Zdravím,
dva dny zpět jsem byla na kastraci s kocourem - má sice teprve 7 měsíců, ale veterinář konstatoval, že už to musí jít, pokud nechceme mít označkovaný celý byt + neustále znásilňoval mladšího bráchu, kousal ho za zátylek s tím, že byl pořád zalepený a mokrý. Vzal to vcelku dobře, hned po probuzení po "operaci" se začal ládovat a byl i celkem aktivní - druhého kocoura si sice moc nevšímal a dost pospával, ale to je pochopitelné. Problém je v tom, že za ty poslední dva dny od té kastrace se mu asi nejde vyprázdnit, čurá normálně, ale vždy jsem našla jen takové malé "králičí bobky", což není úplně úměrné tomu, kolik toho spořádá. Jinak se zdá v pohodě, nikde se neschovává, hraje si s druhým kocourem, mazlí se, tak nevím, jestli to není jen "dozvuk" té kastrace.
A druhá věc - s kastrací jsem doposud zkušenosti neměla, nicméně jsem něco studovala a pročítala i tady v diskuzích a všude je napsané, že při kastraci kocoura je ranka cca 1cm a nic se nešije - náš Dorian má po každém varleti jeden steh, s tím že vet řekl, že jsou vstřebávací, ale i tak, je to standardní postup? Děkuju :-)