Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2019 20:35
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Ahoj přátelé. Můj nejstarší kocour se asi před 3 týdny potýkal s kašlem. Já sama jsem zdravotně byla nic moc, kocour se bez návštěvy veteriny kašle zbavil. Je to kocour, který chodí na noc ven - zřejmě se nachladil. Teď ale už asi 3.den pozoruji, že má velké problémy s hlasem - podobně jako by člověk měl třeba zánět hlasivek. Mňouká - ale téměř není slyšet nebo jen chabě. Jinak prospívá naprosto normálně, jí jako vždy, chování naprosto nezměněno. Prosím, jaké jsou vaše názory? Mám navštívit veterinu? Kocourova návštěva veteriny se pro něj rovná šílenému stresu, už jen proto, že jakmile jej dám do auta, tak snad po ujetí 10m dostane kinetózu a zvrací a zvrací. Máte někdo zkušenost? Za jak dlouho se to spraví? Vím, že naši kocouři v minulosti to občas měli, ale to byli vyloženě chalupoví, tj. venkovští kocouři.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2019 20:46

pokud je jinak zcela OK, tak bych mu dala čas

9.3.2019 21:34
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
pokud je jinak zcela OK, tak bych mu dala čas

Díky "Hmn_" . Já to také tak vidím, tak jsem asi potřebovala i trochu ujistit. Zrovna žere se svojí obvyklou chutí.

16.3.2019 15:02
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Prosím, nekamenujte mě za prozatímní nenavštívení veteriny. Kocour se stále chová úplně normálně, normálně přijímá potravu, vykazuje normální chování, prostě nula odchylka od normálu, ale problém s hlasem přetrvává. Chci se zeptat, zda jste to někdy někdo u své kočky zaznamenal a jak dlouhé to mělo trvání. Já si ani moc neumím představit, čím by se event. léčil - věřím, že na ATB léčbu to není. Na mě funguje třeba teplá Vincentka a různá kloktání, ale to jaksi u kocoura aplikovat nemůžu.
Prosím máte s tím tedy někdo zkušenost? A jak dlouho ztráta hlasu (není už úplná, ale je to místo mňoukání spíš jakési zamručení) tedy může trvat?

16.3.2019 16:44
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Dovoluji si své téma posunout nahoru.

16.3.2019 16:54
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Taky bych nešla k vetovi, když se kocour hodně stresuje.
U mě taktéž vincenta .
Neexistuje ihalátor pro kočky ?
A třeba nějaké vitamínky bych mu zkusila dát. Např. multivitamínovou pastu. Ale nikdy jsem se nedívala na složení.

Tak přeji kocourovi brzské uzdravení a Vám pevné nervy .

16.3.2019 19:01
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Taky bych nešla k vetovi, když se kocour hodně stresuje.
U mě taktéž vincenta .
Neexistuje ihalátor pro kočky ?
A třeba nějaké vitamínky bych mu zkusila dát. Např. multivitamínovou pastu. Ale nikdy jsem se nedívala na složení.

Tak přeji kocourovi brzské uzdravení a Vám pevné nervy .

Děkuji moc! Právě - jen blbá cesta by kocourovi udělala víc zdravotních problémů než je ztráta hlasu. Já myslím, že je to prostě od nachlazení, netuším, zda se to dá úplně srovnat s člověkem, když má "chycené" hlasivky. Já na to hodně trpím (trochu i jako "nemoc z povolání"), ale většinou to do několika málo dní přejde (řekněme že třeba do max. 5 dní). Třeba bude mít ještě někdo jiný nápad či tip, co dělat.

17.3.2019 08:49
conie

XXX.XXX.206.202

Ahoj. Pokud kocour přišel o hlas, běž s ním k dobrému vetovi. Nám se to stalo taky, kocour přestal mňoukat, jen otvíral tlamičku, vypadalo to legračně. Radši jsem ale zavolala vetovi a ten ho chtěl hned vidět. Kocourek měl zánět horních cest dýchacích, podle našeho veta by z toho mohl mít i zápal plic, kdyby se to nevyléčilo. Bral pár dní píchaná ATB a vše v pořádku.

19.3.2019 09:23
fikovnice

XXX.XXX.131.20

conie napsal(a):
Ahoj. Pokud kocour přišel o hlas, běž s ním k dobrému vetovi. Nám se to stalo taky, kocour přestal mňoukat, jen otvíral tlamičku, vypadalo to legračně. Radši jsem ale zavolala vetovi a ten ho chtěl hned vidět. Kocourek měl zánět horních cest dýchacích, podle našeho veta by z toho mohl mít i zápal plic, kdyby se to nevyléčilo. Bral pár dní píchaná ATB a vše v pořádku.

Ahoj Conie. Děkuji za info . Jsem ale na rozpacích. Kocourovi se hlas vrací. Rozhodně to ještě není jako dřív, ale ani to není jak to bylo. Zvážím návštěvu vetky u nás. Kocour abnormálně těžce snáší cestování.

19.3.2019 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Ahoj Conie. Děkuji za info . Jsem ale na rozpacích. Kocourovi se hlas vrací. Rozhodně to ještě není jako dřív, ale ani to není jak to bylo. Zvážím návštěvu vetky u nás. Kocour abnormálně těžce snáší cestování.

Znáš mě už trochu...já bych nešla. Pokud nevidím, že je zvířeti fakt zle(což ztráta hlasu není) nejdu. A po předchozích zkušenostech s veterinou už opravdu velmi vyjímečně. Když jsem šla se psem brzy - nic mu není. Když jsem přišla, až to bylo vidět - už jsem šla pozdě a je to moje vina. Mámy feňule měla před pár týdny psincák. Kašlala hodně. Koupila v lékárně na mou radu jitrocelák a fena za dva dny po kašli. Prostě, pokud se to nezhoršuje, nejdu.

23.3.2019 12:34
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lesnížínka napsal(a):
Znáš mě už trochu...já bych nešla. Pokud nevidím, že je zvířeti fakt zle(což ztráta hlasu není) nejdu. A po předchozích zkušenostech s veterinou už opravdu velmi vyjímečně. Když jsem šla se psem brzy - nic mu není. Když jsem přišla, až to bylo vidět - už jsem šla pozdě a je to moje vina. Mámy feňule měla před pár týdny psincák. Kašlala hodně. Koupila v lékárně na mou radu jitrocelák a fena za dva dny po kašli. Prostě, pokud se to nezhoršuje, nejdu.

No narovinu - zatím jsem nešla... Já sama teď těžce nestíhám - kvůli práci. Ani jsem neměla čas sem teď chodit. Kocour hlas zpět pořád ještě nemá, i když úplně "němý" už není. Ale jinak je úplně normální. Chování, jídlo, vyměšování, hraní si, atd. Jen mě teda překvapuje, jak dlouho mu to přetrvává...

23.3.2019 20:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zpěváci na hlas pili syrová vejce Jó...jestli jim to fakt pomáhalo, netuším

23.3.2019 23:46
fikovnice

XXX.XXX.135.146

lesnížínka napsal(a):
Zpěváci na hlas pili syrová vejce Jó...jestli jim to fakt pomáhalo, netuším

No jo, to ten můj ťunťa nerad . On je takovej divnej kocour - např. absolutně nemá rád jakékoli mléčné výrobky - přes tvaroh až třeba ke smetaně. Samozřejmě vím, že smetana se kočkám dávat nemá. Ale můj prostřední ji občas dostane, protože vím, že mu to absolutně nic neudělá. Bobky má z mých tří koček nejvýstavnější...
No a nejstaršímu (s tou ztrátou hlasu) fakt nevím, co třeba přimíchat do jídla. Kdyby měl ještě někdo nějaký nápad, přivítám. I tak Ti děkuju za tip - s tím vajíčkem. Bohužel to u něj fakt neprojde.

31.3.2019 23:06
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Prosím, abyste mě neukamenovali. Nového totiž není téměř nic - kocour má stále velmi skřehotavý hlas, dá-li se tomu říct vůbec hlas, ale u vetky jsem nebyla. Snažím se mezi svými kočkami nedělat rozdíly, ale přece jen tento je moje srdeční záležitost a asi je fakt number one. Takže při JAKÉKOLI další změně zdravotního stavu bych s ním dávno byla na veterině. Nicméně on se chová pořád stejně, "jen" prostě má postižené hlasivky. Já netuším, zda by mu ATB pomohly, jen vím, že je nereálné jezdit event. denně na veterinu. To bych mu musela píchat já... Už jsem přemýšlela o nějaké fytoterapii - výborný je proskurníkový nálev....ale jak to do něj dostat....?

1.4.2019 11:52

tak atb jsou i jednorázové dlouhodobé, zásadně preferuji

nálev - injekční stříkačkou

28.10.2019 11:59
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Ahoj všichni,
koukám, že je nás tu mimořádně trochu více . Tak jsem toho využila a vytáha staré vlákno. Jde o toho mého nejstaršího, nedávno tak vážně nemocného kocoura (tři ataky úděsných průjmů, jednou potvrzena panleukopenie). Kocour se zázrakem zotavil, zrovna tu křupe pamlsky...
ALE - stále má ty problémy s hlasem. Ne, že by jej neměl vůbec, ale má jej - jak to popsat - "skřehotavý", takový skřípnutý... Trvá to už dlouho, s menšími či většími výkyvy. Připomínám, že na noc chodí ven. Dělali byste s tím něco, pokud je MOMENTÁLNĚ jinak OK? Ještě připomínám, že trpí šílenou kinetózou, již po ujetí třeba DESETI metrů v autě. Takže návštěva veteriny = stres.

28.10.2019 12:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Ahoj všichni,
koukám, že je nás tu mimořádně trochu více . Tak jsem toho využila a vytáha staré vlákno. Jde o toho mého nejstaršího, nedávno tak vážně nemocného kocoura (tři ataky úděsných průjmů, jednou potvrzena panleukopenie). Kocour se zázrakem zotavil, zrovna tu křupe pamlsky...
ALE - stále má ty problémy s hlasem. Ne, že by jej neměl vůbec, ale má jej - jak to popsat - "skřehotavý", takový skřípnutý... Trvá to už dlouho, s menšími či většími výkyvy. Připomínám, že na noc chodí ven. Dělali byste s tím něco, pokud je MOMENTÁLNĚ jinak OK? Ještě připomínám, že trpí šílenou kinetózou, již po ujetí třeba DESETI metrů v autě. Takže návštěva veteriny = stres.

Čéče, když už ty na to nepřijdeš... Převeď si to na lidi - co dělá problémy s hlasem? Myslím že: nádor na hlasivce, to je jasné, dále na plicích, problémy se štítnou žlázou a také co vím já - reflux. Napadá tě ještě něco? Pro vyloučení alespoň něčeho, by to chtělo minimálně mrknout pořádně do toho krku, jestli tam něco neroste. Něco na to je ne, to by mohla ta vetka snad i u vás? Zkus se poptat..

28.10.2019 12:41
fikovnice

XXX.XXX.135.59

lesnížínka napsal(a):
Čéče, když už ty na to nepřijdeš... Převeď si to na lidi - co dělá problémy s hlasem? Myslím že: nádor na hlasivce, to je jasné, dále na plicích, problémy se štítnou žlázou a také co vím já - reflux. Napadá tě ještě něco? Pro vyloučení alespoň něčeho, by to chtělo minimálně mrknout pořádně do toho krku, jestli tam něco neroste. Něco na to je ne, to by mohla ta vetka snad i u vás? Zkus se poptat..

Ježkovy voči, nestraš . Já se to právě snažím převádět i do té humánní medicíny, ale ne vždy to jde. Já třeba dlouho nevěděla, že kočky nemají mandle...
Ale vím, že i na chalupě jsme mívali skřehotajícího kocoura - když to převedu teda do té lidské medicíny, tak mě napadá, že mu prostě nedělá na hlas dobře to střídání teplot... Jenže - nepouštět jej na noc ven - utrápí se mi tu...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík