Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2019 12:14
niknik15

XXX.XXX.33.205

Dobrý den, prosím o radu. Jak zabránit kočce aby nelezla na okno kde mám květiny? Vždy je ušlape a nedá si to vysvětlit. Děkuji za jakékoliv nápady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2019 12:35

Dát květiny jinam. Zabránit přístupu na okno třeba nějakou ohrádkou, zábranou, sítí.

Nedá si to vysvětlit, tak to prostě je a bude.

24.3.2019 19:46
Felinka120

XXX.XXX.140.57

Pořiďte si záclonu v celku (záclona nesmí být půlená, čili dvojdílná, ale v celku) až na zem a po stranách dejte krajku až na zem. Měla jsem v kuchyni na okně voskovky, což je jedovatá rostlina pro kočky a dlouhou záclonu, po stranách s krajkou až na zem a Felinka, jinak velký milovník oken, si kuchyňského okna ani nevšímala a nevšímá do teď a hlavně nemá kudy na to okno vylézt. Ještě doplním, že u okna je kuchyňský stůl a vůbec na něj neleze.

29.3.2019 14:46
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Kočka není pes:-) Té to nevysvětlíte...Naše kočky mají všude na balkoně i po bytě kytky ale nikdy po nich nešlapaly,nedá se to naučit.Kocour když byl kotě,tak to jó,to vyhrabával hlínu z květináčů,byl v "pubertě" ale ted už si jich ani nevšimne.Hlavně,že má svou trávu a šantu kočičí v květináči.No a naše kočka zase má ráda kopr:-)

30.3.2019 11:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Teď mám asi týden na okně kelímky s přísadama rajčat. Kočka přišla jako vždycky, že si po straně odhrne záclonu a vpochoduje z televizního stolku rovnou na okno. Naštěstí jsem u toho byla. Stačilo jen říct: ne, Gučinko, nechoď tam, tam jsou teď kytičky, to by spadlo..Dvakrát tam zkusila dát pacičku: ne,ne, nesmíš! a odešla. Od té doby už to nezkouší. Kočky se naučit dají kde co, protože jsou chytré jako opice. Ani předešlá kočka nedělala nikdy nic z toho, co jsem nechtěla: nedrápala nábytek, nelezla po lince, neškubala záclony atd. Pravdou je, že mají vyžití venku, tam se vyřádí a nemají potřebu dělat nějaké nepřístojnosti doma

Janae1

30.3.2019 11:46
Janae1

XXX.XXX.160.6

Felinka120 napsal(a):
Pořiďte si záclonu v celku (záclona nesmí být půlená, čili dvojdílná, ale v celku) až na zem a po stranách dejte krajku až na zem. Měla jsem v kuchyni na okně voskovky, což je jedovatá rostlina pro kočky a dlouhou záclonu, po stranách s krajkou až na zem a Felinka, jinak velký milovník oken, si kuchyňského okna ani nevšímala a nevšímá do teď a hlavně nemá kudy na to okno vylézt. Ještě doplním, že u okna je kuchyňský stůl a vůbec na něj neleze.

To máte spíše štěstí na kočku. Většinu koček taková záclona spíše potěší, je to výborný prostor na šplhání a dostat se přes záclonu na okno pro ně není problém.

A radu pro zakladatelku nemám, máte doma zvíře, bydlení se zvířeti musí přizpůsobit, nemůžete mít vše.
Naše kočky kytky neřeší, ale ráda bych pěkný trávník, ale máme velkou fenu, musím se smířit s "puntíkatým" trávníkem.

30.3.2019 12:27
Felinka120

XXX.XXX.149.59

Po záclonách šplhají malá koťata, ne odrostlá nebo dospělá kočka, kterou by záclona ani neunesla. A Felinka, když je na ostatních oknech záclona dvojdílná si na okno vyleze, ale záclonu jednodílnou s postranními krajkami až na zem a k tomu skoro přiražený stůl pod oknem nemá jak se protáhnout. Ke šplhání má Felinka venlku stromy, střechy, ploty.

K tomu učení, kočky jsou strašně bystré a odkoukají dost od člověka, Felinka poslouchá,většinou, když si hrajeme a mne nechtěně škrábne a já řeknu au, tak toho hned nechá, přiběhne na zavolání a naučila se otevírat dveře, naučila se chodit kočičími dvířky, naučila se pít z fontánky a když ji něco bolí, jako bolavé očičko (přivírala očko, přišla a sedla si naproti mne a já s ní zašla na veterinu) nebo měla stržený drápek, tak přišla za mnou-asi pochopila, že ji pokaždé pomůžu. Takže jsem za jedno s Lesnížíňkou, kě kočky jsou chytré jak opice a hodně pochopí.

Janae1

30.3.2019 13:13
Janae1

XXX.XXX.160.6

Felinka120 napsal(a):
Po záclonách šplhají malá koťata, ne odrostlá nebo dospělá kočka, kterou by záclona ani neunesla. A Felinka, když je na ostatních oknech záclona dvojdílná si na okno vyleze, ale záclonu jednodílnou s postranními krajkami až na zem a k tomu skoro přiražený stůl pod oknem nemá jak se protáhnout. Ke šplhání má Felinka venlku stromy, střechy, ploty.

K tomu učení, kočky jsou strašně bystré a odkoukají dost od člověka, Felinka poslouchá,většinou, když si hrajeme a mne nechtěně škrábne a já řeknu au, tak toho hned nechá, přiběhne na zavolání a naučila se otevírat dveře, naučila se chodit kočičími dvířky, naučila se pít z fontánky a když ji něco bolí, jako bolavé očičko (přivírala očko, přišla a sedla si naproti mne a já s ní zašla na veterinu) nebo měla stržený drápek, tak přišla za mnou-asi pochopila, že ji pokaždé pomůžu. Takže jsem za jedno s Lesnížíňkou, kě kočky jsou chytré jak opice a hodně pochopí.

"Po záclonách šplhají malá koťata, ne odrostlá nebo dospělá kočka, kterou by záclona ani neunesla. "

To je ale značně naivní trvrzení, moje záclony mluví jinak.
A taky chodí ven.
Felinka je zlatá kočka, dle jedné kočka nelze soudit.

30.3.2019 13:25
Felinka120

XXX.XXX.149.59

No, vidíte, podle jedné kočky nelze soudit, tedy ani podle Vaší kočičky, protože mám přátele, kteří taky mají kočky a nešplhají jim po záclonech a navíc jsou to víc bytové kočky s minimálním přístupem ven (většinu času prospí na věžičce nebo v krabici, nebo sedí na okně, občas jdou ven). Ale je fakt, že mám bezproblémovou kočičku, to, už vím, ve srovnání právě s kočičkama mých přátel (hlavně, co se týká ošetření a jídla, jemného chování).

30.3.2019 13:45

Janae1 napsal(a):
"Po záclonách šplhají malá koťata, ne odrostlá nebo dospělá kočka, kterou by záclona ani neunesla. "

To je ale značně naivní trvrzení, moje záclony mluví jinak.
A taky chodí ven.
Felinka je zlatá kočka, dle jedné kočka nelze soudit.

...mám tři kočky - kocour přišel ke mně domů po odstavu, druhá kočka v cca 7 měsících a třetí věk +- 4měsíce - nalezenec od popelnice........záclon se nedotkla ani jedna z nich, nábytek ani sedací neškrábala také ani jedna z nich...........záchod mají jeden veliký společný, niky se nestalo, že by udělali cosi vedle.......kytek mám plný pokoj, rovněž bez povšimnutí - mají svojí trávu neustále k dispozici.......možná všechno náhoda nebo obrovské štěstí.......nekoušou, neškrabou a plně respektují tříkilového papillona, který s nimi vyvádí neskutečné věci......pravdou je, že co tady čtu za problémy na diskuzích, tak až jednoho dne odejdou, což odstůňu, nikdy více do koček nepůjdu, ono to štěstí se může jednoho dne unavit......

31.3.2019 15:21
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...mám tři kočky - kocour přišel ke mně domů po odstavu, druhá kočka v cca 7 měsících a třetí věk +- 4měsíce - nalezenec od popelnice........záclon se nedotkla ani jedna z nich, nábytek ani sedací neškrábala také ani jedna z nich...........záchod mají jeden veliký společný, niky se nestalo, že by udělali cosi vedle.......kytek mám plný pokoj, rovněž bez povšimnutí - mají svojí trávu neustále k dispozici.......možná všechno náhoda nebo obrovské štěstí.......nekoušou, neškrabou a plně respektují tříkilového papillona, který s nimi vyvádí neskutečné věci......pravdou je, že co tady čtu za problémy na diskuzích, tak až jednoho dne odejdou, což odstůňu, nikdy více do koček nepůjdu, ono to štěstí se může jednoho dne unavit......

Já mám, dá se říct "zlobivce", ze tří koček jednoho. Ale to není zlobení v pravém slova smyslu. On jen navždy asi zůstane hravý. Takže si vynucuje hraní si, a není pravda, že kočky nedělají věci naschvál. Jakmile nejsem příliš bystrá a rychlá a nejdu si s ním hrát, skočí mi na noční stolek a tak pomaličku a řekla bych sofistikovaně začne shazovat ze stolku věci na zem. Moc dobře ví, že to nesnáším, a že i kdybych měla půlnoc, tak že vyskočím a začnu to sbírat. No, holt jsem si jej i tak trochu rozmazlila...

31.3.2019 16:08

fíkovnice to opravdu není naschvál
když nemá parťáka na hraní, tak si začne hrát sám a to tím, že uvádí věci do pohybu, to se kočičákům líbí.......a jako bonus/odměnu jsi ho naučila, že je to zároveň povel pro "mamko - budíček"

a všechno je v tom šustovi.......

31.3.2019 20:59
fikovnice

XXX.XXX.135.146

když nemá parťáka na hraní, tak si začne hrát sám a to tím, že uvádí věci do pohybu, to se kočičákům líbí.......a jako bonus/odměnu jsi ho naučila, že je to zároveň povel pro "mamko - budíček"

"Hmn_" nezlobte se, ale já s Vámi v tomto nesouhlasím. Prostě zůstaneme obě se svým názorem, OK? Kocour postupně shazuje věcičky - fotky, řetízek, náušnice....ale ani jej nenapadne si s tím hrát. Pokud přímo nevleze na noční stolek, sedne si co nejblíže k němu a s naprosto jasným pohledem na mě začne tyto věci shazovat ze stolku, přičemž on je na zemi. Dál jej ty věci ani za mák nezajímají. Mě bohužel ano, takže vstanu, sesbírám, no a jelikož jsem měkkosdrcatá (to je ale divné slovo :-)), tak si s ním jdu pohrát (ne vždy). Ale myslím, že netřeba se hádat. Každá mějme svůj názor...

No a ta zmínka o povelu "mamko - budíček" - tak to opravdu je, ale tím mě to jen utvrzuje, že je to prostě naschvál - je to povel z jeho strany - učiněný cíleně, schválně. A to, že mě tím naštve, on moc dobře ví. Začnu hlasitě láteřit, a on začne odmlouvat. Znám už své kočky natolik dobře, že vím, jaký zvuk má jaký význam - a toto je prostě odmlouvání na to, že mu nadávám.

31.3.2019 21:20

fikovnice napsal(a):
Já mám, dá se říct "zlobivce", ze tří koček jednoho. Ale to není zlobení v pravém slova smyslu. On jen navždy asi zůstane hravý. Takže si vynucuje hraní si, a není pravda, že kočky nedělají věci naschvál. Jakmile nejsem příliš bystrá a rychlá a nejdu si s ním hrát, skočí mi na noční stolek a tak pomaličku a řekla bych sofistikovaně začne shazovat ze stolku věci na zem. Moc dobře ví, že to nesnáším, a že i kdybych měla půlnoc, tak že vyskočím a začnu to sbírat. No, holt jsem si jej i tak trochu rozmazlila...

..... ........

31.3.2019 21:33
fikovnice

XXX.XXX.135.146

..... ........

...ale kdybyste viděla, jak pooomaličku to posouvá ke kraji a u toho mě sleduje! Přiznám se, že i když mnohem častěji křiknu "Ne!", tak jsou i chvíle, kdy mi to připadne tak komické, že jej tu činnost nechám dokončit. Já vím - nedůslednost, ale ono je to fakt srandovní!

31.3.2019 21:36
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Btw, kdyby to byla jeho hra, tak po mém příchodu domů, najdu ty věci poshazované na zemi. Ale on je neshazuje dokonce ani když jsem doma, ale v jiném pokoji. Dělá to prostě výhradně, když ležím na posteli vedle toho stolku a on naznal, že teda jako na spaní nemám nárok a že teď je nezbytně nutné si jít s ním pohrát...

1.4.2019 11:56

ale však ta věc sama o sobě zajímavá není, zajímavý je jen ten pohyb
mmch tohle řešila i Klára (Vodičková) Nevečeřalová v Kočka není pes

1.4.2019 14:24
odberryho

XXX.XXX.161.34

niknik15 napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Jak zabránit kočce aby nelezla na okno kde mám květiny? Vždy je ušlape a nedá si to vysvětlit. Děkuji za jakékoliv nápady.

Kočce zabráníte lézt na okno jedině tak, že jí poskytnete ještě lepší výhled, než okno. K oknu škrabadlo, ze kterého uvidí víc, než z květináčů a máte po starosti. Případně do květin zapíchat na husto špejle, aby se jí přes to blbě lezlo. Ale pokud to nepohodlí za výhled stojí, bude tam stejně. Takže opravdu jedině polici nebo škrabadlo o kus výš, než jsou kytky a kytkám se bude dařit dobře

Semmiš

3.8.2020 11:03
Semmiš

XXX.XXX.197.20

Moje zkušenost je taková, že je lepší mít záclony do půli oken, aby kočka mohla nerušeně koukat a nemusela záclony odhrnovat. Je lepší nemím jedovaté kytky, mám-li kočku nebo dítě - prostě mít doma jen africké fialky, voděnku, zelenec, rýmovník, aloe, tlustici .. prostě nejedované kytky. A samozřejmě - šantu pro kočku :-D

Přidejte reakci

Přidat smajlík