Autoimunitní onemocnění koček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2019 20:34
johnt

XXX.XXX.89.108

Zdravím, mám dotaz-máte někdo kočku s touto nemoci? Jak s tím bojujete vy a jak to zvládá kočka? Má nějakoku naději, že si prožije svůj život nebo to jde z problémů do problémů a nakonec kočky mají díky nemoci zkrácený život..... Ppřišel mi tu cizí kocour, přišla jsem, že je marodný, vet diagnostikoval tuto nemo, polštářky má jak papír nafouklé, má chytlé ledviny a s tím spojený i škradý zánět dásní-je na corticoidech-problém je v tom, že na veterině se dá ošetřovat , ale doma je to šelma-co vím, dva roky žil divoce odkázaný sám na sebe-odkud přišel netuším, alepak se mi jednoh krásného dne narval do bytu-aby se mu pomohlo. Je to vděný zvíře, ale ám obavy, že tato nemoc dává kočkám docela zabrat...tudíž, jak jste to zvládali vy a je nějaká šance na zlepšení, děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2019 20:38

plasmacytární pododermatitida? to se léčí dobře, většině koček stačí doxycyklin, teda nemusí ani baštit kortikoidy.

ale s ledvinami to nesouvisí a ledviny se úplně nikdy nevyléčí. a škaredý zánět dásní u venkovního zvířete bych chtěla vidět i výsledky testů FIV/FeLV.

10.5.2019 20:55
johnt

XXX.XXX.89.108

Právě, veterinář určil onu autoimunitní nemoc, netuším jak je kocour starý, prostě s emi tu nanominoval ahotovo-asi dva měsíce bral atb i corticoidy, léčil se opravdu dlouho, ale dásně se poléčit nepodařilo.Ono totiž dásně, zuby a orgány hlavně ledviny spolu skutečně souvisí-mám s tím zkušenosti nejen osobní, ale i u koní, psa i kočky-nedávno jsem tím prošla sama a doteď se ještě dávám dokupy. Zatím jedině co jsem se dočetla, tak se to skutečně léčí coticoidy a vitamíny, ale vyléčitelné to není. Jenomže v krátké době začly opět problémy a kulhání a opět je to z jeho nemoci-polštářek je chytlý, takže opět bere léky. Proto se ptám, kdo měl kočku s touto nemoci, jak se to zvládalo. Dělaly jsem testy jak ne ledviny-ano, jsou chytlé, tak i na cukrovku-ta se nepotvrdila. Bohužel ledviny podpořit nemohu , i když vím jak , protože právě díky oněm dásním by kocour šílel bolestí, takže nemohu. Ale jelikož z dásní krvácí a krev koluje v těle tak ty infekce jdou i přes orgány-zatím jsem se ptala i zubařů-llidských a ti mi potvrdily, že skutečně, i u lidí lékaří neudělají žádný chirurgický zákrok pakliže nneí chrup člověk v pořádku, nejprve dát dokupy zuby a potom operace-a to už jsem pochopila, protože pak se může rozjet další i nfekce a léčby jsou opravdu náročné pakliže se dají vůbec pak zvůádnout, takže pozor na to, skutečně orgány a zuby spolu souvisí, jde to víc jak ruku v ruce, bohužel- jak jsem psala-sama jsem si tím nyní prošla a pokud se mi zub nedal dokupy tak bych se neuzdravila a až po ošetřní na zubním se teprve začínám po dlouho době regenerovat a to mám v sobě u ž hafo atb, které mi dovolily tohle zvládnou tak abych netrpěla většími bolestmi a aby se mi zánět v těle nerozjel všude, stačí, že jsem to odnesla i tak v docela širokém rozsahu. Právě, co vím, tak když má kočka -ale teď nevím přesně o jaký zddravotní problém se jedná-tak se to řeší vytrháním všech zubů a pak se kočka uzdravila a orgány opět nastartovaly-jenomže zde při jeho onemocnění ,kdy se všechno špatně hojí a dlouho ...nevím jestli by mu to pomohlo,tuším, že by bylo velké riziko....

10.5.2019 20:57
johnt

XXX.XXX.89.108

omlouvám se za chyby, dělám šílené překlepy...

L

11.7.2019 07:54
L

XXX.XXX.4.82

Náš kocour to má od kotětě. Nemoc jsme nezvládli. Jen se potlačují příznaky. Zkusím ještě doplnit homeopatií, našla jsem vet co to dělí. Proč to má, se neví. Nejdřív granulom v puse, ten je pryč. Ale natékají mu polštářky. Bere pernamentně sandimmun a dočasně medrol (steroid), který se pokoušíme po odeznění příznaku vysazovat.

Zuzkaa1

30.6.2020 16:32
Zuzkaa1

XXX.XXX.46.203

Dobrý den, zkouším oživit tuto diskuzi. Pododermatitida nás moc trápí. Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s nějakou podpůrnou léčbou homeopatiky. Jsem už celkem zoufalá mu neustále nechat píchat kortikoidy. Vystřídala jsem kvůli tomu už tři veteriny, kde si moc nevěděli rady a až teď mu byl úspěšně nasazen Doxycyklin a právě kortikoidy. Nicméně už to jednak nezvládám platit a kocourek má z veteriny už naprostou paniku. Testy na FelV a FIV má negativní, to jsem si oddychla, ale nateklá pacinka (má to většinou na jedné) se pořád vrací. Nějaké zkušenosti prosím?

30.6.2020 16:54

Zuzkaa1 napsal(a):
Dobrý den, zkouším oživit tuto diskuzi. Pododermatitida nás moc trápí. Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s nějakou podpůrnou léčbou homeopatiky. Jsem už celkem zoufalá mu neustále nechat píchat kortikoidy. Vystřídala jsem kvůli tomu už tři veteriny, kde si moc nevěděli rady a až teď mu byl úspěšně nasazen Doxycyklin a právě kortikoidy. Nicméně už to jednak nezvládám platit a kocourek má z veteriny už naprostou paniku. Testy na FelV a FIV má negativní, to jsem si oddychla, ale nateklá pacinka (má to většinou na jedné) se pořád vrací. Nějaké zkušenosti prosím?

Cisplatina?

Zuzkaa1

30.6.2020 18:21
Zuzkaa1

XXX.XXX.46.203

O co se jedná prosím?

30.6.2020 20:24

Zuzkaa1 napsal(a):
O co se jedná prosím?

Cytostatikum, používané k léčbě nádorových onemocnění, také jako možnost u plazmocelulární pododermatitidy. Četla jsem v časopise Veterinářství. Ale je to už pár let zpátky.

Brekeke

3.9.2020 13:25
Brekeke

XXX.XXX.17.211

My tento problém (pododermatitidu) taky řešíme. Kočku jsme našli v dost žalostném stavu, bílé krvinky při příjmu na veterine měla 21 tis místo max 11 tis.,polstarek na jedné tlapce jí vyhřezl ven, takže jí kus masa vyčníval z nohy, k tomu všelijaké infekce atd. Léčí se už půlrok, vyhřezlou část museli operativně odstranit. Testy na fiv/felv negativní.Hojení rány je velmi zdlouhavé. Bere denně doxycyklin, je doma takže se tak celkově dala do kupy, ven už veterinář pouštět nedoporučuje. Čekáme na další krev, chceme ji nechat vykastrovat.

5.9.2020 11:28
fikovnice

XXX.XXX.134.163

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cisplatina?

Sice stará diskuze, ale já bych do cisplatiny nešla. Je to jeden z nejsilnějších emetogenů...jinými slovy kočce bude strašně nevolno a bude zvracet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík