Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2019 11:04
TreeOnTheBridge

XXX.XXX.240.23

Dobrý den, jsem tu poprvé a jen potřebuji znát vaše zkušenosti.
Mám kočičku, je jí 19 let. Vim, že mě ted asi ukamenujete ale nikdy jsem s ní nebyla u veterináře, nikdy nebyl žádný problém a hlavně vím, že bych jí tim akorát stresovala, protože od mala špatně snáží přesuny, tudíž jsem jí převážela maximálně, když jsme se stěhovali a i to hodně špatně nesla. Poslední týdny často močí a v posledních dnech začala občas zvracet a mít průjem. Pije více než obvykle a občas měla v moči i krev. Objednala jsem krmivo s brusinkama a lichořeřišnici pro kočky. Víte nechci jí brát k veterináři, mám strach, že v tomhle věku, když není zvyklá, že bych jí tim hodně uškodila, proto bych jí chtěla pomoci doma, v klidu. Máte někdo zkušenosti s tímto? Bolí mě, i když tuto otázku pokládám, ale nevíte kolik asi tak má času?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2019 11:07

Bez léčby málo, s léčbou možná trochu. hlavně u koček se selháním ledvin, na kterých už je něco vidět, máte 90% ledvin pryč.

Krmivo s brusinkami je na nic, brusinky jsou na zánět močového měchýře. selhání ledvin je úplně jiný orgán.

3.5.2019 11:11
TreeOnTheBridge

XXX.XXX.240.23

Chápu, já nevím jistě jestli to jsou ledviny, ale zatím všechny příznaky tomu odpovídají, ale chuť k jídlu má pořád, to beru jako dobré znamení, má už věk a já jen nechci aby nějak trpěla a chtěla bych ji co nejvíce ulehčit.

3.5.2019 11:21

Pokud odmítáte veterinární péči, pak jediné ulehčení spočívá v tom, že tento svůj odpor překonáte až bude špatně a necháte jí utratit.

Chápu, že ta kočka má věk, ale myslete na to, že taky může mít něco léčitelného nebo zpomalovatelného.

3.5.2019 11:24
TreeOnTheBridge

XXX.XXX.240.23

To není můj odpor, to je o tom, že ji nechci způsobovat žádný trauma a stresy, jednou jsem ji chtěla "nacpat" do přepravky a asi to neumim, protože přes všechny fígle tam prostě nevlezla.

3.5.2019 21:10

TreeOnTheBridge napsal(a):
To není můj odpor, to je o tom, že ji nechci způsobovat žádný trauma a stresy, jednou jsem ji chtěla "nacpat" do přepravky a asi to neumim, protože přes všechny fígle tam prostě nevlezla.

..a co veterinář k Vám domu........přeci ji nenecháte zdlouhavě trápit bolestmi anebo umírat........

3.5.2019 21:35
TreeOnTheBridge

XXX.XXX.240.23

Víte, asi před rokem a půl špatně dýchala a měla takový otřesy, když se mi nepodařilo narvat ji do přepravky, letěla jsem k veterináři sama, vše mu v breku řekla a on mi řekl, že jestli kočka je plachá, tak ať ji tam netaham, že tam měl už plachý a zničili mu tam věci, tak já nevím co za člověka tohle dokáže vůbec říct. A domů nechodí, že na to prej nemá čas. Další zvěrolekaři jsou 30 km odsud.

3.5.2019 23:32

Víte, asi před rokem a půl špatně dýchala a měla takový otřesy, když se mi nepodařilo narvat ji do přepravky, letěla jsem k veterináři sama, vše mu v breku řekla a on mi řekl, že jestli kočka je plachá, tak ať ji tam netaham, že tam měl už plachý a zničili mu tam věci, tak já nevím co za člověka tohle dokáže vůbec říct. A domů nechodí, že na to prej nemá čas. Další zvěrolekaři jsou 30 km odsud.

...zkuste mu zavolat a domluvit se s ním, možná by mohl mít pochopení.........

4.5.2019 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

No...mě na klinice, kde je několik veterinářů řekli, že pokud je kočka plachá, je neošetřitelná a hlavně vůbec nevyšetřitelná. Takže teď, když zjistím, že kočce něco ,,divného" je, radši ji nechám umřít v klidu doma(potažmo, jestli je jí 19let) Jiné to bylo, když měl kocour prokouslou nohu, to je věc řešitelná.

4.5.2019 13:53
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Souhlasím. Pokud je kočka ještě dobrá, tj. žere, má nějaký zájem o život, přijde se třeba pomazlit, apod., tak bych ji vetem nestresovala. Ale rozhodně bych si již teď zajistila možnost příjezdu veta domů - může dojít k náhlému zhoršení stavu a hlavně kvůli eutanázii...
Pro zadavatelku: Kocoura (venkovského) s terminálním stadiem selhání ledvin jsem si převezla do bytu a nechala uspat. Ale již mnohokrát jsem psala, že měl být uspán ještě tak asi o 2 - 3 týdny dřív, než jej trápit nesmyslnou léčbou a nucením do jídla. Velmi převelmi si vyčítám toto moje počínání , byť to bylo na radu mojí někdejší vetky. Od té doby mám jinou veterinářku, mj. také ochotnou přijet do bytu...

4.5.2019 14:16
TreeOnTheBridge

XXX.XXX.240.23

Děkuju, takový rady jsem právě potřebovala, jsem ráda. Utěšuje mě právě to, že žere jak má a pomazlit se taky přijde, zkusím se znovu domluvit s veterinářem, i kdyby mě to mělo stát balík. Moc vám děkuji.

5.5.2019 05:17
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Děkuju, takový rady jsem právě potřebovala, jsem ráda. Utěšuje mě právě to, že žere jak má a pomazlit se taky přijde, zkusím se znovu domluvit s veterinářem, i kdyby mě to mělo stát balík. Moc vám děkuji.

Není zač! A ať kočena s Vámi ještě nějakou dobu pobyde a až přijde její čas, tak ji nechte důstojně odejít...

5.5.2019 09:28

lesnížínka napsal(a):
No...mě na klinice, kde je několik veterinářů řekli, že pokud je kočka plachá, je neošetřitelná a hlavně vůbec nevyšetřitelná. Takže teď, když zjistím, že kočce něco ,,divného" je, radši ji nechám umřít v klidu doma(potažmo, jestli je jí 19let) Jiné to bylo, když měl kocour prokouslou nohu, to je věc řešitelná.

..proto píšu zkusit se domluvit, zda by přeci jenom nezkusil přijet vet za kočku k ní domů.....

5.5.2019 09:30

..moc držím palce aby to vyšlo a kočenka se trápila co nejméně..........

5.5.2019 13:10
deauville

XXX.XXX.175.69

Tak devatenáctiletá kočka pravděpodobně nebude mít ledviny OK, ale tyto příznaky mívá i zánět močového měchýře i močových cest, zvlášť pokud má občas v moči krev. Pak by to toho veta, resp. atb, fakt chtělo...

5.5.2019 13:17
TreeOnTheBridge

XXX.XXX.240.23

Poslední dva dny žádná krev, zobe nějaký granulky s brusinkama od pátku, tak uvidím jak to bude dál, zatím ani nemočila mimo záchod jako to bylo poslední týden. Tak nám držte palce.

5.5.2019 19:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud to kočena zvládne, kupte lichořeřišnici, je na močové cesty. Mě ji pro kocoura doporučoval i veterinář. Psu jsem ji dávala v tabletách, ale nevím, jaková forma by byla lepší pro kočky, jestli můžou i tu tinkturu. Na to by bylo třeba se zeptat veta(nebo Bodlinky-veta) Malé množství tinktury s vodou by nebyl problém stříkat kočce do huby, určitě jednodušší, než tablety.

5.5.2019 19:38
TreeOnTheBridge

XXX.XXX.240.23

Jsem ráda že to píšete, objednala jsem i Lichorerisnici, zítra by měla přijít, tak ji to taky dám, snad to bude dobrý. Děkuji moc.

5.5.2019 20:46

Malé množství tinktury s vodou by nebyl problém stříkat kočce do huby, určitě jednodušší, než tablety.
musím konstatovat, že všechny mé kočky lépe zvládnou/zvládly piluli než stříkání do tlamy

5.5.2019 20:51
TreeOnTheBridge

XXX.XXX.240.23

Dobře a co třeba klapnout na granulky?

5.5.2019 21:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Malé množství tinktury s vodou by nebyl problém stříkat kočce do huby, určitě jednodušší, než tablety.
musím konstatovat, že všechny mé kočky lépe zvládnou/zvládly piluli než stříkání do tlamy

Nám ty tablety u koček nějak nejdou Pes si veme celkem v pohodě, ale kočce nevím, asi jim to neumím dobře dávat, vždycky mi to třikrát vyhodí, než se mi zadaří. Po tom, co se mi tabletou kocour dávil, už jim všechno dávám v kapkách, pokud tedy možno. Kocour dostává už bezmála rok homeopatika na trávení, močové a dásně, což je mix a mililitr ve stříkačce. Jednou denně dostane do huby trochu sladké vodičky, nevadí mu to.

9.5.2019 11:33
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Dobře a co třeba klapnout na granulky?

Tinktura už ze své podstaty obsahuje líh - předpokládám, že kvůli odéru se takto pokapaných granulí kočka ani nedotkne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík