Dobrý den, nevím si rady se svým kocourem. Jako malý byl strašně mazlivý, hodný, nechal se od každého pohladit, pochovat. Pak jsem ho v 8.mesicich nechala vykastrovat a od té doby se naopak stal spíše agresivní než aby se zklidnil. Kromě mě a mého přítele nikoho jiného nesnese. Okamžitě po návštěvě i mé rodině (se kterou se dříve mazlil) startuje ikdyz si ho nevsimaji. Začne hlasitě mňoukat a pak startuje a vytahuje drápy a hlavně hrozně kouše. S kousáním mám problém i u sebe když se hodně rozvášní při hraní jde natvrdo. Moje sestra i kdokoliv jiný se ho bojí a já si nevím rady. Pamlsek si od nich vezme, ale jakmile ho sní zase startuje. Nyní mu jsou 2 roky.
Moc dekuji za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

celý můj Tomík
a ten má krásný, přebohatý a svobodný bytovovenkovní život
prostě je takový, emocionální labilek.....
chce to ho respektovat
"začne mňoukat".....= jsem podrážděný = všichni pryč z cesty
hrát si s ním - v žádném případě ne rukou, něčím dál od těla (udička, laser), hrou nepřetáčet, spíše ladit do klidu, při mazlení něžně odrbávat hlavičku, předpokládám,že při hlazení po zádech - u kořene ocasu jde až do útoku - tudy tedy ne......
zajistit mu klidná nerušená místa - nahoře ale i schovky dole (někteří jsou stromoví, někteří dolní křováci a někteří obé)
...............
Je bytový, ale má udělanou voliéru ven a občas spolu chodíme na vodítko na zahradu. Škrabadel, prolejzaček, schovek, poliček tu má spoustu a hraček taky. Odemě chce pořad drbat na bříšku ani u ocasu mu to nevadí, pokud už sem moc otravná dá mi to najevo a jde chrnět. Ale jakmile přijde návštěva je zle. Na mě je zlatej.. Troufám si říct ze mu tady nic nechybí
Uživatel s deaktivovaným účtem

no tak prostě během návštěvy bude návštěva v jedné místnosti a kocour v odstatních, nebo ve voliéře.