veterináři doporučovali kastraci mezi 6.-12. měsícem, optimálně kolem 12. měsíce, z toho důvodu, že vývoj orgánů, kostí a metabolismu je dokončen. Psalo se v něm, že na vývoj orgánů, kostí a metabolismu mají právě vliv pohlavní hormony, proto doporučovali kastraci kolem 12. měsíce.
Ten článek se Vám pokouším najít, zatím se mi to nedaří.Fakt je, že, když Felinka začala chodit ven na zahrádku, začala za ní chodit kočičí kamarádka nebo kamarád, který vzrůstově vypadal jako dospělá kočka, ale hlavičku měl(a) jako kotě, tak jsem si na ten článek tehdy vzpomněla.Felinku jsem nechala vykastrovat v březnu, protože věkově se, už blížila 1 roku a navíc každou chvíli seděla u dveří, takže mi bylo jasné, že chce ven.

26.1.2019 19:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Felinka120 napsal(a):
No, tak kdysi jsem četla, že, když se vykastruje kotě do 6-ti měsíců, zůstanou mu kotěcí rysy, zejména vzhled kotěcí hlavičky. Veterináři doporučovali kastraci mezi 6.-12. měsícem, optimálně kolem 12. měsíce, z toho důvodu, že vývoj orgánů, kostí a metabolismu je dokončen. Psalo se v něm, že na vývoj orgánů, kostí a metabolismu mají právě vliv pohlavní hormony, proto doporučovali kastraci kolem 12. měsíce.
Ten článek se Vám pokouším najít, zatím se mi to nedaří.Fakt je, že, když Felinka začala chodit ven na zahrádku, začala za ní chodit kočičí kamarádka nebo kamarád, který vzrůstově vypadal jako dospělá kočka, ale hlavičku měl(a) jako kotě, tak jsem si na ten článek tehdy vzpomněla.Felinku jsem nechala vykastrovat v březnu, protože věkově se, už blížila 1 roku a navíc každou chvíli seděla u dveří, takže mi bylo jasné, že chce ven.

Jo, jo, v pátek už jsem držela telefon, že volám objednávku na kastraci...a zase jsem to vzdala. V pondělí mám další pokus U nás dneska celý den sněží tak doufám, že jsou všechny kočky a kocouři zazimovaní

26.1.2019 19:39
Felinka120

XXX.XXX.251.15

lesnížínka napsal(a):

Tak strašné to snad nebude..... Podívejte se na YouTube na Jindřicha VIII.....

26.1.2019 19:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dejte pokoj, na tuhle dobu mám averzi. Viděla jsem kdysi nějakým omylem,,královna Margot" a nespávala jsem z toho několik let

26.1.2019 19:45
Felinka120

XXX.XXX.251.15

26.1.2019 21:15

s tím růstem to fakt tak není a nedá se určit přesný věk...
studie nevím už kde je, ale jde o dlouhé kosti.. (něco je tam v odkazech)
někteří lidé říkají, že kočka naopak dorostla do "kocouří" hlavy
https://www.vethope.cz/cs/kastrace-kocek/

26.1.2019 21:26

ono hlavně nikdo neví, jak by ta která konkrétní kočka vyrostla bez té kastrace

nicméně, už jsem to psala, v hospodě byla sestra mé Barunky, nekastrovaná, Barča kastrovaná před prvním mrouskáním, a nebýt "výživového" pupíku Barunky, tak holky vypadají jako jednovaječná dvojčata....

26.1.2019 22:22
fikovnice

XXX.XXX.168.102

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo, v pátek už jsem držela telefon, že volám objednávku na kastraci...a zase jsem to vzdala. V pondělí mám další pokus U nás dneska celý den sněží tak doufám, že jsou všechny kočky a kocouři zazimovaní

A já před chvílí ve venkovní vířivce - 40 stupňů a sněžilo nám na hlavy...zajímavý zážitek. Krátký wellness, a omlouvám se zas za OT.

26.1.2019 22:25
fikovnice

XXX.XXX.168.102

s tím růstem to fakt tak není a nedá se určit přesný věk...
studie nevím už kde je, ale jde o dlouhé kosti.. (něco je tam v odkazech)
někteří lidé říkají, že kočka naopak dorostla do "kocouří" hlavy
https://www.vethope.cz/cs/kastrace-kocek/

No, studie se mi číst nechtějí. Jak už jsem psala, "moje" chovatelka prodává koťata již vykastrovaná (čili cca 3-měsíční). Já jsem proti tomu, ale ne proto, že by se zastavil růst. A to ani dlouhých kostí. Elsa po kastraci naopak roste a mohutní, a je jak žíravina.

27.1.2019 11:13

U nás dneska celý den sněží tak doufám, že jsou všechny kočky a kocouři zazimovaní
a právě proto je teď ideální doba na kastraci, kdy jsou kočičáci doma dobrovolně a rádi

27.1.2019 11:32

fikovnice napsal(a):
A já před chvílí ve venkovní vířivce - 40 stupňů a sněžilo nám na hlavy...zajímavý zážitek. Krátký wellness, a omlouvám se zas za OT.

...hele nepruďte.....já dřepím v práci, motýl na šatně a zajímavé to není ani trochu.....venku 3 nad nulou.......

27.1.2019 14:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

U nás dneska celý den sněží tak doufám, že jsou všechny kočky a kocouři zazimovaní
a právě proto je teď ideální doba na kastraci, kdy jsou kočičáci doma dobrovolně a rádi

No vždyť, právě proto to taky musím stihnout, s tím počítám. Nějak si pořád říkám: zima je ještě normálně celý únor...jenže normálně. V dnešní době už není nic normální

27.1.2019 18:30
Jirka02

XXX.XXX.42.233

Dobrý den, mohu se zeptat co je toto za rasu kočky?? A kde jste ji prosím koupila??

28.1.2019 08:28
fikovnice

XXX.XXX.168.102

...hele nepruďte.....já dřepím v práci, motýl na šatně a zajímavé to není ani trochu.....venku 3 nad nulou.......

:-)))))
Psala jsem před chvílí SZ, tak to napíšu veřejně.
Dvě noci, s kámoškou, každá ale máme svůj dvoulůžák - typ Comfort. 3x bazén se slanou vodou samy pro sebe, 2x ta vířivka též samy pro sebe, 4x masážní křesla, která jsem v životě nezažila a už asi ani nezažiju. Do toho kámoška 2x snídani. A cena sakumprásk - obě dohromady 3600 Kč. Pořád se z toho nemůžu vzpamatovat, neb to vychází 900/Os./noc, ale i se všemi procedurami. prostě nechápu, že je v dnešní době někde tak levno...

28.1.2019 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tááák, to naše kočičí mimino je objednané na středu na kastraci Od té doby, co jsem položila mobil, se klepu jak ratlík, nekecám. Já tohle nedávám

28.1.2019 14:05
odberryho

XXX.XXX.161.34

lesnížínka napsal(a):
Tááák, to naše kočičí mimino je objednané na středu na kastraci Od té doby, co jsem položila mobil, se klepu jak ratlík, nekecám. Já tohle nedávám

Chápu a jsem celkem ráda, že jsem si koupila mazlíka už vykastrovaného. Byla jsem dost zásadně proti raným kastracím a chtěla jsem kotě nekastrované. Nicméně jsem se rozhodla se začíst a zjistit fakta. No, nakonec jsem tedy ustoupila a připustila, že všechny moje důvody jsou irelevantní. Kocoura jsem si brala až v pěti měsících, kastrovaný byl na 3,5 měsících a všechny tyhle strachy mám alespoň vyřešené.

Pravdou je, že prvního kocoura jsem nechávala kastrovat v 3,5 letech (pro hormonální problémy). Byl to chovný kocour, který ale nikdy nic neoznačkoval. Druhý kocour začal značkovat týden před svými prvními narozeninami, takže ten šel na zákrok pár dní po první značení. Ten má nekvalitní srst a kotěcí výraz do dnešního dne. Kdybych ho nechávala kastrovat brzy, řeknu si, že je to vlivem časné kastrace. No a ono houbeles

28.1.2019 15:04
fikovnice

XXX.XXX.135.146

lesnížínka napsal(a):

Já už to mám s Elsou za sebou, budu na Tebe myslet. Ale narovinu - podělaná jsem byla taky... Vždycky se může stát něco nenadálého. Já třeba neohlídala to, že Elsa ráno kdesi vyhrabala asi 4 granule, které přede mnou rychle sežrala. Informovala jsem o tom vetku, tak řekla, že ji vezmou v programu až jako poslední. Když jsem si pro ni přijela, vypadala celkem OK, ale vetka mi řekla doslova:"Ale zvraceli jsme..." Tak si na to dej pozor. Já vím, že u nás to byla jen a jen moje chyba, naštěstí vše OK. Pak nosila snad 10 dní pruban (asi se tu dáněkde najít vlákno i s fotkami). Já pořád orodovala, jestli jí to můžu už sundat, ale prý ne. A nakonec jsem ráda. Kde byla řezaná, vůbec netuším, krásně se zahojila...
Tak budu držet pěsti!

28.1.2019 15:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

10dní?!? Nestraš. Gucci I. ho měla asi tři dny, byla v pohodě, vůbec se o břicho nezajímala. Už je to tolik let, že si všechno nepamatuju, tak mám nervy(krom toho, že nechám řezat do kočky ) i z toho kolem, jak to bude tahle zvládat...

28.1.2019 21:23
Felinka120

XXX.XXX.137.86

lesnížínka napsal(a):

My, už to s Felinkou máme taky za sebou a bez komplikací. Měla 10 dní límec, protože se o bříško zajímala, když se umývala a taky asi ji ta rana začala svědit nebo co, protože měla pořáď tendence si tu ránu olizovat. Tak Vám oběma budu ve středu držet pěsti. Na veterině se zeptejte, kdy ji po operaci můžete dát jíst a pít? Felinka dostala jídlo až druhý den po kastraci a nebyly to tvrdé granule, ale uvařené kuřecí maso s hráškem, kukuřicí a rýži a všechno snědla..

28.1.2019 22:46

fikovnice napsal(a):
:-)))))
Psala jsem před chvílí SZ, tak to napíšu veřejně.
Dvě noci, s kámoškou, každá ale máme svůj dvoulůžák - typ Comfort. 3x bazén se slanou vodou samy pro sebe, 2x ta vířivka též samy pro sebe, 4x masážní křesla, která jsem v životě nezažila a už asi ani nezažiju. Do toho kámoška 2x snídani. A cena sakumprásk - obě dohromady 3600 Kč. Pořád se z toho nemůžu vzpamatovat, neb to vychází 900/Os./noc, ale i se všemi procedurami. prostě nechápu, že je v dnešní době někde tak levno...

..nádhera a cena neuvěřitelná na dnešní poměry.......

28.1.2019 22:50

lesnížínka napsal(a):
10dní?!? Nestraš. Gucci I. ho měla asi tři dny, byla v pohodě, vůbec se o břicho nezajímala. Už je to tolik let, že si všechno nepamatuju, tak mám nervy(krom toho, že nechám řezat do kočky ) i z toho kolem, jak to bude tahle zvládat...

..neřešte to, bude to v pořádku...........můj kastrovaný kocour bez problémů -- bez prubanu.......první kočka, té jsem ho sundala druhý den, protože se za uvolněnou nit z něj zahákla o cosi - opět bez problému...........druhé kočce jsem ho preventivně druhý den sundala sama opět bz problémů.......vše se u vší tří hojilo jak mělo - povahy zůstaly neměnné......

29.1.2019 10:02

lesnížínka napsal(a):

velmi věřím, mám to stejně....ale vyhnout se tomu nedá

žádná z mých koček po kastraci pruban neměla
a poslední dvě zašil vet velice šikovně, čára podél bříška, žádné uzlíky, žádné čouhající nitky, paráda

mě to čeká s Terezkou tak za měsíc

30.1.2019 21:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak Gučinka je vykastrovaná Má hezkou téměř neviditelnou jizvu na bříšku, možná 5cm, prý jen vnitřní stehy. Zastříkanou koloidním stříbrem. Mohla jsem si ji vzít po 8h a je stále totálně mimoň. Doufám, že se do rána trochu probere. I když se snaží posadit, tak sice chvíli sedí, ale tuším o sobě ani neví. Nějak jí toho přidali či co. Doufám, že si s tím do rána, jestli se rozebere, něco nevyvede. Zatím se jen počůrala, jinak jsem jí dala malinko vody stříkačkou, jen na jazíček, aby se ovlažila trošku. Leonek chodí a tváří se bezradně, protože ji od večera neviděl. Pustím je k sobě, až bude Gucci úplně probraná.

31.1.2019 11:16
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lesnížínka napsal(a):
Tak Gučinka je vykastrovaná Má hezkou téměř neviditelnou jizvu na bříšku, možná 5cm, prý jen vnitřní stehy. Zastříkanou koloidním stříbrem. Mohla jsem si ji vzít po 8h a je stále totálně mimoň. Doufám, že se do rána trochu probere. I když se snaží posadit, tak sice chvíli sedí, ale tuším o sobě ani neví. Nějak jí toho přidali či co. Doufám, že si s tím do rána, jestli se rozebere, něco nevyvede. Zatím se jen počůrala, jinak jsem jí dala malinko vody stříkačkou, jen na jazíček, aby se ovlažila trošku. Leonek chodí a tváří se bezradně, protože ji od večera neviděl. Pustím je k sobě, až bude Gucci úplně probraná.

Tak co? Co je nového? Už je lepší? Už si to úplně nepamatuju, ale Elsu mi dali totál probuzenou, jen snad do druhého dne polehávala, ale jinak byla úplně OK. A ten pruban - vetka trvala na těch asi 10 dnech. Ale Else to vůbec nevadilo. Na tahání stehů přijela vetka k nám. A to se teda Elsa bála. Držela jsem ji, a ona se jen třásla, byla úplně zmrazená hrůzou, chuděra. Asi poznal pach veteriny...

31.1.2019 12:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Takže: kdo máte zkušenosti s více kastracema koček? Gucci I. byla v pohodě už když jsme ji přivezli. Tahle Gucinka, se dneska už nemotá a nepadá, ale je pořád dost mimo, jen leží či sedí a kouká dost nepřítomě, nějak na nic ani nereaguje, je taková zpomalená. Břicho ji asi bolí pořádně, protože se chuděrka sotva šourá. Trochu se najedla, popíjí (sedí u konvičky) ale moc free teda nevypadá. Muž už se ráno bál, že se to snad ani nezlepší. Teta už kastrovali několik koček a říkala, že se někdy rozebítají i dva dny. Tak doufám, že zítra fakt bude dobrá(teda v rámci možností) A taky jí mohly dát na doma něco od bolesti, proč se nedává?Aspoň takový ten sirupek?

31.1.2019 12:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jo k tomu oblečku: možná proto, že kočka je totálně mimo, absolutně netuší, že má něco na břiše. Včera 100%, dneska jsem ji poprvé viděla před chvílí, jak se snažila se tam umývat, naštěstí se tak ještě nezkroutí, aby si tam dosáhnula, asi to hodně bolí. Vetka říkala, pokud by zuřivě lízala, tak nějaký rukáv natáhnout, ale jinak ji nechat a neupozorňovat na to.

31.1.2019 16:20

jak je?

moje kočky to měly různě, ale určitě nebyly druhý den mimo
jako že byly opatrné s pohybem, to jo....ale taková Matýsková se v noci prokousala z klece a byla čilá až až

31.1.2019 17:07
Booklover

XXX.XXX.49.55

Miu jsem vezla na kastraci v 7:45 a od 15h jsem si pro ni mohla prijit. Byla urazena, v prenosce mi ukazovala zadek. Doma prepadavala na bok (kastrovali ji z boku, ma tam asi dva cm jakoby na stehne), ale uz si klidne skakala na parapet a delala, ze je vse ok. Druhy den uz uplna normalka. Ranu si olizuje jen obcas. Stehy se maji pry vstrebat sami. Stalo to 800 + na me vyzadani i predoperacni vysetreni a odcerveni. Takze za dva tisice sakumprask. Ale slysela jsem, ze kamaradova kocka i tyden se z toho vzpamatovavala, takze to je individualni.

31.1.2019 17:07
Booklover

XXX.XXX.49.55

* samy

31.1.2019 17:10
Booklover

XXX.XXX.49.55

Jirka02 napsal(a):
Dobrý den, mohu se zeptat co je toto za rasu kočky?? A kde jste ji prosím koupila??

Britska stribrite mramorovana.

1.2.2019 07:22
Malkina

XXX.XXX.50.199

lesnížínka napsal(a):
Jo k tomu oblečku: možná proto, že kočka je totálně mimo, absolutně netuší, že má něco na břiše. Včera 100%, dneska jsem ji poprvé viděla před chvílí, jak se snažila se tam umývat, naštěstí se tak ještě nezkroutí, aby si tam dosáhnula, asi to hodně bolí. Vetka říkala, pokud by zuřivě lízala, tak nějaký rukáv natáhnout, ale jinak ji nechat a neupozorňovat na to.

Tak jak je dnes číče?S holkama zkušenost nemám,my kastrujem venkovní kocoury normálně u nás doma.Tam je pak spíš problém udržet je vevnitř než se z toho úplně vyspí.Zrovna naposled mi kocour zdrhnul dřív a potkala jsem ho až ráno-nesl ze stodoly myš-takže dobrý

1.2.2019 09:08
Booklover

XXX.XXX.49.55

A uz jede na dece😅. Jaky ma blazeny vyraz a vrni si😂

1.2.2019 09:24
Malkina

XXX.XXX.50.199

Booklover napsal(a):
A uz jede na dece😅. Jaky ma blazeny vyraz a vrni si😂

Je kouzelná Na fotkách náš poslední přírůstek,ten ještě kastrovaný není.

1.2.2019 10:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Malkina napsal(a):
Tak jak je dnes číče?S holkama zkušenost nemám,my kastrujem venkovní kocoury normálně u nás doma.Tam je pak spíš problém udržet je vevnitř než se z toho úplně vyspí.Zrovna naposled mi kocour zdrhnul dřív a potkala jsem ho až ráno-nesl ze stodoly myš-takže dobrý

Děkuju za optání, včera večer už začínala vnímat, dneska je už dobrá, už funguje, dělá běžné věci, i když s obtížema(ji to bolí) najde si už sama jídlo i záchod, tak snad už dobrý, jen vydržet hojení Jak člověk většinu života přidržuje očima kalendář, tak tohle bych už ráda měla za sebou, už aby bylo,,za týden"

1.2.2019 10:33

lesnížínka napsal(a):
Děkuju za optání, včera večer už začínala vnímat, dneska je už dobrá, už funguje, dělá běžné věci, i když s obtížema(ji to bolí) najde si už sama jídlo i záchod, tak snad už dobrý, jen vydržet hojení Jak člověk většinu života přidržuje očima kalendář, tak tohle bych už ráda měla za sebou, už aby bylo,,za týden"

...tak gratuluji, že jste to obě se ctí ustály......a za týden bude co by dup.......

2.2.2019 11:39
fikovnice

XXX.XXX.135.146

jak je?

moje kočky to měly různě, ale určitě nebyly druhý den mimo
jako že byly opatrné s pohybem, to jo....ale taková Matýsková se v noci prokousala z klece a byla čilá až až

U nás to stejné...
Někdy se holt neodhadne anestézka. Může tam být genetická variabilita co do snášenlivosti anestetik. Laicky, že byla víc přispaná. Elsa byla druhý den opravdu OK.

2.2.2019 11:41
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Booklover napsal(a):
Miu jsem vezla na kastraci v 7:45 a od 15h jsem si pro ni mohla prijit. Byla urazena, v prenosce mi ukazovala zadek. Doma prepadavala na bok (kastrovali ji z boku, ma tam asi dva cm jakoby na stehne), ale uz si klidne skakala na parapet a delala, ze je vse ok. Druhy den uz uplna normalka. Ranu si olizuje jen obcas. Stehy se maji pry vstrebat sami. Stalo to 800 + na me vyzadani i predoperacni vysetreni a odcerveni. Takze za dva tisice sakumprask. Ale slysela jsem, ze kamaradova kocka i tyden se z toho vzpamatovavala, takze to je individualni.

Na Vaše vyžádání předoperační??
To mi řekli, že MUSÍ udělat automaticky, cenu si nepamatuji, kolem tisícovky...

2.2.2019 11:42
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Malkina napsal(a):
Je kouzelná Na fotkách náš poslední přírůstek,ten ještě kastrovaný není.

To jsou tzv. obyčejňáci? :-) Mám dva a miluju je. Škoda, že fota máte dost rozmazaná. Ale chápu - při tom jejich hemžení...

2.2.2019 11:44
fikovnice

XXX.XXX.135.146

lesnížínka napsal(a):

Rady, nechceš dát foto detailu břicha? Zdá se mi ta rána dost velká. Else jizvu vůbec nenajdu, tuším, že měla jen 3 stehy...

2.2.2019 13:36
Malkina

XXX.XXX.50.199

fikovnice napsal(a):
To jsou tzv. obyčejňáci? :-) Mám dva a miluju je. Škoda, že fota máte dost rozmazaná. Ale chápu - při tom jejich hemžení...

Jj,na první fotce s jezevčíkem.Strašidelná kvalita není způsobená hemžením,ale mizerným foťákem v mobilu

2.2.2019 14:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Rady, nechceš dát foto detailu břicha? Zdá se mi ta rána dost velká. Else jizvu vůbec nenajdu, tuším, že měla jen 3 stehy...

Teď jsem jí na to koukala a krom toho, že si to trochu olízala a má jizvičku červenou (včera neměla) ji má malou, bude to tak ty tři centimetry. Ono, jak to bylo kus zastříkané, vypadalo to větší, ale není.

2.2.2019 14:42
fikovnice

XXX.XXX.135.146

lesnížínka napsal(a):
Teď jsem jí na to koukala a krom toho, že si to trochu olízala a má jizvičku červenou (včera neměla) ji má malou, bude to tak ty tři centimetry. Ono, jak to bylo kus zastříkané, vypadalo to větší, ale není.

Tak super! Začervenání bych se nebála. Jedině by to lízala echt intenzivně, tak to je pak fakt blbý. Proto Elsa měla ten pruban...ale já fakt byla až v šoku, že jí to prostě vůbec nevadilo - fungovala úplně normálně. Jen kluci ze začátku k ní s nedůvěrou čichali - asi co to má za novou divnou srst!

2.2.2019 15:50
Booklover

XXX.XXX.49.55

fikovnice napsal(a):
Na Vaše vyžádání předoperační??
To mi řekli, že MUSÍ udělat automaticky, cenu si nepamatuji, kolem tisícovky...

Jo, pry to u kocek bezne nedelaji. Asi jen psum. Je to vesnicka veterina, ale okolim oblibena, mnoho spokojenych klientu a levne. Tady v Brne by to bylo asi o dost mastnejsi. Nekteri si pry nechavaji zvirata schvalne pres noc, abyste zaplatila vic.

3.2.2019 13:07
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Booklover napsal(a):
Jo, pry to u kocek bezne nedelaji. Asi jen psum. Je to vesnicka veterina, ale okolim oblibena, mnoho spokojenych klientu a levne. Tady v Brne by to bylo asi o dost mastnejsi. Nekteri si pry nechavaji zvirata schvalne pres noc, abyste zaplatila vic.

Aha. No já jsem právě z Brna. Ta cena byla tak nějak jak jsem psala - kolem tisícovky. A odběr krve (základní biochemku a hematolku) udělali automaticky.

3.2.2019 13:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Aha. No já jsem právě z Brna. Ta cena byla tak nějak jak jsem psala - kolem tisícovky. A odběr krve (základní biochemku a hematolku) udělali automaticky.

Vůbec netuším, co všechno dělali, ale jsem s nima spokojená, tak jsem věřila tomu, že to neodfláknou, protože chovatele mé kočky dobře znají Platila jsem necelých 1500.

4.2.2019 13:29
Booklover

XXX.XXX.51.185

Ajo, to my jezdime do Tetcic, je to u Rosic. Ja jsem puvodne odtud, tak jsem zvykla na ty doktory tam:)

5.2.2019 20:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Takže info: dneska 6.den od kastrace, dávám fotos. Ta hnusná ruka je moje dávala jsem hlavně pro srovnání velikosti jizvičky Mám se ještě bát, že by si s tím mohla něco udělat? Vypadá to dobře. Je to velký detail, ta jizvička vypadá trochu rozjetě, ale ve skutečnosti není, je to jen čárka.

7.2.2019 17:26
Booklover

XXX.XXX.49.55

Take zasilam na srovnani. A uz je kocicce dobre?

7.2.2019 20:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Booklover napsal(a):
Take zasilam na srovnani. A uz je kocicce dobre?

Děkuju Ano, už lítá jak šílená, zrovna jsem psala na psí, že netrefila vchod a majzla do dveří, trubka jedna. Je to 8.den, tak snad už se nemusím obávat, že si s tím něco vyvede? Včera se na noc s kocourem odstěhovali do garáže...cítila jsem tam myš, tak asi proto: kocour není doma, myši mají prééé

8.2.2019 20:07
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Booklover napsal(a):
Ajo, to my jezdime do Tetcic, je to u Rosic. Ja jsem puvodne odtud, tak jsem zvykla na ty doktory tam:)

Jé, tam jsem byla též . Tamní veterinu znám, ale fakt jen trošičičku. Jde o to, že můj nejstarší kocour je z depozita, kdy majitelka depozita jezdila se svými kočkami právě do Tetčič. I když - teď nad tím přemýšlím - celkem se jí to muselo prodražovat na benzínu...

8.2.2019 20:11
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Myslím, že obě máte šikovné vetky . Viděla jsem fakt i jizvu dlouhou jak nevím co, rozšklebenou, kůže mezi stehy jak buřty. Ale zas každé zvíře se jinak hojí...
Poslala bych též foto, ale já tu jizvu ani nemůžu najít - mám dlouhosrstou kočku. Navíc hrabat jí na břicho - to teda nee, to mám od ní zakázáno!

10.2.2019 20:46
Booklover

XXX.XXX.49.55

Miuna takhle spi.... Mam podezreni, ze v noci zije nezrizenym zivotem, kdy mi zrejme upiji Martiny...

10.2.2019 20:50
Booklover

XXX.XXX.49.55

fikovnice napsal(a):
Jé, tam jsem byla též . Tamní veterinu znám, ale fakt jen trošičičku. Jde o to, že můj nejstarší kocour je z depozita, kdy majitelka depozita jezdila se svými kočkami právě do Tetčič. I když - teď nad tím přemýšlím - celkem se jí to muselo prodražovat na benzínu...

Jestli dojizdela s XY kockama, tak asi jo. Mozna mela nejakou slevu. Ta veterinarka tam ma i adopcni oddeleni. Ale v okoli jsou nejlevnejsi no, maji porad plno😳

10.2.2019 22:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Booklover napsal(a):
Miuna takhle spi.... Mam podezreni, ze v noci zije nezrizenym zivotem, kdy mi zrejme upiji Martiny...

To ještě není ta nej poloha, u nás se většinou spí nějak takto Poslední je týden po kastraci.

11.2.2019 12:26
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Booklover napsal(a):
Jestli dojizdela s XY kockama, tak asi jo. Mozna mela nejakou slevu. Ta veterinarka tam ma i adopcni oddeleni. Ale v okoli jsou nejlevnejsi no, maji porad plno😳

Ano ano, vím. Bývaly tam kočky vidět i zvenku....je to tam tak ještě? Byly za sklem. Mám na mysli k adopci. A slevu asi měla, to ano...

12.2.2019 21:43
Booklover

XXX.XXX.50.184

fikovnice napsal(a):
Ano ano, vím. Bývaly tam kočky vidět i zvenku....je to tam tak ještě? Byly za sklem. Mám na mysli k adopci. A slevu asi měla, to ano...

Jojo, porad jsou tam za sklem.

13.2.2019 12:29
3.7.2020 20:36
Bambibengals

XXX.XXX.228.144

4kg na britku která má 7 měsíců je zcela normální,je to kotě.Za další,je s pp?čím krmíte?

Přidejte reakci

Přidat smajlík