Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2019 14:36
David_H

XXX.XXX.112.202

Zkušených chovatelů a chovatelek je tu celá řada, proto by mě zajímal váš názor opřený o zkušenosti: je lepším domácím mazlíčkem kočka, nebo pes? Za každý příspěvek budu vděčen, s radostí si jej pročtu a i díky nim se nakonec rozhodnu, které zvíře zvolím.

31.1.2019 15:39
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

Ten, kdo má psa, bude tvrdit, že je lepší pes. Ten, kdo má kočku, bude tvrdit, že kočka.

Každý je jiný, a tak si to musíte vybrat sám.

Pes je závislý na páníčkovi. Se psem musíte chodit na procházky a nechat psa, ať si po hraje s dalšími psi. Když se mu něco nelíbí nebo si hraje kousne.

Kočka je osobitost. Když se jí něco nelíbí nebo si hraje škrábe a kouše. Kočka nepotřebuje procházky, ale potřebuje chodit ven, lovit, bránit si své teritorium a hrát si s dalšími kočkami.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2019 16:53

To se takhle nedá říct. Ono prostě každé zvíře je hlavně JINÉ.

Pes s vámi půjde na procházku, na čundr, pojede na dovolenou, případně i ohlídá dům, ale zároveň vyžaduje opravdu hodně času a pozornosti a to každý den. Pes se málokdy umí dlouhodobě zabavit sám a když už, tak destruktivním či jinak nevhodným způsobem. Hůř se dává někam na hlídání. Musíte s ním chodit ven i když máte chřipku.

Kočka je mnohem samostatnější, což má výhodu v tom, že od kočky se dá na pár dní klidně i odjet, případně požádat někoho, aby docházel vyčistit hajzlík, dosypat granule a pohladit. Na čundr nebo dovolenou s vámi nepojede. Když máte chřipku, tak se stačí vypotácet ke kočičímu záchodu a vyčistit.

Králík je ještě samostatnější. Ani ten záchod se nemusí čistit každý den. Ale hryže kabely a žere seno, které dělá binec po bytě.

Mazlivé a vítací je všechno stejně.

31.1.2019 17:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám kočky i psy (jako tady myslím hodně lidí) a nemůžu říct, co je lepší. Jde spíš o to, co vy těm zvířatům můžete nabídnout? Kolik hodin denně jste z domu, žijete sám, nebo by měl kdo venčit, když nebudete moci? (nemoc, nehoda, či jen přžesčas v práci) Pokud kočku v bytě, tak určitě dvě. Ani samotnému psu, tam není dobře, pokud se mu dostatečně nevěnujete. Mám dům, kočky mají volný pohyb po zahradě a protože jsme takřka na samotě, i po okolní přírodě. Psi byli zahradní, mám obrovskou zahradu a přesto měli dvě prochajdy denně, jednu jen čůrací, cca kilometr, odpolední 6-15km (mám plemeno náročné na pohyb) Podle nálady, ale většinou je pes tak dvakrát denně i mrknout doma (na v létě moře, v zimě hory...či naopak ) nekupujte si zvíře žádné...teda třeba rybičky by to zvládnuly. Já sama bych si do bytu psa ani kočku nepořídila(sama jsem tam málem zdechnula )

31.1.2019 22:11
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

Je to fakt individuální.........
Asi bych si taky raději koupila rybičky.

31.1.2019 22:35

S rybičkami je překvapivě hodně práce, pokud je člověk nechce hned utýrat nevhodnými podmínkami chovu.

Pokud něco nenáročného, tak strašilku nebo pavouka.

1.2.2019 05:36
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

"Pokud něco nenáročného, tak strašilku nebo pavouka."

Ještě lepší . Anebo další řešení je https://www.dnaelektro.cz/hobby/roboti/roboti-hracky/C1462539-hracka-robota-wowwee-robotics-chip-roboticky-pes zhruba za stejnou cenu, jak nějaký né moc drahý pes.......... Žádná reklama...........

1.2.2019 09:44

David_H napsal(a):
Zkušených chovatelů a chovatelek je tu celá řada, proto by mě zajímal váš názor opřený o zkušenosti: je lepším domácím mazlíčkem kočka, nebo pes? Za každý příspěvek budu vděčen, s radostí si jej pročtu a i díky nim se nakonec rozhodnu, které zvíře zvolím.

pes = venčení za každého počasí a občas i v dost nemožnou hodinu - dle plemene vhodný výcvik , zaměstnání psa, což je poměrně velmi časově náročnější......pravidelný návrat z práce či jiných aktivit, protože pes čeká doma........doma kočky nutně dvě, což se rovná dvě kočičí toalety.....všudypřítomné chlupy, i na místech kde jste kočku ani nezahlédli......počítat se škrábanci na nábytku, sedačce, křeslech.......občasné buzení v noci x pes s Vámi prospí celou noc.....kočky nemusí být na rozdíl od psa ani moc mazlivé.....pokud jsou kočky problematické, mohou Vám začít močit do věcí i do posle či na sedačku.......to je jen hrubý výčet.......je lepší si přečíst nějakou knihu o psech a kočkách - o jejich nárocích a zamyslet se zda jste schopen a ochoten jim to poskytnout........

1.2.2019 10:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pes = venčení za každého počasí a občas i v dost nemožnou hodinu - dle plemene vhodný výcvik , zaměstnání psa, což je poměrně velmi časově náročnější......pravidelný návrat z práce či jiných aktivit, protože pes čeká doma........doma kočky nutně dvě, což se rovná dvě kočičí toalety.....všudypřítomné chlupy, i na místech kde jste kočku ani nezahlédli......počítat se škrábanci na nábytku, sedačce, křeslech.......občasné buzení v noci x pes s Vámi prospí celou noc.....kočky nemusí být na rozdíl od psa ani moc mazlivé.....pokud jsou kočky problematické, mohou Vám začít močit do věcí i do posle či na sedačku.......to je jen hrubý výčet.......je lepší si přečíst nějakou knihu o psech a kočkách - o jejich nárocích a zamyslet se zda jste schopen a ochoten jim to poskytnout........

A k tomu ještě dodám: než je to pes, trvá to cca půl roku, kdy je venčení každé dvě hodiny, tj. po každém jídle, po každé hře a v noci minimálně dvakrát. O nudícím se, řvoucím štěněti, když je páníček v práci, kdy sousedé sepisují petici na vystěhování ani nemluvě...také už tu pár takových zoufalých majitelů psa bylo. Je to skoro klišé, ale pes ani kočka opravdu nejsou hračky. Jsou to tvorové, kteří spotřebují převážnou část vašeho času, o financích nemluvě. Pokud pes onemocní, je to teprve něco, protože většina léčení začíná na 5 tis.

1.2.2019 10:31

lesnížínka napsal(a):
A k tomu ještě dodám: než je to pes, trvá to cca půl roku, kdy je venčení každé dvě hodiny, tj. po každém jídle, po každé hře a v noci minimálně dvakrát. O nudícím se, řvoucím štěněti, když je páníček v práci, kdy sousedé sepisují petici na vystěhování ani nemluvě...také už tu pár takových zoufalých majitelů psa bylo. Je to skoro klišé, ale pes ani kočka opravdu nejsou hračky. Jsou to tvorové, kteří spotřebují převážnou část vašeho času, o financích nemluvě. Pokud pes onemocní, je to teprve něco, protože většina léčení začíná na 5 tis.

...pravda.....včera jsem nechtěně usnula a motýl byl naposledy venčen v půl deváté ač je na poslední venčení zvyklý okolo půlnoci.......vzbudila jsem se ve tři, tak nějak podvědomě a letěla s ním ven.......sice jsem se veku docela bála, ale zase se mi nechtělo se mi ho nechat trápit a kdyby se náhodou netrápil a pustil to, tak mi to za to vytírání nestojí......

2.2.2019 11:45
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Ten, kdo má psa, bude tvrdit, že je lepší pes. Ten, kdo má kočku, bude tvrdit, že kočka.

Každý je jiný, a tak si to musíte vybrat sám.

Pes je závislý na páníčkovi. Se psem musíte chodit na procházky a nechat psa, ať si po hraje s dalšími psi. Když se mu něco nelíbí nebo si hraje kousne.

Kočka je osobitost. Když se jí něco nelíbí nebo si hraje škrábe a kouše. Kočka nepotřebuje procházky, ale potřebuje chodit ven, lovit, bránit si své teritorium a hrát si s dalšími kočkami.

Naprostý souhlas!

2.2.2019 11:48
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To se takhle nedá říct. Ono prostě každé zvíře je hlavně JINÉ.

Pes s vámi půjde na procházku, na čundr, pojede na dovolenou, případně i ohlídá dům, ale zároveň vyžaduje opravdu hodně času a pozornosti a to každý den. Pes se málokdy umí dlouhodobě zabavit sám a když už, tak destruktivním či jinak nevhodným způsobem. Hůř se dává někam na hlídání. Musíte s ním chodit ven i když máte chřipku.

Kočka je mnohem samostatnější, což má výhodu v tom, že od kočky se dá na pár dní klidně i odjet, případně požádat někoho, aby docházel vyčistit hajzlík, dosypat granule a pohladit. Na čundr nebo dovolenou s vámi nepojede. Když máte chřipku, tak se stačí vypotácet ke kočičímu záchodu a vyčistit.

Králík je ještě samostatnější. Ani ten záchod se nemusí čistit každý den. Ale hryže kabely a žere seno, které dělá binec po bytě.

Mazlivé a vítací je všechno stejně.

S tím odjezdem ano, ale opravdu krátkodobě. Byla jsem na wellness - dvě noci, dokonce jsem přes jednu noc měla hlídání. Ale při návratu to bylo téměř vítací běsnění :-))). Teda ne všichni 3. Hlavně prostřední - to je závislák par excellence. Šla jsem ještě po návratu do auta pro věci, a on spustil kvílení, vyloženě "pláč" - myslel asi, že zas odjíždím...
Ale zároveň platí, že každá kočka je originál. Onehdá jsem ráno hledala svého nejmilovanějšího nejstaršího... Na volání nereagoval, prošla jsem byt, nic. Našla jsem jej stočeného ve dřezu, jen na mě koukal, proč jej ruším!

Přidejte reakci

Přidat smajlík