Dobrý den,
chtěla bych se prosím s Vámi poradit.
Teď už bývalým přítelem jsme si pořídili kocourka. Kocourka jsem našla na internetu, s paní jsem se domluvila a pro kocourka přijela, jsem hloupá a úplně jsem zapomněla na darovací smlouvu. Před měsícem jsem se s ním rozešla a snažila jsem se s ním rozumě domluvit, aby mi kocourka dal, bohužel bez úspěchu. Vůbec nevím co mám teď dělat. Očkovací průkaz samozřejmě zůstal u něj v bytě. Paní nevím, jestli by mi byla ochotná darovací smlouvu podepsat až teď, přece jen je to kočka "z ulice" a nechci, aby mě měla za nezodpovědného majitele.
Myslíte, že by se tím zabývala policie? Stačilo by třeba potvrzení od veterináře?
Předem moc děkuji za jakoukoliv radu.
Novotná
Uživatel s deaktivovaným účtem

Leda se soudit o určení vlastnictví.

Veterináře do toho vůbec netahejte, ten s vaším sporem nemá nic společného.

Natasha194
napsal(a):
Ano, se sporem nemá nic společného, ale u paní veterinářky je kotě psané na mě, tak sem myslela, jestli by to nepomohlo.
Nepomohlo.
Veterinář není soudce ani žádný arbitr, který rozhoduje vlastnictví.
Že jste to byla vy, kdo přišel s kotětem k veterináři prostě znamená velmi málo. Stejně tak by kotě mohlo být vedené na přítele, babičku nebo kamaráda.

Příště prostě při balení kufrů nezapomeňte nic, co chcete bývalému nechat, no.

Natasha194
napsal(a):
A kdybych měla darovací smlouvu? Jediná možnost je soud?
Žadný kufry jsem si nestihla sbalit, když mě z bytu vyhodil a sebral klíče.
Ano, jediná možnost je soud.
Kdyby nebyl soud potřeba, už byste se domluvili,
Policii tohle nezajímá, odkáže vás na soud.
Kdybych byla v této situaci já, tak bych vzala kamarády, či někoho s sebou a pro kočku bych zajela osobně. Snad není takový, že by kočku nedal, ani když tam budete osobně a třeba i s nějakým silným kamarádem? Kdyby tlak nezapůsobil, tak bych to řešila přes bývalou majitelku. Jestli se bojíte, že budete vypadat jako nezodpovědný majitel, tak právě naopak. Ukážete že kočku máte natolik ráda, že to řešíte. Když budete mít darovací smlouvu, tak můžete vyhrožovat trestním oznámením a když ani to nepomůže, tak ho opravdu podat a řešit to oficiální cestou.
Hodně štěstí :)

No tak samozřejmě parta silných kamarádů je mnohem rychlejší než soud, to jo. Záleží ale na tom, jak moc je bývalý přítel sráč. Aby tomu zvířeti neublížil.