Dobrý den, prosím o radu a zkušenosti. Máme dvě půlroční koččičky - holku a kluka. Chtěla bych si k nim pořídit ještě jedno koťe, ale pořád váhám, jestli vzít kocourka, nebo kočičku.
Náš kocour je typický mazlivec, děcka s ním můžou dělat co chtějí a kocour drží. Kočička zase typická kočičí dáma - vážnější, vše pozoruje, cokoliv dělám, sedí vedle a kouká, ale na nějaké mazlení moc není, to už musí být. Ale zase mi příjde taková zajímavější, tak nějak mě víc "baví", nebo jak to říct.
A než se tedy nějak rozhodnu, prosím o zkušenosti - jaká sestava je podle vás pro kočky lepší - kluk, kluk, holka, nebo holka, holka, kluk? Dva mazlivci + kočičí dáma, nebo dvě dámy + jeden mazlivec?
Děkuji :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

myslím si, že je to úplně jedno. povaha kočky nezáleží na pohlaví:)
Jo, Bodlinka má pravdu - povaha nezáleží na pohlaví(mám kočičku a je to strašný mazel). Jestli mohu, tak bych jen napsala co bych udělala já na vašem místě-pořídila bych si holčičku, protože bych měla strach, že dva kocouři by mohli spolu soupeřit, takže jen můj názor, můžete mít jiný, já bych si vybrala holka, holka, kluk. :-)
Felinka120
napsal(a):
Jo, Bodlinka má pravdu - povaha nezáleží na pohlaví(mám kočičku a je to strašný mazel). Jestli mohu, tak bych jen napsala co bych udělala já na vašem místě-pořídila bych si holčičku, protože bych měla strach, že dva kocouři by mohli spolu soupeřit, takže jen můj názor, můžete mít jiný, já bych si vybrala holka, holka, kluk. :-)
Děkuji, též jsem nakloněna spíš variantě holka, holka, kluk - uvažuji stejně Jen si chci potvrdit, že to není chyba

je to opravdu úplně fuk, respektive jestli se kočky snesou nezáleží u kastrátů na pohlaví, ale na individuální povaze koček.

napsal(a):
je to opravdu úplně fuk, respektive jestli se kočky snesou nezáleží u kastrátů na pohlaví, ale na individuální povaze koček.
tak s tím musím nesouhlasit, kocouři jsou obecně teritoriálnější zvířata a kastrací to nezmizí, včetně značkování, tož mám to doma.......dokud byl 1 kocour a x koček, tak pohoda lahoda, s rostoucím počtem kocourů začalo přituhovat....a fakt, že nejstarší Benji (to byl ten 1 sám) se k příchozím koťatům choval jako dobrotivý táta neměnil nic na tom, že někdy v rámci puberty, resp. dospěním, se vztahy rázem změnily....
jinak a samozřejmě, že hraje roli individuální povaha
Přispívám též. Ke dvěma klukům mám relativně nově - asi tři čtvrtě roku holku, takže u nás je kluk - kluk - holka. Bývají i bitky - naprosto ale převažují mezi kluky. Myslím, že tam jde o hierarchii a sama nevím, jak to moji kluci mezi sebou mají. Každopádně bitky nejsou nijak extrémní a krom bitek je vzájemné lísání, olizování, mazlení... Šla bych do holky, když už to "musí být"...
Skodlena

XXX.XXX.193.254
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak jste zvolila a jak to dopadlo.
Sama zvažuji pořídit dospělému kocourkovi kamaráda...no spíše kamarádku...