Třetí kočka - jaké pohlaví zvolit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2019 22:20
Xe

XXX.XXX.13.1

Dobrý den, prosím o radu a zkušenosti. Máme dvě půlroční koččičky - holku a kluka. Chtěla bych si k nim pořídit ještě jedno koťe, ale pořád váhám, jestli vzít kocourka, nebo kočičku.
Náš kocour je typický mazlivec, děcka s ním můžou dělat co chtějí a kocour drží. Kočička zase typická kočičí dáma - vážnější, vše pozoruje, cokoliv dělám, sedí vedle a kouká, ale na nějaké mazlení moc není, to už musí být. Ale zase mi příjde taková zajímavější, tak nějak mě víc "baví", nebo jak to říct.
A než se tedy nějak rozhodnu, prosím o zkušenosti - jaká sestava je podle vás pro kočky lepší - kluk, kluk, holka, nebo holka, holka, kluk? Dva mazlivci + kočičí dáma, nebo dvě dámy + jeden mazlivec?
Děkuji :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2019 22:26

myslím si, že je to úplně jedno. povaha kočky nezáleží na pohlaví:)

6.2.2019 23:39
Felinka120

XXX.XXX.180.165

Jo, Bodlinka má pravdu - povaha nezáleží na pohlaví(mám kočičku a je to strašný mazel). Jestli mohu, tak bych jen napsala co bych udělala já na vašem místě-pořídila bych si holčičku, protože bych měla strach, že dva kocouři by mohli spolu soupeřit, takže jen můj názor, můžete mít jiný, já bych si vybrala holka, holka, kluk. :-)

6.2.2019 23:54
Xe

XXX.XXX.13.1

Felinka120 napsal(a):
Jo, Bodlinka má pravdu - povaha nezáleží na pohlaví(mám kočičku a je to strašný mazel). Jestli mohu, tak bych jen napsala co bych udělala já na vašem místě-pořídila bych si holčičku, protože bych měla strach, že dva kocouři by mohli spolu soupeřit, takže jen můj názor, můžete mít jiný, já bych si vybrala holka, holka, kluk. :-)

Děkuji, též jsem nakloněna spíš variantě holka, holka, kluk - uvažuji stejně Jen si chci potvrdit, že to není chyba

7.2.2019 02:22
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Xe napsal(a):
Děkuji, též jsem nakloněna spíš variantě holka, holka, kluk - uvažuji stejně Jen si chci potvrdit, že to není chyba

Jen si chci potvrdit, že to není chyba

Když to bude chyba ... co potom ?

7.2.2019 09:01

je to opravdu úplně fuk, respektive jestli se kočky snesou nezáleží u kastrátů na pohlaví, ale na individuální povaze koček.

7.2.2019 09:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je to opravdu úplně fuk, respektive jestli se kočky snesou nezáleží u kastrátů na pohlaví, ale na individuální povaze koček.

tak s tím musím nesouhlasit, kocouři jsou obecně teritoriálnější zvířata a kastrací to nezmizí, včetně značkování, tož mám to doma.......dokud byl 1 kocour a x koček, tak pohoda lahoda, s rostoucím počtem kocourů začalo přituhovat....a fakt, že nejstarší Benji (to byl ten 1 sám) se k příchozím koťatům choval jako dobrotivý táta neměnil nic na tom, že někdy v rámci puberty, resp. dospěním, se vztahy rázem změnily....

jinak a samozřejmě, že hraje roli individuální povaha

7.2.2019 10:12
ladd

XXX.XXX.34.41

Vzal bych spíš holku, kvůli tomu, co píše hmn. Jen dodám, vemte kotě co největší (nejstarší). Hry takovýchto puberťáků mohou být moc drsné, tak aby nějakého drobka moc netýrali. Mělo by mít možnost někam zalézt, když toho bude mít dost.

8.2.2019 19:41
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Přispívám též. Ke dvěma klukům mám relativně nově - asi tři čtvrtě roku holku, takže u nás je kluk - kluk - holka. Bývají i bitky - naprosto ale převažují mezi kluky. Myslím, že tam jde o hierarchii a sama nevím, jak to moji kluci mezi sebou mají. Každopádně bitky nejsou nijak extrémní a krom bitek je vzájemné lísání, olizování, mazlení... Šla bych do holky, když už to "musí být"...

18.2.2019 14:58
Xe

XXX.XXX.13.1

Všem mnohokrát děkuji za rady a zkušenosti, už mám zarezervovanou kočičku

Skodlena

26.8.2019 10:45
Skodlena

XXX.XXX.193.254

Dobrý den,
zajímalo by mě, jak jste zvolila a jak to dopadlo.
Sama zvažuji pořídit dospělému kocourkovi kamaráda...no spíše kamarádku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík