Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aeninith

9.3.2019 06:04
Aeninith

XXX.XXX.201.200

Dobrý den,
Mám pětiletou kastrovanou kočku, která se už dva dny nevyprazdňuje. Běhá ze záchudku do záchudku, přičupne.. A nic.
Před pěti dny jsme se stěhovali, a po dvou dnech se rozkoukala. Tak jsem se radovala, že už jsme za vodou. Mám o ní strach. Žere takřka normálně, i pije. Běhá mi tu jako pomelo, dokonce mě kontrolovala co to tady píšu. Veterinu mám samozřejmě v plánu. Ale nemá někdo zkušenosti s tím, čím by to mohlo být?
Děkuji za rady

9.3.2019 06:59
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Zácpička ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2019 08:32

Spíš FLUTD. Stres to spouští raz dva. Veterináře prosím jen neplánujte, ale absolvujte co nejdřív, ono když se čeká na obstrukční selhání ledvin, už to není nic moc.

9.3.2019 09:29

nevyprazdňuje jako nic? ani moč ani stolice?

9.3.2019 18:07
Felinka120

XXX.XXX.254.154

No, ať, už je to zácpa nebo FLUTD (na první pohled to vypadá stejně-kočka chodí často a marně na záchod), tak kočička potřebuje veterináře co nejdřív! Je víkend, takže bych vyhledala pohotovost.

https://www.livet.cz/flutd.php

https://www.metropolevet.cz/zacpa-u-kocky/

9.3.2019 18:15

no při zácpě kočka močí a lze pomoci projímadlem

9.3.2019 18:20
Felinka120

XXX.XXX.128.11

To vím, ale Hmn, ale moje kočička chodí na stolici jednou za den, a kdybych viděla během dne, že chodín často a nic z ní nevychází, tak bych s ní letěla na veterinu a nečekala do druhého dne, až z ní vyjde bobek nebo taky ne.

9.3.2019 20:40
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Felinka120 napsal(a):
To vím, ale Hmn, ale moje kočička chodí na stolici jednou za den, a kdybych viděla během dne, že chodín často a nic z ní nevychází, tak bych s ní letěla na veterinu a nečekala do druhého dne, až z ní vyjde bobek nebo taky ne.

Tak s bobkem se dá počkat... S močením je to samozřejmě mnohem horší situace.
Mmch. když jsem si přivezla od chovatelky nový přírůstek, mám pocit, že poprvé šla kadit snad až za 48hod - chovatelka ji podrobila před delší jízdou autem trochu jídlové restrikci. Taky jsem měla strach a chovatelce několikrát volala, ale bobek se pak normálně dostavil.

Ale jak už jsem mockrát psala, taky by bylo fajn, kdyby se lidi, co sem píší o radu, taky zpětně ozvali. Jejich zkušenosti pak mohou být užitečné pro jiné.

9.3.2019 22:06
Felinka120

XXX.XXX.132.34

fikovnice napsal(a):
Tak s bobkem se dá počkat... S močením je to samozřejmě mnohem horší situace.
Mmch. když jsem si přivezla od chovatelky nový přírůstek, mám pocit, že poprvé šla kadit snad až za 48hod - chovatelka ji podrobila před delší jízdou autem trochu jídlové restrikci. Taky jsem měla strach a chovatelce několikrát volala, ale bobek se pak normálně dostavil.

Ale jak už jsem mockrát psala, taky by bylo fajn, kdyby se lidi, co sem píší o radu, taky zpětně ozvali. Jejich zkušenosti pak mohou být užitečné pro jiné.

No, pokud se vám kočička během dne nevykaká a ani nevidíte stopy po močení, tak není radno čekat do dalšího dne, zvláště u kocourů, protože u obstrukce(ucpání) močové trubice může bez pomoci nastat smrt během 24-48hodin(tento údaj mám vyčtený).

Jo, jo, bylo by fajn, kdyby se tazatelé taky ozývali zpět, bylo by to určitě užitečné...

10.3.2019 09:56

felinka, proto se taky ptám, zda močí......
a dle úvodního příspěvku je to kočka
může mít bezoáry

nebo si mohla zvolit toaletu zcela jinde

10.3.2019 10:20
Felinka120

XXX.XXX.175.137

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
může mít bezoáry

No, já doufám, že je to kočka a ne kocour, ale i u kočky zánět močových cest není nic přijemného a stejně tak zácpa, nečekala bych, až bude pracovní týden, ale jela bych na pohotovost hned......
Na veterině velice rychle přijdou na to co ji je, podle pohmatu bříška poznají jestli má plný močový měchýř a nemůže se vyprázdnit, pomůže sono močového měchýře a rtg střev, kde zjístí zda je střevo ucpané a kočičce pomůžou od bolesti, určitě bych návštěvu veteriny neodkládala, až na pracovní týden.

10.3.2019 11:14

anebo by jí taky pomohla bezopet pasta či ta laktuloza.......nebo taky jenom olej ze sardinek....
ono když je kočce blbě tak nežere ani neběhá "jak pomelo" a nehraje si, není zvědavá
stáhne se, zaujme "bolavou" polohu

10.3.2019 11:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když vás tak čtu...léta jsem ani netušila, jak mé kočky a jestli vyměšují. Po deseti letech až teď, když jsem pořídila kotě a chodilo pár týdnů doma na záchůdek. Teď už chodí ven, takže do konce jejího života nezjistím, jestli čůrá a kadí. Kočka tazatelky běhá, takže nemocná fakt asi nebude. Pokud ano, tak už je dnes nejspíš na tom dost špatně. Možná se to ještě dozvíme.

10.3.2019 11:50
Felinka120

XXX.XXX.167.5

anebo by jí taky pomohla bezopet pasta či ta laktuloza.......nebo taky jenom olej ze sardinek....
ono když je kočce blbě tak nežere ani neběhá "jak pomelo" a nehraje si, není zvědavá
stáhne se, zaujme "bolavou" polohu

To je dost individuální.

Jít na veterinu, protože se mi kočka dva dny (dnes možná, už víc) nevyprazdňuje je dost pádný důvod......

10.3.2019 14:10
fikovnice

XXX.XXX.135.170

může mít bezoáry

I to mě napadlo - zda nemá "svůj" nový záchůdek...

Sandy88

10.3.2019 16:21
Sandy88

XXX.XXX.153.252

My jsme měli jednu dobu hodně podobný problém a veterinář nám doporučil probiotika.

13.3.2019 17:06
Magdi_LED

XXX.XXX.20.69

A jaká probiotika vám pomohla? Měli jsme doma teď taky jedny a nic moc. Tak by mě zajímalo, jaké jste brali?

Sandy88

15.3.2019 20:27
Sandy88

XXX.XXX.153.252

Kupovala jsem je na happytails a byl to Protexin Professional. Jsou opravdu super.

16.3.2019 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sem zvědavá, jestli se dozvíme, co kočka zadavatelky...

16.3.2019 15:04
fikovnice

XXX.XXX.135.146

lesnížínka napsal(a):
Sem zvědavá, jestli se dozvíme, co kočka zadavatelky...

Obávám se, že ne....ale to je tu tak nějak normální.

Přidejte reakci

Přidat smajlík