Pokousaný kocour - dotaz/prosba

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2019 01:09
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Ahoj všem! Tak dnes mám nedobrou zprávu. Můj nejstarší kocour, jak asi někteří víte, chodí na noc ven. Tipla bych si, že už řádově roky tu má velkého nepřítele - rezavého kocoura, který se neustále potuluje po okolí. Můj kocour je obrovský, ale je to mírumilovný kastrát a bohužel se neumí prát - opravdu se nechá pokousat...
No a to se před chvílí stalo. Z okna jsem zaslechla řev - bylo mi jasné, že se něco semlelo kolem mého kocoura. Hned jsem pro něj šla. Kocour nejevil a nejeví žádné známky toho, že byl napaden a když jsem jej vzala domů, tak do minuty už chtěl jít ven. Tak jsem jej zas pustila....jenže až pak jsem si všimla, že tam, kde seděl, zůstávají krvavé stopy - a ne malé. Tak jsem zas za ním pádila ven, "poletuje" si tam v trávě, chytá jakési mušky, nicméně jsem zjistila, že má velký kousanec u ocasu - jako by u kořene ocasu.
No a teď dotaz: Vím, že kocouří kousance mají tendenci hnisat a blbě se hojit kvůli přítomnosti poměrně hnusných patogenů na zubech. Já jsem doma našla jen SEPTONEX (účinná látka karbetopendecin). Kocour si nicméně nechce nechat ránu ošetřit, ale já se to chystám udělat "násilně". A ten dotaz tedy - je toto antiseptikum pro kočky toxické???? Pokud se mi podaří aspoň něco naaplikovat, asi se nevyhnu tomu, že bude mít tendenci to slízávat. Zítra se nejméně do pozdního odpoledne nedostanu do lékárny...
Omlouvám se za román, otázku v textu jsem zvýraznila.

14.5.2019 01:13
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Dodatek: Předpokládám, že to, že jsou kastráti napadáni nekastrovanými kocoury, není nic neobvyklého. Kéž by můj kocour využil své fyzické převahy, ale myslím, že toto je zakódováno v povaze...a on je velmi pravděpodobně moje nejhodnější a nejmírumilovnější zvíře za desítky let laického chovu koček.

14.5.2019 01:33
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Ještě jeden dotaz si dovolím: zažili jste někdo, např. jen z doslechu, že by jeden kocour zabil druhého, např. zakousnutím? To, že rána může zhnisat a můžou nastat patálie, nedejbože třeba i sepse, tak s tím jsem srozumněna. Ale myslíte, že je možné, aby daný nekastrát na místě zakousl toho mého ťuldu? Varianta, že by po letech chození ven jsem mu toto zakázala, by znamenala pro něj velké trápení, to vím...
Jednou či dvakrát se mi podařilo agresora zahnat dupotem, zařváním, jednou jsem po něm hodila botou, ale to je jaksi naprosto neefektivní.

14.5.2019 03:59
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Zdravím Vás.
Zabití jsem nezažila, ale vyhnání ano.
Rvačku jako o život ano.
Spadli ze střechy (asi 3m výška)
na dlaždici, zaklesnuti do sebe.
Byl to náš nalezenec přilezenec , nekastrovaný,
drobný Fabiánek a sousedů kocour - kastrát.
Vyběhla jsem, když našeho (u nás) soused zahnal na prádelnu
a mydlil ho na kraji střechy , spadli, náš byl vespod.
Rváčovi jsem nevadila ani já, ani koště - vodu jsem v tom
fofru nevzala, ani pes, který věděl, že nesmí ...
Fabi zmizel.
Z úrazů a ran z boje se vylízali vždy sami. I když jsem
byla 1x u dr. kocourek(jiný) byl špatnej, dr řekl, že je to zranění
ze rvačky a že to bude dobrý. Byla to střelná rána, dlouho
trvalo než mohl fungovat a trpěl záchvaty kašle už do smrti.
Brok (y) v něm zůstal (y). Střelil ho kluk od vedle, řekla
mi to až později sousedka.
Držím Vám palce .

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2019 08:55

septonex štípe a je vlastně dost slabý.tzn. akorát ho naštvete a cokoliv jiného se bude aplikovat o to hůř. nemáte třeba hypermangan?

14.5.2019 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Proč nemáš doma Betadinu? Jak jsem psala jinde, neberu do malé stříkačky a ránu vystříknu tlakem. No jistě, u koček to bez násilí moc nejde, kočku jsme museli držet dva, zamotanou v osušce a i tak to byl boj. Je třeba to udělat zavčas, než se to zatáhne, nebo dopadneš jak my, kdy mu vet musel podebranou nohu od kousance říznout.

14.5.2019 13:08

za celou dobu soužití s kočkami jsem nikdy žádné rány (krom jednoho prasklého vředu, který vypadal jako díra do břicha) nijak neřešila, a byly to i rány uzavřené a zanícené - kočky se z toho vždy vylízaly samy, dokonale a bez problémů

14.5.2019 17:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
za celou dobu soužití s kočkami jsem nikdy žádné rány (krom jednoho prasklého vředu, který vypadal jako díra do břicha) nijak neřešila, a byly to i rány uzavřené a zanícené - kočky se z toho vždy vylízaly samy, dokonale a bez problémů

Jsem na tom stejně jako vy....jenže ony ty šlechtičny asi tak odolné nejsou První propíchlý ocas u kočky trnkou, když jí byl sotva rok. Asi by to rozchodila, ruplo by to vyteklo i samo. Ale byl to děs běs. Chodila snad týden sklesle, až jsem si uvědomila, že vůbec nezvedá ocas - jak ho předtím nosila nahoře jak anténu. Při bližším pohledu jsem zjistila, že ho má u kořené rozšířený jak slon. dál už to popisovat nebudu, byla to hrůza. No a kocour vloni po bitce zalezlý dva dny v boudě, což bylo divné. Když jsem ho násilím vytáhnula, zjistila jsem, že má horečku a nohu jak tři. To jsme valili na veterinu. Byla to už otrava a to vet říkal, že by ho to zabilo, odešly by mu ledviny.

14.5.2019 18:43
Benbela

XXX.XXX.243.247

Asi už máte vyřešeno,ale třeba pro příště.Občas se prostě stane,že doma nic není. Dobrou službu udělá řepík. Děkuji p.bodlince za info o septonexu.

14.5.2019 22:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Benbela napsal(a):
Asi už máte vyřešeno,ale třeba pro příště.Občas se prostě stane,že doma nic není. Dobrou službu udělá řepík. Děkuji p.bodlince za info o septonexu.

Řepík je dobrý na hojení, hlavně lidi od berňáků mají výbornou zkušenost z řepíkovou mastí na hotspoty. Ale není to desinfekce a tu to fakt potřebuje.

15.5.2019 09:54
Benbela

XXX.XXX.243.247

Řepík má i antiseptické účinky, pokud nic v domácí lékárně zrovna není, lze ho použít. Jen se musí připravit čerstvý, ztrácí účinek.

15.5.2019 11:54
Lucy13

XXX.XXX.98.170

Já mám jak u psů, tak u koček nejlepší zkušenosti se sprejem se stříbrem (seženete v lékárně). Ten zvuk je pro zvířata sice nepříjemný ale sprej chladí, dezinfikuje a zároveň tvoří na ráně takovou antibakteriální krustu jako ochranu.

Jinak kocouři se, pokud se jedná o dospělé kočky, nezlikviduji po pár setkáních a bitkách ale spíše po dlouhodobých bojích se spoustou nelečených zraněních.

15.5.2019 12:43
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lesnížínka napsal(a):
Jsem na tom stejně jako vy....jenže ony ty šlechtičny asi tak odolné nejsou První propíchlý ocas u kočky trnkou, když jí byl sotva rok. Asi by to rozchodila, ruplo by to vyteklo i samo. Ale byl to děs běs. Chodila snad týden sklesle, až jsem si uvědomila, že vůbec nezvedá ocas - jak ho předtím nosila nahoře jak anténu. Při bližším pohledu jsem zjistila, že ho má u kořené rozšířený jak slon. dál už to popisovat nebudu, byla to hrůza. No a kocour vloni po bitce zalezlý dva dny v boudě, což bylo divné. Když jsem ho násilím vytáhnula, zjistila jsem, že má horečku a nohu jak tři. To jsme valili na veterinu. Byla to už otrava a to vet říkal, že by ho to zabilo, odešly by mu ledviny.

Tak to pozor, tady nejde o šlechtičnu! To je můj nejstarší kocour - útulkáč.
Jinak všem moc díky za reakce . Včera jsem měla špatnou náladu, po návratu z práce kocour jen ležel, ani moc nežral. Snaha jen se přiblížit k ráně znamenala jeho okamžitý úprk a schování se. Takže - tak, jak píše "Hmn_", žádné pořádné vyčištění neproběhlo a dnes je kocour už lepší. Mimochodem už včera večer si opět vymňoukal puštění ven!

15.5.2019 12:44
fikovnice

XXX.XXX.135.179

rapotacka11 napsal(a):
Zdravím Vás.
Zabití jsem nezažila, ale vyhnání ano.
Rvačku jako o život ano.
Spadli ze střechy (asi 3m výška)
na dlaždici, zaklesnuti do sebe.
Byl to náš nalezenec přilezenec , nekastrovaný,
drobný Fabiánek a sousedů kocour - kastrát.
Vyběhla jsem, když našeho (u nás) soused zahnal na prádelnu
a mydlil ho na kraji střechy , spadli, náš byl vespod.
Rváčovi jsem nevadila ani já, ani koště - vodu jsem v tom
fofru nevzala, ani pes, který věděl, že nesmí ...
Fabi zmizel.
Z úrazů a ran z boje se vylízali vždy sami. I když jsem
byla 1x u dr. kocourek(jiný) byl špatnej, dr řekl, že je to zranění
ze rvačky a že to bude dobrý. Byla to střelná rána, dlouho
trvalo než mohl fungovat a trpěl záchvaty kašle už do smrti.
Brok (y) v něm zůstal (y). Střelil ho kluk od vedle, řekla
mi to až později sousedka.
Držím Vám palce .

Díky moc a také srdečně zdravím!

15.5.2019 12:46
fikovnice

XXX.XXX.135.179

A samozřejmě moc díky všem za různé tipy pro příště. Bohužel nemyslím si, že tady ten agresor nechá mého kocoura na pokoji...

15.5.2019 12:51
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lesnížínka napsal(a):
Proč nemáš doma Betadinu? Jak jsem psala jinde, neberu do malé stříkačky a ránu vystříknu tlakem. No jistě, u koček to bez násilí moc nejde, kočku jsme museli držet dva, zamotanou v osušce a i tak to byl boj. Je třeba to udělat zavčas, než se to zatáhne, nebo dopadneš jak my, kdy mu vet musel podebranou nohu od kousance říznout.

Betadine - no, já zas ty jódové přípravky moc nemusím. Jinak Septonex jsem se snažila naaplikovat tak, že jsem posprejovala odličovací polštářek a tím se snažila ránu vyčistit. Věděla jsem, že sprejovat nemá už vůbec cenu - zvuku spreje se kočky bojí a spolehlivě je to zažene. Po pravdě Septonex mám kvůli sobě, x-krát jsem si jím čistila nějaké své rány a ranky. Ale asi tedy zakoupím hypermangan jak radí Bodlinka. Řepík hodně uznávala moje máma... Jinak ale pevně doufám, že kocour se z toho vylíže sám, jako ostatně všechny venkovní kočky po bitkách. Poněkud mě vyděsilo to, že mu rána ze začátku tak krvácela. Ale kocouří kousnutí bývá hluboké. Tak jen aby mu to nějak extrémně nezhnisalo!

17.5.2019 10:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Takže už jsme na tom stejně jak ty! Leon večer přišel doškubaný, má prokouslé rameno-hrudník a něco vyrvané na tlapce, kolem drápku, na to si vůbec šáhnout nenechá, jen jsem viděla něco jak čerstvé maso A kapla jsem mu na to betadinu, jen tak poslepu. Ty kousance na hrudníku jsem našla až ráno, měl tam chlupy slepené zaschlou krví a při rozmotání jsem našla dírky. Už asi částečně zatažené, snažila jsem se to trochu vystříknout, ale nejspíš bez valného úspěchu. Je z toho špatný moc, jen chuďato leží. Snad se z toho za pár dní vylíže, každopádně ho teď budem sledovat hodně, aby jsme problém objevili dřív, jak minule(to se ale schovával)

18.5.2019 09:43
fikovnice

XXX.XXX.135.155

lesnížínka napsal(a):
Takže už jsme na tom stejně jak ty! Leon večer přišel doškubaný, má prokouslé rameno-hrudník a něco vyrvané na tlapce, kolem drápku, na to si vůbec šáhnout nenechá, jen jsem viděla něco jak čerstvé maso A kapla jsem mu na to betadinu, jen tak poslepu. Ty kousance na hrudníku jsem našla až ráno, měl tam chlupy slepené zaschlou krví a při rozmotání jsem našla dírky. Už asi částečně zatažené, snažila jsem se to trochu vystříknout, ale nejspíš bez valného úspěchu. Je z toho špatný moc, jen chuďato leží. Snad se z toho za pár dní vylíže, každopádně ho teď budem sledovat hodně, aby jsme problém objevili dřív, jak minule(to se ale schovával)

No to je otřes! Můj se teda vzpamatoval za 24hod, ale jeden den vůbec nejedl, jen ležel. A k ráně jsem se nesměla ani přiblížit, doteď. Ale už funguje normálka! Držím pěsti, ať je kocourek brzy fit!

18.5.2019 11:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
No to je otřes! Můj se teda vzpamatoval za 24hod, ale jeden den vůbec nejedl, jen ležel. A k ráně jsem se nesměla ani přiblížit, doteď. Ale už funguje normálka! Držím pěsti, ať je kocourek brzy fit!

Takže Leonek: do večera ležel, ani se nehnul, vyšel na chodbu až někdy kolem 21h. Prohlédla jsem ho, nic závažného jsem nepozorovala(skleslost, teplota, otok) a chtěl jít ven(no bodejď, celý den nebyl ani na WC) Myslela jsem, že bude ležet se psem u komína. O půlnoci přišel muž, že nikde není ani jedna z koček, Leona hledal jak v garáži, tak boudě. Jediná možnost ještě zahradní domek, tam nešel. Ráno v 7h jsem ho hledala kolem baráku já, v garáži byla jen Gucci. Objevil se v 8h na lehátku za barákem se psem. Přišel do pracovny k miskám, zběžně jsem ho prohlédla, ta packa byla hodně olízaná, takže ošetřuje. Přišel za náma ještě když jsme obcházeli se psem zahradu a pak zmiznul. Chtěla jsem ho vyšetřit a ošetřit, ale někam se zašil. Myslela jsem, že je doma(v mé posteli) ale muž mne vyvedl z omylu. Potvora(kocour ) asi tušil, že bych mu do toho zase chtěla rýpat

18.5.2019 14:05
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lesnížínka napsal(a):
Takže Leonek: do večera ležel, ani se nehnul, vyšel na chodbu až někdy kolem 21h. Prohlédla jsem ho, nic závažného jsem nepozorovala(skleslost, teplota, otok) a chtěl jít ven(no bodejď, celý den nebyl ani na WC) Myslela jsem, že bude ležet se psem u komína. O půlnoci přišel muž, že nikde není ani jedna z koček, Leona hledal jak v garáži, tak boudě. Jediná možnost ještě zahradní domek, tam nešel. Ráno v 7h jsem ho hledala kolem baráku já, v garáži byla jen Gucci. Objevil se v 8h na lehátku za barákem se psem. Přišel do pracovny k miskám, zběžně jsem ho prohlédla, ta packa byla hodně olízaná, takže ošetřuje. Přišel za náma ještě když jsme obcházeli se psem zahradu a pak zmiznul. Chtěla jsem ho vyšetřit a ošetřit, ale někam se zašil. Myslela jsem, že je doma(v mé posteli) ale muž mne vyvedl z omylu. Potvora(kocour ) asi tušil, že bych mu do toho zase chtěla rýpat

Holt ti naši kocouři si to líp stejně ošetří sami!
Tak to je dobře, že už je u vás taky lépe!

18.5.2019 14:06
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lesnížínka napsal(a):

Jo a zas jsem zapomněla - je Leonek kastrát? Já totiž myslím, že oni nekastrovaným prostě podivně "voní", tak po nich jdou...

19.5.2019 14:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Promiň, neodepsala jsem, včera toho bylo moc. Ano, je kastrovaný. Nemyslím si, že by se kočičáci prali, protože jim divně voní, pokud by kastrovaný nebyl, zřejmě by se prali mnohem víc. Ono by se hodilo, kdyby byli všichni hoši kastrovaní...jsou to kocouři ze sousedství, kteří se jim množí a prostě si páni hledají nová teritoria, naše zahrada by se jim líbila(no bodejď ) tak se snaží se sem nakvartýrovat a Leonek si ji brání. Chuďato moje bezzubé. Muž jede zítra k zubaři mimo jiné, řešit i implantát. Tak jsem mu říkala, že má vzít i Leonka, aby mu udělali nové horní špičáky protože bez nich to nemá šanci vyhrávat

20.5.2019 11:35
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lesnížínka napsal(a):
Promiň, neodepsala jsem, včera toho bylo moc. Ano, je kastrovaný. Nemyslím si, že by se kočičáci prali, protože jim divně voní, pokud by kastrovaný nebyl, zřejmě by se prali mnohem víc. Ono by se hodilo, kdyby byli všichni hoši kastrovaní...jsou to kocouři ze sousedství, kteří se jim množí a prostě si páni hledají nová teritoria, naše zahrada by se jim líbila(no bodejď ) tak se snaží se sem nakvartýrovat a Leonek si ji brání. Chuďato moje bezzubé. Muž jede zítra k zubaři mimo jiné, řešit i implantát. Tak jsem mu říkala, že má vzít i Leonka, aby mu udělali nové horní špičáky protože bez nich to nemá šanci vyhrávat

Tak mně se kocour vrátil po další noci domů - zmoklej jak slepice...a teprve dnes vidím pořádně rozsah jeho zranění. Chová se úplně normálně, nicméně jak si to sám čistí, tak si ránu obnažil.....a to je díra jak do vrat! Naštěstí se fakt chová úplně normálně, žere jak má, mazlí se jak má....ale hojit se mu to asi bude teda dlouho...

14.6.2019 20:22
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Milí kočkaři. Tak jsem netušila, že se ještě vrátím do tohoto vlákna, ale bohužel... Kocour je celou dobu od kousance OK, žere, chová se normálně, normálně vyměšuje, atd. Ale co se stalo: včera kocour ležel v kuchyni na linu - asi se chladil. Poté, co vstal, tak s hrůzou vidím, že je pod ním pořádně velká kaluž krve asi namíchané s hnisem. Nejdřív jsem myslela, že mi vytekla nějak játra, co jsem měla na lince nachystaná jako krmení pro kočky. No, nicméně ne, játra to nebyly. Kocour měl s pravděpodobností blížící se jistotě absces (a já to tušila, že kočičí kousance jsou svin.tvo) a včera se provalil navenek. Mělo by se mu ulevit, zvláštní je, že žádnou bouli jsem na něm nepozorovala. Každopádně včera ještě kudy chodil, tudy "kapal" (krev). Ošetřit ani náhodou - snažila jsem se sterilními čtverečky to aspoň sušit - no, ani nápad, hned zalejzal za nábytek. Jinak se chová stále stejně - normálně. Volala jsem na veterinu - vetka je ochotná přijet k nám domů. Ale - co myslíte - je to nutné? Vetka mluvila i o variantě přispání kocoura, pořádného vyčištění rány do hloubky, event. zadrénování, event. nasazení ATB. Zatím jsem vetku domů nepozvala, ale jsme domluveny, že kdyby se stav nějak horšil, přijede. Co myslíte, co s tím? Ráda bych to aspoň místně ošetřila, ale evidentně jej to stále moc bolí.

14.6.2019 22:35

fikovnice napsal(a):
Milí kočkaři. Tak jsem netušila, že se ještě vrátím do tohoto vlákna, ale bohužel... Kocour je celou dobu od kousance OK, žere, chová se normálně, normálně vyměšuje, atd. Ale co se stalo: včera kocour ležel v kuchyni na linu - asi se chladil. Poté, co vstal, tak s hrůzou vidím, že je pod ním pořádně velká kaluž krve asi namíchané s hnisem. Nejdřív jsem myslela, že mi vytekla nějak játra, co jsem měla na lince nachystaná jako krmení pro kočky. No, nicméně ne, játra to nebyly. Kocour měl s pravděpodobností blížící se jistotě absces (a já to tušila, že kočičí kousance jsou svin.tvo) a včera se provalil navenek. Mělo by se mu ulevit, zvláštní je, že žádnou bouli jsem na něm nepozorovala. Každopádně včera ještě kudy chodil, tudy "kapal" (krev). Ošetřit ani náhodou - snažila jsem se sterilními čtverečky to aspoň sušit - no, ani nápad, hned zalejzal za nábytek. Jinak se chová stále stejně - normálně. Volala jsem na veterinu - vetka je ochotná přijet k nám domů. Ale - co myslíte - je to nutné? Vetka mluvila i o variantě přispání kocoura, pořádného vyčištění rány do hloubky, event. zadrénování, event. nasazení ATB. Zatím jsem vetku domů nepozvala, ale jsme domluveny, že kdyby se stav nějak horšil, přijede. Co myslíte, co s tím? Ráda bych to aspoň místně ošetřila, ale evidentně jej to stále moc bolí.

..no můj názor je, že pokud se rána nevyčistí a nezadrénuje, bude se situace opakovat - bude se to pořád plnit a provalovat.........

14.6.2019 22:37

samo se to taky zahojit nemusí, nebo se do kocoura vyžere díra jak vrata kterou budete s límcem a každodenním ošetřováním léčit měsíc...

15.6.2019 15:04
Laila.aila

XXX.XXX.92.172

Taky bych nechala ošetřit hnisavé ložisko je problém i v tom, že většinou je to stafilococus aureus ( zlatý stafilococus) možná sem nenapsala přesně ten název, ale jde o to že tento hajzlík vytváří těžké toxiny zatěžující játra i u člověka a i u člověka muže dojít až k otravě krve pokud se to nezačne léčit.

15.6.2019 17:49

ale evidentně jej to stále moc bolí. + je to už sakra dlouho

při takovém nedobrém vývoji bych veta navštívila

16.6.2019 00:28
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Díky všem za reakce. Já se nejvíc bojím toho, že se to prostě samo nezahojí. S tou bolestí jsem se možná vyjádřila ne úplně dobře. Bolí jej to, když mám snahu mu na to sáhnout - tj. snaha o sušení čtverečky - to prostě nešlo. Jinak funguje naprosto normálně a úpěnlivě si stále vymáhá noční chození ven (kdyby mu bylo celkově zle, tak by mi neječel u dveří hned jak se začne stmívat). Takže asi jste mě přesvědčili, výhodou je, že vetka je ochotná přijet k nám domů. Kocour má neskutečnou kinetózu a v autě po ujetí 5metrů nejen zvrací, ale už se mi v minulosti i pořádně po..al. Jinak co jsem mu to dnes prohlížela, tak díra je velká v průměru cca 1 cm, což není až tak moc, ale netuším samozřejmě jak moc to jde do hloubky. Vetka též říkala, resp. jsme se shodly, že provalením by se mu mělo ulevit, ale já na něm ty 3 týdny předtím vůbec nic nepozorovala... Jediné, co bych fakt nerada, by bylo, aby se to muselo dělat v narkóze. Ale když nebude zbytí... Jak já jsem na toho agresora naštvaná!

16.6.2019 00:32
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Ještě si dovolím dotaz - asi nejvíce na "Bodlinku" - prosím, myslíte, že je reálné zadrénování té rány doma? Možná je to nezodpověditelný dotaz, nevím. Vetka o zavedení drénu mluvila. Kocour je extrémně hodný, takže kousat nás asi nebude. Ale netuším, jak přesně se drén zavádí - zda musí např. vetka ránu rozšířit (sondou? skalpelem?). Do té narkózy se mi moc nechce. Ale jak píšu výše, bude-li to nutné, tak to holt bude muset být.

16.6.2019 00:36
fikovnice

XXX.XXX.135.131

ale evidentně jej to stále moc bolí. + je to už sakra dlouho

při takovém nedobrém vývoji bych veta navštívila

Právě ta délka...vždyť je to skoro měsíc. Síla je, že já žila v domnění, že je dávno vše OK. Nadarmo se neříká, že kočičí kousance se těžko hojí, ach jo...
Útěchou mi je to, že celkově alterován není, mmch. před chvílí se nadlábl a už zas vymňoukával, že chce ven.

16.6.2019 15:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Právě ta délka...vždyť je to skoro měsíc. Síla je, že já žila v domnění, že je dávno vše OK. Nadarmo se neříká, že kočičí kousance se těžko hojí, ach jo...
Útěchou mi je to, že celkově alterován není, mmch. před chvílí se nadlábl a už zas vymňoukával, že chce ven.

Nevím, jestli nedopadnem podobně Po poslední rvačce Leon vytržený dráp na zadní noze i nějak s polštářkem. Skoro měsíc se mu to hojí, má to tak nějak nekřivo, ale zhora už to nevypadá nijak zle, ani už nekulhá. Sem tam jsem mu to přestříkla hypermanganem, kvůli vysušování, on si to pořád lízal a měl to takové rozčvaňhané. Jak říkám, na pohled tam není už nic vidět, ale nejde mi do hlavy, proč mu to pes pořád očichává, mám podezření, že nějaký problém tam bude, za pouzdrem toho drápku možná, protože to bylo právě nějak vytržené. Kde má kocour tu ránu vlastně? Chtělo by to někoho, kdo by ti pomohl ho podržet a prostě stříkačkou to vystříkat tou Betadinou...fakt jediný způsob(krom toho zadrénování) co funguje a mám vyzkoušený na kočkách i na psech.

16.6.2019 18:00
fikovnice

XXX.XXX.135.155

lesnížínka napsal(a):
Nevím, jestli nedopadnem podobně Po poslední rvačce Leon vytržený dráp na zadní noze i nějak s polštářkem. Skoro měsíc se mu to hojí, má to tak nějak nekřivo, ale zhora už to nevypadá nijak zle, ani už nekulhá. Sem tam jsem mu to přestříkla hypermanganem, kvůli vysušování, on si to pořád lízal a měl to takové rozčvaňhané. Jak říkám, na pohled tam není už nic vidět, ale nejde mi do hlavy, proč mu to pes pořád očichává, mám podezření, že nějaký problém tam bude, za pouzdrem toho drápku možná, protože to bylo právě nějak vytržené. Kde má kocour tu ránu vlastně? Chtělo by to někoho, kdo by ti pomohl ho podržet a prostě stříkačkou to vystříkat tou Betadinou...fakt jediný způsob(krom toho zadrénování) co funguje a mám vyzkoušený na kočkách i na psech.

To je v prčicích, co Rady? A ještě nás to postihlo téměř ve stejnou dobu. Já, když jsme měli ještě venkovské nekastráty, tak pamatuju jak bývali potrhaní - ten poslední hlavně na krku - dělaly se mu tam úplné kapsy. Ale nikdy se mu to neprovalilo tak, jak teď současnému kocourovi. Dnes opět telefonát s vetkou. Říkala, že dle situace v ordinaci (dělají do 20h), by přijela - pokud tam nebude mít nějaký větší případ. Kocour je strašně hodnej, ale i tak to bude porod. Nakonec bych byla i pro píchnutí ATB (nějakého depotního) - to také navrhovala, ať se to líp hojí. Ještě včera jsem zas u rány viděla tentokrát ne krev, ale vyloženě hnis. On si to neustále slízává, takže jak moc to teče, přesně nepoznám. To hlavní se provalilo před těmi cca 2 nebo 3 dny...
Tak držím pěsti i Tobě a Leonkovi.

17.6.2019 01:35
fikovnice

XXX.XXX.135.155

lesnížínka napsal(a):

Jo, promiň - ptala ses, kde má kocour ten kousanec. Na hřbetě, v blízkosti kořene ocasu, což je hodně citlivé místo - jak pro psy, tak pro kočky. Myslím, že ten můj ťulda před agresorem zdrhal, ten jej dohnal a zahryzl se mu do hřbetu. Kdyby spolu bojovali, očekávala bych zranění na krku (jak jsem psala výše, že to mívali naši nekastráti - jenže ti se uměli prát; ten současný je extrémně mírumilovné zvíře, nevím, zda je to možné, ale on se asi prát vůbec neumí, ač je to obrovský kocour - kolem 7kg určo má, asi i víc).

17.6.2019 01:39
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Jo, a aktuální situace: Polámalo se mi v bytě osvětlení v kuchyni. Jeden strašně hodnej soused byl ochoten se jít na to podívat, nakonec (aniž by mi cokoli řekl) jel dokonce sám koupit novej vypínač. No a vše se to trefilo do doby, kdy byla vetka volná. Takže jsme domluvené až na zítra, tedy už na dnes. Říkala, že vezme i to ATB. Ale že to počká, když kocour je jinak OK (mimochodem už je opět několik hodin venku - to bylo úplně srdcervoucí mňaučení u dveří ven). A asi řeknu ještě kámošce - kvůli pomoci s jeho přidržováním.

17.6.2019 01:46
fikovnice

XXX.XXX.135.155

lesnížínka napsal(a):

Jo Rady, a Leonek to má taky z té doby cca 3 týdny zpátky? Pamatuju se, že jsi psala o jeho zranění záhy poté, co jsem to sem napsala já.

17.6.2019 12:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Jo Rady, a Leonek to má taky z té doby cca 3 týdny zpátky? Pamatuju se, že jsi psala o jeho zranění záhy poté, co jsem to sem napsala já.

Jo, jo, má. Když mu na to kouknu, nijak zle to nevypadá, už to nemá ani tak oblemcané, jako třeba pár dní zpátky, jen mi neleze do hlavy ten pes, že se mu to snaží kontrolovat, protože on se jinak o kočky nezajímá. Maximálně takhle s Gucci

17.6.2019 16:36
fikovnice

XXX.XXX.131.20

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo, má. Když mu na to kouknu, nijak zle to nevypadá, už to nemá ani tak oblemcané, jako třeba pár dní zpátky, jen mi neleze do hlavy ten pes, že se mu to snaží kontrolovat, protože on se jinak o kočky nezajímá. Maximálně takhle s Gucci

Zkus vložit nějak kvalitnější fotku, detail.

17.6.2019 17:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Zkus vložit nějak kvalitnější fotku, detail.

Paceny? To asi těžko, nenechá mne ani pořádně mrknout, teda jen honem, krátce a nesahat

21.6.2019 16:59
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Přeji hezký den všem, i když u mě tedy nic moc. Včerejší návštěva vetky u nás doma, jsem chudší o 1500 Kč, ale "bohatší" o to, že teď přesně vidím rozsah kocourova zranění. Pro agresora nemám slušné označení, evidentně se mému kocourovi prostě zakousl do zadku. Po vyholení chlupů jsem s hrůzou viděla, že rána tedy není jedna, ale je jich víc (od zubů), jen ta jedna je prostě větší. Nustále secernuje hnis + krev. Kocour byl těžko ošetřitelný a skončilo to při fixaci mnou, že se po mně ohnal a škrábl mě zubem na zápěstí. Naprosto ihned mi začala otékat ruka, která mě dnes bolí až po rameno. A to přitom opravdu byla jen miniranka, ani to téměř nekrvácelo. Každopádně můj kocour jak je i trochu patrné z obrázku to má celé podminované. Dostal drahé ATB (to tvořilo největší položku v celkové ceně), injekci od bolesti,dr. ránu vypláchla (to jej ale logicky bolelo nejvíc) a pak naaplikoval ATB + kortikoidní mast (mmch. tu stejnou jsem si pak na ruku naaplikovala i já). Jsem z toho hodně hodně špatná, mj. i proto, že mám odjet na kratičkou dovolenou. Kocour (snad proboha) na umření není. Ale dobré to prostě není a po mém návratu možná dojde k chirurg. revizi - dr. ani moc nenavrhuje drén, jako spíš, že by udělala arteficiální dírky (nářezy), aby sekret pořádně mohl ven a pokračovalo by se v ATB léčbě. Teď dostal cefalosporin - název nemám nyní u sebe. Tak jsem sem jen vypsala novinky, abych si trochu ulevila...

21.6.2019 17:04
fikovnice

XXX.XXX.135.155

P.S. To, že teď tam má kocour díry nejméně 4 ale označila dr. za dobré; logicky nejhorší by bylo, kdyby to bylo uzavřené a hromadilo by se to v podkoží a pak to šlo ještě hlouběji, to bych se opravdu hodně bála třeba sepse (teda ne, že bych se teď nebála, ale aspoň je nyní pokrytý tím ATB).

22.6.2019 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
P.S. To, že teď tam má kocour díry nejméně 4 ale označila dr. za dobré; logicky nejhorší by bylo, kdyby to bylo uzavřené a hromadilo by se to v podkoží a pak to šlo ještě hlouběji, to bych se opravdu hodně bála třeba sepse (teda ne, že bych se teď nebála, ale aspoň je nyní pokrytý tím ATB).

Neboj, to se srovná, pořádně se to vyčistilo + ATB. Leon už měl sepsi a zvládnul to taky. Každopádně kocourovi držím palce. Leonek se taky nebrání škrábáním a kousáním, ale u takovéhle procedury by jsme asi také něco schytali.

22.6.2019 15:36
fikovnice

XXX.XXX.63.10

lesnížínka napsal(a):
Neboj, to se srovná, pořádně se to vyčistilo + ATB. Leon už měl sepsi a zvládnul to taky. Každopádně kocourovi držím palce. Leonek se taky nebrání škrábáním a kousáním, ale u takovéhle procedury by jsme asi také něco schytali.

Díky moc Rady! To víš, že mám o něj strach, přece jen je to asi kocour "number one" mezi těmi mými (i když miluju samozřejmě všechny). No, teď je s nimi doma příbuzná, tak jen doufám, aby se to nějak v mé nepřítomnosti nehoršilo...

22.6.2019 20:55

fíkovnice, na tu ruku je výborný višněvského balzám
kocourům brzké uzdravení

22.6.2019 23:47
fikovnice

XXX.XXX.63.10

fíkovnice, na tu ruku je výborný višněvského balzám
kocourům brzké uzdravení

Díky moc "Hmn_". Višňák znám, ale ruka už je lepší, už je v podstatě jen stroupek po drápnutí tím zubem... Horší je to s kocourem. Než jsem odjela, viděla jsem na něm, že OK není. Na druhou stranu žere, a jakmile přijde "jeho čas", začne si vymňoukávat puštění ven. Tak si říkám, že kdyby mu bylo jo zle, tak ven nebude chtít chodit. Teď, když hlídá příbuzná, tak má stejně s chozením ven utrum...

OT: Vyrazila jsem fakt na kratičkou dovolenou a dnes Zlínsko - komplet celé odpol. to pořádně bouřilo + pršelo , takže kvůli bouřce bylo i zavřené koupaliště...

23.6.2019 11:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Díky moc "Hmn_". Višňák znám, ale ruka už je lepší, už je v podstatě jen stroupek po drápnutí tím zubem... Horší je to s kocourem. Než jsem odjela, viděla jsem na něm, že OK není. Na druhou stranu žere, a jakmile přijde "jeho čas", začne si vymňoukávat puštění ven. Tak si říkám, že kdyby mu bylo jo zle, tak ven nebude chtít chodit. Teď, když hlídá příbuzná, tak má stejně s chozením ven utrum...

OT: Vyrazila jsem fakt na kratičkou dovolenou a dnes Zlínsko - komplet celé odpol. to pořádně bouřilo + pršelo , takže kvůli bouřce bylo i zavřené koupaliště...

Měla jsi jet k nám, to už je jen kousek a u nás by jsi tedy nezmoknula :(

23.6.2019 15:59

Používám na dezinfekci a léčení lidí z všech našich zvířat Dubové kapky od Dědka kořenáře a se 100% úspěchem.Nedávno jsem léčila kocoura s prokousnutou tváří.Udělala se mu tam velká boule hnisu,musela jsem mu to propíchnout a vytlačit,nakonec jsem mu na to nalila dubové kapky a druhý den už měl jen otevřenou ránu kterou jsem opět omyla a pak už se mu to krásně zahojilo.Léčila jsem s nimi i kozu když ji druhá udělala díru do nohy,u psů veškeré rány i u dětí.Sice to dost na rány štípe,ale účinek okamžitý.Náš malý vnouček tomu říká štípadlo.

23.6.2019 20:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Používám na dezinfekci a léčení lidí z všech našich zvířat Dubové kapky od Dědka kořenáře a se 100% úspěchem.Nedávno jsem léčila kocoura s prokousnutou tváří.Udělala se mu tam velká boule hnisu,musela jsem mu to propíchnout a vytlačit,nakonec jsem mu na to nalila dubové kapky a druhý den už měl jen otevřenou ránu kterou jsem opět omyla a pak už se mu to krásně zahojilo.Léčila jsem s nimi i kozu když ji druhá udělala díru do nohy,u psů veškeré rány i u dětí.Sice to dost na rány štípe,ale účinek okamžitý.Náš malý vnouček tomu říká štípadlo.

Ty neznám ale to štípání je mínus, je to na lihovém základu, předpokládám. Tak u nás se, když jsme byli děcka, ničím jiným jak slivkou nedesinfikovalo a vydrželi jsme, ale pro zvířata je to asi nepříjemné, jelikož ti blbě chápou, že to musí chvilku vydržet a bude to dobrý

24.6.2019 12:32
fikovnice

XXX.XXX.63.10

lesnížínka napsal(a):
Ty neznám ale to štípání je mínus, je to na lihovém základu, předpokládám. Tak u nás se, když jsme byli děcka, ničím jiným jak slivkou nedesinfikovalo a vydrželi jsme, ale pro zvířata je to asi nepříjemné, jelikož ti blbě chápou, že to musí chvilku vydržet a bude to dobrý

Právě... Už jsem se "jivy" chtěla zeptat, kde bych ten roztok sehnala v Brně, ale to štípání plus lihový základ - kočky mají tendenci vše si lízat. I tu ATB+kortikoidní mast si ten můj kocour začal hned slízávat a vetka z toho nebyla nadšená. Ale do límce se mi nechtělo...a nepůjdu do něj, pokud to nebude nezbytně nutné... Info od příbuzné - prý se jí jeví rány lepší a zasychající. Vetka též chtěla vědět, zda kocour vyměšuje (konkrétně kadí) - nvm, možná myslela, že kvůli bolesti není schopen břišního lisu, tak i zde mám pozitivní zprávu!

24.6.2019 13:25

fikovnice napsal(a):
Právě... Už jsem se "jivy" chtěla zeptat, kde bych ten roztok sehnala v Brně, ale to štípání plus lihový základ - kočky mají tendenci vše si lízat. I tu ATB+kortikoidní mast si ten můj kocour začal hned slízávat a vetka z toho nebyla nadšená. Ale do límce se mi nechtělo...a nepůjdu do něj, pokud to nebude nezbytně nutné... Info od příbuzné - prý se jí jeví rány lepší a zasychající. Vetka též chtěla vědět, zda kocour vyměšuje (konkrétně kadí) - nvm, možná myslela, že kvůli bolesti není schopen břišního lisu, tak i zde mám pozitivní zprávu!

Zadejte si do vydledavače Dědek kořenář má i e -schop a má tam i kde má prodejny.
My používáme od něj řadu přípravků jak pro nás,tak i pro zvířata.To chvilkové štípání bez problémů vydržela zvířata i vnoučata a většinou to stačí jednou,dvakrát a je vyřešeno.Letos nám třeba přestala žrát koza pár dnů před porodem,samozřejmě vet byl pryč.Dostala 3x denně zeměžlučovou směs a ostropestřovou a ráno už vymetala co je k žrádlu.
Myslím,že v Brně a okolí je prodejen kde prodávají jeho výrobky povícero.

24.6.2019 14:45
fikovnice

XXX.XXX.63.10

Zadejte si do vydledavače Dědek kořenář má i e -schop a má tam i kde má prodejny.
My používáme od něj řadu přípravků jak pro nás,tak i pro zvířata.To chvilkové štípání bez problémů vydržela zvířata i vnoučata a většinou to stačí jednou,dvakrát a je vyřešeno.Letos nám třeba přestala žrát koza pár dnů před porodem,samozřejmě vet byl pryč.Dostala 3x denně zeměžlučovou směs a ostropestřovou a ráno už vymetala co je k žrádlu.
Myslím,že v Brně a okolí je prodejen kde prodávají jeho výrobky povícero.

Díky moc, kouknu na to.

29.8.2019 22:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dám to sem, už jsem fakt nasr...Leon 14 dní zpátky kouslé či škráblé na té plešce před uchem, boule jako kráva, píchali jsme a čistili jsme asi třikrát po sobě, jak to vzalo obrat, už se to vyhojilo rychle. Včera chrápu u telky, najednou rána, dupání a nadávání muže...prý: slyšel jak někde řvou kočky, najednou rány do francouzského okna v jídelně, letí tam a nějaký cizí kocour tam zase mlátí našeho Leonka. Chudáka starého, kastrovaného. Kocoura zahnal, Leon utekl před barák. Vzala jsem baterku, polítala zahradu s řevem a nadáváním, pak našla Leona schovaného v garáži. Celý se klepal, srdíčko mu bilo jak splašené, pokousaný rameno-hrudník, celý počůraný...Jsem už pořádně naštvaná, už jsem to někde psala, pár sousedů si zbudovalo kočky, nekastrují a jejich kocouři se tu začínají roztahovat - hledají si nová teritoria. Ale tedy mlátit mi kočky nebudou zmetci! Pokud lozili vzadu v zahradě tak ještě dobrý, ale už dolezou až kolem domu, oražení, ani pes jim tam nevadí(a tomu je to celé šumák) Začínám uvažovat nad tím, že je snad budu nějak odchytávat a vozit kastrovat:( Doufám, že to Leonkovi zase celé napodhnisá:(

30.8.2019 10:28

lesnížínka napsal(a):
Dám to sem, už jsem fakt nasr...Leon 14 dní zpátky kouslé či škráblé na té plešce před uchem, boule jako kráva, píchali jsme a čistili jsme asi třikrát po sobě, jak to vzalo obrat, už se to vyhojilo rychle. Včera chrápu u telky, najednou rána, dupání a nadávání muže...prý: slyšel jak někde řvou kočky, najednou rány do francouzského okna v jídelně, letí tam a nějaký cizí kocour tam zase mlátí našeho Leonka. Chudáka starého, kastrovaného. Kocoura zahnal, Leon utekl před barák. Vzala jsem baterku, polítala zahradu s řevem a nadáváním, pak našla Leona schovaného v garáži. Celý se klepal, srdíčko mu bilo jak splašené, pokousaný rameno-hrudník, celý počůraný...Jsem už pořádně naštvaná, už jsem to někde psala, pár sousedů si zbudovalo kočky, nekastrují a jejich kocouři se tu začínají roztahovat - hledají si nová teritoria. Ale tedy mlátit mi kočky nebudou zmetci! Pokud lozili vzadu v zahradě tak ještě dobrý, ale už dolezou až kolem domu, oražení, ani pes jim tam nevadí(a tomu je to celé šumák) Začínám uvažovat nad tím, že je snad budu nějak odchytávat a vozit kastrovat:( Doufám, že to Leonkovi zase celé napodhnisá:(

Pokud s nimi není domluva a odmítají dát kočky kastrovat, a nestarají se ani o jejich zdravotní stav, tak bych se asi uchýlila k tomu, kocoura odchytnout a odvézt na kastraci...akorát to bohužel budete muset zaplatit ze svého. Pokud se o kočky nějak zvlášť nezajímají, tak stejně poznají prd a vy budete mít alespoň klid...jinak to budete řešit stále a odnese to váš kocourek...a to si může z boje odnést horší věci, než "jen" pár šrámů...bála bych se FIPky, FIV a FELV onemocnění. Nehledě na to, že vám budu kolem domu všude nejspíš značkovat.

30.8.2019 13:05
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Pokud s nimi není domluva a odmítají dát kočky kastrovat, a nestarají se ani o jejich zdravotní stav, tak bych se asi uchýlila k tomu, kocoura odchytnout a odvézt na kastraci...akorát to bohužel budete muset zaplatit ze svého. Pokud se o kočky nějak zvlášť nezajímají, tak stejně poznají prd a vy budete mít alespoň klid...jinak to budete řešit stále a odnese to váš kocourek...a to si může z boje odnést horší věci, než "jen" pár šrámů...bála bych se FIPky, FIV a FELV onemocnění. Nehledě na to, že vám budu kolem domu všude nejspíš značkovat.

Ten výčet onemocnění není zdaleka celý...

30.8.2019 13:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kočky mám teda proočkované, i na FELV, ale tak jistě je něco, na co se očkovat nedá. Nějak doufám, že se časem i sami vytratí, co vím, tak životnost venkovních nekastrovaných kocourů byla vždycky minimální.Včera jsem se dozvěděla zrovna od sousedky, že koňáci nad náma, museli utratit kočičku(a prý zrovna tu, co se spíš držela u baráku) protože se připlazila s amputovanýma předníma packama od želez. Tak to je ovšem taky výborné, nevím, který ha.zl!! Jak se na psech diví, kde to probůh žiju...no, někdy se taky divím:((

šohujufggdg

31.3.2020 21:33
šohujufggdg

XXX.XXX.17.183

Dobrý den můj kocour se jmenuje matěj a zatoulal se dnes okolo 8 hpd. Přišel a měl uplně zničeny ocas nevím co mam dělat neměl ani na to kuži jen kost co mám teď dělat poradíte mi dorostw mu to a žadné jiné zviře vy mu to neudělalo nějaky odporný člověk mu to udělal brečim nevim co mam delat napište nebo mi zavolejte na 733675648 hezký den Mašek Tadeáš

31.3.2020 21:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

šohujufggdg napsal(a):
Dobrý den můj kocour se jmenuje matěj a zatoulal se dnes okolo 8 hpd. Přišel a měl uplně zničeny ocas nevím co mam dělat neměl ani na to kuži jen kost co mám teď dělat poradíte mi dorostw mu to a žadné jiné zviře vy mu to neudělalo nějaky odporný člověk mu to udělal brečim nevim co mam delat napište nebo mi zavolejte na 733675648 hezký den Mašek Tadeáš

Kocoura vzít na veterinu, ať mu to zkontrolujou a ošetří.

1.4.2020 13:23

šohujufggdg napsal(a):

Veterinář mu to amputuje a budete mít bezocasého kocoura.

Přidejte reakci

Přidat smajlík