tanyya

XXX.XXX.251.184
Přišla jsem se poradit - náš kocour, napůl venkovní, napůl domácí, olízal a sežral kus šunky a já jí nevědomky jedla, až pak jsem si toho všimla. Co se může stát? Ještě k tomu jsem těhotná. Jak tomu vůbec předcházet, on v noci spí doma a chodí si kde chce, na linku, všude, většinou jídlo nenecháváme, ale holt se stane, že člověk zapomene, nebojíte se, vy se máte venkovní kočky, nákazy toxoplazmozy? A co je nejúčinnější na blechy?
Pokud máte strach z toxoplazmózy, můžete požádat svého praktika o odběr krve na vyšetření toxoplazmózy. Inkubační doba toxoplazmózy je 1-3 týdny. Takže pokud máte strach, tak za tři týdny zajděte ke svému praktikovi. Proti blechám dobře funguje kapička nebo-li spot on Stronghold,Advantage a FrontLine Combo (je jak proti dospělým blechám, tak i proti vývojovým stádiím blech).Jinak já se toxoplazmózy nebojím a to i přesto, že Felinka chytá myši a žere je, tak se může od myši nakazit nejen tasemnicí, ale i toxoplazmźou. Myslím si, že pokud člověk dodržuje určité hygienicteké chování, tak se bát nemusí. Samozřejmě Vás chápu, že se bojíte, když jste těhotná, tak pro klid duše můžete požádat praktika o zmiňované vyšetření.Toxoplazmźou se spíš, ale člověk nakazí z neoprané nebo špatně umyté zeleniny než od kočky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

oocysty toxoplasmy kočka nemá v tlamě, vyskytují se v několik dní starých kočičincích a navíc kočka prodělává stejně jako člověk akutní nákazu jednou za život a jen asi tento týden svého života vůbec nějaké oocysty v trusu vylučuje.
nakazit se přímo od kočky je dost umění a velká smůla.
takže kočku nejíst syrovou a pozor pří práci na zahrádce
Verul

XXX.XXX.217.120
Krásný den , zrovna jsem řešila to samé! Kocour se mi vrhnul na jídlo, ale všimla jsem si toho až po pár soustech. Kocour je očkovaný a pravidelně odčervovaný. Ale venku žere myši... jsem v 7.měsíci a také se samozřejmě bojím :(