Kata1418

XXX.XXX.87.254
Dobrý den prosím poraďte mi co dělat.. Už nevim jak dál, mám doma 3 měsíčni kočku dostává pravidelně najíst někdy kapsičky a někdy suché, do toho mám dva psi s kočkou vychází dobře ale pokaždé když kočka dostane najíst tak jde ven a když přijde jde okamžitě na psí žrádlo a takhle třeba žere každý den, hrozně přibrala a psům jídlo hodně rychle mizí, pokoušíme se jídlo vždy dát někam pryč od ní ale psi nemůžou bejt neustále bez jídla protože kdykoliv si ji nevšímáme hned jde na jídlo ( psi tam mají granule) odhanime ji atd ale nepomáháto vždy se k jídlu vrátí
Uživatel s deaktivovaným účtem

u koček je normální jim nechávat granule k dispozici pořád
u psů nikoliv, dát nažrat a nic, a kde je nic, tam nemá kotě co krást
že kotě žere je normál, teď ji čeká ten nejprudší růst
maso kotě nežere?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kata1418
napsal(a):
Dobrý den prosím poraďte mi co dělat.. Už nevim jak dál, mám doma 3 měsíčni kočku dostává pravidelně najíst někdy kapsičky a někdy suché, do toho mám dva psi s kočkou vychází dobře ale pokaždé když kočka dostane najíst tak jde ven a když přijde jde okamžitě na psí žrádlo a takhle třeba žere každý den, hrozně přibrala a psům jídlo hodně rychle mizí, pokoušíme se jídlo vždy dát někam pryč od ní ale psi nemůžou bejt neustále bez jídla protože kdykoliv si ji nevšímáme hned jde na jídlo ( psi tam mají granule) odhanime ji atd ale nepomáháto vždy se k jídlu vrátí
....u nás mají kočky misku s granulemi nahoře, kam nedosáhne pes........pes pak dostává ráno a večer svou dávku krmení, kterou pozře hned........nechápu proč by měl mít pes k dispozici granule celý den.......
QVlaďka

XXX.XXX.111.119
Kočka musí mít granule trvale přístupné, stejně tak misku s vodou. Kočka totiž potřebuje žrát vícekrát denně, přijímá menší množství potravy a proto potřebuje jíst víckrát a mít jídlo trvale k dispozici.Někde na vyvýšeném místě. Pokud je to kotě, je potřeba na granulích nešetřit a koupit opravdu kvalitní. Kapsičky běžně prodávané v obchodech-whiskas,kitekat a felix nejsou žádná kvalita a pokud jsou podávány, tak jen na zpestření - nenahradí kvalitní granule. Naopak psovi stačí jedna (dvě) dávky, samozřejmě kvalitní stravy v dostatečném množství a nemá mít granule trvale přístupné.je to i věcí psychologie - i jídlo je způsob pozitivní komunikace mezi majitelem a psem a nesmí se odbývat.
QVlaďka

XXX.XXX.111.119
a ještě jedna poznámka - pes může kočičí granule, ale pro kočku NEJSOU psí granule vhodné. Obsahují méně bílkovin a žádný taurin, který kočka nezbytně potřebuje !
Ještě jsem neviděla tříměsíční tlusté kotě. Kotě je očividně hladové, tak ho pořádně krmte. Psí granule jsou pro kočku velice nevhodné. Máte to nějak naopak....kočka má mít granule k dispozici non-stop, psům se obvykle dává 2x-3x denně jejich porce, kterou mají sníst. Pak je ještě varianta čipová miska pro psy, kam se kočka bez čipu nedostane. Ale to je zbytečně drahá legrace, když opravdu stačí té malé drobotině pořádně nacpat pupek kvalitním jídlem.