Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, má kočička mela jeden den teplotu a kulhala na jednu nohu.
Je jí 13 let.
Hned jsem jela na kliniku, kde již ne kulhá la, t eplotu neměla. Doktorka jí vysetrila, říkala, že ji nic není. DelalI krevní testy, naprosto v pořádku. Prý má lehký zánět, dostala antibiotika. Cca po třech dnes přestala jist. Nejí ani teď, je divná. Jeli jsme na jinou kliniku, tam udělali Sono, všechno je v pořádku.
Pije, ale nejí.
Dostala probiotika a nic.
Napadlo mne, zda to není felv fiv, nebo fip. Jenže nemá zvetsene uzliny, ani není anemická. Krvinky v pohodě.
Nechci o ni přijít. Před půl rokem jsem musela nechat utratit její 11 letou dceru.
Pani doktora říkala, že nepůsobí nemocného, ale ne šťastnější.
Něco ji trápí, ale co?
Já se vazne zbaznim.
Už mne napadla i otrava, protože z okolí zmizely kočky.
Přijde mi, že se po návštěvě veta vždy ještě zhorší.
Nechci vás děsit, jen poradit, na co se zaměřit. Mě se přesně takto kočka začala chovat, když měla metastázy na plicích z nádoru, který nikdo nenašel(asi v hlavě) Taky ,,jen" přestala žrát a byla taková divná, ale žádné jiné přiznaky. Mysleli jsme, že si třeba něco zapíchla do krku, mezi zuby atd. O co jde se zjistilo v podstatě, až umírala. Trvalo to tři týdny, kdy bylo i zlepšení, mysleli jsme, že bude dobrá
Jo, ještě dodám, že návštěva veta ji málem zabila. Byla tam na kapačkách, než se zjistí, co jí je a dovezla jsem si málem už mrtvou kočku

No, zdravá není.
Ovšem že provedená vyšetření nic neukázala taky nemusí být překvapením, ono kočka je vlastně dost "velká", v tom smyslu, že pokud testem ověříte určité orgány, pořád může být problém jinde, případně testy zjišťují jen určité věci a problém může být jinde.
Nevím, jaké všechny krevní testy byly provedeny, s jakým výsledkem, sono čeho? a ještě se toho dá udělat spoustu. Třeba rentgen.
napsal(a):
No, zdravá není.
Ovšem že provedená vyšetření nic neukázala taky nemusí být překvapením, ono kočka je vlastně dost "velká", v tom smyslu, že pokud testem ověříte určité orgány, pořád může být problém jinde, případně testy zjišťují jen určité věci a problém může být jinde.
Nevím, jaké všechny krevní testy byly provedeny, s jakým výsledkem, sono čeho? a ještě se toho dá udělat spoustu. Třeba rentgen.
Přesně tak, jen doplním krom RTG mi připadá vhodné (nebude-li se kočka lepšit) i CT (celotělové) - jak píše Lesnížínka - že měli kočku s nádorem mozku a metkami na plicích. Ale předpokládám, že CT se dělá v narkóze a nevím, jak by to tady ta kočka zvládala...

Už jsme byli u 3 různých veterinářů, nic nezjištěno. Klinicky v pořádku. RTG ani CT mi nikdo nenabídl, snažím se pro ni udělat maximum, ale nevím, zda mi na to stačí ještě síly a finance, zatím pouze studuji, mám před maturitou a žiji s prarodiči.
První kočičku jsem musela nechat utratit, ta měla bolesti, tuto s velkou pravděpodobností nic nebolí.
Asi ji nechám doma v pelíšku, co se má stát, se stejně stane.
Vždy po návštěvě lékaře, po léku, či po injekci se zhoršila. ¨
Již to nezvládám, během jednoho roku přijdu o všechna zvířata, je to vážně hrozné.
Už mne i napadla otrava např. mozku, protože v okolí v Písku bývalo dříve mnoho koček. Kocouři se neustále vřiskali a byly zde kočinky i vidět. Naposledy jsem tu viděla kočku před 3 měsíci a i ta nyní zmizela.

napsal(a):
Už jsme byli u 3 různých veterinářů, nic nezjištěno. Klinicky v pořádku. RTG ani CT mi nikdo nenabídl, snažím se pro ni udělat maximum, ale nevím, zda mi na to stačí ještě síly a finance, zatím pouze studuji, mám před maturitou a žiji s prarodiči.
První kočičku jsem musela nechat utratit, ta měla bolesti, tuto s velkou pravděpodobností nic nebolí.
Asi ji nechám doma v pelíšku, co se má stát, se stejně stane.
Vždy po návštěvě lékaře, po léku, či po injekci se zhoršila. ¨
Již to nezvládám, během jednoho roku přijdu o všechna zvířata, je to vážně hrozné.
Už mne i napadla otrava např. mozku, protože v okolí v Písku bývalo dříve mnoho koček. Kocouři se neustále vřiskali a byly zde kočinky i vidět. Naposledy jsem tu viděla kočku před 3 měsíci a i ta nyní zmizela.
Otrava se ale neprojevuje kulháním a teplotou.... prostě ne. V zásadě je několik typů toxinů. Buď máte jedy na hlodavce, ty způsobují krvácení. Krvácení je vidět zevně, na sonu i při testech krevního obrazu. Pak jsou jedy nervové, třeba karbofuran nebo permethrin, to dělá akutní křeče, nepřehlédnutelné. A jedy třeba na slimáky nebo nemrznoucí směs, tam je selhání jater nebo ledvin, opět, akutní, po biochemickém rozboru krve zcela nepřehlédnutelné.
To vaše zvíře s největší pravděpodobností otrávené není.
No, asi Vám neporadím jaká další vyšetření udělat, možná jen mne napadá udělat rtg zubních kořenů, ale co chci hlavně napsat, tak zkuste ji udělat kuřecí vývar(bez cibule-pro kočky jedovatá a přefiltrovaný přes utěrku-zbavený drobných kostiček) a na dně kousky uvařeného kuřecího masa a uvařený hrášek, mrkev, kukuřici. Chovatelé koček to dávají kočkám, když kočky nechtějí jíst nebo je chtějí naučit pít vodu. Nám to pomohlo, když Felinka nechtěla jíst a pít, a taky podle testů byla fyzicky v pořádku. Chovatelé říkají, že kočka vývaru neodolá a pokud ano, tak je s kočkou konec.Tak držím tlapky, ať se Vám ji podaří rozjíst!!!

jj, žrát musí. kočka je schopná se fatálně rozsypat jen z nežrání. taky o nich vím, že se jim rychle scvrkává žaludek a bývá jim blbě z hladu, takže kočka, co den dva nejí, někdy není schopná sama se rozežrat. je potřeba jí prostě rozkrmit.
Felinka120
napsal(a):
No, asi Vám neporadím jaká další vyšetření udělat, možná jen mne napadá udělat rtg zubních kořenů, ale co chci hlavně napsat, tak zkuste ji udělat kuřecí vývar(bez cibule-pro kočky jedovatá a přefiltrovaný přes utěrku-zbavený drobných kostiček) a na dně kousky uvařeného kuřecího masa a uvařený hrášek, mrkev, kukuřici. Chovatelé koček to dávají kočkám, když kočky nechtějí jíst nebo je chtějí naučit pít vodu. Nám to pomohlo, když Felinka nechtěla jíst a pít, a taky podle testů byla fyzicky v pořádku. Chovatelé říkají, že kočka vývaru neodolá a pokud ano, tak je s kočkou konec.Tak držím tlapky, ať se Vám ji podaří rozjíst!!!
Třeba je to pravda, ale ani jedna z mých tří koček se vývaru ani nedotkne. Jak je něco konzistence řidší, než omáčka tak ne. Smetana na šlehání je to nejřidší, co olížou.

lesnížínka
napsal(a):
Třeba je to pravda, ale ani jedna z mých tří koček se vývaru ani nedotkne. Jak je něco konzistence řidší, než omáčka tak ne. Smetana na šlehání je to nejřidší, co olížou.
v tomhle hodně záleží. já znám třeba kocoura, co se nakonec chytl na vývaru z králíka. na nic jinýho. a zachránilo mu to život, málem umřel z nežrání. co způsobilo původní výpadek už se nikdy nezjistí, ale to selhání jater bylo typické sekundární, způsobené nechutenstvím a když se teda povedlo do něj cpát aspoň ten vývar, začal se zlepšovat.
ani do kapačky se nedá nacpat tolik energie, aby to kočce stačilo. vybíravci se zachraňují sondou.
lesnížínka
napsal(a):
Já jsem to vyčetla na webových stránkách chovatelky koček v roce 2012, když mi Felinka nechtěla jíst a pít a udělala jsem jak chovatelka radila a Felince to pomohlo. Teď ji vývar dělávám častěji, v létě, když jsou vedra a chci do ní dostat víc tekutin a taky vlákniny.
Jen bych doplnila, kočce, když nechce jíst, se dává koncentrovaný vývar s kousky kuřecího masa a na dně může být i uvařený hrášek, kukuřice, mrkev.
Kočce, která nechce pít, se nejprve podá koncentrovaný vývar, a pak se ředí vodou, takže já jsem dala nakonec Felince 10ml vývaru a 90 ml vody, a pak mi začala pít vodu.

Dobrý den,
Zatím zije, ale je spatna. Pije, nic nejí.
Snažila jsem se do ni něco dostat stříkačkou, ale bez výsledku. Akorát byla trochu polita a poškrábala mne.
Fakt nevím.
Unás to vypadalo stejně, nakonec se mi jakž tak dařilo malou stříkačkou do ní dostávat tuhle pastu: https://www.zbozi.cz/vyrobek/orion-pharma-aptus-reconvalescent-cat-pasta-60-g/

A kolik bylo vaši kočičce?

napsal(a):
Dobrý den,
Zatím zije, ale je spatna. Pije, nic nejí.
Snažila jsem se do ni něco dostat stříkačkou, ale bez výsledku. Akorát byla trochu polita a poškrábala mne.
Fakt nevím.
pokud nejí a nechcete to dál řešit, tak jí nechte utratit!
kočka velmi rychle umírá hlady. po třech dnech máte postižení jater, u koček, které jsou tlusté, už po jediném dni nechutenství máte postižení jater.
ta vaše číča může bejt špatná jen z toho nechutenství, které klidně mohlo spustit ta horečka a kulhání a nic jinýho v tom třeba není. nebo je. ale to zvíře potřebuje hlavně NAKRMIT.
Pokud to nejde vývarem, tak calopetkou, pokud to nejde ničím, tak sondou, a pokud nechcete, tak vitamínem T. Jako thiopental.
napsal(a):
pokud nejí a nechcete to dál řešit, tak jí nechte utratit!
kočka velmi rychle umírá hlady. po třech dnech máte postižení jater, u koček, které jsou tlusté, už po jediném dni nechutenství máte postižení jater.
ta vaše číča může bejt špatná jen z toho nechutenství, které klidně mohlo spustit ta horečka a kulhání a nic jinýho v tom třeba není. nebo je. ale to zvíře potřebuje hlavně NAKRMIT.
Pokud to nejde vývarem, tak calopetkou, pokud to nejde ničím, tak sondou, a pokud nechcete, tak vitamínem T. Jako thiopental.
Ještě snad doplním - ani nevím pokolikáté už - zkusit dát vodu s rozpuštěným glukopurem. Stříkačkou do tlamky, po trochách, jemně pomasírovat krk, což obvykle vyvolá polknutí. Předpokládám, že když kočka nejí, tak ani nepije, takže i ledviny už jsou možná KO .
Pokud je ale takto moc špatná, tak se přikláním k eutanázii. Akorát mě překvapuje, že se provádí barbituráty; myslela jsem, že látkou T61 - to je event. dotaz na Bodlinku...?
Jo, ještě dodám, že když mi kocour umíral na selhání ledvin, krmili jsme tak, že jsme pastu, konzervičku či co to bylo mázli na horní patro. Ale to bylo fakt krmení násilím, pak jsem jej stejně nechala uspat, a dodnes si vyčítám, že to mělo být tak o 2 - 3 týdny dřív.

Před chvílí zaplakala, napila se. Pak se poblinkala a už zase spí.
Na veterine mají dnes AZ od 6, tak tam pojedu a uvidíme.
Máte nádhernou kočku! Nevyznám se v rasách, ale přijde mi, že by to mohla být Norská lesní....?
Tak o ni bojujte!!! Ještě jste nic nevyzkoušela z toho co jsme Vám tady napsali na rozkrmení. Bodlinka, Vám tady napsala další možnost, kromě vývaru, ještě Calopetku, já jsem četla, že někteří veterináři dávají na rozjezení i diazepan. Tak zkoušejte a nevzdávejte to!!! Na veterině zkuste vznést návrh jestli něco nemá třeba s kořenama zubů, ale to jen nápad.O eutánázii uvažujte, až vyčerpáte všechny možnosti, nevzdávejte se tak rychle, Bodlinka může mít pravdu, třeba v tom ani nic jiného není, jen zpouštěčem mohla být ta teplota, která pominula a teď je potřeba ji rozjíst!!!!

Ano, dnes pojedu na veterinu a uvidíme.
Třeba ji dají kapačky s výživou a přežije to.
Byla to kočička z vesnice, ale stoprocentně je to kříženec nějaké čistokrevné.
Pokusím se pro ni udělat maximum, jen doufám, že ji nic nebolí.
Alespoň tekutiny přijímá sama, i já jí je doplňuji.
Chceme bojovat.
napsal(a):
Ano, dnes pojedu na veterinu a uvidíme.
Třeba ji dají kapačky s výživou a přežije to.
Byla to kočička z vesnice, ale stoprocentně je to kříženec nějaké čistokrevné.
Pokusím se pro ni udělat maximum, jen doufám, že ji nic nebolí.
Alespoň tekutiny přijímá sama, i já jí je doplňuji.
Chceme bojovat.
napsal(a):
Před chvílí zaplakala, napila se. Pak se poblinkala a už zase spí.
Na veterine mají dnes AZ od 6, tak tam pojedu a uvidíme.
Prosím Vás, toto když čtu, dělá se mi zle. Za tu kočičku. Nemůžete zajet někam - třeba na větší kliniku hned? V šest h už může být pozdě...
napsal(a):
Dobrý den, má kočička mela jeden den teplotu a kulhala na jednu nohu.
Je jí 13 let.
Hned jsem jela na kliniku, kde již ne kulhá la, t eplotu neměla. Doktorka jí vysetrila, říkala, že ji nic není. DelalI krevní testy, naprosto v pořádku. Prý má lehký zánět, dostala antibiotika. Cca po třech dnes přestala jist. Nejí ani teď, je divná. Jeli jsme na jinou kliniku, tam udělali Sono, všechno je v pořádku.
Pije, ale nejí.
Dostala probiotika a nic.
Napadlo mne, zda to není felv fiv, nebo fip. Jenže nemá zvetsene uzliny, ani není anemická. Krvinky v pohodě.
Nechci o ni přijít. Před půl rokem jsem musela nechat utratit její 11 letou dceru.
Pani doktora říkala, že nepůsobí nemocného, ale ne šťastnější.
Něco ji trápí, ale co?
Já se vazne zbaznim.
Už mne napadla i otrava, protože z okolí zmizely kočky.
Přijde mi, že se po návštěvě veta vždy ještě zhorší.
Máte u sebe výsledky té biochemky? Nechcete je naskenovat a vložit sem?

Bohužel výsledky nemám.
Kdyby byla možnost jet na veterinu dříve, jedu tam.
Nechci zase skončit na psychiatrii.
Pokud se 6 dozije, tak podstoupí eutanazii.
Opravdu nevím, co ji je. Stálo se to během dvou dnu. Pije hodně, i hodně cura. Už i pláče a není jedinná, rve mi to srdce vidět takto Macinu, myšilovku. Achjo.

Paní Fikovnice, mne je taky zle, ani nevíte jak.
Jenže, co nadelate, když pohotovost není a jedinna veterina má dnes o 6.
Už jsem si jistá, že to nevybočuje me.

Včera večer jsem Vám psala, aby jste jí udělala vývar, za dnešní den jste, už vývar mohla mít uvařený a zkusit ho kočičce podat v misečce a postavit kočičku k misečce (teplý, ale ne horký, ta vůně kočičku většinou přesvědčí). Aspoň tohle jste za dnešek mohla vyzkoušet. Bodlinka Vám napsala, že další možností jak rozjíst kočičku je pasta Calopetka, tu dostanete na veterině, když si o ni řeknete, taky, když si řeknete, můžete dostat pro kočičku diazepan a můžete kombinovat diazepan s vývarem. Když kočička nejí, tak se musí snažit obě strany - jak veterináři, tak majitel, ale Vy jste to vzdala! Vůbec jste se ji nepokusila rozjíst a hned ji chcete nechat uspat a přitom dnes dopoledne jste mi napsala, že chcete bojovat, tak bojujte!!!

Bojujeme, vývar dostala ale pak zvracela.
Až budete na veterině, musíte říct, co jste vyzkoušela a s jakým výsledkem a jak dlouho, už kočička nejí. Kdybych dlouho nejedla, tak bych měla žaludek jak na vodě a možná bych taky zvracela. Teď musíte dát s veterináři hlavy dohromady, říct co jsme Vám tady poradili a co zjístí dnes veterinář.

Kočičku si tam nechali. Pokusí se ji zachránit a uvidí se. Dají ji infuzi, odeberou krev a pak ji bud budou léčit, nebo nechají usnout. Ozvou se mi. Pokud dojde na nejhorší, myslím si, že ano. Nikdy jsem štěstí neměla. Tak u toho aalespon nebudu a zítra zaplatím. Dnes už je anemicka. Včera nebyla. Jde to hrozne rychle.

No hurá. Takže máme aspoň něco. Pokud včera nebyla anemická a dnes ano, někde krvácí nebo se krvinky rozpadají.
Hele když měla tu horečku a kulhala, dostala na to nějaké léky? Třeba i od vás?

Ano, dostala antibiotika. Ale poslední tabletu nedostala, vykašlala ji, už málo jedla.

Kočička podstoupila eutanazii.
Selhávali jí ledviny, měla snizene cervene krvinky a zvysene bílé. Proc, to nikdo neví.
Jsem z toho moc nešťastná, nebo spíše taková prázdná, jako by mne někdo ukousl.
Minulý týden ledviny v pořádku, včera selhávají.
Pani doktorka říkala, že je její stav opravdu velmi vážný, že se přiklání k eutanazii.

napsal(a):
Selhávali jí ledviny, měla snizene cervene krvinky a zvysene bílé. Proc, to nikdo neví.
Pani doktorka říkala, že je její stav opravdu velmi vážný, že se přiklání k eutanazii.
...to je mi moc líto, určitě u Vás měla krásný život, držte se.........
napsal(a):
To je mi líto, všichni tu víme, jak hrozné to je. Už měla bolesti a to je zlé.Ty ledviny už byly pravděpodobně jen důsledek toho všeho, pravděpodobná příčina bylo něco jiného. Teď už ji nic nebolí a vám hodně sil

Tak to nakonec opravdu vypadalo na infekci felv nebo rozpad červených krvinek od blechy či klíštěte. Prý by to šlo zastavit, ale vzhledem k věku a těm ledvinam by to nejspíš nezvládla.
napsal(a):
Tak to nakonec opravdu vypadalo na infekci felv nebo rozpad červených krvinek od blechy či klíštěte. Prý by to šlo zastavit, ale vzhledem k věku a těm ledvinam by to nejspíš nezvládla.
Všechny příznaky, které jste postupně psala, hovořily pro selhání ledvin (kulhání nepočítám). Mrzí mě jediná věc - že jste ji nenechala uspat dřív. Já mám taky takovýto hřích a pořád mě to trápí.
Tak se držte!
napsal(a):
Na FeLV mi odešel též kocour - tam by ale anémie nenastoupila ze dne na den... Proto jsem Vás prosila o ty výsledky, máte na ně právo, měla jste si je vyžádat...
napsal(a):
Vlastně - při tom prvním odběru dělala se hematolka?, mám na mysli tu anémii - ze dne na den - to je podezřelé a svědčí to spíš pro krevní ztrátu - náhlou a větší.

Jinou kočičku nemám. Poridim si ji dele a nechám naočkovat.

Už mám novou kočičku po kastraci. Všechny věci po kočičce jsem vyhodila. Pani Fikovnice , kočičku bych klidne uspala dříve, ale lékaři říkali, že je zdravá. Krev dělali tu základní, ne tu na felv. Zřejmě to měla, protože kočičky odešly 4 měsíce po sobe. Sono bylo též v pořádku.
napsal(a):
Už mám novou kočičku po kastraci. Všechny věci po kočičce jsem vyhodila. Pani Fikovnice , kočičku bych klidne uspala dříve, ale lékaři říkali, že je zdravá. Krev dělali tu základní, ne tu na felv. Zřejmě to měla, protože kočičky odešly 4 měsíce po sobe. Sono bylo též v pořádku.
Já jsem ta poslední, kdo by Vám psal vyčítavým stylem. Jestli to tak vyznělo, tak se omlouvám. Jak jsem psala, mě samotnou asi nikdy neopustí myšlenka, že jsem měla nejméně jednoho kocoura nechat uspat dříve.
A Vám moc přeji hodně štěstí a radosti s novou číčou a když se vám bude chtít, dejte sem foto, ať se pokocháme!

Tak mám opět důvod k radosti?
napsal(a):
Tak mám opět důvod k radosti?
zdravím Lindo....dnes jsem objevila tenhle "příběh"vašich kočiček....Je smutné,že takhle brzo po sobě odešly Tak ať vám noví miláčci dělají jen samou radost.. .
Jen podotknu něco k tomu vývaru....zmiňovalo to tu víc lidí...Jen moji zkušenost..
Můj kocour za 14 dní zhubl 2 kila(příběh Maxe)....vypadal opravdu hodně špatně ...měla jsem mu uvařit kuřecí maso(teda,koupila jsem-zrovna měli čerstvé krůtí krky)...Napadlo mě mu dát do misky ten vlažný vývar(nemocným se taky dává,že,na rekonvalescenci?)....Hned se chytil,bylo to navečer,a do rána byla miska prázdná-asi 1,5-2 deci...i maso-to jsem mu dala zvlášť...nevěřila jsem,že se tak rychle z toho dostane....dávala jsem mu ho 2 dny...Po týdnu je z něho zase raubíř
To jen k tomu vývaru...já tomu věřím...

Já vývaru taky věřim, když kočička neumírá. To pak už nejde nic, bohužel. Jen ji pomoci v odchodu.
napsal(a):
Já vývaru taky věřim, když kočička neumírá. To pak už nejde nic, bohužel. Jen ji pomoci v odchodu.
samozřejmě-Lindo,to nebyla v žádném případě výčitka ..Já jsem se bála taky,že bude mít něco víc-konzultovali jsme to tady všeci,co by mohl dostat atd.....jsem ráda,že se nám to vyhnulo....tak ode mě-jen samou radost s novými kočičkami..Můžu se zeptat,jak se jmenují??.

Mourovatá je typická Macina a chlupatá želvinka je Julie.
Bobča
napsal(a):
zdravím Lindo....dnes jsem objevila tenhle "příběh"vašich kočiček....Je smutné,že takhle brzo po sobě odešly Tak ať vám noví miláčci dělají jen samou radost.. .
Jen podotknu něco k tomu vývaru....zmiňovalo to tu víc lidí...Jen moji zkušenost..
Můj kocour za 14 dní zhubl 2 kila(příběh Maxe)....vypadal opravdu hodně špatně ...měla jsem mu uvařit kuřecí maso(teda,koupila jsem-zrovna měli čerstvé krůtí krky)...Napadlo mě mu dát do misky ten vlažný vývar(nemocným se taky dává,že,na rekonvalescenci?)....Hned se chytil,bylo to navečer,a do rána byla miska prázdná-asi 1,5-2 deci...i maso-to jsem mu dala zvlášť...nevěřila jsem,že se tak rychle z toho dostane....dávala jsem mu ho 2 dny...Po týdnu je z něho zase raubíř
To jen k tomu vývaru...já tomu věřím...
Super zprávy!
Ostatně Meresjeva takto dostali hrobníkovi z lopaty ("postavit na nohy" bohužel napsat nemůžu).

fikovnice
napsal(a):
A co to máte za psíka?
Má to být kříženec pudlíka a možná hrubosrstého jrt.