Mirai

XXX.XXX.11.5
Dobrý den,
moje kočka byla včera po kastraci.
Byla asi hodinu po tom ještě trošku otupělá, ale teď už řádí jako tajfun a nedaří se mi nijak klidnit, prostě chce všude skákat lézt a tak.
Koukal jsem dneska na ránu a je taková od krve, nedokážu říct jestli je něco špatně(nebo zda tohle nevadí) jestli mám jít k veterináři. (včera tam ta krev nebyla).
Přikládám fotky. Foceno z různých úhlů.
Děkuji za každou radu
No, ta krev by tam být neměla. Nejlíp uděláte, když zavoláte svému veterináři a poradíte se s ním. Kočka po kastraci by neměla skákat, nejen proto, že mohou povolit stehy a objeví se krev, ale také kvůliva tomu, aby se kočičce nevytvořila kýla.Felinka, když byla po kastraci, tak taky byla živá, ale to jsem vyřešila tím, že jsem ji udělala pelíšek v přepravce a na záchod jsem ji nosila, vždycky jsem ji otevřela dvířka a dívala se kam půjde, jestli šla k venkovním dveřím, tak jsem ji znova zavřela do přepravky (přepravka velká, určená pro dvě kočky), pokud šla k záchudku, tak jsem ji nechala.Měla jsem výhodu, že jsem s ní mohla být doma, takže jsem se ji věnovala. A když jsem potřebovala si odpočinout od hlídání a trochu se prospat, nasadila jsem ji límec, aby si nemohla lízat ránu, protože měla k tomu tendence.Pořádně vyblbnout jsem ji nechala až dva dny před vytažením stehů, né, že by skákala, ale běhala v kuchyní za malým tenisovým míčkem a dělala přitom kotrmelce.Stehy se vytahovali po 10 dnech.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terezka je po kastraci
v cca 11.00 jsem ji opouštěla v ordinaci, kolem jedné jsme byli doma a teď už na okně loví mouchu......ránu má na boku a jestli si do ní poleze a budeme muset dávat límec, tak bude ještě sranda....
Mirai

XXX.XXX.11.5
Tak na kontrole u veta už to bylo v pohodě. Krev zřejmě slízala. Dostala antibiotika a je čím dál čilejší.
Akorát mi příjde že se jí ta rána nějak nehojí. Pořád vidím jasnou a zřetelnou ránu.
No v neděli máme jít vytahovat stehy tak se uvidí.
Dobry den, tak jak to dopadlo? Zhojila se Vam rana po kastraci? Byla jsem kastrovat kocku v unoru a nas veterinar nam dal pruban, ktery na sobe mela 10 dni. Od zacatku mohla skalat, ale diky tomu obvazu si ranu nemohla lizat a mela ji za 10 dni krasne zhojenou a nic nehnisalo a nemokvalo. Sice jsem po sundani prubanu nevedela zdali se ji mam smat nebo brecet :-D... mam polodlouhosrstou a tim padem mela po celem tele zacuckovanou srst, ale tim ze se nejedna o vystavni, tak jsme to behem par dni vycesali a snad nam vse casem doroste :-)
akiiinka
napsal(a):
Dobry den, tak jak to dopadlo? Zhojila se Vam rana po kastraci? Byla jsem kastrovat kocku v unoru a nas veterinar nam dal pruban, ktery na sobe mela 10 dni. Od zacatku mohla skalat, ale diky tomu obvazu si ranu nemohla lizat a mela ji za 10 dni krasne zhojenou a nic nehnisalo a nemokvalo. Sice jsem po sundani prubanu nevedela zdali se ji mam smat nebo brecet :-D... mam polodlouhosrstou a tim padem mela po celem tele zacuckovanou srst, ale tim ze se nejedna o vystavni, tak jsme to behem par dni vycesali a snad nam vse casem doroste :-)
Tak u nás to probíhalo naprosto stejně. Kočce pruban absolutně nevadil, zhojení takové, že jsem pomalu nemohla najít jizvu....a bohužel také zcuckovatění a zdredovatění srsti. Fakt úplně tentýž pooperační průběh, včetně délky nošení prubanu (i když já to pak myslím s dr. ukecala na týden).
Uživatel s deaktivovaným účtem

terezka vyfasovala látkový límec, po příjezdu z veteriny jsem ji dala do doma robené klece, Terezka ještě chvilku klimbala, pak se probrala, po zjištění, že má límec, na který si tlapkala, a že je v kleci, chytla hysterický záchvat, tak jsem ji vypustila, límec sundala, ona odběhla ke gauči, vyskočila, stočila se na svůj polštářek a spokojeně usnula. A tím byla velká akce kastrace ukončena a zapomenuta. Terka se po vyspání spokojeně nažrala, rány si nevšímala (na boku, krásně zašitá, ani nitečka nekoukala, nic nevystupovalo) a byla zcela OK. Jenom jsem ji samozřejmě nepouštěla ven, takže ze mě byl i noční vrátný