Dobrý den,
máme doma kočičku asi 5-6 měsíců starou.
A asi tak týden už se mrouská. Jenže ona nemňouká celý den, ale vždy jen večer jak se setmí tak asi 3 hodiny chodí po domě a mňouká u oken. Přístup ven nemá. Potom zase přestane a v noci je klid.
Tak se chci zeptat jestli ji máme vykastrovat teď nebo počkat až jí skončí mrouskání?
Protože mě to nevadí já se jí vlastně směju a říkám jí ať toho nechá že má smůlu že kocourek nebude. Ale Babička to těžce nese to že chodí a “naříká”. Tak vás prosím o radu. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud to jde, počkejte.
No je zvláštní že lítá okolo oken, ale ke dveřím nejde a nechce ven ona celej den polehává občas někam zaleze ale ke dveřím a že by chtěla ven to fakt ne #cat
Ona Babička ví že ji nesmí pustit protože koťátka nechceme.
Jen mám ještě dotaz
Vet babičce řekl že je možnost kastrovat už teď. Mě se to ale nelíbí raději bych počkala až bude po všem sestra mě straší s tím že tohle mňoukání a pobíhání může trvat měsíc a to se fakt bojím že to babička nevydrží a vezme ji na tu kastraci
Mám strach že by to na ni mohlo mít vliv když by ji kastrovali teď při mrouskání

a že mrouská to usuzujete jenom kvůli tomu mňoukání nebo se i jinak chová ?
jako jestli se doopravdy mrouská a nechce jenom ven....
RadkaJiranková
napsal(a):
No je zvláštní že lítá okolo oken, ale ke dveřím nejde a nechce ven ona celej den polehává občas někam zaleze ale ke dveřím a že by chtěla ven to fakt ne #cat
Ona Babička ví že ji nesmí pustit protože koťátka nechceme.
Jen mám ještě dotaz
Vet babičce řekl že je možnost kastrovat už teď. Mě se to ale nelíbí raději bych počkala až bude po všem sestra mě straší s tím že tohle mňoukání a pobíhání může trvat měsíc a to se fakt bojím že to babička nevydrží a vezme ji na tu kastraci
Mám strach že by to na ni mohlo mít vliv když by ji kastrovali teď při mrouskání
Bylo by lepší, kdyby se kastrovalo až po mrouskání. Je to z jediného důvodu...teď má dělohu překrvenou. Je riziko, že by při zákroku více krvácela. V krajních případech se kastrují i mrouskající kočky (když probíhají odchyty toulavek, vykastrování a navrácení zpět do místa odchytu - to se vážně nečeká, až kočka přestane mrouskat), ale obecně je lepší snížit rizika komplikací na minimum. Tak snad to vydržíte.

Kdyby chtěla ven tak by snad chtěla už i před měsícem ne?
ne
byla o měsíc mladší
byla zima, jaro přišlo až teď
to se mi doma dobrovolně váleli i dospělci, kteří teď zmizeli do terénu
mám rovněž kotě ca 5-6 m, teď začala pískat u východů ven, kastrace bude příští týden
ale jestli se ta tvoje chová jako tydýt, tak jo, mrouská se